Inlägg

Inlägg som klk har skrivit i forumet
Av klk
Skrivet av Feeku:

Hoppas MS kommer tillbaka på mobilsidan, iPhones börjar bli lite väl dyra... Android skyr jag som pesten, vill inte ha o göra med företag som har datainsamling som primär inkomstkälla.

Finns alternativ som https://jolla.com/

Av klk
Skrivet av deeyay:

Det är jäkligt synd att Windows Mobile fick kalla handen det var ett uppfriskande OS och konkurrens är bra för konsumenter.

Men konkurrens är inte bra för jättarna som har monopol på sin tårtbit. Jag tror det är så illa att windows phone aldrig var tänkt att slå utan det var en teknik för att sänka Nokia. Hela systemet var mycket hårdkodat.

Av klk
Skrivet av nisse007:

Risken för Wallmart effekten finns ju där. Någon som vet hur det har gått på andra ställen där dom har slagit upp portarna? Hur har näthandel i Tyskland och England gått sen Amazon kom?

Amazon har vad jag vet över 50% av all internethandel i USA, en extrem siffra och man kan troligen kalla det för att de har monopol där. De är så stora att de andra aktörerna tar "skräpet" eller blir nischade inom några smalare områden.

Störst problem med denna typ av handel är att stora aktörer tillåts frakta billigare än mindre konkurrenter. Amazon blev så stora i USA på grund av ett unikt avtal med UPS (motsvarigheten till posten i Sverige där de förlorade pengar, skattebetalare stod för mycket av fraktkostnaderna).

Trump personally pushed postmaster general to double rates on Amazon, other firms

Av klk

Det här skulle förklara att AMD säljer 1700, 1600 och 2600 varianterna för så låga priser. Men 1400, 1500X, 2200G, 2400G är lite mindre prisvärda.

De vill få datorköpare att välja fler kärnor för att ge utvecklaren en större marknad att sälja till och därmed öka efterfrågan.

Risken med så här många kärnor och hög klock är att folk som köper en dator inte behöver uppgradera på +5 år, kanske 10 år

Av klk
Skrivet av moire:

1000 kr för 1TB vore rena drömmen sedan en snabbare nvm disk för OS och de vanligaste programmen.

Troligen är det bara en tidsfrågan (nästa år) som vi ser 1 TB för 500 kr

Av klk

Battlefield 1 för 50 kronor på Origin

Av klk
Skrivet av Christiaan:

Är det stor skillnad på 2700 och 2700x?

Bara i test och den är liten, sitter man på en dator med 2700 eller 2700x går det inte att märka skillnaden

Av klk
Skrivet av mfm:

Folk på Sweclockers sa exakt samma när Phenom II X6 kom ut och det var inte sant då och är inte sant nu heller.

Det tror jag inte man sa, något senare men många missade att konsollerna skulle dröja kvar så länge och att Microsoft lät bli att göra om DirectX. Nu har det ändrat där så det håller inte tillbaka utvecklingen

Dessutom får man så mycket mer kraft idag där det ibland finns 16 trådar som kan köras samtidigt och som väntar på data.
När Phenom II X6 kom var det inte några större vinster i att parallelisera

Av klk
Skrivet av Meathim:

Problemet är att det inte är lätt att göra detta. Ska man göra det ordentligt behövs det tänkas om helt och hållet på en väldigt fundamental nivå och många studios sitter på gamla motorer som helt enkelt inte kan använda så många kärnor på ett vettigt sätt, hur mycket man än parchar dem. Att lägga olika saker på olika processorer låter vettigt, men det måste spenderas en massa klockcykler på att synkronisera dem ändå; vissa saker är det ingen mening att göra så med alls. Som sagt, det är långt ifrån enkelt.

Skickades från m.sweclockers.com

Korrekt att det inte är lätt, hade det varit lätt hade det vimlat av spel Men skall man ligga på topp så behöver tekniken behärskas och det blir lättare och lättare. Det utvecklas lite överallt, koden blir smartare och de får mer att använda om man inte klarar göra det själv.
Så svårt är det inte idag som programmerare att parralellisera arbeten

Av klk
Skrivet av anon298854:

@the squonk

Det finns en god anledningen att välja Intel.
Vill du ha en dator som presterar bäst i spel väljer man ju Intel, och då behöver man inte byta så ofta heller med en stark cpu och blir billigare i längden.

AMD om man vill uppgradera CPU ofta på samma platform.

Tror att klockfrekvensen kommer minska i betydelse. Dels har tekniken för att få ut max prestanda från grafikkorten ändrats, flera trådar klarar att förse dem med data. Och mängden datorer som klarar att hantera 8 trådar eller mer ökar snabbt, marknaden för sådana spel är nu så stor och då behöver inte inte spelutvecklare hålla igen.
Köper man en lite lägre klockad 8 kärnig idag så kan den bli bättre och bättre med nya spel som dyker upp.

Av klk

Spekulerar i varför Intel har kapacitetsproblem

När AMD släpte sina ryzen processorer då har Intel tvingats att plocka fram nya varainter med fler kärnor. Om jag gissar rätt så har de svårare att skala upp deras design och får därför tänja på gränserna ordentligt.
Innan ryzen, då de kunde vräka ut processorer med 4 kärnor (8 med hyperthreading). Då klarade de troligen att producera många fler och antagligen hade de bra mycket bättre Yield's. Så kom AMD ut med ryzen och Intel har snabbt fått försöka lägga om och lägga till fler kärnor, då har deras produktionstakt troligen minskat drastiskt i och med att de har svårt att klara så mycket kärnor med deras design.

Av klk
Skrivet av Luciphear:

Har blivit allt mer intresserad av AMDs processorer på sistone. Är det någon som sitter på UW(3440x1440) eller 4K som har erfarenhet av Intel och AMD? Vad jag lyckats läsa mig till så tolkar jag det som att det inte är någon större skillnad i så pass höga upplösningar, därför verkar AMD ett attraktivt alternativ (för gaming huvudsakligen alltså).

Räkna med att även lägre klockade AMD kommer knappa in på Intels högre klockade men med lite färre kärnor. Nya spel går åt att nyttja fler kärnor istället för att som äldre vara berende av en snabb renderingstråd. Det har redan börjat märkas, men spelutvecklare är något sega i och med att det tar ett tag innan det finns tillräckligt mycket spelriggar med massa kärnor så de kan sälja.

AMD's 1700 har varit ruskigt billig och det tror jag är helt medvetet för de använder den processorn för att snabba på anpassningen

Av klk

Nytt klipp på RX580, 1999 :-
ASUS Radeon RX 580 4GB DUAL OC

Av klk

Intel, ett företag som håller på att vakna upp från sitt monopol.
Det kan ta ett tag, men det krävs kraftiga omorganisationer där människor sitter med mycket höga löner utan att ha kompetensen. I monopol får man bra jobb med rätt kontakter, inte på grund av att man är duktig.

Av klk

Monsterkap på processor. Just nu så 1790:- för en AMD Ryzen 7 1700 processor
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorkomp...

Av klk

Det verkar även som att DDR4 minnen börjat sjunka i pris, till och med snabbt senaste månaden.

Något att tänka på. Samsungs vinst på arbetsminne förra året var 34 miljarder dollar, hälften av deras vinst kom från arbetsminne.

Av klk

Finns det någon konkurrent som har liknande produkt till chromecast?

Av klk
Skrivet av bekant:

Vad tror ni om denna lista som ni sett mig sätta ihop på inet här!
https://www.inet.se/kundvagn/visa/11838361/alexanders-rediger...

Ser bra ut men du vet att det följer med en bra kylare för den ryzen processorn?

Grafikkorten är på väg ner så jag hade tittat på ett så billigt som möjligt kort som ändå fungerar, köpt nytt om ett halvår

Tips på ett moderkort som är mycket bra: MSI B450 GAMING PRO CARBON AC
Fördelen med det kortet är att det innehåller trådlöst wifi och blutetoth så även om det är lite dyrare så får man man saker inbyggt som man normalt behöver köpa till. Dessutom bra komponenter

Av klk

Angående minnen och priser. Är det fler än jag som märkt att de verkar gå ner i pris?

Av klk
Skrivet av Pegasus12:

@Chris_Kadaver men vad jag fattat så är ett bra grafikkort att prioritera egentligen?

Absolut. Framerate ligger nästan helt på grafikkortet

Den mest prisvärda processorn just nu: AMD Ryzen 5 2600 3,4GHz
I skrivandes stund så 1599 :-

Mest prisvärda grafikkort just nu: Asus Radeon RX 580
Just nu är priset 2499 :-