Inlägg

Inlägg som klk har skrivit i forumet
Av klk
Skrivet av Anonymous FTW:

Google tar inte betalt för Android men det gör de däremot för Play Store har jag för mig att jag läst någonstans, en Android utan sina appar hade ju varit värdelöst

Alla operativsystem är värdelösa utan applikationer

Av klk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Microsoft tar betalt för operativsystemet och det gör telefonen extra dyr. Det är därför Lumia 800 är den billigaste High-end telefonen på marknaden?

Lumia 800 är ingen high-end telefon, långt ifrån

Skrivet av Sir. Haxalot:

Med tanke på att Nokia Lumia 900 just nu är AT&Ts flaggskepp, och att den beräknas ha sålt minst 2 miljoner exemplar första veckan så ser det inte ut att hända.

Vet att du inte riktigt greppat det men Nokia ger nästan bort telefonerna. De måste få upp priset

Enda landet där Nokia lyckats hyffsat med Lumia är Finland, allt annat är endast spekulation eller så när väl fakta dykt upp så har det visat sig att rykten varit kraftigt överdrivna. Förmodligen därför som Stephen Elop tystnat i massmedia, det är ingen som tar hans tal på allvar längre

Av klk
Skrivet av Anonymous FTW:

Kraftigt mervärde är att det inte laggar. Inte en chans att Microsoft kommer att låta Nokia gå i KK, försvinner Nokia så är Microsofts chans på mobilmarknaden borta. Tror du ska ha mer ont i magen för Sony, dem kommer inte Google slänga en cent på, Google har nog med egna sorgebarnet Motorola.

Vad vinner Microsoft på att pumpa in pengar i ett bolag som inte lyckas sälja tillräckligt av deras telefoner?

Av klk
Skrivet av johnh3:

Antagligen får man avvakta till hösten för att få se hur det är med försäljningsiffror i Kina. Men jag tror det är för tidigt att döma ut både Windows Phone och Nokia i nuläget.

Om nästa kvartal är sämre än aktuellt (som var katastrof) då är det kört. Då har Nokia inte kvar tillräckligt med resurser för att komma igen. Tänk på att det är många anställda som skall ha pengar vid uppsägningar mm, inte bara att skicka av någon och så blir man av med kostnaden.

Konkurrenterna sitter inte still, ta bara och läs recensionen av Galaxy S3 (Samsung Galaxy S3: Världens bästa telefon - igen).
Nokia med Windows Phone kan inte vara en hel telefon release bakom konkurrenterna och dessutom ta betalt för operativet (Microsoft tar betalt). De måste kunna ge ett kraftigt mervärde för den extra kostnaden, inte tvärtom.

Av klk

Octocore på mobiler känns rätt överjobbat, ganska få appar (som normalt är en mycket simpel sak) kräver speciellt mycket prestanda

Av klk
Skrivet av infinity08:

Vad jag ska skratta åt dig om ett år när du ser hur fel du har. Förmodligen vet du det innerst inne redan.

Jag hoppas verkligen att du får skratta åt mig, däremot tror jag inte jag har fel. Inget som pekar på det i alla fall

Av klk

Angående att Nokia säljer många lumia i Kina så finns en del fakta här: http://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/05/paging-t...

Vad jag lyckas tolka ser det förjävla risigt ut för bolaget

Av klk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Well, du har ju valt just VM tjafset som det du ska klaga mest på med Android, så uppenbarligen ser du det som en nackdel.

Handlar snarare om att du är för känslomässig och då alltid utgår från dina känslor när du läser vad andra skriver, svårt då och diskuterar teknik för teknik fungerar olika och det finns oftast fördelar och nackdelar med olika tekniker.

Ett vm är bra för att snabbt samla utvecklare och underlätta för dem eftersom de kan knacka kod och direkt köra det på flera olika mobiler. C++ behöver kompliceras upp för varje processor där det skiljer sig i vilka instruktioner processorn förstår. Krävs också att programmeraren har högre kompetens då både språket har en högre tröskel innan man är produktiv. Å andra sidan blir applikationerna snabbare och man har full kontroll.

Första versionen av Androiid, där kördes javakod interpreterande. Snacka om segt men de fick snabbt många som började utveckla för systemet.
Det enda Google behöver göra är att spika API't eftersom kompilerade program inte är alls har samma förändringsförmåga vid nya versioner, om de gör det så kan android också köra kompilerade c++ applikationer. har för mig att en hel del api'n är fasta (såg det i någon film där man gick igenom delar av android)

Av klk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Du har tidigare bevisat att du inte har någon koll på vad konceptet multithreading innebär.

OT - Något blir inte mer rätt för att man upprepar en felaktighet

Skrivet av Sir. Haxalot:

Nu håller du på att tjata om att Android är underlägset eftersom att det körs i en VM, alltså antyder du att hela operativsystemet körs i en JVM som på något sätt arbetar direkt mot hårdvaran(?)

Var hittar du ordet "underlägset" ?
Det finns fördelar med ett vm precis som det finns nackdelar

Av klk
Skrivet av Sir. Haxalot:

HTML baserad native C++? Låter coolt.

Du behöver jobba på din förståelse för operativ och dina programmeringskunskaper

Av klk
Skrivet av Hulle:

Precis som Android då...

Tror att det blir än friare än Android. I android är man ändå knuten till det vm som allt körs på. Öppen källkod i C++ och det går att göra i princip vad som helst även om säkerligen de flesta kommer köra någorlunda standard.
Exempelvis kommer det förmodligen inte vara några större problem att köra Android på Tizen mobiler (om man nu vill det).

Av klk
Skrivet av Hulle:

Ja det förstår jag. Men man skall inte underskatta tiden det tar att utarbeta ett både snyggt och användbart gränssnitt. Något som så många har misslyckats med... se bara Symbian (alla versioner), Windows Mobile (före WP) och diverse skal till Android från LG, Samsung och HTC (touchFLO).

Jag tror nog de väljer en lösning är många utseende blir möjliga. Typiskt för linuxlösningar som prioriterar flexibilitet framför standardlösningar

Av klk
Skrivet av Hulle:

Det ser dessutom förjävligt ut... och vi vet att det tog ett bra tag för Android att se bättre ut och fungera smidigt och då var det ändå bara ett företag som höll i remmarna, nu är det 10+ som skall slåss för sina idéer.

Utseendet är det som blir färdigt sist och troligtvis kommer mobilerna kunna skilja sig ordentligt mellan olika implementationer. Grundfunktionaliteten är det som görs först vid denna typ av programvara, så slänger de gissningsvis bara på något enkelt så man kan testköra grunden

Av klk
Skrivet av Swedish Berserk:

Tänkte vi kunde diskutera framför allt Tizens möjligheter bland smartphones. Vad tror ni kan det bli en rejäl kamp om tredjeplatsen mellan Windows Phone och Tizen?

Enligt mig är de mycket stora med tanke på att det skall gå och skapa applikationer till Tizen via QT. Det innebär att apparna för Symbian och MeeGo Harmattan i princip kommer kunna köras i Tizen via en omkompilering.
En gissning är även att det är en hel del som deltagit i MeeGo Harmattan som också gör komponenter till Tizen. MeeGo Harmattan har en hel del områden som sköts via plugins vilket också gör hela operativet så flexibelt.

Viktigast av allt mot Android är dock att det är native C++ istället för att apparna körs via ett VM, tror iofs att Android kommer med API för kompilerade applikationer till version 5.

Att så många anslutit sig till Tizen är ingen slump, man har ju sett hur lyckat operativet var för Nokia och de förstår nog inte riktigt att Nokia inte fortsatt att satsa

Av klk

Nokia har fallit ur listan över världens mest uppskattade varumärken.

Citat:

Som bäst låg Nokia på en åttonde plats år 2008, men nu finns mobiljätten inte längre med i Topp 100 på forskningsinstitutet Millward Browns varumärkesranking.

Av klk

Kan detta stämma?

http://mynokiablog.com/2012/05/21/marko-ahtisaari-and-stephen...

Citat:

After reading everything and some comments there. Look like Elop try to return to QT ecosystem which was planned before he entered Nokia. The QT ecosystem which should be initiated by N9 but sadly being halted. He try to squeeze QT in WP8 after realizing that it is difficult for WP to become the third ecosystem. That’s why he never mentioned about WP ecosystem anymore. Anyone notice that?

Nokia have seen the downfall of Symbian in 2009 and that is why the QT ecosystem was developed in first place. 2009-2011 was the transition time for Nokia from Symbian/S40 to MeGoo/Meltemi with QT based ecosystem. Starting with N9, Nokia should have start harvesting the seeds that they have planted in 2009 or earlier like PureView, fully touch UI, wonderful phone design and QT apps. Perfect combination that have been planned carefully to put back Nokia on top.

Av klk
Av klk
Skrivet av johnh3:

"I don't see Microsoft owning Nokia, but it would definitely provide financing to the tune of a couple of billion dollars," said one veteran technology banker."

Nokia betalar för deras operativ, man kanske kan säga att Microsoft supportar Nokia med gratis operativsystem och villkoret är att Nokia går "all in" för Microsoft. Det får bära eller brista

Microsoft Windows Phone 7: Reasons for Failure. Part II

Av klk
Skrivet av johnh3:

I det här fallet är Nokia så pass viktigt för MS att de skulle nog hellre köpa upp företaget än att låta dem gå omkull.
Man ska ha i tanke att Tango och Apollo uppdateringarna kommer att generera i nya modeller också:

I realiteten äger redan Microsoft Nokia och de har fått dem extremt billigt

Av klk
Skrivet av johnh3:

Att de skulle gå i konkurs för en dålig kvartalsrapport är nog rätt osanollikt.

Om man tittar på utvecklingen och lägger på lite slutledningsförmåga så är det svårt och inte oroa sig. Om man dessutom lyssnat på de prognoser nokia gjort tidigare och sedan ser utfallet, då blir det än tydligare