Inlägg

Inlägg som klk har skrivit i forumet
Av klk
Skrivet av Fetskaft:

Varför skulle dom få en årslön? Det är väl ingenting speciellt att ett företag säger upp folk. Jag blev varslad och uppsagd tillsammans med många andra under ekonomiska krisen 2008 och det var lön under uppsägningstiden som gällde. Dom har väl inga andra avtal i Finland?

Ämnet (arbetsmarknad) är stort så du får ta och läsa på själv

Av klk

Har för mig att man beräknar kostnaderna för att sparka 10 000 personer till runt 1 miljard dollar, gissningsvis får de en årslön eller något mer. Det tillkommer kostnader för administration, omorganisationer och nedläggningar av fabriker.

Om försäljningen av lumia nära nog nollas och andra system fortsätter sin tillbakagång, frågan är då om Nokia överlever året ut

Microsoft har tagit över några av Nokias försäljningsargument för att välja just deras telefoner när de kör samma operativ vilket borde innebära svårigheter att komma igång med rejäl försäljning när Windows Phone 8 släpps, andra tillverkare får samma funktionalitet.

Man kan nog utan att överdriva säga att loppet är kört

Av klk
Skrivet av johnh3:

Men om man nu inte vill trixa med mobilen och leka då? Då är Windows Phone utmärkt.

Då är den likvärdig med andra om man inte har behov av de extra finesser som de andra erbjuder. Men om man bara skall ringa och surfa så finns det rätt mycket och välja på för lägre pris

Skrivet av johnh3:

För många är nog Windows Phone ett intressant alternativ istället för Android eller iPhone. Man kanske vill ha en smartphone mer än en leksak.

De bör nästan halvera priset, då hamnar telefonen mer rätt prismässigt

Av klk
Skrivet av jOnÄTÄn:

Menar du att de har kört falsk marknadsföring eller tror du att de kommer börja med det? Jo jag vet att N9 fått några uppdateringar men det är inte det jag menade, det har varit rätt känt länge att n9 körde en för nokia nerlagd plattform och trots det har de inte haft några större (går på vad du säger inte kollat själv) problem att sälja den.
Nu senast så fick man ju veta att Iphone 4 inte kommer få fulla Ios 6 och det lär inte förhindra försäljningen nämnvärt. Köper du en android är det nästan ett lotteri om du kommer få nästa verision om du inte köper toppmodellen typ.

Och om microsoft ska göra telefoner som din länk påstår får man hoppas den blir typ som nexusarna en referensdesign och inget som man egentligen vill ha (hårdvarumässigt) när OEM släppt sitt nya.

Om en telefon är mycket komplett är det mindre problem om det inte kommer så mycket uppdateringar, jag tror heller inte problemet är riktigt så stort med android eftersom systemet i sig går och trixa med. WP är mycket mer låst, man kan inte göra speciellt mycket utan det får komma från Microsoft.
Ta N9, det dyker upp nya grejer hela tiden där en del trixar med systemet. Innan begrep jag inte poängen med att ha sådana men nu förstår man hur användbart det kan vara

Angående att Nokia bluffat så kan du läsa här: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2406145,00.asp

Citat:

Nobody has managed to ask either Nokia or Microsoft a simple question: Did Nokia have any sort of long-term warning that this new smartphone OS would not run on the just released Nokia phones? I was under the assumption that the two companies worked closely together, thus Nokia would come out with a phone coincident with this new OS. The last in the line of Lumia phones, the 900, would have been ideal for this. "If you want the latest and greatest, we have the 900 running Windows Phone 8!"

In fact it appears as if Nokia had zero knowledge of this weird announcement. If they did then you really have to wonder why Nokia now looks flat-footed.

Av klk
Skrivet av jOnÄTÄn:

Varför skulle de kunna sälja 808 då? Blir inte symbiankunder lika förbannade när de inser att de inte får stora uppdateringar? N9 såldes ju också utan större framtidsutsikter.

Så länge marknadsföringen stämmer med vad man får så är det inga problem, det är när marknadsföringen är falsk som kunderna blir förbannade
Nokia N9 som man sagt är död är väl den telefon som fått flest uppdateringar med många nya coola funktioner på kortare tid än någon annan telefon. Jag tror N9 ägare är supernöjda med hur telefonen uppdaterats

Av klk
Av klk
Skrivet av n_sandstrom:

Så, nu är nog Nokia inne i den riktigt mörka perioden. Kommer dom sälja några Lumia's alls, innan WP8 är på plats?

Gissningsvis kommer de som säljer Lumia helt sluta eftersom de enda som eventuellt kommer köpa är de som inte vet om att telefonen inte går att uppgradera, i vart fall kan man inte ta ut det priset som nu tas ut utan att lura kunden. Risken är att kunden blir förbannad om den får reda på att telefonen inte kan uppgraderas och då lämnar tillbaka mobilen samt blir förbannad försäljaren.

Den enda telefon jag ser att Nokia kan dra in pengar på tills Windows Phone 8 är ute är Nokia 808, om det tar 6 månader för dem att få igång försäljningen är frågan om de har några pengar kvar i kassan. När Windows Phone 8 är ute måste det bli en extrem hitt för att Nokia skall komma på fötter igen vilket jag tvivlar på, den kommer säkert säljas men långt ifrån de volymer som krävs samt att det då finns andra konkurrenter som också kommer ut med mobiler där de antagligen ansträngt sig något mer än vad man gjort med WP 7.5

Av klk
Skrivet av johnh3:

Sist och inte minst, både Lumia 800 och 900 kommer att fungera lång tid framöver med Windows Phone 7.8 uppgraderingen.
Som kund har man alltid ett val, avstå från ett köp eller välj Androd istället. Att säga att man är "lurad" håller inte riktigt.

Lite komiskt ändå att de som köpt Nokia N9 som man tutat ut som ett avslutat kapitel visade sig vara en mer långsiktigt system jämfört med WP 7.5, WP7.5 han nästan inte dyka upp innan det lades ner

Av klk
Skrivet av johnh3:

Om det skulle gå så hade de sig nog inte besvärat sig med att ta fram Windows Phone 7.8 för "early adopters" utan då skulle väl alla ha fått Windows Phone Apollo på en gång.

Vad man borde kunna ha förväntat sig av Nokia och Microsoft är att de berättade med en gång att det inte kommer uppgradera till Windows 8, det är där problemet ligger. Förklaringen "det där borde man ha förstått" tror jag inte accepteras om man betalar dyra pengar för en telefon

Av klk
Skrivet av johnh3:

Men eftersom Windows 8 bygger på Windows NT och Windows Phone 7.5 bygger på Windows CE var det rätt självklart att de enheterna inte får Apollo uppgraderingen. Även med rätt måttliga kunskaper hade man kunnat räkna ut det.

Ehh, varför skulle de inte gå? trådhantering går utmärkt på enkärninga processorer även om man inte vinner något prestandamässigt men däremot kan få en något smidigare hantering vid längre arbetsuppgifter

Av klk
Skrivet av Simppan:

Kommer vi med wp 7,5 att kunna använda appar som är gjorda för wp8? Market place känns nu rätt så tomt och tror knappast någon skulle utveckla till oss med äldre telefoner ISF.

Skickades från m.sweclockers.com

Tvivlar på det, med tanke på att antalet användare av WP 7.5 är så lågt är frågan hur villiga programmerare är att anpassa för wp. och nu när de vet att telefonerna inte kommer uppgraderas kommer hela marknaden för wp 7.5 stendö

Av klk

Gissningsvis har Microsoft och Nokia vetat hela tiden att lumia 800 och lumia 900 inte kommer att kunna uppgraderas och det är riktigt dålig stil att inte ha gått ut med den informationen innan kunderna köper utan istället bara tiga. Man kan inte reta upp sina kunder för nu riskerar Nokia att göra sig ovän med de som anammat deras WP strategi med och då har man inte mycket kvar av förtroende.

Det är så korkat agerat att inget företag kan göra den missen omedvetet, det är något annat som ligger bakom

Av klk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Kan du backa upp det där uttalandet, för om det bara är för att du tycker att folk omöjligt kan gilla Windows Phone så kommer du se jävligt dum ut.

Japp, ta reda på vilken dag mobilen lanserades. Varför lanserar man en mobil efter affärerna stänger för helgen? Jo för att få upp statistiken på nätsajterna och det var något med att Amazon var en av de få som hade telefonen

Av klk
Skrivet av Anonymous FTW:

Tvärt om det låter helt orimligt att de inte skulle ha förhandlat fram sådana saker i avtalet med Microsoft.

Inte en chans att de skulle få det

Av klk
Skrivet av johnh3:

Att Ovi store var störst har nog mindre betydelse. Användare gillade ändå inte Symbian:

haha, okeey
Men om du anser att de inte gillade symbian måste du med samma logik anse att de hatar windows phone
De har nämligen ett mycket stort problem, kunderna köper inte

Av klk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Så, alla som på något sätt rapporterar saker som du inte vill tro på är mutade av Microsoft, från Forbes till Amazon och prisjakt. Det låter som ett riktigt toppenargument.

Amazon är ett utmärkt exempel på manipulerad statistik, om du är påläst vet du varför

Skrivet av Sir. Haxalot:

Här är problemet med ditt argument om att det hade varit bättre att inte göra någonting och kört vidare på Meego. Som det förklaras hade man varit ännu längre efter och haft ännu större problem att få utvecklare än Windows Phone. Att säga att de automatiskt kommer att få bästutvecklarstöd för att de använder C++ bevisar enbart en sak: Att man inte har en aning om vad man pratar om.

OVI store dwarfar windows mobile med hästlängder. Nokia's OVI store var den största mobila försjälningsplattformen i alla världsdelar utom två

Av klk
Skrivet av Elgot:

Hur farligt skulle det kunna vara? Även om huvudmålet skulle vara att sälja surfplattor i någon framtid måste de ju försöka sälja in dessa, och då borde det väl vara en fördel om man redan har en betydande skara windows phone-användare som kan bedyra systemets förträfflighet och ett redan livskraftigt ekosystem med applikationer och liknande? Alternativet, att stå bakom en plattform som i mångas ögon framstår som pinsamt oattraktiv, verkar väl inte heller särskilt fördelaktigt?

Om Microsoft tror att de kan utveckla ett konkurrenskraftigt operativ för mobiler och samla utvecklare för en kostnad som understiger vad de tror de kan sälja detta mobila operativ på en marknad där operativsystem är gratis, då hade de nog gjort det.
Men tänk då på att en så extremt viktig applikationstyp som en browser, där klarar man inte längre att ligga främst. Det gäller att klara av att locka till sig de skickligaste programmerarna, jag tror den uppgiften är för svår.

Av klk
Skrivet av Elgot:

Lite märklig kan väl dock satsningen på skype förefalla? Hävdas det inte att bara köpet av bolaget har fått operatörer att vara skeptiska till operativsystemet och nu skall man alltså trappa upp?

Skype är kanske det som allra mest avslöjar att det handlar om windows över allt annat. Skype kommer vara centralt för att windows skall lyckas dominera marknaden men gör samtidigt att alla andra som tjänar pengar på att människor kommunicerar med varandra ser det som det största hotet mot deras intäkter.

Av klk
Skrivet av Fetskaft:

Va??? Vänta nu! Applikationer till Android är skrivna i vilket språk? Just ja, Java heter det. Är inte det ett hot säger du?

Nix, inte ett hot mot PC datorer. Givetvis kan många applikationer skrivas i java då de inte behöver speciellt mycket kraft men de allra flesta använder några få applikationer på sin PC som kräver mer och där skillnaden blir så stor mellan java och C++ att det operativ som endast kör java eller där det är löjligt krångligt att få upp hastigheten för att det är svårt med C++ kommer få stå tillbaka

Det kommer dröja ett bra tag innan du ser avancerade fps spel skrivna i java och som är kommersiellt gångbara

Skrivet av Elgot:

Kan det inte bero på man hellre vill sälja premiumtelefoner (med högre marginaler) än budgetditon (som väl är vad man traditionellt har varit bra på); att bli lite mera som Apple?

Om man velat sälja premiummobiler så borde man sett till att ha ett operativ som är premium och det är också rätt avslöjande när man väljer att nedprioritera andra marknader till förmån för de som har mycket portabla och pc

Skrivet av Elgot:

Fast varför försöka alls om det nu inte är så viktigt för Microsoft? Eller kanske, varför skulle inte Microsoft kunna vara lite intresserade om det nu Nokia verkar vara så villiga att bygga windowstelefoner? Det vore väl knappast någon nackdel om folk började använda windows phone seriöst?

Självklart är det ingen nackdel men det kostar att ligga i toppen och frågan för ledningen är om det är värt att lägga ner de pengarna

Skrivet av Elgot:

Då är de alltså intresserade av att sälja telefoner?

De är intresserade av att sälja operativsystem för så högt pris som möjligt, ALLA som köper en dyr telefon som kan ta riktigt bra bilder har förmodligen en dator där de kan behandla bilderna. Det matchar väldigt bra

Av klk
Skrivet av Elgot:

Utveckla gärna. Faller inte "Microsoft-Elop är beredd att offra allt för att sälja windows phone-telefoner"-konspirationsteorin lite om det inte ligger i Microsofts intressa att Nokia säljer telefoner?

Tror inte det handlar så mycket om att sälja telefoner för Microsoft, det är ingen jätteviktig marknad även om man måste vara med. Går inte att ta ut något högre pris för operativ på mobiler. Vad det handlar om för Microsoft är snarare att försvara positionerna på stationära och surfplattor. Ta bara elops starka fokus på USA, varför tycker han det är så extremt viktigt att bli större där jämfört med andra delar när Nokias tidigare styrka just varit andra områden. Jag tror det handlar om Windows och just försvara Windows. Nu när fler och fler applikationer går att köra över nätet så är det en helt ny konkurrenssituation som Microsoft måste möta på något vis och det är antagligen så tufft att de är beredda att gå väldigt långt för att möta den.

Steven Elop har lagt ner precis allt inom Nokia som har med Open Source (C++ och Qt) att göra, allt handlar om Microsoft eller deras billigare mobiler (Series 40) som numer gått över till java, java är inte alls ett lika stort hot mot Microsofts windows. De vet att applikationer gjorda i java aldrig blir samma hot som när operativ lyckas locka till sig C++ utvecklarna.

Det skulle heller inte förvåna om om Nokias N9 nu säljer mer än Lumia 900 och Lumia 800. Vad jag läst så säljer Lumia 900 knappt något eftersom telefonen är för dyr och nästan identisk med Lumia 800, dessutom antar jag att Lumia förmodligen inte kommer uppgraderas till apollo drar ner försäljningen kraftigt. Ändå väljer Elop och satsa helt på Lumia

Skrivet av Elgot:

Och om man nu skulle vara rädd att skrämma bort eventuella andra företag vore det väl lämpligare att inte gå ut med officiella uttalanden om samarbeten (och eventuellt sköta sådana i hemlighet) än att gå ut med sådana uttalanden och eventuellt, i hemlighet, inte utnyttja dem?

Jag tror nog alla företag som säljer mobiler vet exakt hur det fungerar och också vet om att något sådant avtal aldrig skulle skrivas av Microsoft. Microsoft tjänar pengar på att sälja mjukvara och måste se till att de kan sälja så mycket som möjligt. Det är också en av anledningarna till att Microsoft själva aldrig skulle börja sälja hårdvara som konkurrerar med andra partners som säljer hårdvara, exempelvis mobiler.

En gissning är att man gjort en enorm satsning på att plocka in Nokias pureview teknik i kommande windows telefoner och så fort de kommer drar man kraftigt ner Symbian varianterna för den tekniken kan säkerligen sälja in en hel del Windows till personer som annars valt annat operativ.

Oavsett är Nokia körda, de kommer på sin höjd fortleva som liten mobiltillverkare så länge de får kontrollera sin purview teknik. När konkurrenterna är ikapp där så har de inte speciellt mycket att förhandla med längre