Inlägg

Inlägg som klk har skrivit i forumet
Av klk
Skrivet av HikiSpray:

Aktien sjönk efter Q1 rapporten, symbian säljer inte längre. Därför sjönk den. Lumian säljer som smör i USA, vänta på Q2 & Q3.

Symbian säljer dock betydligt bättre än Lumia gör och rapporterna om att den säljer som smör bör tas med en stora skopa salt. Nokia har sänkt priset rejält vilket indikerar att de inte gör speciellt mycket i vinst på mobilerna (om de ens gör vinst) och en förklaring till uttalandena är att det är brist på den blåa modellen. Det kan faktiskt vara så att de medvetet lanserat den på ett sätt för att få positiva försäljningsrapporter så den skall uppfattas som att den säljer bättre än vad den gör. Exempelvis att den toppade Amazons försäljningsstatistik var ett sådant där trick

Både Nokia och Microsoft är helt medvetna om att telefonen inte står sig i konkurrensen.

Q2 och Q3 lär vara sämre än Q1

Av klk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Den här tråden handlar om Nokia, som producerar mobiltelefoner. På vilket sett är Windows relevant?

Windows har en väldigt central del i Nokias framtida framgångar(?) med det (enda) spår man valt, det var någon fråga med om jag minns rätt (hinner inte kolla just nu)

Av klk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Coolt att den visar tiden när den är avstängd...

On a more serious note så tycker jag inte att det är något större problem att trycka på powerknappen samtidigt som man tar upp telefonen så det där var fortfarande en väldigt värdelös punkt.

Hade samma funktion funnits på WP kan jag lova att du älskat den (även "double tap" för att väcka telefonen)

Av klk
Skrivet av Sir. Haxalot:

1. Gör man ju visst, visar bara att du egentligen inte kan något om WP

jag menar alltså när mobilen är avstängd, skärmen visar ändå klocka och en del annat på n9 vilket är otroligt bra funktion

Av klk
Skrivet av n_sandstrom:

Edit: Ska man ändå blanda in N9 i det hela, finns en ganska bra jämförelse mot Lumia'n här, när det kommer till användarupplevelse: http://mynokiablog.com/2011/12/27/mango-vs-meego-transition-f...

Tror inte det va, ta bara tangentbordet för N9. Separat företag som utvecklar det och det går att swipe'a så kan man byta till annat och välja det tangentbordet som passar bäst.

Mina tre viktigaste funktioner saknas på lumia.
1: man ser viktiga notifieringar på låsskärmen, det går att se väder, mejl, missade telefonsamtal, klocka mm när telefonen bara ligger där.
2: tethering, vi som då och då reser med portabel dator behöver kunna koppla upp mot nätet (finns det på lumia än?)
3: använda mobilen som hårddisk, att vara tvingad till zune och inte kan hantera mobilen som en hårddisk fungerar inte för normala användare

I övrigt så om man har lite grövre händer fungerar inte lumia, man behöver vifta förmycket med fingrarna med tilesgränssnittet

Av klk
Skrivet av n_sandstrom:

Ungefär där bestämde jag mig för att se vilken användare som skrivit denna post. Gissa om jag blev förvånad?

Ta du och läs på vad de olika telefonerna stöder så ser du själv, så svårt är det inte

Enda anledningen till att välja en lumia 800 skulle vara om man gillar "tiles", kan du nämna någon annan?

Av klk
Skrivet av ddog:

såg precis, hade inte kollat så noga innan att 800 och 900 är exakt samma hårdvara. Att skärmen är enda skillnad med en sådan prisskillnad gör ju de hela lite jobbigt. kan de vara värt de endå?

Eftersom upplösningen endast är 800x480 på WP så spelar det mindre roll om skärmen är mindre, går och se lika bra för det. SIII har 720p i upplösning (1280x720) vilket är något helt annat.
Hade jag varit dig hade jag köpt en N9, billigare och bättre än lumia. Apputbudet är helt ok, speciellt finns det appar där som är C++ och håller bra mycket högre kvalitet. En sådan sak som att det i alla fall finns fyra olika browsrar att välja på

Av klk
Skrivet av johnh3:

Att marknaden skulle vara så begränsad stämmer inte, skulle de sälja så bra i USA då?
http://www.1800pocketpc.com/nokia-us-president-tells-us-lumia...

Vad kostar telefonen?

Av klk
Skrivet av ddog:

Sen är även priset lite jobbigt. SIII kommer kosta 6000 medans priset på lumia 900 ska vara 5200. Om man då kollar hårdvaru mässigt så är ju samsungen mycket längre fram. Dessutom kamera och liknande.

Samsung SIII spelar i en helt annan liga

Av klk
Skrivet av Fetskaft:

Ja, precis! jag skriver en personlig åsikt och det går inte att ta fel på att det är vad JAG tycker. Vissa andra skriver strunt och egna åsikter som om det vore fakta. Det är ju desinformation för i helsike!

Självklart finns det en del som tycker det är värt att lägga pengar på att köpa en lumia men ser man rent faktamässigt vad telefonen stöder för tekniker så är det inte så svårt och räkna ut att marknaden för WP är kraftigt begränsad. Elop trodde exempelvis (det tror jag iofs bara är snack) att många symbian användare skulle köpa en ny lumia, men de hade varit ett nerköp efter som symbianmobiler oftast klarar mer saker och kostar mindre.

Av klk
Skrivet av Josafo:

Ingen med insyn i mobivärlden har väntat sig att WP plötsligt skulle växa explosionsartat.

Fast det växer inte, det minskar

Skrivet av Josafo:

Nokias problem för tillfället är inte WP-strategin. Problemet är att de har hamnat köra ner Symbian allt för snabbt. De borde delvis leva på Symbian under övergångsperioden på 2-3 år, men redan efter första året så har Symbian-försäljiningen rasat, och stor orsak tll det är Nokia själva.

Jag skulle snarare vilja säga att de aldrig skulle gått ut med att man skall göra sig av med symbian, snarare skulle de fortsätta med systemet till kunderna slutat köpa. Håller med om att de också kunnat satsa på WP men då låtit det vara en mindre till tills (och om) fler börjat köpa systemet.

Skrivet av Josafo:

Kolla in Amazons 100 Top rated phones. 7 WP-mobiler i Top-10! (och jag vet att iPone inte säljs på Amazon)

Frågan är om det går att lita på de där listorna för det är samtidigt den telefon som flest lämnar tillbaka. Man skall inte underskatta dessa två bolags makt i att påverka

Av klk
Skrivet av johnh3:

Det kan ju vara intressant att höra Elop själv om allt detta:
http://www.youtube.com/watch?v=m6pHR0r-_Sc&feature=related

Uppenbarligen har satsningen varit en katastrof

Av klk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Jaså, så att "stöd för nästan all hårdvara" handlar egentligen enbart om att de kan kompilera om sitt OS till ARM, vilket Microsoft uppenbarligen inte kan enligt dig. Vad kör Windows Phone nu då? Emulerar de x86 på alla telefoner?

Windows Phone är inte samma sak som Windows, däremot håller de på att anpassa windows för ARM och skall därmed kunna köra på vissa processorer. Om de anpassar sin kompilator så den kan generera kod till flera olika processorer kan de möjligen också stödja fler men det hänger på Microsoft.

Av klk
Skrivet av Fetskaft:

Nu får du ju ta och ge dig med ditt tramsande och dina konspirationsteorier!!!

Vem som helst som läser siffrorna ser ju att det är fullständig katastrof, jag tror inte du kan hitta något annat bolag som tappat så mycket värde i pengar på så kort tid och ändå gör man inget.

Vet du något liknande fall (annat bolag) så nämn det gärna

Av klk
Av klk
Skrivet av johnh3:

Nokia har sina skäl till att de inte valde Android:
http://drexterslab.blogspot.se/2011/02/why-nokia-choose-windo...

Tror du verkligen själv på det där? Ett företag i Nokias storlek som "gamblar" så enormt och ställer om så att de inte har någon backup om satsningen går åt helsike?
Min teori är att Nokia används för att hjälpa Microsoft att ställa om till metro och bygga upp ett nytt system där de kan låsa kunder. Microsoft står inför sina största utmaningar någonsin. WP har satsat på en enda sak och det är att övertyga om hur bra "fyrkanterna" är, det nya gränssnittet. Där lägger man allt krut och resten av funktionaliteten har man i princip struntat i.

Av klk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Automatiskt stöd för all hårdvara utan något jobb alls? Det är därför t. ex. grafikprestanda i Linux är överlägsen den i Windows har jag hört...

För närvarande är windows hårkodat mot x86 processorer, fördelen är att den kan specialskriva kod (knacka assembler) som drar nytta av speciella funktioner för x86 processorerna. Linux får förlita sig på kompilatorer och att de genererar så effektiv kod som möjligt vilket de iofs är duktiga på.

Att grafikprestanda är bättre på PC för windows har nog mest att göra med att det är ett område Microsoft satsat på, medan Linux förlitar sig på öppna standarder. Om förhållandet är det samma på mobiler tvivlar jag starkt på, det finns så starka aktörer där samt att Microsoft är en mycket liten spelare.

Skrivet av johnh3:

Men det går inte på några månader, utan är en lång process:
http://money.cnn.com/2011/03/29/technology/windows_phone_7_fo...

För tillfället minskar de, det går inte åt rätt håll, Nokia måste satsa på något mer operativ (helst två) annars fixar man inte det här

Av klk
Skrivet av johnh3:

Att något är baserat på Linux gör inte någonting automatiskt bra,

Det underlättar enormt och man har fixat stöd för nästan all hårdvara som finns att tillgå. Det svåra är liksom fixat

Skrivet av johnh3:

Jag tycker Nokia har gjort allt rätt på den senaste tiden, sen Elop kom in i bilden:
http://www.mobilebusinessbriefing.com/articles/elop-we-ve-cha...

Men sånt här tar tid.

Aktieplacerare håller verkligen inte med och det tar längre tid om operativet är osäljbart till en del rätt stora grupper, bolaget är värderat till ett lägre precis än vad de kan generera i cash.
Här är ett problem med WP som vem som helst som är tekniskt insatt förstår att det är omöjligt att sälja det operativet i större mängder
http://www.wpsauce.com/2012/05/zune-trojan-horse-wp-citadel.h...
Stupid Fact # 1 - If you want to make any meaningful use of your $500 Windows Phone, you must also own a $600 PC/Laptop. Don’t startle, its true. And not only that, you must also have broadband connectivity for your computer (Stupid Fact #2), that is another $40 per month. This is over and above the $30 per month data plan you need for your phone. (Figures for India would be INR25,000, INR35,000, INR750 and INR250 respectively). Why do you need a PC with internet? Because without that, you cannot even create a Live ID that is central to doing everything on the Windows Phone. Okay, maybe you created the Live ID on a friend’s PC/work PC or internet café, but what about Zune, Sir? You cannot load any songs or videos on your phone unless you have Zune 4.8 Desktop client on your PC (SF #3). Just having a computer won’t do, as Zune is not a software that your techie friend might bring on a USB stick and install on your PC. You must have internet on your PC for Zune to install. American and European readers may balk at this but do remember that PC penetration in India and China is merely 50 and 90 per 1000 persons. Broadband penetration in India is just about 6%.

You may think that the agony ends here, but have patience, there’s a lot more to come. [...]

Av klk
Skrivet av johnh3:

Frågan är om de lov att göra meltemi så kraftfullt att de börjar konkurrera mot WP, de hade lätt kunnat göra det bättre då det baseras på linux precis som meego

Av klk