Inlägg

Inlägg som klk har skrivit i forumet
Av klk
Skrivet av pa1983:

Saturn V var byggd för mycket mer än bara månlandningar redan från början, i stort sett byggd för att utgöra en plattform att utforska och kolonisera vårt solsystem om vi så önskade.

USA köper vad jag vet fortfarande raketmotorer från ryssarna för de har inte för än alldeles nyligen lyckats bygga något effektivare än ryssarnas RD-180 motorer

USA spenderar knappt en miljard kronor per år på dessa motorer.

Saturn V's motorer var inte lika effektiva

Annan intressant artikel om motorn
Can SpaceX and Blue Origin best a decades-old Russian rocket engine design?

Av klk
Skrivet av Varaflame:

@cyklonen: Förklara hur filmrullar (oldschool) som inte fixar röntgen på flyplatser men i rymden där finns ju ingen strålning..Hur klarar ens människan det..Fan, folk gapar om 5G, Tror du strålningen är i rymden? Svara gärna, vore kul o lära sig når

Här är en film om hur avancerade lösningar de hade
Ingenjörskonst av yppersta klass

Av klk
Skrivet av cyklonen:

I dag finns inte ett kallt krig mellan två supermakter, som på 60-talet. Därför är det dumt att slösa massa tid, pengar och - i värsta fall - människoliv, på torftiga symbolhandlingar utan värde.

Vad är det som kostar? Tekniken finns redan, de har ju åkt till månen flera gånger, bränslet är inte dyrt och datorer är oändligt mycket kraftfullare idag jämfört med då

Av klk
Skrivet av monocles:

För den intresserade så finns det en AGC-simulator om man vill köra sin egen månresa:
https://github.com/virtualagc/virtualagc

Det finns också den kompletta källkoden till AGC om man vill syna den:
https://github.com/chrislgarry/Apollo-11

Den fungerar inte. Hade det fungerat så hade man testkört systemet

Av klk

Tänkte rekommendera den här på twitch

https://www.twitch.tv/videos/543750406

Han ger mängder med bra tips där, för de som vill bli bättre är den kunskapen han delar med sig av jätteviktig

Av klk
Skrivet av MBY:

5) De få gånger som konspirationsteorier framförs i form av slutsatser är dessa slutsatser nästan alltid ett kordord som betyder "judar", vare sig konspirationsidioten förstår det eller ej. Exempel: Rothschild, globalisterna, NWO, bankerna, bankierna, bilderbergarna (vilket inte alls nödvändigtvis är samma sak som den faktiskt Bilderberggruppen), osv.

Om man inte har 100% täckning så betyder inte det att man har 100% fel. Kritiskt tänkande är viktigt, har man inte det så blir man en lättlurad kund för vem är inte kritisk om en säljare försöker sälja något.

Angående "bilderbergarna" och alla andra djupt inne i den finansiella sektorn. Folk kan räkna ut att det är saker som är totalt fel, hur kan några som bara skyfflar pengar och inte skapar värden bli så otroligt rika. Andra tillåts inte ens att delta i att skapa värden, ofta på grund av regleringar. Regleringar bestämda av folk som har täta kontakter med den finansiella sektorn.

Nyligen hände något mycket intressant på den finansiella marknaden som helt kan komma att förändra hur saker värderas. En snubbe för världens största pensionsfond hade "tänkt". Hans inflytande är så stort att nästan alla andra måste följa med

Laurence D. Fink som är vd för BlackRock berättade att de kommer ändra fokus på sina investeringar. BlackRock förvaltar så extremt mycket kapital så om de ändrar i sina planer måste alla andra följa med.

BlackRock is the canary in the coalmine. Its decision to dump coal signals what’s next

Man kan tycka vad man vill om banker, bilderbergare och hej kom och hjälp mig. Men vad det i grunden handlar om är att tjäna pengar och det är ingen raketforskning. Politiska kontakter och politisk styrning är bra om man vill tjäna mycket pengar.
De med lite mer kunskaper kan ganska lätt räkna ut varför olika beslut tas, men man har inga vetenskapliga bevis annat än att de förstår hur marknader fungerar.

Av klk
Skrivet av MBY:

Att Jorden är platt är i sig inte någon konspirationsteori, bara galopperande Dunning-Kruger och borde vara föremål för tvångsvård, men i syfte att "försvara" en platt jord tar fåntrattarna givetvis till horder av konspirationsteorier. Och dessa teorier behöver spänna över hela världshistorien.

Det är ingen som tror att jorden är platt. "jorden är platt" är snarare en teknik för att hålla borta genomsnittlig befolkning från kritiskt tänkande. Försöka klumpa ihop kritiskt tänkande med idioti.
Och hur kan man bevisa att detta är syftet med "jorden är platt" argumentationen.
Granska tre områden
1) När blev "jorden är platt" hett i media
2) Vilka skriver om det och hur finansieras de
3) Finns inte en enda person som känner någon som faktiskt tror att jorden är platt. "att man läst det på nätet" är inte bevis

För några år sedan körde de samma strategi med "Chemtrails". Så fort någon visade på kritiskt tänkande drogs Chemtrails kortet fram för att klibba ihop kritiskt tänkande med idioti. Detta stoppades tvärt för knappt två år sedan det faktiskt dök upp vetenskapliga bevis för att man forskar på att kunna styra väder.

Av klk
Skrivet av Olegh:

Ptja, om vi ponerar att Epstein "fick hjälp" att ta sitt liv, är det då enkom en brottslig gärning som utfördes på ett snillrikt sätt av ett fåtal individer i samarbete, eller finns det ett betydande antal medkonspiratörer både i Epsteins egen pedofilkrets, högt uppsatta tjänstemän inom det amerikanska rättsväsendet och personer med stort inflytande i berörda myndighetsfunktioner?

Det skulle inte förvåna mig ett dyft om det var tal om det senare, dvs att det finns en konspiration. Innan man börjar försöka fabulera om vilka personer och hur de skulle vara inblandade så rör det sig dock rimligen inte om en konspirationsteori utan snarare en teori om existensen av en konspiration.

Angående Epstein. Även om nu en del påstår att det är en konspiration så har det sipprat ut så mycket fakta i fallet att nu fattar alla att han inte tog livet av sig. Han vart mördad men systemet verkar vara så korrupt att de inte låtsas om det, det faller mellan stolarna och deras underrättelsetjänst bryr sig inte alternativt så är de inblandade.

Av klk
Skrivet av filbunke:

Så, _många_ _små_ företag skall tillverka minnen tillsammans. Ändrar ju inte något. Lycka till säger jag.

Så fungerar det idag bara det att det är tre bolag som bromsar andra bolag för de sitter på patent som de bara delar mellan varandra. Samsung, Hynix och Micron blockerar andra bolag med deras patentportfölj

Av klk
Skrivet av filbunke:

Ett litet företag skall börja med att tillverka minnen. Lycka till säger jag.

Inget företag klarar av att tillverka minnen helt själva. De som tillverkar minne tar emot ritningar och producerar men det är andra som ritat. Företag levererar olika delar, det är massor av företag som är involverade

Av klk
Skrivet av filbunke:

Ja du. Vill du börja utveckla och tillverka minnen i din källare eller garage så är det bara att börja...

Varför källare? Ett företag består av människor, varje människa är unik och har sina kunskaper. De kan jobba ihop under olika förutsättningar. Ett stort företag är en teknik, då är de anställda. Man kan också jobba som fristående företag (mindre enheter) som jobbar ihop för att nå ett mål.

Små företag är mycket mer effektiva jämfört med större. Konkurrens är mycket bättre än monopol o.s.v

Av klk
Skrivet av dos3000:

Glöm inte Illuminati.

Varför måste Olja handlas med dollar? Vet du att det blir krig om något land börjar köpa olja med annan valuta än dollar, hur kommer det sig?

Illuminati? Vad är det
Det är bättre att granska de här

Av klk
Skrivet av hakro807:

Fast ser du på hur väl OPEC faktiskt fungerat för dess medlemmar så är det inget vidare. De har visserligen ett stort gemensamt intresse av att priset pressas upp, men samtidigt har dess medlemmar ett stort intresse av att svika varandra.

Skickades från m.sweclockers.com

Det beror på att det inte är medlemmarna som skapat kartellen (några länder där har korrupta/mutade ledare). Kartellen är skapad av några större banker, pensionsfonder och vissa andra investerare (hedgefonder mm). OPEC är inte bara OPEC utan det är egentligen en sammanslutning av finansiella intressen, några oljeländer (exempelvis Saudiarabien), media, försvarsindustri samt underrättelsetjänster.

Denna grupp har det gått otroligt bra för

Av klk
Skrivet av filbunke:

För låga minnespriser leder till att utvecklingen stannar, lite beroende på vad man tycker så är man kanske nöjd med det...

Priset har knappt något med "utveckling" att göra. Vad som spelar roll om en produkt utvecklas eller inte är konkurrenssituationen. Det är faktiskt så att lågt pris snarare kan vara mycket gynnsamt för snabb utveckling för då är det inte lika intressant för stora mäktiga och resursstarka aktörer att gå in och ta över området. Det finns inte lika mycket pengar att tjäna

Av klk
Skrivet av hakro807:

Fast du missar att för att det ska vara en kartell krävs att det finns en formell överenskommelse mellan företagen. OPEC är ett klassiskt exempel på en kartell. Att flera företag agerar på ett liknande sätt för att maximera sina vinster betyder inte att det handlar om kartellverksamhet.

Du menar att företag skulle berätta att de gör något olagligt? Ja OPEC är en kartell som är så mäktig att de struntar i lagar, kartellen har så mycket makt att länder inte vågar straffa dem

Av klk
Skrivet av Chiffer:

Fast nu har väl de där tre företagen märkt att de har för hög produktion, och förmodligen för låg vinstmarginal per produkt.
Att sänka produktion då är ju ett fruktansvärt vanligt sett att göra affärer på och används överallt.

Om företagen agerade enskilt så är det ok, inte när man kör ihop sig. Och deras vinster är mycket höga men inte så extremt höga som när de nyligen drog upp priserna. Över 60% av Samsungs totala vinst kom från ram minnen då, Samsung som är en gigant på massor av olika produkter.
Samsung, Hynix och Micron delar patenten de har mellan varandra, inga andra får vara med. Det är så de delat upp marknaden mellan sig. Bara det är något som inte är tillåtet.

Skrivet av Chiffer:

Nu råkar det vara 3 företag som alla tar det beslutet ungefär samtidigt, vilket man skulle kunna se som ett samarbete.

Så är det absolut inte, de samkör. Finns en stor utredning om deras samarbete som är mycket intressant

Skrivet av Chiffer:

Och om jag fick gissa skulle jag absolut säga att dom har pratat igenom beslutet mellan sig, men det är nog svårt att bevisa.

Det är inte svårt att visa, vinsten var så extremt hög förra gången samt alla andra trix de använt sig av. I början på 2000 talet var det över 20 stycken företag som tillverkade minnen, genom uppköp har dessa decimerats till 3 stycken. Då stack vinsterna iväg igen men utvecklingen stannade av

Av klk
Skrivet av hakro807:

Varför skulle de inte få göra så så länge som det inte handlar om en explicit överenskommelse mellan de olika tillverkarna?

Skickades från m.sweclockers.com

De får inte göra så, karteller är förbjudet. Bl.a. Volvo lastvagnar har åkt dit för kartellbildning
https://www.svd.se/eus-dom-rekordhoga-boter-for-volvo

Av klk
Skrivet av Exige:

Välj AMD istället?

Troligen säljer AMD allt de kan producera.

Av klk
Skrivet av anon99339:

Det finns ingen marknad för Windows 10 i mobilen, detta har floppat gång på gång. Det finns redan befintlig teknik som skulle få det att fungera utmärkt, exempelvis Qualcomms nyare kretsar.

Jag tänkte på "riktiga" Windows, inga mobilvarianter som inte är kompatibla med annan windows programvara. Marknaden för att köra riktiga windows på mobilen tror jag är väldigt stor.

Av klk

Får vi se Windows 10 i mobilen med 5 nm tro?