Inlägg

Inlägg som nccish har skrivit i forumet
Av nccish

Snyggt byggt!

Av nccish

Hatten av. Tummen upp. Monokel tappad.

Av nccish
Skrivet av AMK905:

Snyggt och ovanligt med blått och orange Men vill se fler och ljusare bilder på bland annat komponenterna och det som inte var som det skulle med chassit. Har köpt ett likadant och mitt exemplar är också lite skadat. Ena hörnet av bakre fläkt platsen sticker ut som om det saknas en popnit. Å andra sidan finns det inget fäste för det.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan slänga upp lite bättre bilder nu i veckan :). Kan även ta bilder när jag får mina saker från Phanteks. Deras support var väldigt tillmötesgående och skickar det som fattades. Har dock ingen aning om när det kommer.

Av nccish

Orange Evolv'd

Förra veckan fick jag nöjet att flytta över min rigg, som var beklädd i en Fractal Design Define R4, till ett Phanteks Enthoo Evolv. (mitt förra galleri kan ni se HÄR )

Evolv är ett väldigt trevligt chassi att bygga i, många väl genomtänkta lösningar.

Kvalitémässigt är detta nog standarden man måste se till om man ska ligga på topp. Panelerna är 8mm aluminium och är väldigt lätta att avlägsna, men de sitter väldigt bra när de väl sitter, inga vibrationer.

Det negativa.
Fönsterpanelen är lite väl mörk för min smak. Vill man visa upp sitt system så krävs det väldigt god upplysning.
Utstansningarna för kabeldragning är något små kan jag tycka. Helt ok om man har standard kablar från sitt nätagg, men med sleevade kablar är det på gränsen att t.ex. 24pin och usb3-kontakerna kommer igenom.

Mitt exemplar var något skadat när jag fick det. Det fattades dammfilter på ena sidan av topp-panelen där luftintagen sitter. Det fattades även två Y-splitters till PWM-hubben, som enligt manualen ska ingå. Jag har dock kontaktat Phanteks om detta och hoppas på att det går att lösa på något sätt.

Lite bilder på chassit, samt bygget kan ni se i det här albumet (reserverar mig för att inte alla bilder är top-notch. Har inte orkat installera Photoshop sedan jag formaterade)

Orange Evolv'd

Av nccish

Mecha Godzilla <3

Av nccish

Trevligt med en recension på mitt nästa chassi ;). Bestämde mig nästan nästan direkt när nyheten om att chassit kom för ett par månader sen. mmmm

Av nccish

HyperX cloud är överlägset bäst ljud för pengarna när det kommer till det budgetsegmentet. Dock kostar de i regel ca. en hundring mer än du skriver i din topic men de dyker upp på rea lite titt som tätt och går att få tag på för runt 600. Annars är Qpad QH-90 exakt samma headset men utan lite småsaker som HyperX har (endast tillbehör).

Av nccish
Skrivet av hakd:

Sorry men färgkombon är gräslig

Har förståelse för att man inte tycker om den. Personligen tycker jag det är supersnyggt dock. Är väldigt trött på alla rödsvarta system som figurerar i entusiastcirklar.

Skrivet av Finess:

Håller absolut inte med ovanstående. Tyckte CPU-kylaren var jävligt snygg, dock matchar inte riktigt sleevingen på kablarna (skulle ha varit lite ljusare). Men overall ganska snyggt!

Det är fortfarande lite som ska ändras innan det är klart. bl.a. ska fläktarna till på chassi och tornkylaren bytas mot några som matchar bättre :).

Skrivet av Cityguysims:

Supernajs färgkombination plus snygg kabeldragning

Tackar!

Av nccish

Orange is the new...black?.

Eftersom jag vann ett exemplar av Antec's legendariska nätaggregat; High Current Pro 1200w, så bestämde jag mig för att sleeva den och i samma fixa till insidan på chassit, som ärligt talat såg ut som fan efter en hel sommar av pillande.

Nästa att-göra-sak är att byta ut bakre chassifläkten mot en mer passande variant t.ex. cougar vortex hdb cf-v14h. Utöver det så sitter jag och funderar på en shroud till PSU'n.

Sleeven jag använt är Axon köpt från MSCB.

Orange is the new...black?.

Av nccish

Bara jag som tycker det ena ser ut som en sån här skateboard?

http://ecx.images-amazon.com/images/I/31c4WkPmcqL.jpg

Av nccish

När han sa "These images of the real world" så tänkte jag "va? detta ser ju fake ut" . Visst är det imponerande, men långt ifrån där vi behöver vara för att uncanny valley inte ska kicka in.

Av nccish
Skrivet av trickysaer:

Tack själv som påpekade det, ibland tänker man sig inte för :)]

Igen fara, kan komma på mig själv med att använda det också. Det är ett sånt ord som är lätt att glömma att det är kränkande. Hur ologiskt det än kan tyckas

Av nccish

Tack

Av nccish

Kan meddela att den funkade bra. Inte världens snyggaste crimpningar, men ordentliga. Rekommenderas.

Av nccish

Crimptång från Biltema; Hiss eller diss?

Hejsan, jag har kollat i lite gamla trådar men inte riktigt fått svar på den fråga jag har. Har någon erfarenhet av crimptången från Biltema? Funkar den?

Ska endast crimpa 2 - 3 kablar så jag är inte sugen på att lägga några större summor pengar på ett verktyg som inte kommer att användas särskilt mycket. Finns det bättre alternativ för ca. samma pris? Då jag gärna får tag i verktyget rätt så omgående så vill jag gärna att den ska finnas i en fysiskt butik som finns tillgänglig för mig (Biltema, Kjell, Claes, Jula)

Tången i fråga är denna: http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handverktyg/Tang-och-Sax/Cri...

Det står 0,5 - 6mm, vilket i min värld betyder att en mini-fit jr terminalpin till en 24-pinskontakt borde gå att crimpa då en AWG 16 är 1,5mm. Eller är jag helt ute och cyklar? Är verkligen inte hemma i den här världen.

Tacksam för alla svar och synpunkter.

Av nccish

Tycker det är lite synd att phanteks ph-tc14pe inte figurerade i tabellerna då den framstår som en av de närmsta konkurrenterna. Men bra recension som vanligt annars

Av nccish

Jag vill ha en translator som i Star Trek så jag är positiv till allting som gör det lättare att kommunicera, även om det kanske aldrig implementeras.

Av nccish

Dustinhome har kampanjpris på Deltaco Powerbank 15600mAh, 290kr exkl frakt. Riktigt stort portabelt batteri!
http://www.dustinhome.se/product/5010792020/deltaco-powerbank...

Av nccish

Det är lite som ett lotteri. Har du tur, som jag hade, får du i bästa fall en helt felfri skärm som klarar 110Hz med riktigt bra färgåtergivning, för bråkdelen av vad de hade kostat i butik. Har du otur måste skicka tillbaka eller eventuellt ta bilder/ filma för att få ersättning.

Av nccish
Skrivet av TheyCallMeMoshi:

BSB kanske gjorde det för det va rolig grej?. Allt behöver inte va om pengar.... suck.

Rolig grej för en svensk återförsäljare av elektronik? Nej du! Det handlar om pengar. Dock inte mindre kul för det