Inlägg

Inlägg som nccish har skrivit i forumet
Av nccish
Skrivet av Limo:

Finns det någon chans att uppdateringen kommer till HTC Desire HD?

Håll inte andan. HTC är ganska dåliga att ge ut uppdateringar till sina äldre modeller. Det var ju knappt att HTC Legend fick Froyo.

Av nccish

Mycket snyggt!

Av nccish
Skrivet av Leifson:

Tyvärr är Hallå:andet i B på ungefär samma nivå som i D, det vill säga för jävligt. Men vad ska man göra, bara skita i omogna asen och köra sitt race!
Tycker de borde ha en sal med 18-årsgräns alltså.

Jo det förstod jag nästan, men jag har alltid haft en bild av B-Hallen som något av ett chill-ställe där alla hippies sitter. Vilket skulle passa mig som handsken i år!

Av nccish

Vi blir nog ett gäng på 4 eller 5 pers i år. Det blir mitt fjärde DH Winter- Dock ska vi nog sitta i B-hallen. Jag känner att jag är alldeles för gammal för att sitta med P12orna i D-hallen och skrika "HALLÅÅÅÅÅ" var 7e minut -.-

Vill ha ett riktigt mys-Dreamhack i år. Första gången jag var (06) så var det riktigt mysigt, folk bara satt och njöt. Det bästa som fanns var att gå ut och ta en cigg och snacka skit med någon random människa man inte såg röken av (hehe) resten av lanet. De två gångerna jag har varit där efter det så har det hela känts som en lekstuga för fjortisar.

Jag har ingenting emot folk som inte sitter och spelar, jag spelar inte så jättemycket själv. Att gå runt och kolla på saker med en polare är nästan roligare i mina ögon. Men jag stör mig något enormt på alla dessa snorungar som springer och skriker och tuffar sig mot andra. Och när jag säger snorungar så menar jag inte att de nödvändigtvis är särskilt unga i jämförelse med alla andra deltagare. Min lillebror och hans kompisar, som alla är i alla fall 3 år yngre än mig har varit med 2 gånger och de har varit jävligt trevligt lansällskap så jag tror inte det har så mycket med ålder att göra utan det är mer en mentalitet /mognadsfråga. Jag har sett 18 - 19-åringar springa runder där som nackade höns. Det är ingenting man ser utan att få akut ångest för vilka människor som egentligen dras till såna här event.

Men som sagt, i år tänker jag ha ett riktigt mys-DH oavsett vad som händer. Sköna inneskor ska med. En termos med mormors hemmalagade grönsaksoppa ska med. Min skönaste kudde och filt ska med. Och för första gången någonsin ska jag ha med mig en ordentlig luftmadrass istället för liggunderlag. Vill helst slippa gå runder som en stel gammal gubbe efter varje vila!

Edit: Ja en Swec-träff hade varit kul. Jag var med på träffen 09 och det var väldigt trevligt. Står längst bak i fotografiet som Andreas tog!

Av nccish
Skrivet av Scab:

Snälla... Hur fastställer du då att det inte är ovanligt? Ifrågasätta siffrorna kan (och bör) man förstås göra med så knapphänt information som här, men att börja vädra lösryckta anklagelser gynnar väl knappast någon.

Ja jag motsade mig själv lite där. Ursäktar!

Jag anklagar såklart inte att Intel för att ha gjort så. Jag menar bara att det säkerligen händer mer än vad man tror! Det är givetvis ingenting jag kan bevisa men det går ju att spekulera!

Av nccish
Skrivet av traeskapa:

Konspirationsteoretikern i mig säger att Intel har betalt för att alla ska läcka dåliga resultat, så att alla konsumenter redan sitter på en Sandy Bridge när BD släpps...

Det är något som olyckligtvis inte är ovanligt i branschen. Dock väldigt svårt att bevisa!

Av nccish

Oskyldig tills motsatsen bevisad!

Personligen så väntar jag tills "ordentliga" prestandatester har gjorts på retail-exemplar innan jag gör en bedömning. Såna här informationsläckor är inte alltid särskilt pålitliga. Jag tror knappast AMD skulle lägga ner kraft på att utveckla en helt ny arkitektur som inte presterar bättre än en som de redan använder och sedan marknadsföra den som någon utmanare på prestandalistorna. Särskilt inte med tanke på den hype som har varit runt Bulldozer!

Av nccish
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jag lägger in många av mina DVDfilmer på datorn och det är inte särskillt ovanligt skulle jag tro

Ovanligt nog för att det de som gör det inte skulle störas av lagstiftning emot det!

Av nccish
Skrivet av Uzor:

Hellre det än förbud på privatkopiering.

Jag tvivlar starkt på att du ens känner någon som sysslar med privatkopiering! Det är väldigt sällsynt idag när allting finns att tillgå på nätet genom att streama/ladda ner!

Att privatkopiering illegaliseras (ord?) förlorar i stort sett ingen på!

Av nccish
Skrivet av chila:

http://www.copyswede.se/fileadmin/user_upload/pdf/2010_Copysw...
Copyswede anser att SVT 1, SVT 2, TV 3, TV 4 och Kanal 5 kopierades mest under år 2009. Vad grunnar dom detta på. Borde inte avgiften då framförallt tas ut på inspelningsbara digital-boxar om något.

Nej. Det skulle vara alldeles för logiskt och samtida för deras smak!

Nej men i all ärlighet så kan jag för mitt liv inte förstå hur detta ens kunde godkännas från första början. Ekonomiska intresseorganisationer som APB och Copyswede har alldeles för stort inflytande. Se bara på Piratebay-rättegången. Jäviga domare och mutade mediapersonligheter!
Detta luktar minst lika skumt!

Av nccish

Herrjävlar vilka resultat!
Undrar bara hur länge det får vara bäst?

Av nccish

Känns skönt att man inte är ensam som kund om att ifrågasätta detta!
Nu får vi väl bara vänta och se vart den här omprövningen leder. CD eller DVD-skivor har jag inte köpt sen 2007 och jag hoppas kunna hålla Copyswede's händer utanför min kakburk i framtiden också!

Av nccish

Väldigt märkligt brus, Logitech X-230

Hejsan. Det är såhär att jag får ett väldigt högt och väldigt irriterande brus från mina Logitech X-230.
Detta har hänt innan men det försvann efter ett par dagar och sedan dess (ca. 1.5 år) så har det inte hänt igen förren nu.

Det märkliga är att bruset är där obereoende av om jag har kopplat in dem till datorn eller inte. Sålänge strömmen är på och volymen inte är på min. Det är också bara en av högtalarna som brusar. Den som tar emot strömmen och har volymknappen.
Jag misstänker ju att det har någonting med strömmen att göra. Kanske är det som det spikar i subwoofern?

Jag är inte särskilt hej på just högtalare som ni kanske förstår och jag kan för mitt liv inte hitta någonting användbart genom att googla.

Jag vill helst inte behöva pröjsa ett par nya högtalare då dessa har helt ok ljud och styrka för mitt lilla rum.

Av nccish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iciesun
Vad behövs den till på ett universitet till?

Superdatorer används till bland annat meteorologiska uträkningar, simuleringar av fysik, aerodynamik och även medicinsk forskning (se: folding).
Många stora universitet har superdatorer, och det är inte så konstigt eftersom det är just universiteten som producerar de största antalen vetenskapliga genombrott i världen och inte privata företag som många tror.

Av nccish

Den kommer ju inte ens klara av att spela upp de flesta 720p filmer.

"H.264 video up to 720p, 30 frames per second, Main Profile level 3.1 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps"
Från Apples hemsida.

Av nccish

Jag hänger med. Låter som en kul idé :=)

Av nccish

Problem med bsod vid boot, kommer inte åt windows.

Mitt system:
Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro med SP3 och senaste drivrutinerna
Processor: AMD Athlon64 X2 5000+ BE @ 2.6Ghz
Processorkylare: AMD stock
Moderkort: MSI K9N Neo-F, nForce 550
Minne: 2x 1GB DDR2 Corsair Value.S PC5300
Grafikkort: Sapphire HD 3870 512MB PCI-E
Hårddisk: Samsung spinpoint T166 250GB 16mb 7200rpm
Nätaggregat: Ace raw deal 460w
Övrig kylning: 1x120mm Zalman systemfläkt.
Övriga komponenter: Samsung SH-S182D DvD-brännare.
Temperaturer: ca. 45C i lådan vid normalt arbete.

Så här är mitt problem.

Igår när jag patade på skype så slutade helt plötslig mitt integrerade ljudkort att fungera och ljudet försvann. Jag beslöt mig då för att starta om systemet för att se om det kunde hjälpa.

När jag sen startar upp igen så visas de olika alternatien för att boota ( normalt, felsäkert, senaste fungerande etc.). Saken är den att jag inte kan boota med något av alternativen utan att få BSOD och att systemet startar om. Blåskärmen är alldeles för snabb för att kunna se vad som står skrivet och jag kommer inte åt windows som sagt, så att sänga av auto restart är inte möjligt.

Sen kommer vi till när jag försöker formatera disken / köra windows recovery consol. Inget av det fungerar utan även det ger BSOD. Vet inte om det är sama skärm som kommer när jag försöker boota, men den här kan man i alla fall se.

PAGEFAULT_IN_NONPAGED_AREA

**STOP: 0x00000050 (.................)

Har googlat koden men ingenting som jag inte redan har testat kommer fram.
Har provat byta ut grafikkortet, bytat på minnesstickorna etc. men ingenting verkar fungera.

Minst sagt ett irriterande problem.

Tacksam för alla svar!

Av nccish

Amd 5000+ BE, ingen multiple i bios.

Hejsan.

Det är såhär att jag för ett par dagar sedan köpte mig en Amd 5000+ Black Edition (mest för att jag varit sugen på en sådan ett tag nu).

Den funkar kanon i stock speed, men jag skulle vilja testa den där coola multiple OC'n ( ska ju kunna komma upp i 3.1 ghz med stock voltage, i alla fall enligt tester på nätet).

Problem är mitt moderkort, sitter på ett K9N Neo (tidiga versionen) och den stöder inte multiplier ändringar i Bios.

Är det värt att flasha om mitt bios till någon annan serie? Och i så fall vilket?

Tacksam för svar.

Av nccish

Jag har beställt ett Ace 460W för att driva mitt Amd 2x 5000+ BE & Sapphire HD 3870 som även de är beställda, allt från Dustinhome.

Sakerna borde anlända imorgon, återstår att se hur det kommer funka.

Kan återkomma.

Av nccish

Jag har en x2 3600+ som ligger och skräpar som du mer än gärna hade fått låna om du bott en aning närmare