Inlägg

Inlägg som nccish har skrivit i forumet
Av nccish

Jag har kört Norton 360 sen ett par år tillbaka och kan säga att jag har rört programmet kanske 3 gånger om året (exkl.hittade hot). Uppdateringar görs i bakgrunden och disk-scanning görs när programmet märker att datorn står och idlar. Förstår inte hur MSE skulle vara så mycket mer annonymt?

Av nccish

Inget nätaggregat? Annars så går det bra.

Av nccish

Om det inte är jätteakut med grafik-uppdatering så kan du ju bygga en ny dator och slänga in ditt 570 tills 800-serien kommer ut. Vet inte vad du lirar men 570 är ju ett ganska kompetent kort fortfarande. Finns väl inte direkt någon ny processorarkitektur som är värd att vänta på i nuläget, Haswell refresh kanske kan vara intressant iofs.

Av nccish
Skrivet av Axel95:

Vilket grafikkort har du? Är lite äldre kan det vara för svagt att dra runt 120hz.

Står i hans sign.

Kör du windowed mode?

Av nccish

Har du återställt bios? Gör det annars!

Av nccish
Skrivet av Luminous:

Färgerna är nog inte topnotch, precis som Ytterberg tyckte om Shimian.

Färgerna är lätt jämförbara med en Dell eller ASUS i 4000kronors-klassen. Utan kalibrering är färgerna riktigt bra, speciellt den vita färgen.Med kalibrering är de suveräna! I program som har färghantering (photoshop t.ex.) kan den visa över 90% av sRGB, vilket är bra nog för vilken hobbyfotograf som helst. Svärtan är kanske inte den allra bästa(nu snackar vi för bildbehandling, inte gaming), men å andra sidan märker man inte av det lika mycket om man köper glossy-varianten.

Jag har använt min för soft-proofing av material som ska skrivas ut och det har fungerat ypperligt. Finns säkert måndagsexemplar med dålig färgåtergivning men panelen i sig är det inget fel på rent färgmässigt.Vill man ha en bättre skärm med de egenskaperna får man punga ut åtskilliga tusenlappar extra.

Av nccish

Kan ju säga att jag inte heller har vunnit det bästa priset i kisel-lotteriet. Kör för närvarande 4.2 på 1.226V... Dock har jag inte pillat med uncore eller liknande så det går säkert att finslipa. Men å andra sidan är jag rätt nöjd med detta för närvarande. ~30C idle och har aldrig lyckats komma över 65C ens med linpack (tackar min bjässe till kylare för det).

Av nccish

Tycker personligen att det är värre med mycket backlight bleed än några döda pixlar och skulle man få ett exemplar med mycket BLB så går det ofta att fixa, men det kräver lite pill.

Av nccish
Skrivet av binnen97:

Japp, just det hotellet vi skulle till ville dock att paketet skulle komma samma dag som inckeckningen, eller under tiden man bor där. Jag löste det istället med Amazon Locket, de lägger in paketet i ett skåp, man får en kod att hämta ut det med till mobilen och sedan har man 3 dagar på sig att hämta det.

Åfan, rätt så smart lösning! Skönt att det löste sig.

Av nccish
Skrivet av Blofeld:

Med tanke på allt krångel det verkar vara att få till en transport av alla komponenter tycker jag inte att det låter dumt alls. Däremot kan det bli ganska dum-snålt om hälften är pajj när han väl ska koppla ihop allt i USA och han ändå måste köpa nytt.

Det är väl inget krångel? TS verkar ju redan ha allt bokat och klart. Det han frågar om är HUR han ska packa sakerna i containern!

Av nccish
Skrivet av luddinhio:

kommer det bildas statisk elektricitet i bubbleplasten? för jag har nog inte så många antistatiska påsar.

Jag kan inte så mycket om sånt men jag tror det finns en stor risk för det.
http://www.24.se/5pack-antistatisk-pase-11x18cm-p-8812-c-733.... <-- Där kan du köpa. Finns i flera storlekar!

Av nccish
Skrivet av luddinhio:

Har en 212 evo som kylare.
Men hårddiskarna ska jag då ta och lägga i bubbleplast eller något i den stilen.
Ska även grafikkortet tas ut eller kan den sitta kvar?

Lägg dem inte direkt på bubbelplasten. Lägg dem i antistatiska påsar först! (du vet såna som de kommer i när man köper dem).

Jag hade personligen tagit ut grafikkortet och gjort likadant som med hårddiskarna. Mest för att man ska slippa oroa sig för det!

Av nccish

Ta ut hårddiskar, grafikkort och eventuellt kylaren (om det är en tung tornkylare) och lägg dessa i små kartonger med antistatpåsar och någon gammal frotéhandduk som dämpning. Skärmen kan du ju alltid sätta tejpa bubbelplats runt och lägga i någon överdimensionerad kartonglåda den också.

Av nccish

Lite off topic men; ändra din titel, den är ju totalt missvisande!

Av nccish

Ingen aning. Vet att man kan få sin post vidarebefodrad till vissa hotell om man ska bo där en längre tid..hör med personalen när du kommer dit?

Annars kan man ju beställa till butik från bestbuy. Alltså att man hämtar ut i närmsta butik... och tro mig, där finns bestbuys precis överallt!

Av nccish

Trilla genom mappen kan man ju fortfarande göra i WoW på sina ställen...

Av nccish
Skrivet av Starksprit:

Då blir det en sån! Spelade ingen större roll vilken av de två säljarna väl? Perfect pixel kunde man skippa också om jag förstod rätt? Svårt att rättfärdiga ett köp av en Asus eller motsvarande i svensk butik när dessa finns!

Skickades från m.sweclockers.com

Nej det kvittar nog. Enda skillnaden som jag har förstått det är att storewithstories är villig att skriva ner priset mer. Dock tycker jag inte att 400ish kronor var så blodigt att betala. Det är ju en säkerhet också om något skulle gå sönder under frakten att priset som står är så nära vad man själv har betalat som möjligt.

Perfect pixel fanns det någon tråd om på overclock.net. Har för mig att kontentan blev att det i princip är slöseri på pengar.

Av nccish
Skrivet av Starksprit:

Men du anser det vara värt "risken"? Vet ju inte vad jag vill ha egentligen om jag skulle köpt i Sverige. Går ju inte få både och. Är som sagt nöjd med 1080p och 60Hz men det är väl för att jag inte provat något bättre. Blir nog en Qnix då. 4500 för en Asus 1440p är rätt saftigt. 3500 för en 1080p 144hz känns också rätt saftigt. Är ju det som lockar, priset. Jag menar runt 2600 och du får både 1440p och högre än 60Hz i alla fall.

Skickades från m.sweclockers.com

Efter att ha läst recensioner i typ en vecka så ansåg jag det vara värt det. Det är ju ingenting man gör bara sådär, det är ju ändå mycket pengar. Men leveransen var snabb, paketeringen var proffsig och den skärmen jag fick var så gott som felfri (ytterst lite BLB och inga döda pixlar). Dock har ju inte alla samma tur som mig, men majoriteten av de som beställt verkar i alla fall nöjda med sina köp!

För mig som både sitter en del med bildredigering genom skolan och lirar en hel del spel så finns det i princip inte en bättre deal att få. Bildkvalite/överklockning/pris-ration är optimal

Av nccish

Surface pro 2. Dock får du inte med tangentbordet, så det kanske blir utanför budget?

Av nccish
Skrivet av potatis mos:

Har du tur är det någon här från sweclockers som är i vägarna att sälja en skärm. Annars blire att beställa en från antingen Storewithstory eller från accessorieswhole(främst dom 2 som kommit upp som förslag i tråden om skärmarna). Storewithstory beställde jag ifrån. Han sätter ner fraktsedeln till ca 100$, momsen + kostad blir då 260kr. Blev dock någon miss från ups i mitt fall, fick betala totalt 425kr istället, de tog 155kr i avgift för att ta betalt för moms.
Accessorieswhole sätter alltid ner priset till 200$ verkar det som, kostnaden hamnar på ca 420kr gissar jag på då. Men det spelar ingen större roll vilken man beställer av.

Det stämmer. Jag beställde från accesorieswhole och momsen blev mycket riktigt runt 400kr. Är dessutom supernöjd med min Qnix som jag kör i 96hz (den klarar 110hz utan problem).