Inlägg

Inlägg som nccish har skrivit i forumet
Av nccish
Skrivet av Jupiter IV:

Hur kommer man upp i 8gb av vanligt användande? Ligger på 1,51gb med Firefox uppe + bakgrundsprogram men det kanske är för de som har extremt mycket flikar och program igång samtidigt?

Jag ligger på 4,5gb använt i vanlig användning. Sitter iofs med 17 tabbar uppe i Firefox så det är väl i högsta laget.

Av nccish

http://www.inet.se/produkt/1902456/gigabyte-ga-z87x-d3h-atx
Blått, vitt och svart, (och metallic- grått, men du skulle ju måla sa du..) SLI och Crossfire.

Av nccish

Vill du ha bluetooth kan jag rekommendera Sennheiser mm 450.

Av nccish

Håller med ovanstående. Det ser väldigt bra ut men nätagget känns som overkill om du ska köra single-gpu men snäppet lågt om du tänkt köra dubbla 780ti i framtiden.

Av nccish

Låter som att din kompis har hängt på diverse konsiprationsforum och blivit invigd i foliehattens brödraskap. Det är bara att skaffa en ny kompis för denna är redan förlorad!

Av nccish
Skrivet av dumbo:

Då har jag fått min QX2710. Jag har inte letat efter döda/heta pixlar, men hittils har ja inte sett några. Ingen backlight bleeding heller, direkt vad jag kan se. Den har ju, precis som alla IPS/PLS-skärmar lite glow när man tittar i vinkel. Man ser lite mer sånt i hörnen än på min gamla Dell 2209WA, men det är ju inte så konstigt, med en större skärm och typ samma avstånd.
Hittils ser det mycket lovande ut. Det ända störande gällande bilden som sådan är att färgerna (framför allt rött) är tokmättade. Hudtoner osv ser väldigt onaturliga ut, men det räknar jag med att en kalibrering kommer att råda bot på.
Jag visste att färgerna skulle vara lite väl mättade, men trodde inte det skulle vara så mycket.

Foten är sämre än jag hade räknat med, trots att jag läst att den inte är nån höjdare. Dels vajar skärmen rätt länge om man stöter till den eller bordet, dels så lutar skärmen i sidled. Inte värre än att man kan lägga nånting under foten, men ändå störande.
Någon som har tips på en bra och billigt vesa-fot?

Sen hade gärna ramen fått vara matt, men det visste jag innan jag klickade "köp", så det var ju mer en såndär sak jag medvetet "offrade".

Här har du en bra överblick av vad skärmen kan prestera. Där finns även avsnitt om kalibrering och ICC-profiler (om dessa är bra vågar jag inte svara på dock).

Angående VESA så har jag funderat på denna. Ingen aning om den är bra eller inte men priset var iaf rimligt.

Av nccish
Skrivet av Axan:

Min polare köpte två st och idag fick han ett sms att han ska betala 691kr i importavgifter. Säljaren ska ha satt värdet till 99 dollar för varje skärm. De skickas med UPS. Stämmer denna summan?

Kan nog absolut stämma om de skickades som en försändelse. Ibland luras de inte av det nedsatta priset.

Av nccish

I vilken upplösning har du tänkt spela? Känns onödigt att pumpa in massa pengar i en spelrigg och sen sitta i 60hz 1080p.

Av nccish
Skrivet av DDemis:

Alla post/fraktföretag borde leverera på lördagar :,)

Ja det hade varit trevligt. Det är ju trots allt på lördagar man vill ha sitt godis

Av nccish

Min skickades också idag så får väl räkna med måndag då också. Sist jag spårade mitt paket så var den i någon stad nära den nordkoreanska gräsen. Hoppas på ett signerat exemplar från Kim Jong Un!

Edit: Kollade igen och det visade sig att den var i en av Seoul's förorter. Men nu står det "in transit" så jag antar att den är på väg iaf.

Edit2: Såg nu att Fedex är de som fraktar mitt paket och de levererar på lördagar, så har jag tur så får jag hem den på lördag.

Av nccish
Skrivet av mnystedt86:

Stör mig på amatör filmare som fladdrar och viftar med kameran, hur svårt ska det vara för en amatör och hålla kameran stilla???

äh, Jag tycker htc one räcker ett bra tag till

Eller hur? Ett stativ kostar i princip ingenting!

OnT: Såg intressant ut, även om det amatörmässiga sättet han hanterade sig på fick mig att rysa.

Av nccish

Antar att du har bil som färdmedel? Filt + bagagelucka har alltid fungerar prima för mig såvida det inte är extremt dåligt väglad (eller dålig bil)

Edit: Liggandes ska det vara såklart.

Av nccish

Finns nog tyvärr inga moderkort i m-itx för just den sockeln då den är specifik för bärbara datorer och de är skapta efter vilken laptop-modell de skulle sitta i.

Av nccish
Skrivet av GizmoTheGreen:

Hurdå menar du? Jag kör chrome och har ingen raklam alls!

Finns ett tillägg som heter Adblock, konsten att lägga till det är lika svår på firefox.

Tror han menade adware och inte reklam i allmänhet.

Av nccish

Jag beställde ju från accesorieswhole. Någon annan som beställt av dem? Orkar inte bläddra i tråden atm då jag sitter i skolan.

Av nccish

"Expedited int'l shipping" står det på min iaf så jag antar att det är DHL eller UPS?

Av nccish
Skrivet av Shrudder:

Ni som beställt och fått, hur lång tid tog det från beställning tills den blev skickad, hur lång tid tog frakten och vilket fraktalternativ tog ni?

Jag har inte fått välja någonting sådant ännu. Har bara fått bekräftelse på köp. Hoppas att jag inte har missat något (men det har jag svårt att tro).

Av nccish
Skrivet av aluminium:

Precis kopplat in min.
Jag ser inga döda pixlar och knappt någon bleeding, men med svart bakgrund så syns ~1 cm höga ljusa band horisontellt.

Har du överklockat den? Har läst att sånt kan fixas med en lite bättre Dvi-D-kabel.

Av nccish

Har kört Norton 360 i ett par år med studentrabatt från mecenat. Har absolut ingenting att klaga på. Påverkar inte prestandan märkbart och det har även diverse optimeringsverktyg för datorn. Hurvida det är bäst kan jag inte svara på men absolut bra.

Av nccish

Ville bara tipsa om att Dustin har kampanj på Gigabyte 780 ghz-edition just nu, ligger bara 50 spänn högre än 780 OC rev 2.

http://www.dustinhome.se/product/5010759602/gigabyte-geforce-...