Inlägg

Inlägg som Aurastream har skrivit i forumet
Av Aurastream
Skrivet av Kalasis:

Soldier of Fortune är rätt
Din tur!

Av Aurastream
Skrivet av Mr Steed:

Jag slänger ut en gissning på The Conduit

Inte helt korrekt,
Rätt spelgenre dock.

Ger en lättare hint här, The Conduit är ett gäng år nyare.

Av Aurastream
Skrivet av anders190:

Korrekt, bra prickat!

Hur tyckte du spelet var? Aldrig spelat det själv men alltid varit lite nyfiken

Samt din tur med.

Gött!
Ska se vad jag kan hitta!
Spelet var lite sådär. Varken bu eller bä och inte alls som tidigare commandos. På sätt och vis är jag för nyskapande men dom tappar lite anda lixom mot tidigare. Försökte hitta spelet på Steam men verkar ha plockats bort.

Edit: Då kör vi!

https://i.postimg.cc/LsMR3JnP/gissa.jpg

Av Aurastream
Skrivet av anders190:

Nice! Underbart spel för övrigt, känns fortfarande lite som igår när det släpptes.

Gör ett försök med denna:

https://i.imgur.com/gl6oZ38.jpg

Commandos säkert. Kanske Strike Force eller vad det nu heter, spelade det för inte allt för längesedan men annars är det väldigt likt.

Av Aurastream

Sjukt nice design 👍
Stort lycka till med detta! Får en att tänka steampunk och minimalism i ett projekt, vilket är coolt. Kommer definitivt att följa.

Av Aurastream

Var ju delvis nätverkstekniker för snart 5 år sedan. Även utbildad inom det och tog examen över 12 år sedan, men såklart tryckte jag fel på en fråga. Skulle tryckt på GRE men klantade mig och kom åt IPSec får skylla på att jag hör den termen oftare än GRE av någon anledning samt att man är lagom trött.

Hoppas IT-total hittar folket de söker! Samt trevlig helg på er!

Av Aurastream

Jag kör Win11 privat. Upplever inte att det är så värst mycket krångel, men tror att de allra flesta som sett min maskin tycker att det är en Win10 då jag modifierat i princip allt så det ser ut som 10an, med StartAllBack.

Av Aurastream

Winyl
Funkar exakt som jag vill, förutom att jag vill stänga av spellistan helt och hållet. Är ju open source så man kanske får för sig att göra en egen variant senare.

Använde i flera år Winamp men tröttnade på utseendet och hittade aldrig riktigt ett skin som passade mig. Körde classic skinnet mot slutet som var helt ok.

För film har det vart VLC bra länge eller MPC.

Av Aurastream

Vill bara addera att jag kört defender de senaste 2 åren och det har fungerat toppenbra, men vill också slå ett slag för Windows-funktionen Core Isolation som jag aktiverade nyligen, vilket stoppade en del saker jag själv missat. Inte slått igång Memory Integration men det är väl nästa steg.

Sen att ha en fysisk brandvägg känns ju som ett måste - så länge du patchar den ofta. Vill egentligen inte rekommendera någon specifik men för er som vill testa något gratis så varför inte pfSense. Sätta upp en av sina gamla burkar med det på och ett extra nätverksinterface i.

Av Aurastream

Det blev en del solande och en lättare promenad, följt av lite serier med några kalla och PUBG på kvällen med några gamla galningar på Discord! Nöjd så
Gla' midsommar!

Av Aurastream

Haha, igenkänning på flera. Nu till den värsta av alla, tror tyvärr inte jag är ensam om detta heller. Gäller privat bara, ej inom yrket (tack o lov).
Glömmer att spara lösenord i password managern. Kräver total reset av det man satt upp. Glömmer även av lösenordet ibland till min password manager....
Och efter en öl så minns man det!
Vet inte hur många gånger jag fått reseta min senast köpta hemmarouter när jag inte kommer in i den. :/

Av Aurastream
Skrivet av Jimban:

CPU/GPU temp är inga problem samt så är det inte FPS som spökar utan den håller sig stabilt på 400 ish hela tiden så de är något annat.
BIOS har ja inte jättebra koll på men i o med att datorn bara är 2-3 månader gammal så tycker man ju att de borde vara de senaste tänker jag.
Installerat om o veriferia har ja gjort flera gånger utan resultat.
rates är som dem ska

Ok! Skumt.

De flesta moderkorts BIOS är ofta gamla redan när den lämnar fabrik, ibland står dom på hyllan ett halvår hos den som bygger in den i datorn eller butiken man köper den från, så värt att kolla. Du kan skriva systeminformation bara i en kommandoprompt så ser du under BIOS version vilken du har. Jämför sen med den du kan hämta på moderkorttillverkarens hemsida. Du kan även skriva;
wmic bios get smbiosbiosversion

/ Aura

Av Aurastream

Hej
Har du någon rgb mjukvara installerad eller någonting som övervakar CPU/GPU? Tänker på att de enda gånger jag haft riktigt besvär med sjuka frameratedrops i strider har någon sådan mjukvara funnits på maskinen i fråga eller flera. Exempel: CAM från NZXT, Gigabyte RGB Fusion eller AI Suite från Asus. Har du någon av dessa kan du ju temporärt avinstallera dessa och prova igen.

Samt vilken BIOS version kör du med?

Samt lite andra funderingar;
Har du gjort en verifiering av filerna för CSGO?
Har du installerat om CSGO? (Om inte, och du tänkt göra det, backa undan din config).
Vilka settings kör du med ?

Skriv dessa i konsolen så ser du:
cl_cmdrate
cl_updaterate
fps_max
rate

Bonusfråga:
Vet du vilken temp din CPU och GPU uppnår vid striderna då lagget inträffar? Ett sätt att kolla detta är med typ HWInfo på en sekundär skärm.

Lycka till o trevlig helg!
/ Aura

Av Aurastream
Skrivet av bubbelbabbel:

Det verkar rimligt vid 50%, men ovanför skrev du att du fått erbjudanden om "nästan 100%" högre lön. Jag säger inte att gränsen går precis där, men att få ~25k extra netto i månaden kan ju i alla fall göra att man överväger att byta, även om kaffet smakar lite sämre på det nya stället.
Om inte annat skulle det kunna flytta pensionsåldern till 55 år istället för 67 år.

Jo, jag formulerade mig lite fel där inser jag.
Menade att oavsett om lönen är sjukt mycket högre hade jag inte velat börja om med allt jag lyckats med på nuvarande ställe. Fick nyligen byta roll inom bolaget och får en kollega att jobba med som gör att vi kan planera in projekt och planerat arbete på ett mycket bättre sätt än personen jag ersätter kunnat.

De intervjuer jag vart på såhär långt, har jag bara fått uppleva IT miljöer som är i behov av extremt mycket underhåll eller i princip utbyte av samtliga delar och i princip ingen säkerhet alls.

Samt de cheferna har inte gett rätt känsla av förståelse kring nämnda delar. För mig superviktigt men för vem annan som helst så hade de kunnat välja att "ta det" pga löneökningen. Jag har vart på 4 olika ställen totalt, ett med 25% mer, ett med nästan 50% mer och två med lätt över 100% mer lön. Galet. Oftast verkar det vara erfarenheten som avgör vad som erbjuds.

Av Aurastream

Köpt enbart PS5 spel, Switch spel och kanske någon enstaka Vinyl. Det rör sig mot det digitala helt klart. Väldigt intresserad av spelstreaming tjänsterna och kommer nog förr eller senare helt gå över till något sådant istället för som nu, där jag köper fysisk hårdvara (läs grafikkort framförallt eller spelkonsol). Känns som man kan spara en hel del pengar på att ha så lite som möjligt själv. Och även börjat fundera på att sälja av allt man äger och har när det kommer till just fysiskt media då man tröttnat lite. Känns inte som man lägger de där timmarna längre som när man var mellan 12-25. Då var det en fröjd att både köa till en ny release av ett spel samt att få packa upp, lägga i skivan eller vad det nu var. Nu är det bara frustration.

Av Aurastream
Skrivet av skyw00lker:

Nästan dubbla lönen med den erfarenheten hade jag nappat på ganska snabbt i.a.f : )

Mjo, förstår dig. För mig är inte lönen det allra viktigaste. Just nu är jag mycket fokuserad på att ha en bra chef, bra kollegor, bra miljö att jobba i och med etc. Är lönen ens 50% bättre men resten dåligt så kommer jag hoppa erbjudandet och stanna.

Av Aurastream

Yrke: IT-drift / Projektledare privat sektor
Lön: 39100 (+en månadslön i bonus varje år om gemensamma mål nås).
Erfarenhet: 11 år
Ålder: 34
Utbildning: 2-årig högskoleutbildning inom Nätverksteknik
Trivs bra där jag är, men fått erbjudanden med nästan 100% mer lön än där jag är nu. Man börjar ju fundera på att ta sig vidare i karriären. Ska bara hitta ett ställe där de har samma (eller bättre) IT-mognad som där jag är nu (vilket tyvärr verkar vara riktigt svårt).

Av Aurastream

Google Drive 100 GB för foton o videos, sen en hemmaserver med onödigt mycket diskutrymme. Räcker så

Av Aurastream

Very clean, where did you get that GPU block?

Edit: nevermind, found it on Aquatuning.

Av Aurastream

Jag har lite saker jag gärna blir av med faktiskt, vet inte om många är så sugna på att tradea, men jag har detta till övers:

1 x Occulus
1 x Spirit i monarch 3x% fcr
2 x PUL Rune
1 x Perfekt Guardian Angel
A S S A S S I N
1 x Shadow Disciplines (DNA)
D R U I D
1 x Elemental Skills (Eye)
A M A Z O N
1 x Bow & Crossbow Skills + 1-26 lightning dmg (Eye)
3 x Tal hjälm
2 x Tal bältet
3 x IK vapnet
3 x IK hanskarna
1 x 4 socket flail med 10ed och lite dura increase
1 x Chanceguards 28 mf
1 x Waterwalks
2 x Magefists
1 x Druid Torch 18/18