Inlägg

Inlägg som Aurastream har skrivit i forumet
Av Aurastream

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Thomso...

Borde vara i princip som det är där, fast det där är för en annan thomson GW än vad du har då jag inte hittade en likadan. Men portinfon finns där.

Lycka till och god fortsättning!

Av Aurastream

Längesedan jag höll på och kämpade. Rekommendation från mig är ominstallation av Windows, in med grafikkortsdrivers igen. Fungerar det inte då så skulle jag misstänkt problem med grafikkortet. Har du fler än en pci-express plats ?

Hälsningar Aura

Av Aurastream

Se till att avinstallera och installera senaste drivrutinerna för grafikkortet. Nvidiakort = hämta från nvidias hemsida, AMD/ATI: hämta från AMDs hemsida

Av Aurastream

Razer DeathAdder var skönast i greppet, men jag tröttnade på att alla tre jag haft dött så snabbt av olika anledningar. Knappar som dubbelklickar och scroll som lossnar. En stabil mus med nästan perfekt grepp är Roccat Savu, lite sandigt grepp men skön känsla i FPS och RPG-spel Skön att jobba med många timmar. Inte för stor och inte för liten - jag har mellanstora händer.

Av Aurastream

Låter helt knasigt om 3 lägenheter sitter kopplade till en och samma kundanslutning, ingen bra deal. Låter som den som drar fiberkabeln vill dra ner på kostnader och försöker lura med er.

Jag kan tänka mig att de tänker dra fibern till en switch och sedan dela upp till varsin CPS (kundanslutningsswitch), exempelvis fler fiberkablar som går från den som nu installeras, till switchar som sitter hemma hos er, varje familj, så att alla kan köra med egna abonnemang. Tre familjer som delar en och samma anslutning kommer oundvikligen att sluta i soppa.

Edit: och nej, det är inte olagligt att ha sådana här deals, men ni som skriver på får se till så ni har papper på det den dagen ni flyttar ut och en annan familj kollar på möjlighet till internetabonnemang.

Av Aurastream

Tror inte man ska ha mer än 8GB DDR3 på en ren speldator idag, men 2014 är snart här och DDR4 är inte långt bort. Skulle jag vart du hade jag köpt 8 eller 12GB men sedan väntat på DDR4. CPU och Grafikkort är mer värt att lägga tusenlappar på, och nätagg iaf om man jämför med mer ram.

Tänk inte på Workstation jag har i min signatur, den spelas med ibland bara

Av Aurastream
Skrivet av Cosby:

Kan garantera iaf att du aldrig nått över 16gb vad du än har för dig, jag gör också musik lite svårt att prodda dock samtidigt som du spelar spel också även om du har Ableton med fullt projekt uppe och FL Studio med fullt projekt uppe samt BF4 och tio stycken webbläsare uppe så når man inte 8gb.

Nej du har helt rätt, jag har ju skaffat ram-minnena jag har för mycket annat också, så som flera virtualboxservrar, ramdisktester etc, annars är det bara för att skryta om man har över 32 gb som också är lite väl dyrt för vanliga människor då givetvis. Förstår inte varför jag kommit upp i 18 gigs användning vid ett par tillfällen måste vara då jag maxxade projektet i FL med sylenthar och andra VSTs. Vad har du för CPU förresten?

Av Aurastream

Jag formaterar sällan, men har faktiskt en rutin skriven för hur jag lägger in alla mina musikproduktionsprogram o synthar o samples, mapparna jag har allt i heter 001-xxx

Av Aurastream
Skrivet av isolo:

har redan 24gb men kanske säljer mina 2x4gb .. plus dom är något släare än mina 16gb;D
hur ser man hur mycket man andvänder?

I windows kan du se din användning i realtid om du öppnar upp aktivitetshanteraren genom att trycka ctrl+skift+escape på tangentbordet och leta upp tabben där du ser minnena

Av Aurastream

om det är värt

Hej

Jag kan inte svara på om det är värt i ditt fall, men som i mitt fall där jag gör otroligt mycket samtidigt på datorn så som spelar tre spel samtidigt, gör musik med 12-20 VST synthar och därpå sitter på skype och tabbar snabbt mellan program, mappar i windows och slösurfande så har jag iaf stor nytta av mer ram än vad en dödlig har. Se signatur för rig. Självklart beror svaret på din fråga på vad du använder datorn till. 8 gb borde vara lagom för dig.

Av Aurastream

Härligt att se att det görs något för de behövande och framförallt nu under juletid

Behöver ni mer komponenter? Jag har nog något 1366-moderkort över, dock en eller två trasiga minnesportar utav 6 st, samt eventuellt vissa fungerande RAM-minnen DDR3 1600 MHz.

Av Aurastream

Ett tips bara sådär snabbt, finns ett alternativ till ESXi som heter Proxmox

Grymt bygge annars, har du tänkt köra grafikkort också och experimentera dig fram?

Av Aurastream

Riktigt stilrent bygge! En fundering bara, väger bygget mycket eller?

Av Aurastream

Har du senaste drivrutinen? Har du provat ta ut kortet och koppla tillbaka bara för sakens skull och sett om du får samma problem igen?

Av Aurastream

Hej, ja du kan ju prova köra det i VirtualBox utan att bränna något. Du kan även installera det på en annan partition eventuellt. Söker du bara på Dual Boot Windows 8 och det du har idag, på youtube så har du en uppsjö videos som beskriver exakt hur du ska göra

Lycka till

Av Aurastream
Skrivet av Hawk:

Du menar att om jag gör som du säger, så försvinner den partitionen på 750 GB

länk till en som har samma problem, han får ingen hjälp, utan är såld och måste leva med den fåniga 750 GB delen
http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1109814-tutorial-kopt-en-ny-harddisk-men-hittar-den-inte-post12697237/

Du är störtskön ju, orkar be om hjälp och orkar inte ta tag i problemet utan fortsätter skutta runt med frågor om hur man gör för att köra MBR när det inte går du kan ju iofs köra flera olika paritioner och det finns flertalet guider till detta även här på Sweclockers.

Du borde få pris i årets lataste IT-människa ändå

Vänligen prova det som andra föreslagit innan du ger dig ännu en tredje gång, jag orkar inte läsa fler inlägg där du ber om hjälp för något du fått svar på redan för jag vet inte vad jag ska mig till annars haha

Av Aurastream

om inget annat hjälper - prova installera om grafikkortsdrivrutinerna ? har du gjort det redan så prova en clean install.

MVH

Av Aurastream

Skriv modellnamn på din Acer så kommer någon googla fram en manual åt dig, med exakt sidnummer på hur du gör en factory reset utan cd

Av Aurastream

Har du provat att slänga 4G-modemet ut genom fönstret? Har hört av vänner som försökt att det faktiskt gett goda resultat, speciellt när modemet i fråga hamnat i en vattenpöl.

Nej men, prova modemet en bit utanför där du bor och se om du får bättre svarstider, gör en reset mellan varven (dra ut simkortet ur 4G-stickan).

MVH

Av Aurastream

Låter lite som att trafiken routas hos din ISP, istället för i ditt lokala nätverk (tänker på 10-adresserna).

Gissar utefter dina hastigheter att du har fiber, prova lägg en router mellan datorerna som exempelvis du configar att ha 10.0.0.1, så ställer du in det som gateway på båda datorerna och med en 255.255.255.0 mask på båda. Sedan kan du köra 10.0.0.100 på ena datorn och 10.0.0.200 på andra.

I teorin är en hemmaswitch lite dum och kastar bara paketen vidare till en destination, medans en router har fler valmöjligheter så som att inspektera ett paket och göra olika vägval. Allt beror såklart på hur mycket man ställt in.

Lycka till.

Edit: såg inte att du löst det!