Inlägg

Inlägg som Aurastream har skrivit i forumet
Av Aurastream

Kör ni över internet eller kör ni i ett lokalt nätverk hemma? Förstod det som det sista, isf kanske du ska kolla om du kommer åt filerna via vanlig windows fildelning. Funkar inte det så börja felsök nätverket. Kolla brandväggarna också.

MVH Aura

Av Aurastream

Köpte en billig ratt för att testa någon gång minns jag, fick den att funka till något bilspel men själva drivrutinen gick inte att ladda ner någonstans. Det gick heller inte att fästa den på bordet då den hade sugproppar

Visst, man får ju vad man betalar för.. tror det var 2-300 kr jag la ut på den ändå. Osäker om jag har kvar den, har jag det står den och samlar damm

Av Aurastream

Lian-Li PCP80
Antec P182 Gun Metal Black
Cooler Master Elite 333 till min framtida server som bara står och samlar damm, ska moddas en hel del
Gammalt FujitsuScaleo 800 chassi som ska moddas till en NAS med bara hårddiskar
Gammalt No-name plastchassi som helt enkelt jag inte minns namnet på, inköpt på NetOnNet när jag var i behov av pluggdator runt 2005. Kommer troligtvis modda den men inte inom närmsta tiden.

Av Aurastream
Skrivet av PieRat:

Okej! Tur att det bara var 50 spänn, då vet jag till nästa gång.

50 spänn är ändå en kebabrulle

Men visst, var det värt det så

Av Aurastream

Har faktiskt jobbat med IT-lösningsförsäljning, där jag i ett uppdrag skulle boka in finska IT-chefer till ett seminarium som Checkpoint skulle hålla, dock var intresset svagt. Jag lyckades nog boka in ett tiotal personer iaf på två timmar. Inte så lätta att övertyga men vissa höll på mycket med säkerhet och bodde nära. De flesta som sa ja direkt var de som hörde Checkpoint och frågade "sa du verkligen checkpoint?" och sen något om "vilken ära!"

Av Aurastream

sound09 - Du kan ställa frågan lite som den är tror jag drefk2000 menar, typ "Behöver läxhjälp illa kvickt"

Men annars, hoppas du såg det jag skrev... går att vidareutveckla om man bara har tid eller är duktig på att ordbajsa

Sen att folk har sina åsikter är väl självklart, detta är ett forum! Vad vore vi utan folks tyckande och tänkande i ett demokratiskt land där Internet för övrigt håller på att nystas ihop till en liten tärning med hjälp av alla lagar som uppkommit efter påtryckningar från andra länder?

Av Aurastream
Skrivet av drefk2000:

Lite Kuriosa: Write mem eller kort wr är en rest från Ciscos tidigare operativsystem CatOS.
I IOS är det copy run start som gäller.

Jag har kört så mycket CatOS att wr sitter i ryggmärgen, så det är det jag använder.
Det händer att jag får bita mig i läppen för att inte lära ut fel när jag håller kurser, något jag gör då och då.

Till ämnet. Som jag och många andra redan sagt så kan du inte göra särskilt mycket med den switch du har nu.
Nu är det så att jag kanske kan få lös en 1800 router som du kan få. Alla som vill lära sig Cisco ska hjälpas.
Jag är dubbel fanboy.. Nvidia privat och Cisco professionellt
Har du riktig tur kanske jag hittar en PIX också.. heller otur, beroende på hur man ser det..

Jag törs inte lova något men jag tar en koll i skrotlagret på jobbet och hör av mig.

Haha en PIX vore lite elakt!

Har lyckats hitta en gammal Pix som det tydligen kördes VPN-trafik igenom på jobbet och den känns verkligen som från en helt annan planet. Dock är jag inget stort fan av ASA-brandväggar heller, men de behövs självklart.

För övrigt, kul tråd. Hoppas ni hittar fler som kan tänkas joina er utbildningskväll Låter oerhört intressant (men så synd att jag bor på fel sida landet).

Av Aurastream

Ta inte illa vid:
Jag skulle aldrig spelat spel med en laptop, oavsett om det är en alienware, eller egen custombyggd ultragamersuperduperdeluxkryddad bärbar dator med allt superduperpowerrangersmaxxat! Aldrig någonsin, skräp och skräp + värme = enormt mycket lagg.

Bättre att bygga på handtag till en någorlunda medelstor ATX låda och pressa in fläktar så det gör ont.

Av Aurastream

Hoppas detta räcker: Du startar din webläsare på din dator, redan där har du nuddat ett fysiskt lager, datorn, där kabeln sitter är den första delen (kablar, det som sker mellan kabel och nätverksport).

Därifrån går en signal upp igenom ditt moderkort att försöka kommunicera med över lagren, transporteras till sessionslagret, för att någonstans nudda vid HTTP/HTTPS och därefter trycks det ut ett försök att kommunicera i nätverkslagret, det görs en DNS-förfrågan för att du ska besöka www.google.se som genererar fram ett IP, du kan själv köra en nslookup i en kommandopromt för www.google.se så får du se vad du får fram för IP-nummer. Det svaras till din dator och sedan när begäran hanterats åker det tillbaka genom din dators moderkort och upp till din skärm där du får sidan presenterat för dig. Det är en himla massa 1or och 0or som rullar på likt ett vattenfall

LAN (Lokalt nätverk, din lilla dator + din router och din telefon med mera) och WAN (Ett brett områdes nätverk, exempelvis Internet) skiljer sig åt mest i hur stora dem är i teorin, men i praktiken kan ett WAN vara en hel indelning av en stad, fast då kallas det oftast för ett MAN (Metropolitan Area Network). Det jag menar med oftast, är att det finns företag som sätter upp WAN-länkar när dem är inne och konfigurerar sina små routrar.

En router routar trafik lite som en polis låter bilar köra åt ett visst håll osv, en switch slänger bara vidare trafiken men man kan även dela upp i flera kollisionsdomäner, VLAN. Vad jag menar med kollisionsdomäner är när trafik krockar, vilket den ofta gör i hubbar som man helst ska undvika att köra med om man är fler än 2 i ett LAN och inte bara behöver kommunicera inom LANets väggar.

En gateway kan ses som en ADSL/Routerkombination, lite som Thompson Gatewayen som de flesta Telia ADSL-kunder känner igen. Det som man ofta menar med en gateway i nätverkssammanhang är nästa väg ut ur nätverket. Dit din dators nätverkskort kastar ut förfrågningar och där trafik kommer in.

En mac-adress är en identifierare för nätverkskort för att kunna skilja på enheter som producerats. Dessa går att manipulera men det är lite överkurs. Det enda du behöver känna till är att de används oftast vid felsökning hos ISPer när du ringer in och de behöver kolla vad för enheter som sitter inkopplade osv.

En webbserver ligger ute på ett WAN (Internet i de flesta fallen men finns många webbservrar i interna företagsnätverk som bara ska nås av de anställda exempelvis). Det är väldigt många fler protokoll du behöver ha koll på för att kunna få ett jättekonkret svar på din fråga om exakt vad som händer. Wikipedia är en bra resurs men om jag skulle vart du skulle jag försökt få tag på någon bok som grundläggande går igenom nätverk. Har faktiskt en gammal men väldigt utförlig bok som heter "Nätverk och kommunikation från grunden", och finns här http://www.prisjakt.nu/bok.php?p=444370.

MVH Aura

Av Aurastream
Skrivet av anemic:

Eneklt att porrsufra lite på fikarasten? ; )

Bra där eller ännu bättre, högskoleprovet direkt i ögat! Alla som sitter inne i en stor IRC-kanal skriver med varandra under provet genom olika ögonrörelser

Av Aurastream
Skrivet av Uggmull:

1. Kortet beställdes 2009-07-08

2. BIOS kan vara gammalt, men det är nyare än ljudkortet.

3. Drivrutin: SBXF_PCDRV_LB_2_18_0015

4. Har provat att byta plats på kortet, resultatet blev samma som att instalera om drivrutinerna -> Det slutatde fungera efter ett tag.
Har ingen annan dator där kortet får plats.

EDIT: Hittar inget relevant i EV.

Har du något gammalt ljudkort du kan prova med och se om det blir samma sak efter ett tag?

Av Aurastream

Jag märker ingen skillnad direkt på Firefox eller Chrome.. men däremot på jobbet kan det ta extra lång tid för firefox att starta upp, då får man ju jämföra såklart med att jag kör mekanisk disk på jobbet som ligger på 7200 rpm och är ganska fylld då...

Lägger man bara inte in för mycket onödigt crap (addons och toolbars) samt rensar webläsarcachen till och från så klarar man sig nog ett bra tag med firefox på mekanisk disk. Dock rekommenderar jag Chrome framför Firefox, men valet är helt och hållet ditt.

Av Aurastream

Du körde inte SSDerna i raid eller? Tänkte att du kanske hade någon sådan uppsättning om du nu hade två stycken.

Vad händer om du bara kör med en SSD i när du försöker installera windows? Inga andra diskar inne i sata-portarna öht alltså ?

Av Aurastream

Står det något i Event Viewern inne i Control Panel > Administrative Tools ?

Hur gammalt är kortet? Har moderkortet senaste bios? Vilken drivrutin kör du med? Har du fler portar/datorer du kan prova kortet i?

Av Aurastream

Tror Blizzard redan vet om detta och jobbar på det, men jag ska inte leka fanboy nu utan det är bara att konstatera - allt som går att hacka blir hackat till slut. Tid är inte ens en faktor i beräkningen längre.

Av Aurastream

Prova med att ändra från IDE till AHCI läge inne i bios, eller vice-versa. Hade liknande symptom på en nödläsningsdator från Inet som stod på jobbet.

Bios hade ställt om sig efter ett strömavbrott vilket hade lett till att en förinställd ändring för hårddiskarna gått förlorad.

Av Aurastream
Skrivet av KKay:

Det släpps inte förens 00:01 tyvärr

Tack för snabbt svar
Då blir det att man hinner äta och planera morgondagen för att kunna vara hemma så snart som möjligt haha! Vilka onödiga moment man kan flytta undan för att snabbare vara vid datorn osv ;D

Av Aurastream

Är det någon som loggat in och börjat spela än eller vad har jag missat? Error 33 Bnet is down for maintainance

Av Aurastream

Hahooo

Nu äntligen efter år och dagar av väntan

installerar!!!

Av Aurastream

Du kan logga in på servern, dock säger jag precis som matte56, jag skulle aldrig kört trådlöst mot en server. Då faller ju hela meningen med att ha en server. Den ska vara stabil och stå på helst dygnet runt. Man vill inte tappa så extremt många paket iaf. Nu kommer säkert någon som har bra erfarenheter av trådlöst att säga emot mig, men kör bara trådat till servern. Har du både din klient och din server inkopplade till samma router ska det alltså inte vara några problem alls!