Inlägg

Inlägg som Aurastream har skrivit i forumet
Av Aurastream

Mmm blev sugen på att köpa en lattemaskin nu!

Av Aurastream

Mitt största FU-moment var nog nu ganska nyligen, skulle ta ut en gammel 500 gigs hårddisk från en sataport och visst fan har jag kopplat allt så tätt och det är kablar ihopbuntade överallt. Det är ett ganska tight chassi att jobba i (Antec P182) och moderkortet har sataportarna placerade ordentligt fai (tätt ihop). Får knappt plats med lillfingret någonstans mellan några kablar men jag tänker "äh wth" och rycker ur kabeln allt vad jag kan. Märker när jag tar upp kabeln att något har lossnat. Kabeln var ju av molextyp. Tänker F**K nooo!!!! Hela sataportshelvetet hade lossnat! Inte vågat testa ifall den funkar att trycka tillbaka. Har en ny dator nu som ni ser i specs.

Frågan är ju om man vågar kolla på stiften om dem gått av :S
Inte så himla FU nu i efterhand kanske, men när man gjorde det var det verkligen så man tröttnade. Asus P5K Pro mobo för övrigt.

Av Aurastream

Jag skulle testkört i den andra pci-express porten för att utesluta moderkortet. Därefter skulle jag testat kortet i en annan dator för att se om problemen kvarstår.

Har du provat med att ta loss kortet och koppla tillbaka det?

Av Aurastream

Jag skulle bytt ut grafikkortet eftersom det ser så otroligt fult ut och är ett asus till något som XFX eller Gigabyte, annars ett väldigt bra paket gillar att du lyckats hitta mATX och komponenterna lär ju få plats där i också.

Du ska inte slänga in en lagringsdisk nu när dem är så billiga?

MVH Aura

Av Aurastream

Har du några schemalagda aktiviteter som det står "starta datorn för att köra den här aktiviteten" på?

Om inte det, har du senaste firmwaren till din SSD?

Av Aurastream

Hej, jag tycker paketet ser bra ut, dock avråder jag från köp av SSD-diskar som har styrkretsen SF-2281. Detta pga mängder med användare som har problem med BSODs osv. Säkert färre som upplever problem med GT än med vanliga Force 3an som jag har, men ändå en risk som man skulle kunna hoppa över. Intels SSDs har visat sig mer hållbara över flera veckors användning.

Och nej, som många som citerar mig när jag varnar om SSDs, jag drar inte alla SSDer över en kant, OCZ vet jag har haft problem också så det gäller att göra lite research innan man bestämmer sig. Gjorde inte detta innan mitt köp och har felsökt på tok för länge och kommer snart behöva skicka in min SSD på RMA.

Sen har jag lite problem med Asus moderkort, det handlar om att ljudkortschippet oftast sitter lite knasigt och störs därför av CPU-kylarens vibrationer och andra rörliga komponenter. Ska du köra med ett PCI/PCI-expressljudkort senare är det ett okej kort.

Vad har du tänkt köra för OS ?

Lycka till med nya datorn
MVH Aura

Av Aurastream
Skrivet av ghettogunnar:

Har ingen aning vart jag kan hitta den. Kan bara grafikkort.

Tänkte att du kollar på skärmens knappar, om du hittar något som heter source i närheten av powerknappen...

Av Aurastream
Skrivet av Barak:

Vilken prio har operativsystemet gällande diskreta grafikkort och integrerade?

Nu förstår jag inte alls vad du frågar eller varför du frågar mig så, det är vad jag skulle felsökt först. Omformulera frågan gärna.

Av Aurastream

Kan ju vara skärmen? Har den några inställningar som "source" eller "select source: dvi" istället för vga då....

Låter lite som något som kan ha med moderkortet att göra också, testat med senaste biosuppdateringen?

Av Aurastream

Hur ser hela paketet ut nu? (för en som inte orkar leta fram allt igen)

Av Aurastream

Undvik Corsairs SSDs, men ta gärna en 120 Gigs Sata 3 SSD från Intel 510 exempelvis

Av Aurastream
Skrivet av kena91:

hur vet man exakt vilken version det är om det bara står SandForce 2200?

Sandforce 2200 är vad jag vet den första kontrollerversionen. Den ska fungera bra, det är 2281 som krånglar på bland annat Corsair Force och GT SSDerna.

Av Aurastream

Precis som jag skrev till dig i PM som svar på din fråga - Undvik Sandforce 2281

Av Aurastream
Skrivet av Hampusofsweden:

Hur gör man detta inaktivera skrivbordssamansättning ?

Kontrollpanelen > System > Prestanda > Justera för bästa prestanda (eller välj bort det du inte vill ha på).

Annars kan man högerklicka på genvägen på skrivbordet och på kompabilitetfliken ska det finnas lite olika saker man kan stänga av.

Av Aurastream

DBX-B heter den...

Av Aurastream

Vissa väljer ju exempelvis att stänga av system restore, bra att ha i vissa fall om något går snett, men jag föredrar att lägga i windowsskivan och välja alternativet repair om det nu gått så snett (gör det sällan).

Tar du backup på saker så behöver du inte oroa dig, bara att formatera och eventuellt göra en secure-erase ifall det nu skulle behövas och därefter installera om windows. Hur som helst är det inga enorma skillnader jag märker av när jag stängt av allt i SSD Tweaker exempelvis, förutom då att firefox startar aningen snabbare.

Av Aurastream

Ser lovande ut, 5 poäng för starobrno tills det är klart!

Av Aurastream

Samma här, efter 1.3 uppdateringen har det fungerat någorlunda stabilt. Skriv gärna PM till mig om ni har problem med er Corsair Force 3 SSD efter firmwareuppdateringen då jag är nyfiken på hur det funerar för er.

Av Aurastream

Jag vill bara varna för Corsair Force 3 120 GB disken och GT-disken. Jag gissar att ni läst om den redan då det står mycket om den på sweclockers.

Av Aurastream

Datorn har nu stått igång i 13+ timmar utan problem spännande! Kommer med uppdatering senare. Kom ihåg att köra firmwareupdatern som administratör och följa guiden! Var någon på corsairs forum som redan pajjat sin disk helt.

Edit: Nu har datorn stängt av sig då strömmen gick pga åska

Datorn var igång utan problem i ett helt dygn + några timmar till. Gissar och hoppas verkligen att firmwaren gjort sitt!