Inlägg

Inlägg som Aurastream har skrivit i forumet
Av Aurastream

Will Wright borde vetat bättre. Han beter sig som en simulant när han inte stoppar privata intressens inblandning.

Vi borde ta aging off på honom och se vad han sagt om det efter hundra år.

Av Aurastream

Att stänga av speedstep är väll mest för dem som bara vill visa sina värden i CPU-Z och liknande program, men annars är det inte värt det, för så fort processorn behöver jobba så går den ju upp i det den klarar av maximalt, beroende på vad man kör för program.

Av Aurastream

Q6600... helt klart.. kyl den väl och låt E8400 höra till gårdagen

Du får ju med Far Cry 2, så det är helt klart värt det om du frågar mig!

Have fun!

Av Aurastream

Hej thella

Det är uppdelat i två delar då du ska kunna köra minnena i ett läge som heter Dual Channel. Det är ett sätt för minnena att arbeta smidigare tillsammans kan man säga. Om du kör 4 olika minnen så går alla dem snabba efter dem långsammare precis som Skillz säger, men jag skulle rekommendera att du helst kör med samma minnesstickor i alla fyra kanalerna.

Man kan jämföra det med folk från olika länder som inte har så bra språkkunskaper: en finne, en svensk, en norgetös och såklart en tysk... alla vill ju utföra jobb men bara en av dem förstår sig på problemet. Om det hade vart fyra norgetösar som arbetat med exakt samma grej, samtidigt, så måste det ju betyda att alla får uppgiften gjord snabbare.

Nej, jag vill inte påstå att någon är bättre än någon annan, men bara exemplifiera hur minnena jobbar!

Lycka till

Av Aurastream

Nej precis så som olirc säger. Garantin försvinner inte bara för att man öppnat chassit och tittat in och stängt. Garantin försvinner så fort du gör extrema ändringar, exempelvis installerar vattenkylning, byter ut processorkylare osv. Detta kan såklart variera beroende på vart man köpt datorn.

OT: läs här och lycka till:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00013522...

Av Aurastream

Hej! Som jag ser det så medföljer det väll ett ljudkort med surroundljud när man köper ett Asus Rampage II Extreme? Du skall alltså inte använda dig av chassits front för ljudet utan ljudkortet som är ett PCI kort. Du behöver med andra ord inte koppla in high definition audio kabeln, men om du använder dig av 1394 som är firewire, så kopplar du bara in den kabeln längst ner till vänster om du föreställer dig att du har moderkortet ståendes med PCI portarna nere till vänster och processor-socketen uppe till vänster och ram-minnesplatserna uppe till höger.

Hoppas du grejjar det!

Av Aurastream

Detta kanske låter mer som ett skämt än ett svar, men ett moderkort som jag hade men gav till syrran, visade sig ha Realtek HD audio inbyggt. Visst, output funkade finfint där med men input gick knappt att höra. Samma symptom som i detta fallet.

Det jag fick göra för att få micljudet att låta bra över ventrilo och skype, var att ta ut micen och blåsa i micingången då den var dammig utav någon anledning. Efter det gick jag in i bios och bytte ut ljudinställningar i bios från moderkortets hd audio till ett pci-ljudkort som jag installerade tillfälligt från en annan dator. Efter omstarten testade jag ljudet på pci-kortet och allting fungerade finfint. Jag ville ändå få moderkortets inbyggda ljudkort att fungera bra så jag avinstallerade pci-ljudkortet och enablade hd audio i bios igen. Efter en omstart så testade jag micen och allt fungerade klockrent!

Testa detta och hör av dig

Av Aurastream

Klart minnena kommer fungera men dock inte i högre hastighet än 800Mhz. Skriv gärna vilket moderkort han har och modellnummer av minnena. Är det exempelvis Asus moderkort så finns en lista på deras hemsida vilka minnesmoduler som stöds. Kolla alltid där först innan ni köper minnen.

Tror inte det blir problem i framtiden, om ni nu inte överklockar eller häller saft på minnena.

Edit: ett tips, läs "FAQ: Minnen och hur det funkar" i forumet!

Av Aurastream

Haha! Jag gillar vissa kommentarer och deras svar och motsvar här verkligen. Riktigt underhållande läsning. Tycker dock synd om DJHyperTrance Trist att det gått så illa!

Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av doodeley
vadfan använder du allt det där till?

Jag tror han använder sina diskar till folding enbart !

Eller en o annan privat film höhö...

Snyggt jobbat snygge, ser mycket cleanare ut nu om man jämför med dem gamla bilderna! Du har slängt massa gamla diskar också ser det ut som... right?

Av Aurastream

Antec-chassit rekommenderas. Punkt.

Av Aurastream

Värsta höga idle-tempen Rekommenderar att du kör med en ny kylare innan du klockar, då temperatur har en avgörande del i hur mycket man egentligen vågar att klocka... Jag har originalfläkt och ligger på en idle på runt 20-30 utan överklock på en Q6600, men rumstemperaturen ligger runt 20 också så det är en avgörande faktor. Lycka till!

Av Aurastream

Akta så det inte händer igen! Du verkar vara förföljd av mysiga småblixtar nästa gång tror jag faktiskt att din burk sprängs eller någe ;P Seeda ska man göra när man sover

Av Aurastream

Hejsan allesammans! Vill också lämna lite klyddkladd i denna tråd, då jag producerar massvis med musik på Vista x64 business, och det fungerar hur bra som helst

Det enda problemet jag upptäckt var att modning av skrivbordet (som jag tycker är en kul grej bara) inte funkar lika bra som i vista 32-bitars eller XP 32-bitars. Program som används vid modning: Serious Samurize och WindowBlinds av Stardock. Vill även tipsa er om Yamicsofts sköna program Vista Manager om ni vill ändra på funktioner som är svåra att hitta om man är ny på vista!

För övrigt riktigt stabilt efter SP1, inte för att jag märkte av några värre buggar eller så innan, men det kändes en aning slött även om jag körde 4 GB. Nu efter uppdateringen går allt som smort, men kan även bero på att mitt nätagg är utbytt (från 750 W corsair till 620 W corsair modular).

Av Aurastream

Heh, om man tröttnar på Googles alla exakta sökningar och vill få lite "jag-vet-nästan-vad-du-sökte-efter"-svar så kan man rekommendera Cuil! Fint med bilder också och en svart bakgrund... men vem har inte gjort sig en egen startsida som är helt svart och endast en liten googleruta mitt i? ;D

Av Aurastream

Jag säger bara en sak: Focusrite Saffire

Hoppas nu bara att det kommer någon Focusriteprodukt som använder sig av den nya standarden inom en rimlig tid. Håller fullt med Kinglevel!

Av Aurastream

Nexusfläktarna är definitivt snygga! Stilrent bygge där du! Hade vart kul att veta vad originalchassit hette. PM:a om du hittar (tror starkt att det är en Chieftec Dragon Big Tower Svart http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=312868 )!

Av Aurastream

Ser ut att kunna bli något om det utvecklas något mer kanske, metall har ju en värmeldande effekt, men hurvida det slår sig mot vattenkylning hade vart trevligt att se i form av tester. Metallen i sig påminner väldigt mycket om Thermalright Ultra-120 Extreme, som jag funderar på att skaffa