Inlägg

Inlägg som Aurastream har skrivit i forumet
Av Aurastream

Haha vad kul grej detta! Fantastiskt bra jobbat av vinnaren! Och riktigt nice kalender mer sådant hära.

Av Aurastream

Lite intressant att det i alla butiker jag försökt förhandsboka en PS5a så har det vart helt stopp. Går icke, nopedi nope nope. Provat fysiskt 3 olika Mediamarkt och 3 Elgiganten, 2 Netonnet mfler, samt några mindre firmor via mail, dock inga svar där än. Har försökt sedan släppet ungefär en butik varannan månad. Har scoutat nätet, ställt mig i kö hos dom det går hos (komplett, inet, webhallen). Det enda jag kan se som är tillgängligt för en vanlig medelsvensk är att köpa från scalpers. Då ofta ett par tusenlappar mer och jag vinner aldrig de budgivningarna (tradera).

Har ni några tips hur jag ska få tag på en ? Icke digital edition.
Helst innan PS6 släpps (då de lär släppas då endast till scalpers).

Av Aurastream

Du kan ju prova med powershell.
Ta en säkerhetskopia innan du gör detta.
Tryck start - skriv powershell (högerklicka på powershell och kör som administratör):

Kopiera och klistra in detta i rutan:
Get-AppxPackage *xboxapp* | Remove-AppxPackage

Hör av dig med resultatet

Av Aurastream

Får vänta liite lite till
.... typ några år till eller så tills jag kan köpa en ps5. Scalpers får inte mina cash.

Hade lätt velat se en ps5 "pro" med mer tilltaget diskutrymme. Jo, vet att man kan trycka i en extra SSD. Jag har galet många spel jag hoppar mellan och de flesta tar ändå mycket plats på min PS4 redan.

Av Aurastream

Gissade på många men är nog ändå bekant med vissa grejor då man nördat ner sig i lyssnande i allmänhet och musikproduktion i synnerhet.

Gött att få lära sig lite också på vägen hem

Av Aurastream

Hej

Testat bios uppgradering?
Känns lite som det sista jag hade provat.

Vilka GPU drivare kör du med nu? Testat installera om dessa med clean installation? Alternativt DDU då.

/ Aura

Av Aurastream

Jag har haft bra erfarenhet av Ubiquitis produkter. Nu har jag inte haft Apples grejor någonsin men kan tycka deras grejor lär kunna leva upp till det du söker. Det jag satt upp är relativt litet mot det du har satt upp så kanske inte kan jämföra äpplen med päron direkt. Men deras sortiment har säkert något som kan leva upp till dina förväntningar tänker jag mig. Definitivt finns stöd för att VLAN-separera allt och sätta egna SSIDn på nätverken. En sak jag märkt med deras accesspunkter är att det är lekande lätt att sätta igång dessa i existerande infrastruktur (firmware uppdateras relativt smärtfritt) och därefter att definiera sina egna policys på dessa går på några få tryck. Deras gränssnitt passar mig - enkelt och tydligt att hitta det man vill åstadkomma alternativt om något behöver felsökas eller man vill spärra ner IOT-prylar som du nämner. PoE har dom på flertalet router och switchmodeller. Man får kolla vad accesspunkterna kräver dock innan man investerar i en specifik PoE router eller switch bara.

I nuläget har jag dessa prylar i hemmet:
Edgerouter 6 portars PoE - ER-6P SWD-UBI-ER-6P
ER-RMKIT Edge Router Rackmount kit för att lättare montera upp i mitt 19" rack.
UniFi UAP-NanoHD - UB1231 UBI-UAP-NANOHD - kanske lite gammal nu med dagens Wi-Fi standarder men denna räcker gott och täcker hela hemmet och även en bit ut förbi garaget samt ner till närmsta granne som bor omkring 20 meter bort.
Senaste omstart var pga ett strömavbrott ca ett halvår sedan. Har en äldre UPS men den räcker bara 20 minuter ca.

Man kan välja om det ska finnas cloud-funktionalitet för att kunna styra med mobilen utanför hemmet eller inte - att man bara hanterar det lokalt. Jag har inga abonnemang. Vet att det finns för och nackdelar med att ha och inte men för mig är det precis som för dig - jag hanterar det - mitt data. Jag hanterar uppdateringar när jag vill.

mvh
Aura

Av Aurastream
Skrivet av ch1llone:

Har en 4s monarch åt dig! Har också mer caster saker om du behöver.

PMat

/ Aura

Av Aurastream

O Pala Spirit
N 4s Monarch
kan addera runes från el till io. Nämn vilka som behövs.

Mvh Aura

Av Aurastream

Jopp never been this early

Av Aurastream

Byter för ofta

Av Aurastream
Skrivet av ZeakQ:

Banshee

Sjukt bra serie!

Sjukt, skulle precis skriva den
Synd att den var så kort bara.

Av Aurastream

Riktigt clean setup!
Nyfiken på temp på CPU med denna clock i Idle samt under load?
Är den deliddad?
Mvh Aura

Av Aurastream

Nja inte lika lätt som förra quizet. Är väl ingen nostalgiker i mig direkt heller. Får skämmas ;P

Av Aurastream

10/10

Såklart man hänger med

Av Aurastream

Härlig build! Vad blir det för CPU framöver? god fortsättning!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Aurastream

Kan förmedla en kontakt, en tjejkompis som är sjukt intresserad av att köpa ett för 2k om det går. PMa tillbaka om det är intressant.

Hon har länge letat efter ett nytt.

Hälsningar Aura

Av Aurastream

3550 + frakt

Av Aurastream

Du kan prova med en windowsskiva från Microsoft. Det går att hämta hem deras OS som ISO filer och bränna ut de på skiva från deras hemsida. Du bränner in lättast på en USB sticka media creation tool.

När du väl kopplar in USB stickan så får du försöka komma in i bios på datorn något sätt, brukar vara delete eller F2 vid uppstart men kan skilja sig baserat på tillverkare och modell. Väl där inne får du ändra startenhet till USB-enheten istället för hårddisken.

När du väl fått OSet att starta upp så ska du försöka göra en startreparation under avancerade alternativ istället för att installera ett nytt OS. Helst ska du inte installera över det OS som finns på datorn idag, då det brukar skapas upp en partition på laptops som den din sambo har, och på den partitionen ligger OSet klart för att köras. Brukar stå i manualen hur man fabriksåterställer till den OEM versionen.

http://www.howtogeek.com/186775/how-to-download-windows-7-8-a... här finns tipsen på hur du gör mer exakt för att hämta hem ISO-filen av OSet.

MVH Aura

Av Aurastream
Skrivet av anon159643:

Känslan av att lösa tekniska problem är obeskrivlig, finns det något skönare än att ha löst ett riktigt svårt teknisk problem?
Jag själv skuttar nu runt i centralstationen som en galning. Orsaken är att en kund hade ett allvarligt driftstopp i halva produkten och de gjort mängder av tester och kommit fram till att det berodde på mitt system, efter mycket felförsökande så spårade jag var felet låg exakt i deras system som jag inte ens har behörighet att logga in på.
Nå exakt vad det var är irrelevant, men känslan att först bli anklagad för att ha gjort ett fel i ens arbete, sedan spåra upp det i någon annans system och av alla få extremt mycket beröm för detta är obeskrivlig. Och ju mer allvarligt felet är ju gladare blir man att lösa det, halva produktion nere på ett ställe är ju något som går ändå upp till toppen på företaget när det händer.

Grymt att du fick löst det!

Nu vet jag inte vilka tekniska lösningar det handlar om men kan tänka mig att i många yrken känns det där igen. Absolut inom nätverks och IT yrken. Man är ute och felsöker sina grejor (det man har installerat) och det har oftast vart någon annan leverantörs inkopplade grunkor som strulat och lett till kaos för slutkund. Man blir som en jesus som kommer och räddar stackarna. Kanske inte alltid uppskattat av ens egen ledning heller "jo men då måste vi fakturera kunden för felsökningen".... och än värre att problemet dyker upp i en annan leverantörs produkter och vi blir uppringda igen för att vi löste problemet så bra sist.... Tyvärr ska man vara försiktig och extremt tydlig när det går så man inte behöver jobba häcken av sig för någon annans kaos. Dock tror jag att jag personligen är lite för sjysst och har svårt för att bara släppa ansvar som jag åtagit mig och just i sådana tillfällen tror är våra prylar. Det går ju att begära att slutkunder felsöker sin utrustning mer noggrant men jag vet inte.