Nvidia Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti

Strålspårning, maskininlärning och ruskigt hög spelprestanda. Det har blivit dags att lyfta på locket för Nvidia Geforce RTX 2000-serien och arkitekturen Turing – RTX ON!

7. Test, DX11: Assassin's Creed Origins

Egenskap

Värde

Titel

Assassin's Creed Origins

Utvecklare

Ubisoft Montreal

Genre

Actionäventyr

DirectX-version

11

Lanseringsdatum

2017-09-27

Systemkrav

  • Intel Core i5-2400S, AMD FX-6350 eller motsv.

  • AMD Radeon R9 270, Nvidia Geforce GTX 660

  • 6 GB RAM

Testinställningar

Fördefinerade Ultra High (upplösning varierar)

Assassin's Creed Origins tar serien rekordlångt bak i tiden under stortiden för Egypten och följer Medjay-vakten Bayek genom dåtidens storstäder som Alexandria. Under huven hittas motorn AnvilNext 2.0 vilken bjuder på god detaljrikedom och framför allt ett inbyggt prestandaverktyg.

Traditionen fortsätter när Geforce RTX 2080 Ti FE återigen toppar listan men tar inte ett lika långt kliv som tidigare speltitlar. Prestandaskillnaden mellan Geforce RTX 2080 Ti FE och RTX 2080 FE landar runt åtta procent, samtidigt som den sistnämnda har ytterligare fem procent ned till GTX 1080 Ti.

Med fler pixlar ökar Geforce RTX 2080 Ti FE prestandagapet till lillebror RTX 2080 FE, vilken nu hamnar runt 14 procent. Det är tydligt att toppkortet har mer att ge i högre upplösningar än tidigare generationer.

Geforce RTX 2080 Ti FE fortsätter trenden med en bildfrekvens över 60 FPS i högsta upplösningen, något som har varit väldigt sällsynt med tidigare generationer. En plats ner i listan är Geforce RTX 2080 FE som hamnar strax under den önskvärda gränsen, vilken kan nås om kvalitetsinställningar ställs ned ett steg.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

Med blickarna mot renderingstiderna för korten så är dessa inte helt jämna i grafen. Detta är inget som märks av något nämnvärt på skärmen för någon av korten, och med ett kompetent system borde ge en bra upplevelse.