Nvidia Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti

Strålspårning, maskininlärning och ruskigt hög spelprestanda. Det har blivit dags att lyfta på locket för Nvidia Geforce RTX 2000-serien och arkitekturen Turing – RTX ON!

8. Test, DX11: Battlefield 1

Egenskap

Värde

Titel

Battlefield 1

Utvecklare

EA DICE

Genre

FPS

DirectX-version

11

Lanseringsdatum

2016-10-21

Systemkrav

  • Intel Core i5-6600K, AMD FX-6350 eller bättre

  • Radeon HD 7850, Geforce GTX 660

  • 8 GB RAM

Testinställningar

Ultra (upplösning varierar)

Svenska spelstudion DICE är mest kända för Battlefield-serien, där det senaste utspelar sig under en alternativ variant av första världskriget. Under huven arbetar den välanvända och numera väloptimerade Frostbite-motorn, vilken bjuder på gott om ögongodis för relativt lite prestanda.

Slingan som används är en del av enspelarkampanjen där en del soldater har hamnat bakom fiendelinjen, och ska med hjälp av pansarfordonet de själva har döpt till Black Bessy ta sig hem.

Battlefield 1 med välpolerade Frostbite-motorn under huven är inga större problem för Geforce RTX 2080 Ti FE som levererar hög bildfrekvens i den lägsta upplösningen. Samma gäller även för lillebror som lägger sig cirka fyra procent över föregående generationens flaggskepp Geforce GTX 1080 Ti.

Med upplösningen ett steg högre har inget hänt i rangordningen som hittills enbart toppats av nykomlingen Geforce RTX 2080 Ti FE och har cirka 21 procent i prestandaskillnad mot lillebror RTX 2080 FE. Den sistnämnda placerar sig framför Geforce GTX 1080 Ti med dryga 5 procent skillnad i prestanda.

Geforce RTX 2080 Ti TE fortsätter att visa framfötterna i högsta upplösningen och har gott om marginal över önskvärda 60 FPS. Ställt mot lillebror handlar det om en prestandaskillnad runt 27 procent, samtidigt som Geforce RTX 2080 TE har cirka 7 procent mot GTX 1080 Ti.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

När det kommer till renderingstiderna för Battlefield 1 är det relativt ojämnt hela vägen, dock är samtliga under 10 ms-gränsen och har ingen synbar påverkar i spelet. Frostbite är en av de mest välpolerade spelmotorerna just nu och det märks även i bildfrekvens och flyt.