Sammanfattning och slutsats

Efter allt testande i hand är det uppenbart att Acer Predator Z35 är en riktig nischskärm för dig som har breda spel i åtanke. Att kunna köra 180 Hz eller 200 Hz imponerar. För dig som prioriterar mer av flytet och grafikkvaliteten gör Nvidia G-Sync sitt jobb hela vägen, på 35 tum och med en pixelmatris som är förhållandevis lätt att hantera även för modesta grafikkort. A-MVA-panelen ger hög kontrast och djup svärta så länge du har koll på skärmens vinkel.

Acer_Z35_response_ULMB_jmfr.jpg

Acer Predator Z35 har en riktigt svag sida och det är eftersläpningarna och skuggorna från overdrive-funktionen. De finns alltid där och de märks tydligt. Överlag gav 120 Hz-bild med eftersläpsreducering ULMB den minst störande upplevelsen. Till priset av en del vita kantskuggor, lite flimmer i ljusa delar av bilden och lite sådär allmänt småryckig känsla.

Effekten av panelens eftersläpandet är att du som användare måste du välja antingen eller. Vill du ha G-Sync-flytet? Vill du nå höga frekvenser över 120 Hz? Då måste du leva med eftersläp och overdrive-skuggor. Vill du ha minimalt med eftersläp? Då fungerar 120 Hz med ULMB riktigt effektivt men måste svälja alla de nackdelar som G-Sync eller 180 Hz i sin tur eliminerar.

Vi hade riktigt trevliga spelstunder med Acer Predator Z35. Det blev någon halvtimme då och då med spel efter kontorstid bara för den sköna känslans skull. Fast det går inte att blunda för att skärmen kostar en hel del. Stativet och formgivningen på skärmen går heller inte hem hos alla. Samtidigt finns det heller inte mycket annat i fråga om skärmteknik som liknar just detta. Acer Predator Z35 är en specialskärm för dig som verkligen vet vad du vill ha.

Fördelar

  • Högt kontrastförhållande i rätt vinkel

  • Eftersläpsreducering med ULMB

  • Överklockningsbar till 200 Hz

  • G-Sync hela vägen till överklockningsfrekvensen

Nackdelar

  • Tydliga eftersläp och overdrive-skuggor utan ULMB aktivt

  • Begränsad betraktningsvinkel

  • Skrymmande stativ

  • Reflexfiltret har svårt för ljusa rum

Cirkapris vid publicering: 11 000 kronor
Lägsta pris: