Acer Predator Z35

Acer_Z35_produkt_01.jpg
Acer_Z35_produkt_02.jpg
Acer_Z35_produkt_03.jpg
Acer_Z35_produkt_04.jpg
Acer_Z35_produkt_05.jpg
Acer_Z35_produkt_06.jpg
Acer_Z35_produkt_07.jpg
Acer_Z35_produkt_08.jpg
Acer_Z35_produkt_10.jpg
Acer_Z35_produkt_09.jpg
Acer_Z35_produkt_11.jpg
Acer_Z35_produkt_12.jpg
Acer_Z35_produkt_13.jpg

Specifikationer Acer Predator Z35

Egenskap

Värde

Storlek och format

35 tum (21:9)

Upplösning

2 560 × 1 080 pixlar

Paneltyp

A-MVA, 8 bitars

Ljuskälla

W-LED

Reflexfilter

Matt

Kontrastförhållande

3 000:1

Ljusstyrka

300 cd/m2

Uppdateringsfrekvens

Normalt: 144 Hz
Överklockning: Upp till 200 Hz
Adaptiv sync: 30 – 200 Hz G-Sync

Responstid

4 ms (grått till grått)

Betraktningsvinklar

178°/178°

Mått (BxDxH)

845 × 300 × 555 mm

Fotens djup

300 mm

Vikt

12,7 kg

Anslutningar

1 st. DisplayPort 1.2.
1 st. HDMI (max 60 Hz)
4 st. USB 3.0 (hubb)
1 st. 3,5 mm ljud ut

Strömförbrukning

Max: ej specificerat
Typisk: 52 W
Stand-by: 0,5 W
Energiklass: B

Skärmfot

Höjdjustering: 13 cm
Max höjd: 685 mm
Horisontell rotation: Nej
Vertikal vinkel: cirka -5° till +25°

VESA-fäste

Nej

Inbyggda högtalare

Ja, 2 × 9 W

Tillverkargaranti

2 år

Lägsta pris

Stativet och fäste är inte VESA100-anpassat vilket kan betraktas som en nackdel. Särskilt som stativ och fot stjäl sisådär 15 centimeter av utrymme bakom skärmen. Struntar du i garantier och returrätter ska det dock vara möjligt att montera bort stativet. Vi har inte testat.

På egen hand måste du då försöka lösa fästningen då baksidan är prismaformad. Ungefär som formen på ett sadelhustak, fast på fel längd då förstås. Här är det tänkt att skärm och stativ ska höra ihop. De matchar varandra i form och tanke.

Acer_Z35_produkt_mechagodzilla_approves.jpg

Apropå form så är skärmen stilren, i ordets rätta bemärkelse. Frågan är då vilken stil skärmen följer? Vi skulle säga att det är väldigt mycket av genren Mecha och mer specifikt för det tankarna till Decepticons. Dragen hos Predator-logotypen är inte allt för långt ifrån Decepticon-loggan. Kanske en gnutta mer insekt hos Acer.

Acer_Z35_Decepticon_insignia.png

Acer Decepticon?

Hur som helst är det en formgivning som inte går hem i alla läger eftersom det kanske tar tankarna mer mot en leksak än en skärm. Bara för att man gillar spel behöver man inte uppskatta Transformers-estetiken. Detta är förstås en smaksak och inget som påverkar vår bedömning och skärmens funktion som sådan. Det är egentligen först nu när detta skrivs – efter att allting är testat – som tankarna runt formen kommer.

Krökningen på skärmen specificeras som 2000R vilket står för antalet millimeter på radien för den cirkel som uppstår om man ställer skärmarna kant i kant. Ett lägre värde innebär alltså ett större krökning. 2000R är som att skärmen lindats runt en cylinder med diagonal på fyra meter. Andra skärmar likt den testade Predator X34 har en krökning på 3000R. Som om skärmen lindats runt en cylinder med en diameter på sex meter, alltså en mildare krökning.

Vi känner igen formen och panelen från Benq XR3501. Det är verkligen snarlikt hela vägen ned till den småkorkade placering av strömbrytaren. Dold på undersidan alldeles bredvid navigeringsknapparna är det lätt hänt att du i farten stänger av skärmen istället för att ta fram skärmens menyer. Här får lite varning av att strömbrytaren lyser blått på ditt finger om du är för långt åt höger. Men det hände då och då att vi alla fall stängde av skärmen av misstag.

Acer_Z35_knappsats.jpg

För dig som gillar blått ljus, eller ljus med en del andra färger för den delen, sitter det tre lysdioder i mitten av underkanten precis under Predator-logotypen. Dessa kan regleras för att pulsera, lysa konstant och så vidare. De kan också stängas av ifall det stör. Lysdioderna är på från början.

Grymma högtalare

Ja, skärmen har högtalare och de låter efter omständigheterna alldeles fantastiskt. Specifikationen och klisterlappar säger att det är DTS-ljud, men är inte mer specifik kring detta. Licenspengar för att sätta dit DTS-logotypen? Hur som helst tar de sig an sin uppgift mycket väl för dig som behöver få ljud ut i rummet.

Till redaktionens stora glädje kunde vi poppa loss lite gammal god musik på oskäligt höga nivåer utan distorsion. Det dröjde säkert en halv minut innan glädjedödarna skrek att vi skulle sänka volymen. Med sämre högtalare kommer protesterna redan efter ett par sekunder.

Acer_Z35_produkt_powerbrick.jpg

USB-hubb finns tillgänglig med kontakterna hyfsat synliga på baksidan. Bild- och strömanslutning för den stora strömklossen (17 × 4 × 7 cm) sitter lite mer svårtillgängligt på undersidan, delvis dolt bakom stativet. Som alltid vore det önskvärt att slippa biffiga strömklossar men det problemet är ofta hanterbart. Åtminstone till den dag strömklossen försvinner i en flytt eller liknande.