Inlägg

Inlägg som knaz har skrivit i forumet
Av knaz

Ett 1650 kan ju lyckas hålla 144fps på absolut lägsta inställningarna i fortnite vad jag kunde se. Så vill man ha högre upplösning och stabil FPS så gäller ju ett bättre grafikkort. Bättre CPU kan ju sedan behövas för att få ut det maximala ur ett nytt Grafikkort, det framgår ju inte vilken av alla Ryzen 3 CPU:er som ni har.

Av knaz
Skrivet av Dakarai:

Joo det förstår jag, vet att amd har blivit bättre. Men jag fungerar som så att har jag haft något som inte fungerar förut så går jag inte tillbaka. Därav intel.

Ahh, jag har haft otur med både intel och amd jag så mina val är öppna på CPU fronten. Men jag tänker i samma banor som dig med grafikkort där jag haft för mycket dåliga erfarenheter med AMD´s drivrutiner.

Av knaz
Skrivet av Dakarai:

Kommer förmodligen inte överklocka men vill ha alternativet ifall det förekommer. Kommer arbeta mycket med tyngre redigering, mycket spel, streaming och annat smått och gott.

Gällande kylare så har jag ett Define R4 idag, funderat på att byta ut det också men är så extremt nöjd med det.

Slängde ihop en ny varukorg med 10900k. https://www.inet.se/kundvagn/visa/13692934. Enda jag inte bestämt mig för är psu. Kommer behöva en som kan ta 3 SSD och 2 HDD.

Är intel ett måste ? Annars är 3900x ett mycket bra alternativ som erbjuder fler kärnor än 10900k. Fast jag har ingen aning om vilken CPU som faktiskt kommer vara bäst för ditt användningsområde. Jag önskar så här i efterhand att jag inte varit så otålig med mitt köp och väntat ett par månader och plockat upp en 3900x ist för 9900k.

Av knaz
Skrivet av Dakarai:

Vad skulle du rekommendera för kylare till 10700k? Har inte läst så mycket om den ännu.

Noctuan som du valt ut kommer funka utmärk, som jag förstått det så ska alla kylare som funkar till socket 115x funka till socket 1200 med.

Av knaz

@Dakarai: Inte vad du frågade om, men om du ska ha intel kolla på 10:e generationen. 10700k som är billigare än 9900k har i tester visat typ samma prestanda. Och köper du moderkort med socket 1200 nu så har du ju även möjlighet att uppgradera CPU utan att byta moderkort i framtiden.

Av knaz

Mitt nuvarande konto är skapat 1 Juni 2007 men jag hade ett tidigare med CS på, men kunde för allt i världen inte klura ut vad jag använt för uppgifter då jag inte längre hade tillgång till mailen det hade registrerats på. Så gissningsvis var mitt första konto skapat 2003-2004.

Av knaz

Några dagar sedan det var liv här, men som någon annan redan tipsat om.

https://inet.se/produkt/2000502/xiaomi-redmi-note-9s-128gb-in...

Den har fått väldigt bra omdömen och släpps i morgon, jag har själv beställt en då den tycks leverera ofantligt bra för sitt pris. Jag får min på torsdag om allt går enligt planerna då jag beställt den med hemleverans och kan göra en snabb jämförelse med min nuvarande Galaxy S7 som har några år på nacken. (Förutsatt att jag inte glömmer av det.)

Av knaz

Du nämner en temperatur, är det under längre load test ? För isf låter det bra, är det i idle så är det väldigt högt.

Av knaz
Skrivet av robalm:

hm jag kan inte logga in via länken. Inget händer när jag trycker logga in.

Denna länk bör fungera, glömde att jag var inloggad på inets beta.

https://www.inet.se/produkt/2000503/xiaomi-redmi-note-9s-128g...

Av knaz

Nu känner jag ju inte till användningsområde som telefonen är tänkt till. Men jag har själv för första gången i mitt liv beställt en telefon som inte är Flaggskepps mobil från de stora märkena och valde denna gången en "billig" Xiaomi Redmi Note 9S. Kan inte uttala mig om hur den är då jag inte fått den än, men reviews ger den bra betyg för ett såpass lågt pris och gör det mer resonligt att byta igen om ett år eller två.

https://kundklubb.inet.se/produkt/2000503/xiaomi-redmi-note-9...

Av knaz
Av knaz

Tackar för alla svar, "Spegelfilm" heter det ju så klart. Ska kolla vidare på det hela och ta mig en ordentlig funderare på om det verkligen är så häftigt att ha en stor spegel ståendes på skrivbordet och reflektera precis all i min datorskärm.

Av knaz

Spegel Chassi

Sprang på modden i länken och blev väldigt sugen på att göra detta själv. Men jag kan för allt i världen inte komma på vad det kan kallas på Svenska (Mitt i natten och hjärnan fungerar inte för fullt). Så vet ni vad det heter och vart jag kan köpa så får ni gärna länka.
Tack på förhand.

https://www.reddit.com/r/pcmods/comments/exq5e6/my_take_on_th...

Av knaz

När det kommer till kylning av 9900k så skaffade jag personligen ett sådant i länken nedan mer pga utseende än kylförmåga då Noctua NH-D15 kyler lite bättre men ser inte lika nice ut i burken. Så om det var AIO du menade med vatten så är det inte så stor skillnad mellan en sådan och en bra luftkylare, det är först när du ger dig på custom loop som vattenkylning kommer göra någon märkbar skillnad utifrån de tester jag sett.

https://www.inet.se/produkt/5320834/corsair-hydro-h100i-rgb-p...

Av knaz

En bra start kan vara vad för CPU du tänker kyla, det skulle göra det enklare att rekommendera en kylare.

Av knaz
Skrivet av sunken1:

Märker man av någon jätte skillnad då? För kollade på ett klipp med cs go, 60 vs 144 och jag såg ingen skillnad precis

Många som inte ser någon skillnad mellan 60hz och 144hz presterar fortfarande bättre när de spelar med högre hz. Såg någon video där de testade det för ett tag sedan men kan tyvärr inte hitta den igen.

Av knaz

Vad jag ser så har ju skärmen stöd för HDMI med, så varför inte bara skaffa en HDMI kabel ? Billigare än att köpa en ny skärm.

Av knaz

Oj, otroligt svår fråga. Xenogears, FF IV. FF VII hamnar nog nästan på samma plats för mig.

Av knaz

Du kan köpa en 1tb SSD från ca 1400:, jag har själv en 1tb SSD och 1tb NVME för mina spel. Spelen kommer med stor sannolikhet fortsätta att bli större och större.

Av knaz

Jag skaffa mig detta och är störtnöjd, nu har jag visserligen inte testat något annat så om det är det bästa alternativet vet jag inte.

https://www.inet.se/produkt/6100552/corsair-gaming-k70-mk-2-r...