Inlägg

Inlägg som knaz har skrivit i forumet
Av knaz
Skrivet av TaunyTiger:

Passerade 8800 med min 5900X. Singelscore är ju ganska trevlig den också.
https://i.imgur.com/EoFid3C.jpg

Trevligt resultat, själv har jag än så länge bara nått upp till 8314 genom att sätta en negativ voltage offset och aktiverat PBO. Känns lite annorlunda att överklocka denna 5900x jämfört med min gamla 9900k. Men jag har bara haft proppen ett dygn så det kommer nog. Grattis till ett roligt resultat. Tror även mina 3200 minnen från mitt förra system håller mig tillbaka en del.

Av knaz

Om det är av intresse för någon så fick jag moderkortet ersatt med ett "Rog strix B560-I Gaming wifi". Fanns inga detaljer att få kring felet förutom att det var fel på moderkortet.

Av knaz

Jag har ju ingen katt som efterfrågades, så min hund fick vara med på ett par.

https://i.imgur.com/jxo4crb.jpg

https://i.imgur.com/H9sBqlf.jpg

Av knaz

Inget avancerat men det var vad jag lyckades slänga ihop.

https://i.imgur.com/UaCQRtJ.jpg

https://i.imgur.com/9h84b5D.jpg

https://i.imgur.com/B0DydJA.jpg

https://i.imgur.com/2GBuxev.jpg

edit: I brist på annat kom ytterligare ett par bidrag, känner att det inte kan mäta sig med mycket av det andra som postats men jag har kul iaf.

edit2: Gjorde en variant i wallpaper engine med under namnet "Inet by Spanktastic" och la upp ett kort youtube klipp på det hela, räknas ju inte till tävlingen men jag hade inget bättre för mig. Har även röd/vit led effekt kopplat.

https://www.youtube.com/watch?v=KhFi14XRXQE

Av knaz

En uppdatering, kolla mina serviceärenden på inet som jag gjort varje dag sedan jag lämnade in det och möttes nu utav "Väntar på reservdel/utbytesenhet" så det verkar ju som om jag får nytt trots att det var en tävlingsvinst som inte täcks av garanti. Hoppas på att jag får reda på exakt vad problemet var då jag är intresserad av att veta. Uppdaterar om jag får den informationen.

Av knaz
Skrivet av Bael:

@knaz.

Hoppas det löser sig, återkoppla gärna hur (om) det löste sig samt vad som var fel!?

Det ska jag göra såvida jag inte glömmer med mitt kassa minne, de sa att de skulle hört av sig redan igår. Så funderar på om det kan vara svårt att lokalisera problemet.

Av knaz
Skrivet av Bael:

Finns problemet kvar med ett annat grafikkort?

Senaste bios?

Provat med andra grafikkort, minnesmoduler och alla tillgängliga bios versioner utan någon förändring, efter många timmar med försök att åtgärda problemet har jag nu lämnat in moderkort och cpu till inet, det var tävlingsvinster och omfattas således inte av garanti tyvärr. Så om inte tillverkaren vill byta ut produkten är allt som kan göras för mig att fastställa vilken del det är som är felaktig så att det inte behöver chansas på vilken del felet ligger i.

Av knaz
Skrivet av SCORPIUS:

Har du provat ändra inställningar för NVME?

Har du provat boota från en vanlig ssd eller HD?

Inser att jag missade detaljen att moderkortet visar på fel med "VGA" då den vita VGA leden är där det hela stannar upp. Har testat de olika inställningarna för NVMe disken som finns. Har ingen annan disk att använda för testande men det lutar ju åt att det på något vis är GPU relaterat.

Av knaz

10400F Asus Strix B460-I gaming problem.

Bygger dator åt en vän och har ett problem jag aldrig tidigare råkat ut för, datorn fungerar felfritt varannan gång den botas upp och varannan gång så får jag ingen bild på flera minuter. Det slår aldrig fel och är alltid exakt varannan gång. Har provat flertalet olika bios versioner och inställningar, plockat ur och satt i minnen och GPU flertalet gånger.

De gånger jag bootar och bilden dröjer kommer efter ett lång stund "(a7) me fw downgrade - request mespilock failed" men det känns lite som om att detta kanske distraherar mig från det verkliga problemet då det som sagt det bara sker varannan boot. Har sökt runt och testat olika alternativ för "(a7) me fw downgrade - request mespilock failed" utan någon framgång heller. Låter man datorn stå så bootar den in i windows tillslut och allt verkar fungera felfritt.

Spelar inte heller någon roll om det är en cold eller warm boot som göres, det är ALLTID varannan gång.

Någon som varit med om något liknande eller bara har förslag på vad som kan testas. Har provat allt jag kan komma och tänka på utan någon framgång.

Edit: Moderkortets vita LED är konstant lysande under perioden då booten tar längre tid, vilket enligt manualen hänvisar till problem med "VGA"

System specs
CPU: Intel 10400F
Mobo: Asus Strix B460-I Gaming
RAM: 32gb 2133Mhz DDR4
GPU: Asus TUF Gaming GTX 1650\VG
Lagring: 1Tb WD Blue SN550 NVMe SSD

Av knaz

Ja, det håller ju upp till vad nvidia lovat gällande 8k och 60fps iaf.

Av knaz

Jag är ju lite sugen på att uppgradera, köpte mitt 2060 super some en tillfällig uppgradering då mitt GTX 780 var på väg att ge upp. (Fläktarna gick inte alltid igång, självklart hade man enkelt kunnat byta ut dem.) Men jag spelar i 1080p och inga spel jag kört det senaste har varit något problem att köra i acceptabla FPS för mig. Men funderar på eventuellt ett 3070/80 och ge mitt 2060 till min dotter som sitter på ett RX 580 just nu.

Av knaz

Minns inte längre vad det var för CPU, men jag minns en av mina tidigaste överklockningar involverade en blyertspenna och att man fyllde i något på en CPU. Det var tider det

Av knaz

Snart 42 år och kör överklockat 24/7. När jag har tråkigt kan jag spendera timmar på att latja med högre klockning för att se vad jag kan få för resultat i benchmarks även om det inte är en stabil klockning.

Av knaz
Skrivet av downup:

Såg Gantz : o och skickade iväg 2st ordrar på internet för modellerna!
Sen hittade jag en ljuslinga på ÖoB för 99kr..

och 3 ramar.. blev nöjd. känns trevligare att jobba framför datorn nu.

https://i.ibb.co/Xbb7rJ8/2.jpg

Jag köpte mig en något mindre påklädd variant.

https://i.imgur.com/z6Kz4Cl.jpg

Av knaz

5700 är 10-20% prestanda increase mot 980-ti så i min värld är det inte värt ett byte. Jag vill ha närmare 50% prestanda increase innan jag byter GPU.

Av knaz
Skrivet av Yoshman:

Det är inte pausat, men notera att jag kör med Edge. Inte helt säker på att Chrome använder QuickSync, om den gör det så ska du se att videoavkodningsmätaren ska ha >0 % last.

Det ser ju pausat ut eftersom man kan se "Play Knappen" på videon, den visas ju bara när videon inte är igång. Medans den spelar så ser man ist paus symbolen.

Av knaz

Nu har jag visserligen en 9900k, men jag tog en screenshot med 2x 4k videos igång i youtube och en del annat som du kan se i fotot. Som du ser är ett knippe tabbar öppna och chrome tar bara 3.1% av den använda CPU kraften. Kan tilläggas att en tredje video i 1080p var igång i den tredje tabben som syns på bilden.

Edit: Med dessa 3 videos och ett inte så avancerat spel som du ser i bild till vänster så används bara 12-15% av GPU som är ett 2060 Super.

https://i.imgur.com/V6FPGoD.jpg

Av knaz

Push eller pull spelar ingen större roll (du kan ju ha både push eller pull oavsett vilken sida av radiatorn fläktarna sitter på), vad som spelar större roll är om luften som passerar radiatorn kommer från utsidan av burken eller inifrån. För du kyler ju så klart bättre med luften från utsidan av burken då den vanligtvis är svalare än luften på insidan. Du hade kunnat ha så radiatorn i toppen och fläktarna i sidan suger in luft och placera fläktar i botten som blåser ut luft.

Edit: insåg ju att du skulle ha distroplate på sidan. Så jag skulle kört med en push konfiguration om du vill ha fläktarna på ovansidan av radiatorn.

Av knaz
Skrivet av pv2b:

AMD har nyligen gått ut med att de backar från detta, och att moderkort med B450 och X470-chipset kommer att kunna uppdateras till att stödja Zen 3, men inte längre än så, så länge moderkortstillverkarna är med på noterna.

MSI-moderkortet som TS valt är också specifikt designat med ett större ROM, och MSI har explicit lovat stöd för Zen 3 på dessa moderkort. Så det borde vara lugnt.

https://www.sweclockers.com/nyhet/29654-amd-kovander-och-ger-...

Det hade jag missat, ja då behöver man ju inte gå på 500 serien om man inte känner att man vill ha PCIe 4.0

Av knaz

Det enda jag kommer att tänka på är att vänta på B550 moderkorten eller köpa ett x570 då AMD nyligen gick ut med att moderkorten innan 500 serien inte kommer stödja framtida CPU:er. Så om du har uppgraderingsplaner kan det vara värt att lägga lite extra pengar på ett sådant moderkort så slipper du byta moderkort igen om du skulle vilja ha nästa generations CPU.

Har inte sett allt för mycket jämförelser mellan 3600 och 3700x för spel, men de få tester jag har sett har inte CPU varit någon flaskhals och FPS:n har varit såpass lika att de räknats som inom felmarginalen. I spel som Civilization har fler cores sänkt turn time en del men inte haft någon direkt inverkan på FPS.