Inlägg

Inlägg som Korwish har skrivit i forumet
Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kaffer
Jo, det där är hela systemet.

aha läste inte det lilla dumma mig.
men f*n dom har ju bättre delar än mig när dom testar och det drar bara 406W?!?!?! hur inni..
men aja gör det de borde det väl funka för mig som har sämre saker i datorn?!?

//korven

Av Korwish

det står här: http://images.anandtech.com/graphs/r700_071308223626/17191.pn...

att grafikkortet drar 406.9W under load.... det är ganska mycket...

//korven

Av Korwish

det som ni nu skriver om? och diskuterar om, betyder allt det att det skall funka tekniskt sett att köra med min setup + ett 4870x2

ps ni får gärna fortsätta diskutera intressant läsning:D

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pa1983
280W eller så var med orthos och 3Dmark på samma gång annars i 3d mark skulle jag tro 250-260W. Enbart processorn @ 4Ghz med .144V drog den precis 200W från väggutaget. Så idel till load gjorde alltså 75W på processorn med förlsuter inräknad via agget då.

4870X2 b ör fungera som sagt men en clockad CPU drar lätt 2X krämen. GÅr rätt lätt å räkna ut som sagt också.

ok! om det är så lätt att räkna ut så kan du lära mig?!:D

men jag lär klara av ett 4870x2 om jag inte klockar cpun?! hmm detta får tänkas över eftersom det är kul att klocka och trixxa, annars får jag väl skaffa mig en quad eftersom dem kostar runt 1200-1400 kr nu....

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pa1983
Jagh ar mätt lite vad min E8400 drar i 3.8 och 4Ghz med ca 1.4V eller mer och det med överlcockat 9800GTX så drog det 125w idel och max 280W tror jag mins inte hundra 100%. men det är frå väggutaget. Processorn drar en del extra ordentligt överclockad.

Så jag skulle nog tro att ett HX520W klarar en dual GPU config som det du vill ha med din CPU oclockat men clockat är svårt å säga då det helt beror på hur mycket spänning du matar medo ch villken frekvens du kobinerar det med. Iget störe problem att dubbla efekten en CPU avger vid lite hårdare överclockning.

Annars fins ju corsars 650W på inte tex för typ 789kr tror jag. jag har haft med både 520 modulärao ch 650 icke modulära att göra med. Äger 2st 650W själv och farsans burk har modulärt 520W. Dom uppgraderar knappast osv så en disk etc så tyckte jag det var smidigare för dom å slippa mass kablar i datorn som bara är i vägen.

ok ok... det låter lite konstigt, men kan alltid hoppas på att det funkar, tänker denna månad om jag har lust att skaffa 1 till hårddisk och byta ut 2 st mot den + ny dvd brännare och fläktar.
angående cpu volten m.m. så kör jag cpun på 1.445 i 3.4ghz minnena är på standard kanske 2.2 volt.

info taget från EVEREST:

CPU kärna 1.44 V
+3.3 V 3.33 V
+12 V 12.06 V
+5 V viloläge 5.21 V
VBAT batteri 3.28 V
DIMM 2.11 V
GPU Vcc 3.29 V

jag vet dock inte om det blir ett x2 kort eller vanligt får se vad andra skriver först och tycker, men det skulle vara kul att veta om nätagget pallar med dual cards..

Btw man skall inte alltid lyssna på manualen;)

stavfel ETC kan före komma i texten pga. trötthet;)

Mvh korven

Av Korwish

Corsair HX520W + 4870x2 eller 4870?!?

Tja!

jag undrar om ett corsair hx520W klarar av att driva ett 4870x2 eller 1-2 st 4870?

systemet ser ni i sign, just nu har jag 5 hårddiskar men det kommer förminskas till 3 st... om det blir tight med watten m.m. tror ni det går att klocka lika mycket som jag har just nu?! eller kommer jag få köra med orginal?

har ni mer frågor äre bara att skriva så svarar jag så fort jag kan......

ps.. jag förstår om ni är trötta på funkar detta med detta dittan och dattan hela tiden. men jag har sökt och har inte hittat nått om detta...

Mvh Korven

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NakedApe
Låt mig säga så här: när jag provkörde min så gjorde dammsugaren inte mycket till eller från för ljudnivån i rummet...

när jag hade en delta 80mm i datorn och starta datorn första gången så trodde morsan att jag börja dammsuga......... vill inte ens veta vad en 120mm låter som..:S

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LecToR
Installerar du Vista med mer än 2GB kan du få BSOD, testa om minnet fungerar efter du installerat SP1 i Vista.

ehm? jag har installerat vista 2 ggr på min dator inte haft ett enda problem, även om jag installerade med 4gb.
så det där KAN FÅ BSOD.. är värkligen KAN FÅ.
beror väl dock också på vilka delar man har?!?

BTW jag använde mig av 64bit

Av Korwish

jag har haft samma fråga uppe.... sök på dominator 690 så skall du hitta den jag fick ganska mycket svar tror jag om det inte var på nordichardware....

Av Korwish

pröva att installera ventrilo, även dina kompisar som upplever problemet, om det låter samma i ventrilo. låter det samma så får du försöka låna ett annats ljudkort och kolla om det funkar eller pröva att köra med det integrerade...

//korven

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HMB
Bara för att undersidan av kylaren reflekterar bra så betyder det inte att den är plan. Hursomhelst, har själv en ninja rev b, visst den kyler inte så sjukt bra som andra flänsar men den är å andra sidan inte avsedd för det. Ninja-flänsarna är till för dom som vill få tyst på datorn, inte råklocka Hoppas du har lärt dig din läxa nu, och snälla undvik att starta såna här trådar då forumtrollen vaknar till liv.

det där håller jag inte med om. jag tycker min ninja presterar skit bra. just nu ligger temperaturen och pendlar mellan 37-39 grader med en klockad E6750 (2.6 @ 3.4Ghz) load ligger runt 60-65 (kanske 70) grader... och jag har ett fungerande luftflöde, bra kontakt mellan cpu och kylare. sorry för OFFTOPIC...

//korven

Av Korwish

så du vill att din fläkt skall snurra mycket snabbare, runt 100% snabbare utan extern strömkälla?

.......:/

Av Korwish

varför skaffa ett 2Gb minne och sedan ett 1Gb minne... bara för att windows xp 32bit bara stöder 3Gb betyder det inte att du inte kan köpa 4GB att ha i datorn, speciellt nu när 4Gb minnen är billiga och senare när du tänker WOW nu skall jag ha vista men kommer på att du vill ha 1gb till är det väl bättre att ha 4gb i datorn från början....

kolla in detta... https://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=338074

Btw en kompis har 5Gb i sin dator och han använder sig av XP 32bit

som sagt kan vara bra att köpa nu när minnen är billiga..

//korven

Av Korwish

jag bor i en stor stad 80000+ vi har en seriös datorbutik, en mindre seriös och en som säljer mac saker + elgiganten, expert, expert stormarknad, siba m.m., jag skulle hellre gå ner och köpa t.ex 2 hårddiskar av en lokal snubbe som känns seriös än att beställa från komplett. men om jag skulle göra ett företag på en så liten ort, så skulle jag satsa på marknadsföring speciellt på närliggande orter.

....kanske flummig text men det är vad jag har att erbjuda;)

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gurra92
Jaha, så det är egentligen fullständigt meningslöst att ha snabbare minnen än 667Mhz? För det finns väl inte processorer med högre än 1333? Det låter konstigt och någon annan får gärna bekräfta detta då jag aldrig hört talas om det.

Jag säger inte att jag inte tror dig, men skulle vilja ha det bekräftat.

det är sant som (bla bla) skriver, om din(a) processor(er) har en 1333MHz buss behöves inte snabbare minnen än 667MHz, men som standard tycker jag att man skall använda sig av 800Mhz minnen.
men är det ingen skillnad mellan 800 ~ 1066 minnena i pris gör det väl inget att köpa in 1066MHz minnena!

jag tror även att mer folk kommer bekräfta det jag nyss skrev men med en annan formulering!

//korven

Av Korwish

THE QUICK BROWN FO JUMPS OVER THE LAZY DOGS

Microsoft curve USB-Tangentbord

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Coltrasten
http://exet-upload.mine.nu/upl/ColtrasteN/mx518hand.jpg

DU måste F*N vara 3 meter lång.(ser ut att vara en mini atx version av musen..).......... min MX passar helt fint i handen fast jag har små (girly fingers) fingrar, men ändå. shit!!

//korven

Av Korwish

medans vi ändå håller på att rekommendera fläkar som är bra till lågt pris, vilken 92mm fläkt rekommenderar ni? tyst skall den vara och ligga under 70 kr´s strecket.... har redan cooltek och dem låter mer än man kan tro drar jag ner dem till lägst volt (genom min fläktkontroller) så blir datorn nästan dubbelt så TYST!

//korven

Av Korwish

Nice ett 4870 för cirkus 2500:-. blir nog ett sådant om det presterar tillräckligt bra!

Av Korwish

Najs hoppas det blir lika som det ser ut att bli, if that's the case i will buy me an 4870 card, maby baby 2 of them depending on the price.

(vet ejj varför det blev engelska, hoppade jag inte stava fel någonstans)

//korven