Inlägg

Inlägg som Per_oxid har skrivit i forumet
Av Per_oxid

Jag upplever att min skärm är för långsam då man spelar spel som cs:s och q4. Bilden blir suddig för objekt som rör sig snabbt, trots att man har 60-90fps i netgraph. Det är lättare att sikta med en crt på 85hz än en slö tft. Skärmen är specificerad för 25ms 1920*1200 men som anarkizt säger så kan man inte lita på specifikationerna. Vet inte vilken tillverkare det är så här står det i enhetshanteraren "DISPLAY\SEC3148\5&B1A653C&3&00000110&03&00". Datorn är amilo m 4438g och annars är nöjd med skärmen.

Av Per_oxid

http://www.hardocp.com/news.html?news=MjQ0MTcsLCxobmV3cywsLDE...
Här finns lite mer info, trot om ni vill.
Kan inte låtabli att påpeka att jag tycker sony brukar komme med smått otroliga teoretiska siffror i sin marknadsföring. Jag litar betydligt mer på både intel IBM samt AMD och deras uttalanden.

Av Per_oxid

Japp, jag tog en gammal kylfläns för socket a un tornado7. Du kan fästa med epoxy runt kanterna men måste ha kylpasta i mitten. Eller så gör du som mig fäste med ett stort resårband, försökte blanda en ytterst liten mängd epoxy eftersom det är dyrt vilket gjorde att det blev för lite härdare. Kan bli rätt varmt vid spel om man dessutom överklockar så jag fäste på en papst 12db fläkt. Men använd fantasin och någon gammal men stor kylfläns.

Av Per_oxid

"Tappar hela conceptet" -är ju bara ett annat concept.
Tycker 17" är grymt bra om man mest använder datorn i hemmet. Tycker det är extra viktigt med bra skärm och tangentbord på 17"re. Givetvis är det jobbigare att bära en 17" på 3-4kg till skolan varje dag men om du mest tänkt använda datorn hemma så är det ju inte jobbigt att sätta sig i fotöljen och titta på en dvd med datorn i knät inte heller är det särskit jobbigt att bära datorn till en kompis om du vill lana. Tycker att folk klagar på 17", givetvis är de ju nackdel med storleken men man ska inte glömma alla fördelar, 17" i uwxga känns väldigt stort då man bekvämt kan sitta väldigt nära skärmen. Det sämsta argumentet mot 17 och uwxga är att allt blir så smått för det är ju bara en inställnings fråga, sen kan man ju ändra textstorleken genom att hålla in ctr och rulla scrollhjulet. Det bästa argumentet mot uwxga är att de ofta har för hög responstid för fps spel.

Av Per_oxid

Nja, går för en del bärbara som följer mxm standard tror inte att dell gör det, men det kan ändå vara svårt att hitta en mxm kort till rimligt pris.
http://www.mxm-upgrade.com/Table.html
här står det mesta du behöver veta

Av Per_oxid

http://www.laptopvideo2go.com/index.php?drivers
Här finns det olika drivrutriner för geforce. Alla jag har testat härifrån fungerar bra med go6800 tror därför de skall fungera till go6600. Det finns en guide hur man installerar men glöm inte att du måste laddahem en separat inf fil (finns att hämta brevid drivern) till din drivrutin och byta den inf filen som följer med drivrutinen. Detta beror på att Nvidia inte officielt gör drivers till go före go7800 utan dessa ska datortillverkaren (acer) släppa.

Av Per_oxid

Jag råder dig att laddahem rivatuner och aktivera temperatur loggen, spela lite på ett krävanade 3d spel typ 30minuter sedan kan du läsa av vad du fick för maxtemperatur på grafen i rivatuner. Om du får temperaturer på bortåt 100grader rekomenderar jag att du åtgärdar det på något sätt. Troligtvis är det inga problem som KSMB säger då XPS har ett rykte om att ha god kylning, men det är ändå bra att testa då och då.

Av Per_oxid

Det där med pinmodd verkar kul men rätt riskabelt. Eftersom det bara finns ett läge dvs 33% överklock. För det första måste man ju skaffa en pentium med 4*100 buss vilket kan kosta en del. Det är dock inte alls säkert att den processor man köper klarar av en så kraftig överklockning och det enda man kan göra för att försöka stabilisera den är övervolta. Störst chans har man antagligen med de långsammare modellerna. Jag skulle vilja se statistik för hur stor chans olika modeller har att klara en ökning på 33%. Om man redan har en snabb pentium m över 2GHz så har man inte så mycket att vinna då jag tror chanserna att komma över tex 2.5Ghz är ganska små. Men är givetvis lockande för den som har ex en 1,6 ghz med bra grafikkort att skaffa en billig processor och pinmodda till en bit över 2GHz.

Av Per_oxid

THEQUIKROWFOJUPSOERHTELAYDOGS
FS amilo m4438g

Av Per_oxid

I HL-episode ett just då man är ute på ett uppdrag med alyx och reproduktions hämmaren blir utslagen och alla uppmanas att copulera, för männsklighetens skull ställer hon nog upp. Den som programera henne har iallafall bra smak.

Av Per_oxid

Har varit med om samma sak.
Har du testat detta
http://www.apple.com/support/ipod/tutorials/troubleshooting.h...

Av Per_oxid

svårt att svara på beror på övrig hårdvara och applikation här är ett test iallafall
anandtech som vanligt
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2808
Jag tolkar det som att vinsten är mellan 10-20% då inte grafikkortet är begränsande.

Av Per_oxid

http://www.trustedreviews.com/graphics/review/2006/03/08/ATI-...
7800gtx är snabbare ibland men inte så klart som Magnus vill påstå, åtminstonde inte i det test jag läst. Tyärr tror jag många i det här segmentet börjar vilja ha dualcore. Möjligt att man kan få över 10K om det är ypperlig byggkvalite och uxvga skärm men på de speccen som är angivna är den inte värd 14k enligt min åsikt.

Av Per_oxid

Beror på märket, byggkvaliten, du har inte hller skrivit vad det är för skärm upplösning. Tror faktiskt att de föregående kommentarerna prickade extremvärdena max 10000 minst 6500. För 6500 blir den nog mycket lättsåld för 10000 får du nog jobba lite. För 14000 får man en dualcore med ati x1800 ny med garantier och allt.
Sen finns det ju ingen max gräns finns ju de som går att lura.

Av Per_oxid

Låter otäckt alla förtjänar en rättegång före hängning.

Av Per_oxid

Tror att core 2 duo är omkring 20-30%snabbare klock för klock, C2D har även stöd för 64 bitar vilket kan vara bra att ha innom en snar framtid.

Av Per_oxid

Skulle köpa en Ipod nano på onoff, frågade om det gick att använda den som flash minne (för säkerhets skull, borde ju vara självklart) så man kunde lagra tex word dokument på skolan. Tjejen i kassan

-nej tyvärr det går inte

-är du verkligen säker på det

- ja vi har haft en del kunder som gjort det och förstört spelaren.

Antog att hon inte hade koll så jag köpte den ändå. Funkar hur bra som helst. Tror det är så att om man formaterar i windows måste man köra en återställning med apple mjukvara för att spela musik. Rätt illa att de ger så felaktig information tycker jag.

Av Per_oxid

Låter väldigt billigt om den är ny.

Av Per_oxid

Re: stressad

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tonytuve
jo jag har köpt en sån här dir-635 och den verkar klara av en del.
testade att ladda hem 6 st filer på 100-200 Mb samtidigt och det klarade den utan några problem.

fast jag tycker ju att räckvidden borde vara bättre men jag får snart min bärbara dator då skall jag verkligen kolla upp hur långt signalen går fram.

sen är det ju synd att dom speciella korten till dir-635 är dubbelt så dyra som dlinks andra nätverks kort.

men en sak är säker signalen går inte 650% längre än några andra routrar
undrar hur dom fram till den slutsatsen dlink.

för dom skryter ju om att den skall gå längre och snabbare.

tack för mig

Det är för att de räknar med att du använder MIMO tekniken vilket kräver att du har ett sådant nätverkskort.

Har själv en 635 och jag är mycket nöjt så här långt har alldrig krånglat alls och kopplar upp datorn väldigt snabbt. På 624 routern tog det en liten stund innan nätverkat startade. Får även samma ping med som utan routern i kopplad.

Av Per_oxid

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2382&p=7
Beror på vilken typ av aplication du menar. Jag skulle säga att en A64=PM om de har samma clockhastighet. Vilket betyder att en A64@1800mhz@ är lite snabbare än en PM@1700mhz. Fast dualchannel och snabba minnen kan nog få en PM@1700mhz att bli snabbare.
Jag skulle säga att de är såpass likvärdiga att du inte märker någon skillnad.