Inlägg

Inlägg som Per_oxid har skrivit i forumet
Av Per_oxid

Om man kan leverera 8800gts prestanda billigt och tyst så är det ju rikigt bra.

Av Per_oxid

Har alldrig varit så svårt att välja som nu, då korten presterar olika sinsemellan beroende på drivrutin operativsystem och spel. För mig blev det avgörande att jag inte tycker det är accceptabelt med en dator som har en störande ljudnivå och 8800gts drar betydligt mindre ström än gtx och 2900.

Av Per_oxid

Jag tycker du ska köpa ett 8800gts för prestanda skillnaden motsvarar prisskillnaden. Att vänta 3-5månader på ett nytt grafikkort är lite för länge skulle jag tycka om jag hade ditt grafikkort, finns många roliga spel redan nu.

Av Per_oxid

Hjälpte en kompis att beställa en dator förra söndag känns som det blev rätt med ett 8800gts 320mb. HD2900 är ett bra kort även om det inte lever upp till förväntningarna, dock ska man inte köpa det och förvänta sig att det ska bli mycket snabbare med nya drivrutiner.

Av Per_oxid

Grafikkortsprestanda i bioshock

http://www.firingsquad.com/hardware/bioshock_directx10_perfor...
verkar som Nvidia forfarande behåller ledningen över AMD, trodde nog att 2900xt skulle visa framfötterna i bioshock. Högt tid för AMD att släppa sina magiska drivers snart, jag börjar iallfall tappa tron på att de kommer.

Av Per_oxid

För 1200kr får du ett nytt 1950pro som är snabbare. Tycker att folk oftast ska har för myket för begagnad datorutrustning. Tror de jämför med vad det kostade nytt inte vad man kan köpa nytt idag för samma pris. Fast klart att folk får begära vad de vill.

Av Per_oxid

Uppdatera drivrutinerna för raid kontrollern, de finns på VIA:s hemsida.

Av Per_oxid

Civ4 är det bästa spelet men kan verka lite komplicerat i början.

Av Per_oxid

Tycker de flesta testsidor är överens i sin slutsats att 2900xt i nuläget är ett bra kort i sin prisklass dvs samma som 8800gts640. Problemet för AMD är att 8800gtx överlag är bättre och 8800gts320 är mer prisvärt, också har vi energi konsumtionen såklart. Tycker många låter värre än Sverker Olofson, bara soptunnan som saknas.

Av Per_oxid

Kör inte civilization4 med samma motor som oblivion? Att göra fallout realtid vore som att göra civ till realtid dvs ett annat spel som säkert kan vara kul men inte samma spel längre.

Av Per_oxid

Jag köper inte riktigt argumentet att integrera gpu kylaren med minneskylning. Jag tror att risken finns att gpu:n utvecklar så mycket värme än minnena att kylflänsen snarare leder värme från gpu:n till minnena och därför snarare värmer minnena än kyler dem. JAg tror inte man behöver kylning till minnena men är bara så jag tror, vore intressant att se om bra minneskylning påverkar överklockningen av dem.

Av Per_oxid

ett 8600gts kostar omkring 600kr mer än ett 1950pro trots att de är sämre, åtminstonde i det här testet. Tror inte dx10 stöden är så stor fördel på dessa kort. 8800 GTS är bra mycket snabbare 70% i rainbow six

Av Per_oxid

8600 G84 testat

Av Per_oxid

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=260...
ett likadant kort som du hade verkar kunna bli billigt (80pund) också dessutom säkert snabb leverans innom europa. JAg lämnar givetvis inga garantier att det fungerar. Fast det ska det du göra då det kommer från samma modell som du har. Om du tittar på det andra kortet som KSMB länkade till var det från en dell och du kan se att det på det satt ett ordentligt kylsystem som inte går att använda på en amilo.
Du får skynda dig lite då det inte är mycket tid kvar på auktionen.

Av Per_oxid

ultra korten har betydligt högre volt plus högre klock de utvecklar betyligt mer värme. Om du tittar på bilderna hur datorns kylning fungerar så ser du att du har en fläkt vid utblåset bak på datorn och grafikkortet kyls endast genom en kylfläns som har en heatpipe som leder värmen till fläkten, dvs en gemensam kylning för hela systemet. Men om du bygger om kylsystemet kan du säkert köra med ett ultra. Jag har inte läst om någon som provat ett ultra kort på en amilo m3438 visa gärna ett exempel på något som gjort det. Eller så är du modig och blir först att testa någon ska ju vara först.

Av Per_oxid

http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=13401
Han säljer ett likadant som du har om han är att lita på vet jag inte,
Är inte 6800 ultra betydligt varmare än 6800, isåfall skulle jag avråda från det. Tycker att det som sitter i 6800 är precis på gränsen vad kylningen tål. Skulle bara köpa modeller som testats i en amilo då tillverkarna ofta har inkompatibla bios och olika montering även om de har samma GPU. Bara en liten varning hoppas att det går bra för dig. Min amilo är har en 120(6A ggr 20V) watts strömadapter

Av Per_oxid

http://www.amilo-forum.de/topic,11859,-3438-Upgrade-mit-GeFor...
Vet inte om du kan tyska men du fattar nog ändå. Överhettnings problemen är knappast försäljarens fel utan kunden som köper fel kort eller monterar fel. Undrar om det inte vore bättre för dig att lämna in din dator. Det är lite svårare än att byta grafikkort på en bärbar än på en stationär dator.
http://www.powermill.se/
De servrar FS datorer mytte moderkort på min 4438g.

Av Per_oxid

http://www.mxm-upgrade.com/benchmarks.html
Han hade ju testat ett 7900gs i en amilo 3438g. Vore det inte värd att upgradera då du ändå byter. Nu hade han visserligen inga inne och skriver att det kan dröja. Är många som handlat av killen på
http://www.amilo-forum.de Jag undrar om 6800ultra inte blir för varmt för en vanlig amilo mittt 6800(385/730)blir över 90grader. 7900gs ska vara ungefär som ett vanligt 6800go i värmeutveckling så passar nog bättre. Jag har hört att dells grafikkort inte fungerar på andra maskiner, är inte helt säker men det är typsikt dell iallfall. De special bestälde nätagregat för att de inte skulle vara användbara bara på dell, samma kontaker men bytte plats på kablarna enbart för att inte följa standard. Sa poff då man plugga i ett asus mkort.

Av Per_oxid

Det står "kan du läsa denhärtextraden" i mitten på bilden, men den ser lite suddig ut för mig.

Av Per_oxid

Jag har en gammal fs med uwxga kör med max ljus och ser klart och tydligt beiga linjer oavsett vinkel jag kolla på skärmen. Tycker det låter konstigt att ni inte ser dem är rätt tydliga för mig. Går det inte att ändra inställningar för färg eller nåtgot?