Inlägg

Inlägg som Per_oxid har skrivit i forumet
Av Per_oxid

har ett thomson speedtouch 780modem.
Tänker såklart ringa BBB och fråga om man kan använda deras ip-telefoni via wifi eller om man måste använda telefon jacket. Men kollar läget här först om det är lönt att fråga.

Av Per_oxid

Låter riktigt bra då ska jag köpa en mobil med wifi och försöka få den att fungera med min iptelefini tjänst. Sparar jag 1000kr som en bra sladdlöstelefon kostar plus att jag slipper massa fula basstationer i lägenheten.

Av Per_oxid

Mobil som kan användas med BBB fasta abonemang?

Hej
Jag har BBB adsl med ip telfonitjänsten. Men jag behöver en telefon för tjänsten och även en ny mobiltelfon. Finns det någon bra telfon som jag kan använda till både bbb ip telefoni och som vanlig mobil. Känns så onödigt att köpa två telefoner.

Av Per_oxid

Vill bara kompletera mitt tidigare inlägg. Jag har denna månaden både comhem och bbb. Får ungefär samma ping på tptest 20ms på comhem cabel som bbb adsl. Men BBB är mycket snabbare får 18mbit download 2,5mbit upload och telefon för 350kr/månad, betalade 300kr/mån för 8/1 utan telefon hos comhem. Slutsatsen är att för mig är BBB bättre och billigare.

Av Per_oxid

Har just tecknat 12månaders adsl med bbb men om ett år då det abonemanget går ut kanske tiden är mogen att pprova mobilt speciellt då det säkert kommit kraftfulla telefoner/pda:s med intels atom processorer. Du har nog rätt att det blir lite trögt om det fungerar som du säger. Tack för informationen

Av Per_oxid

Tack för svaret, ursäkta att jag var lite otydlig i min fråga
Det hade varit bra om man via turbo 3g kunde använda samma internet abonemang till mobil som till dator och till en fast månadsavgift med fri datamängd. Om telefonen kan ta emot 3g signalen och agera som en trådlösrouter i ett wifi nätverk hade det varit väldigt smidigt att ta med sig sitt bredband. 1Mbit är ju inte mycket men räcker till att surfa ganska bra.
Tack jag har nog fått svar på min fråga att det går att ha samma mobilt internet abonemang till telefonen som till datorn och att svaret är jag

Av Per_oxid

En mobiltelefon med internet utan minuttaxa

Hej jag behöver lite hjälp
Jag vill ha en mobiltelefon som fungerar med ett trådlöst internetabonemang och med fast månadsavgift ingen uppkoplingsavgift eller minuttaxa. Jag vill också att telefonen ska fungera som router så att man kan koppla upp datorn på nätet då man är hemma. Vore trevligt att ha ett abonemang som täcker alla behov men inte kostar skjortan att surfa på. Finns det jag söker än? Är sugen på att skaffa en SonyEricsson x1 då de kommer med ett internet aboenamang och säga upp mitt adsl abonemang.

Av Per_oxid

comhem 8/1 300kr/månad
BBB 20/3 plus telefon 350kr/mån
jag har nu bytt till bbb om det fungerar är det mycket mer prisvärt.

Tycker dessutom att comhem är ett skitbolag som sänder de fria kanalerna i usel bildkvalite för att man ska köpa en DVB-Cbox och prenumerera på ett kodkort. Kör därför med en dvb-t antenn i fönstret vilket ger bra bild.

Av Per_oxid

Finns faktiskt många utbildningar där man har nytta av gymnasiekurserna betydligt mer än på högskoleprovet. Tror det bästa sättet att få barnen att göra läxorna är att exempevis rätta det de har gjort, då kan man ju också lära dem det som de inte klarat.

Av Per_oxid

telia 199 med mobil
kostar 1345kr i startavgift
plus 399/månad i 18månader men för 199kr/månad får man ringa så det som man betalar för telefonen är 200kr/månad
priset jag får för telefonen är då (200*18+1345)kr=4945kr.
Pris på onoff enligt prisjakt är 4995 så man sparar 2,77kr/månad på att binda sig till telia på 18månader.

Finns det inget bättre erbjudande?

Av Per_oxid

HAr ni något tips på billigaste sättet att införskaffa denna telefon för en som inte pratar så mycket ligger väl på en 100-200kr/månad på telias refill kort. Är det lönt med abonemang eller ska man bara hosta upp kontant och fortsätta med refill?

Av Per_oxid

Jag har bordsantenn och bilden blir väldigt mycket bättre än med comhem analoga. Är väldigt irriterande att de medvetet sänker kvaliten så mycket för att folk ska välja att köpa betalboxar. Är absolut inte värt de 100kr jag har för mig att det kostar extra på månadshyran.

Av Per_oxid

Jag har samma probelm men det verkar bero på att jag kör trådlös router, då jag kopplar modemet direkt till datorn fungera det. Speciellt mycket problem har jag med att streama filmer som svt:play och youtube. TP-test ger däremot alltid bra hastighet och låg ping. Ska man testa att stänga windows firewall?

Av Per_oxid

"Bang for the buck" även om AMD:s processor är 12% billigare och presterar 12%sämre är det ju hela systemet man bör jämföra, på ett helt system är cpu:n pris ofta en ganska liten del. Vad blir prestandan på hela systemet och vad blir priset. Just nu verkar ju intels processorer överklocka väldigt bra vilket gör dem väldigt prisvärda i mina ögon. Men är givetvis kul att testa nya produkter och spelar kanske inte så tor roll om de är lite sämre prestanda/pris förhållande om prestandan räcker till för det man vill göra.

Av Per_oxid

Istället för att andra gissa vilt föreslår jag att du installerar spelet och testar, sen får du gärna berätta för oss hur det flöt med din dator.

Av Per_oxid

Har för mig att amd:s kort presterat extrmet dåligt med vista 64 och dx10 men mycket bätter med x32 och dx9, åtminstonde var det så i Bioshock. Det är ju ändå vista x64 som är framtiden för spel så det är lite tragiskt. vore gankska kul om de kunde överaska med drivrutiner som ökade prestandan över 8800gt nu när alla har gett upp hoppet om att det ska hända.

Av Per_oxid

Håller med jag skulle vilja se en jämförelse mellan gt och ett gts i samma frekvens. Tror att ett gts på 500 klockar %bättre än ett GT på 600 vilket borde minska gapet en aning. Klart att gt är bättre men kanske inte fullt så mycket som det verka i många tester.

Av Per_oxid

Jag har testat att ändra bufferten utan framgång. ´Då man kollar på nätverks trafiken så ligger den extremt lågt runt 0,5% av 56Mbit. Vissa sidor fungerar och då får jag runt 15%. De sidor som inte fungerar med trådlöst är SVT-play SF-anytime och dessa fungerar utmärkt om jag kor med kabel istället. JAg kör inte MIMO för laptoppen har ett vanligt intel g-kort.

Av Per_oxid

SVT-play hackar med trådlösrouter

Hej jag vill ha hjälp med min router, jag har tyckt att den fungerar bra den kopplar upp datorn snabbt och jag får bra ping och hastighet i tptest. JAg har haft problem med streamade filmer som SVTplay sf anytime och high.tv men trodde att det berode på isp:n nu har jag upptäckt att det verkar vara routern som är problemet men vet inte vat jag ska göra för att fixa det.
På performance menyn hittar jag dessa inställningar men vet inte vad de gör. Har försökt stänga alla filter på routern också. Routern är en D-link 634M
Transmit Power : 100% 50% 25%
Beacon Interval : (20..1000)
RTS Threshold : (1..65535)
Fragmentation : (256..65535)
DTIM Interval : (1..255)

Tacksam för hjälp

Av Per_oxid

Det är stor skillnad mellan olika filmer i 1080p, vilka har du testat som hackar?