Inlägg

Inlägg som Per_oxid har skrivit i forumet
Av Per_oxid

Jag måste bara säga grattis dojan om du fick över 9k i 3dmark05 med ett 7800gt i orginal men jag gissar att du har ett 7900gt. Lurigt att man inte ser vilket inlägg som besvaras.

Vill inte vara dryg men det finns faktiskt väldigt många sidor som testat 3dmark05 med 7800gt om du läser de vanligaste hårdvarusidorna och kollar vilka riggar de kör på, då bör du få en uppfattning om vad som är normalt. Tror du får ett bättre svar på din fråga om du gör så. Jag antar att du kan lite engelska annars är det inte så lätt.
här är en länk du kan börja med.
http://www.guru3d.com/article/content/242/13/

Av Per_oxid

beror på vilken frekvens du kör

Dualcore ger inget i 3dmark05 men däremot ger det bättre cpu-score i 3dmark06. För att säga om det är normalt måste du ange klock på ditt grafikkort då de ofta är klockade olika, vilket du ju enkelt kan justera själv. Klockar du upp grafikkortet till 480/1100 kommer du hamna på cirka 7500-8000. Oftast är gf7800gt klockade 400/1000 vid köp och då är 6500-7000 nog ganska normalt.

Av Per_oxid

Uppgradera yonah

Fan man känner sig lite dum som just köpt en bärbar med i915 planka verkar som de flesta med i945 plankan ska kunna köra merom om bios stöder det. Hade ju varit fint att kunna köpa en merom om den är så grym som det verkar. Att byta moderkort själv på en bärbar är nog bara att glömma. Men grattis alla med 945 ni kommer nog inte behöva byta lapptopp på ett tag.

Av Per_oxid

Högsta Accesstider för 5400rpm disk, normalt?

Är mina access tider normala för en 5400rmp disk
Körde programmet h2benchw 3.6
randomm access time whole disk
reading
mean 18,8ms
min 0.27ms
MAX 305.79ms

är inte max tiden onormalt hög, vad får ni?
programmet finns här för nedladdning
http://www.heise.de/ct/ftp/ctsi.shtml

Av Per_oxid

Cyberlink power cinema och instantOn?

Har linux instant on på lapptoppen men förstår inte riktigt mappsystemet. Saken är den att jag skulle vilja ha det så att jag kan styra datorn enbart med fjärrkontroll, slå på/av samt navigera menyerna utan att lämna soffan. Allt fungerar så tillvida att jag kan starta datorn navigera till mappen min musik där jag har musiken ordnat i mappar med namn efter artist. Det konstiga är att jag bara ser två av artistmapparna dessa går dock att spela. Rent generellt verkar det som endast en del mappar dyker upp i linux läget. Är det jag som inte fattat eller är det programmet som är dåligt, är det programmet som installerats i windows; Power Cinema eller linux versionen som det är fel på. Undrar även om någon vet var linux versonen är installerad för jag har formaterat hårddisken. Tacksam för hjälp! Har föresten en FS amilo M4438G.

Uppdatering
Har hittat en hemmagjord patch som fixar så man kan se all mappar i documents and settings foldern. Har inte provat så mycket men det verkar fungera bättre nu.

Av Per_oxid

har just fått en FS x43x

Förhoppningsvis har alla klagomål lett till att buggen har åtgärdats på nyproducerade amilo. Jag har inte märkt av buggen iallfall och har även testat att köra h2benchw (samma programm som tomshardware ofta använder ) för att testa diskarna i raid 0. Även där fick jag normala resultat medelsöktid tror jag var 18 max söktid var 32, läs och skriv var kring 60-80mb/s (minns inte exakt) hade inga höga söktider över 100 som karakteriserar buggen. Finns ju betydligt snabbare bärbara datorer idag men om priset är bra kan det vara värt att överväga då inte alla amilo x43x lider av problemet. Vore intresant att veta hur många av de som fått leverans nu i april som har buggen. Är för jävligt om de som har buggen inte får det åtgärdat. Vore intressand att höra vad ni tycker att en amilo 4438G 2ghz 1024mb 60*2gig är värd jag tycker runt 15000kr men de kostar över 20 000 på många ställen, gissar att min som är en hempc kommer landa runt 10 000kr.

Av Per_oxid

Angående FS buggar

Har läst en väldig massa om att FS bärbara skulle ha buggar speciellt amilo m. Fick just en hem pc levererad en amilo m 4438G, känns helt fel med en dotan just nu vill ha yonha, men hem pc är billigt. Surt att min nyanlända hempc 4438G kostar lika mycket som en Xi eller dell 9400 en ett år gammal modell borde ju vara lite billigare. Beställde i mitten på februari. Har försökt att identifiera den ökända och mystiska frysbuggen. Måste säga att jag tycker datorn fungerar som den ska. Har spelat Q4 BF2 civ4 samt kollat på mcket 1080p HD trailers samt kollat massa seinfeld avsnitt utan att uppleva frysbuggen. Finns det något bra test för att identifiera om datorn lider av den?

InstantOn funktionen funkar inte bra med NTFS.Förövrigt är Fujitsu Siemens skärmen hur skön som helst. har en snabbknapp som sänker klocken på cpu och gpu vilket gör att datorn bli mycket tyst, är en funktion jag uppskattar mycket.
3Dmark för olika bärbara
http://forum.tabletpcreviewspot.com/showthread.php?t=1744

Av Per_oxid

raptor vs raid 0

Har en laptop med två diskar och raidkontroller men efter att läst denna artikel så känns det som om raid 0 inte verkar vara värt det om man inte ska kopiera stora filer och ofta, raptor verkar dock ge en del prestanda. Hade varit fin med extra prestanda på laptopp med 5400rpm diskar annars.
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2101&p=11

Av Per_oxid

farsan fick sin bärbara i veckan med en FS amilo m hur skön skärm som helst men det känns lite trist med centrino nu när sonoma kommit yohna verka så himmla bra och inte mycket dyrare. Ja ja ska inte gnälla är ju ruskigt billigt med personalköp fick iallfall 4500 i 3dmark05. HD trailers i 1080p är ju riktigt kul att titta på, annat än min 17tums crt. Ingen blåtand här heller.

Av Per_oxid

tyvärr har jag redan valt en gig till datorn men ångrar mig lite då priset var så bra 1000kr extra för två gig med en extern hårddisk dessutom. Sällan jag kommer över mer än 500mb i använt ram förutom i spel då, särskilt bf2. Får drygt 4000 i 3dmark05 så nya spel är inte så aktuellt. Det var mycket bra pris men samtidigt kan jag inte just nu komma på när 1024mb skulle vara för lite, är ett helvete med för lite ram men helt onödigt med för mycket, tyvärr är det inte ju väldigt dyrt om man vill ha mer minne senare, får man ju byta två 512 stickor mot två 1024stickor.

Av Per_oxid

Hur mycket minne på en bärbar?

En bärbar dator med pentium m(dothan) 2GHz med 6800go256mb, är det troligt att man kommer ha användning för mer än 1gig i ram på den. Grafikkortet kommer begränsa vilka spel som fungerar knappast minnet väl? För kontor och multimedia borde 1gig räcka länge än. Vad tycker ni 1gig eller 2gig i minne till denna dator vad hade ni valt?

Av Per_oxid

Bra fråga

Det undrar jag också? Har monterat en stor processorkylare thermaltake volcano7 men eftersom den blev så jäkla varm trots storleken monterade jag en papst 12db fläkt på vilket gjorde en otrolig skillnad nu blir det endast lite jummen. Blivit lite feg eftersom mitt GF2 pajade någon månad efter att jag tagit bort fläkten. Hur ser du temperaturen på grafikkortet, finns det inbyggd sensor på GF4? Du kan ju klocka ner det med rivatuner så blir det lite svalare iallfall. Finns en guide för hur man undervoltar ett GF4 på silentpcreview men det verkar lite jobbigt. GF7800 korten blir ju ofta bortåt 80 grader och det ska vara normalt.

Av Per_oxid

De flesta har gått på en dell propp någon gång.

Jag bygde min dator själv 2000 och fick för mig att byta nätagg eftersom jag köpte en billig låda med en billig PSU, jag hade en gammal dell och det agget såg rejälare ut. Dålig ide, trots att alla kontakter passade, small det och slog lågor ur nätagget då jag koppla in strömen. Efter litte googlande så såg jag att dell har för vana att byta plats på några kablar i kontakterna för att de endast ska gå att köra dell agg på dell och inte använda deras PSU på andra datorer. Hittade dock en guide med vlika kablar man skulle byta plats på, men det var lite för sent.

Av Per_oxid

Venice

Venice 3500+
LBBWE 0533GPAW
Är stabil i 2.6GHz 1.55volt, 2.7 är inte prime stabilt. Zalman 9500 kylare och temp alldrig över 40C. Har också MSI neo4 sli plat.
Har kollat lite på nätet och tror tyvärr att vi inte kommer att klocka mycket högre utan högre volt. Verkar som sandiego klockar bättre.