Inlägg

Inlägg som Per_oxid har skrivit i forumet
Av Per_oxid

cosi

http://www.amilo-forum.de/topic,3788,60,-InstantOn-erzeugt-ve...
Här där finns en patch av cosi, jag har bara testat den lite snabbt det verkade som den fungerade. Har inte kört mycket instant on men den som har problem med officiella kan ju testa den.

DWN är väldigt konstigt om fläkten inte snurrar då du kör 3dmark eller 3d spel min snurrar på max vid 3d grafik och då blir kortet ändå 85grader varmt. Även om jag har klockat upp kortet en del gör det inte så stor skillnad att det är förklaringen. Min dator låter som en jetmotor vid 3dspel men väldigt tyst annars. Kör rivatuner och logga gpu tempen nästa gång du spelar eller kör 3dmark om du inte gjort det.

Av Per_oxid

amilo m4438

Nej jag får 4500p i 3dmark05 med en 2ghz p-M 1024
ram och geforce go 6800 @400/730, får 3700-3800 orginal.
Ångrar lite att jag bara tog en gig i ram skulle få 40gig större hårddisk samt en extra gig i ram för 1300kr (hdd160gig ram2gig). En gig räcker nog för det mesta hoppas, jag brukar ha peak på 900mb i taskmanager. Har 84.56 drivers och bios 39.61. Kan även säga att det finns en inofficiel patch som ska fixa instanton så alla mappar syns. En eller två gig ram i en laptop det är frågan?

Av Per_oxid

Du har nog rätt i att ett 6800go är något snabbare än x1600 i de flesta spel. Jag får själv 4500 i 3dmark 05. Däremot har x1600 andra fördelar jag tror det är betydligt svalare pågrund av 90nm teknik istället för 110nm nv42 eller 130nm nv41. Rivatuner säger nv42 men everest säger nv41m vet inte vilket som stämmer. Det där med 3dmark 06 var bara ett exempel på att man inte ska ta 3dmark för allvarligt inte på något sätt ett argument för någon dator. Däremot skulle jag utan minsta tvekan föredra en yonah dualcore före pentium-M om de har samma klockfrekvens. Enda test jag sett dothan slå en yonah var minnes latency. Men frågan är hur mycket mer man är bered att betala för att få en yonah.
http://techreport.com/reviews/2006q2/core-duo/index.x?pg=1
Det viktigaste är att köpa rätt typ av bärbar inte 10% prestanda hit eller dit.

Av Per_oxid

Läs guiden jag länka till står precis där. Men principen är ju enkel bara två pins som ska anslutas för att ändra 100 till 133 fsb. Du behöver en p-M med 400fsb samt ett moderkort med stöd för 533mhz(vilket ditt har).

Minns då jag kladda på silverfärg på min nya athlon tbird 700mhz år 2000, nervöst men kul då man lyckade låsa upp multipern, gick fint i 880mhz efter det och gör det fortfarande.

Av Per_oxid

6000 mot 8500 är ju en stor skillnad i 3dmark03, var det verkligen samma clockfrekvens på cpuerna. Skillnaden i 3dmark05 är däremot liten och kan även säga att asus kommer att vinna i 3dmark06 eftersom dualcore får mycket bättre cpu score där. 3dmark är inte så användbart för att jämföra ati vs nvidia eller intel vs amd osv, men bra för att testa olika inställningar i ditt system. om du har tänkt använda en en separat skärm så skulle jag rekomendera något liknande asus(15" 3kg) men om du endast ska använda laptopens skärm så är ju FS amilo (17" 4kg) ett bättre alternativ, sålänge du inte har ett stort behov av dualcore. Det värmer så skönt på handlederna av hårddiskarna. Akta så du inte täpper till luftintaget undertill.

Av Per_oxid

33% överklockning på alla bärbara PM med 533bus

Jag kan väldigt lite om bärbara men det du säger känns rimligt att det borde gå att byta processor utan problem bara man monterar korrekt. Pentium M dothan är ju så ruskigt svala och tdp ändras så lite av en måttlig ökning av hz så temperaturproblem är högst osanolika. Det du borde göra är att köpa Intel Pentium M 735 processorn 1.7Ghz 4*100fsb pin modda till 133bus, som används av 915pm har själv en amilo och den kör på 533 buss. Om cpun klarar det vilket känns lite riskabelt så skulle du få en cpu på 2.25Ghz för 2000kr. Eller 745 1.8Ghz i 2.4Ghz vilket skulle spöa det mesta. Det lilla problemet är just att om cpun inte blir stabil så kan du inte bara sänka hastigheten lite antingen går det eller så inte. 2.25 känns som de flesta borde klara åtminstonde med lite lagom övervolt. Hela projektet känns lite besvärligt men följer man bara en bra guide kommer det nog fungera.
http://laptoplogic.com/resources/detail.php?id=35&page=2
2000kr för en 2,25ghz dothan samt att du kan sälja den gammla för kanske 1000kr. Vilket skulle göra din bra dator till en grymmdator. Om det inte fungerar så kan du säkert sälja den för 1000kr vilket skulle innebära en förlust på 1000kr. Det verkar vara ganska många som redan testat detta med framgång.

Håll oss uppdaterade om du bestämer dig för att prova.

Av Per_oxid

Jag såg inte någon pris angivelse på ditt förslag. Är ju lite knepigare att jämföra bärbara då det är fler faktorer att ta hänsyn till än för stationär utrustning. Om jag skulle köpa dator i butik skulle jag nog välja något åt det här hållet. asus a6ja
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=318535
Jämfört med amilo så har den sämre skärm och troligen bara plats för en hårddisk, men är mindre och lättare. Spel prestandan tror jag är ungefär likvärdig. Jag prioriterar en bra skärm och låg ljudnivå högt på en bärbar dator, tyvärr är det lite svårare att ta reda på sådant än prestandan. En lite trevlig sak med amilo är att man har en fjärrkontroll som gör att man kan både starta datorn och välja spellista osv från soffan. Ganska skönt om man har datorn uppkopplad till stereon och vill starta lite musik då man ligger i soffan. Jag hyr amilo datorn i 3år för 7tusen annars hade jag nog valt en asus med core duo och x1600 grafikkort.

Av Per_oxid

Du har intel azalia hd ljud eller mer bestämt realtek alc880 ljud chipset. Ska stödja 7.1ljud via spdif. Vilka förstärkare som stödjer det har jag ingen aning om.
Här jämförs x-fi med alc880 i rightmark
http://techreport.com/reviews/2005q4/soundblaster-x-fi/index....
Är själv sugen på ett silverstone ensamble eb-01 usb ljudkort, jag nöjer mig med stereo eftersom jag endast har två öron.
Jag gjorde ett litet test hemma mellan ipod nano, en 10 år gammal billig cd-spelare växlare och amilo m4438g. Högtalarna var dynaudio 52se och förstärkaren rotel ra03. det var bara ett snabb test. Vi var två personer som lyssnade och endast en låt med vi tyckte att laptop och cd-växlare lät väldigt lika medans ipod nano lät lite sämre. Jag trodde faktisk innan att cd-växlaren skulle låta sämst och nanon bäst.

Av Per_oxid

Hej hej jag har en amilo m4438g 2ghz p-M 1024ram . Har spelat cs:s bf2demot q4demot civ4 på den utan några problem. Kan tyvärr endast få 60fps pga skärmen(kör med vsync). I cs:s kör jag allt på high utom reflextioner och utan hdr, upplösning 1440*1024 tror jag det var. Flyter ganska bra även med över 20personer på servern. Har klockat grafikkortet till 400core/730mem max temp 85C och 45003dmark05. Skulle tro att en p-M på 2ghz är ungefär som en amd athlon 3200+ vid spelande. Skärmen är fantastiskt bra att se på film med men till spel föredrar jag en crt skärm. Amilo m3438g har en skärm som har en bättre responstid på 16ms vilket är en fördel vid spelande. Jag har inte haft problem med frys buggen som vissa andra har haft. Datorn är rätt så tyst normalt endast hårddiskarna som låter men vid spel blir den rejält högjud, ett tips är att använda in ear hörlurar som isolerar. Detta sagt så finns det dock betydligt snabbare bärbara men om priset är rätt så varför inte. I de flesta spel så är p-M dothan endast några procent långsammare än yonah och en dotan på 2ghz lär ju vara snabbare än en yonah på 1.66 i spel. Att yonah förmodligen går att uppgradera till merom sen är ännu en sak som är positivt för yonah. Har du fått ett hemPC erbjudande? Vore intressant vad ni får betala isåfall. Om prisskillnaden inte är allt för stor så vore en dualcore yonah med 7900go ett bättre val trots allt. Vore intreant att veta vad andra anser det värt att betala för att få yonah 2ghz 7800go istället för dothan 2ghz 6800. Jag skulle nog säga 3000-4000kr.

Av Per_oxid

Test där venice 3500 jämförs med sandiego 3700. 512kb i catch gör inte stor skillnad men samtidigt verkar sandiego klocka bättre vilket i sig kan vara värt det högre priset.
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=219&num=5

Av Per_oxid

tack så väldigt mycket

Av Per_oxid

Jag såg inslaget på rapport jag med men hittar inte någon sida på nätet som streamar bara en massa lögner om gratis saker som kostar. Hjälp oss stackare som ej har kabel-tv.

Av Per_oxid

Jag säger inte att det inte går att köra dualchannel med olika minnen, bara att corsair garanterar inte att det fungerar, och går ett minne sönder står det att man ska reklamera hela kittet. Hur viktigt det är att följa rekomedationen kan jag inte uttala mig om. Bara för att det fungerar betyder inte heller att det fungerar lika stabilt vid tex överklockning.

för 85fps kör jag skärmen i 85hz och vsync på, en view sonic crt jag hitta på tippen

Om jag skulle köpa dator skulle jag nog valt 2gig i ram och en dualcore opetron eller 3800x2 och ville jag spara lite pengar ett 7600gt. Tror det är ganska smart att köpa ett grafikkort för 2tusen idag och ett nytt för 2tusen om 1-2år istället för ett nytt för 4 tusen nu. Men man vinner inga 3dmark tävlingar på det sättet.

Men nu var ju inte frågan vad jag skulle köpa. Bäst prestanda i cs:s i dags läget ger sandiego 3700 1gig ram 7900gt. Men vem vet kanske släpps en patch som gör att fysiken kan avlastas på en andra processor och då får ju dualcore säkert en rejäl prestanda ökning. Id släppte väl en sådan patch.

Av Per_oxid

dual channel kit ska köpas ihop helst. Det ska sitta samma pcb och ic på stickorna enligt corsair. Då en sticka gick sönder för mig fick jag reklamera båda. Det kan givetvis fungera att köpa vid två tillfällen men men är inte någon garanti på det. Detta gäer om man tänkt köra i dualchannel läge annars går det nog bra.

Av Per_oxid

Du kommer att kunna spela cs bra med den dator du satt ihop. Är inget självklart val vad som är bäst 2gig i ram och 7600gt eller 7900gt och en gig i ram. Jag skulle nog välja 2*1024 i ram och ett 7600gt eftersom det räcker bra till cs. Det känns som det är bättre att byta grafikkort om ett år än att köpa till mer minne. Bäst prestanda just nu kommer dock 2*512 i minne och 7900gt att ge. Coolnquiet är att processorn har ett energisparande läge som den kan växla ned till då den inte belastas så hårt. Kan inaktiveras i bios om man inte vill använda det.

Av Per_oxid

för cs:s räcker det gott och väl med 1gig om man inte kör väldigt många program i bakgrunden. Jag skulle personligen valt två gig för att vara på den säkra då det gäller andra program. Är mycket smidigare att tex alttabba ur bf2 med två gig i ram.

Av Per_oxid

Kan servern och internetuppkopplingen påverka antalet fps man ser i netgraph? att loss och choke ökar då servern blir överbelastad visste jag dock men inte att man får lägre fps, förklara varför är du snäll

Av Per_oxid

Jag har inte sett något som bevisar detta men tror att det är processorn som oftas är anledningen till att man får låga fps ibland ner mot 40fps på banor med mer än 30personer. Just detta att antalet personer på servern har så stor inverkan på fps:en tyder på att det är processorn som är flaskhals. Har även läst på hardocp att cs:s är ett av de mest cpu-bundna spelen vilket stärker det jag upplever. Säger bara inferno med mer än 30pers ingen chans att man ligger konstant över 100fps. Kör med en amd venice 2,6ghz 2gig i ram 7800gt(485/1150) 3dmark05 8k superpi 1m 32sek och får fps ner mot 40 i cs:s. Ligger dock oftast på 85fps som jag satt som max. Det jag menar är att ett sämre grafikkort kan man kompensera med att sänka inställningarna för grafiken men har man för dålig processor är det svårt att göra något åt det utom att överclocka då.

Av Per_oxid

Tror inte du kan köpa en dator som ligger konstant på 100 fps i source, åtminstonde inte då det är mer än 20 på servern. Men om du vill ha så hög fps som möjligt ska du satsa på en snabb processor då cs:s är mest begränsat av processorn om du har ett ganska nytt grafikkort. Dualcore ger ingen prestanda ökning för cs:s men ca 20% i quake4. För att få bra fps i source tror jag att sandiego 3700 speciellt om du klockar lite kommer ge betydligt bättre fps än 3800+. Jag skulle välja två gig i ram till en ny spel dator men till cs:s kommer 1 eller 2 gig inte göra någon skillnad. Tycker du ska satsa på två gig value ram ändå. har spelat på en dator med 7800gt och amd 64 2.6giz och där är det processorn som begränsar min fps.

Av Per_oxid

billigt och bra

2*1024 value select samsung uccc
265mhz 4-4-4-8 t1 2.5V memtest 86 stabilt funkar i 270 men det klara inte cpun, 275 så förjar memtest ge en del fel. Jag har testat två par för de första paret gicksönder(utan övervolt), det verkar som de klarar höga frekvenser men inte så tighta timings.
Det finns en plats på jorden där solen alldrig ler, den platsen heter boden och dit vill jag alldrig mer! Fuck of pizzerian har stora pizzor.