Inlägg

Inlägg som Per_oxid har skrivit i forumet
Av Per_oxid

Den här tråden är ju helt urspårad.
De får gärna ändra beskattning på HEM-PC men då vill jag har möjlighet att avsluta avtalet och återställa datorn.
På tre år är det 2500kr, det är inte obetydligt.

Av Per_oxid

Kan inte någon som kan detta förklara vad som gäller, kommer man måsta betala en högre månadshyra som anställd och hur mycket. Om de är så att månadskostnaden ökar måste man ju få möjlighet att säga upp avtalet. Jag kommer säga upp mitt på en gång om kostanden ökar med 2500kr/år. Det är något som inte stämmer här.
Snälla kan ni inte hålla er till ämnet HEM-PC inte höger vänster politik.
Vill ni skriva uppsatser om politik kan ni väl starta en blogg eller nått!

Av Per_oxid

http://www.firingsquad.com/hardware/evga_e-geforce_7900_gto/d...
Ett ganska utförligt test, mitt intryck av testet är att i standard utförande är x1900xt 256mb sett över hela testet är aningen snabbare, fördelen med gto är väl att det antagligen är tystare och har mer minne vilket kan visa sig viktigt, vilket som går att överklocka mest vet jag inte. Min erfaren het är att om man inte har nytta av minnet i dagen spel i de upplösningar man tänkt köra så är det inte troligt att man kommer att behöve mer minne sedan eftersom man oftast måste gå ner i kvalitet på nyare spel, detta resulterar ofta i att mindre minne behövs. Rätt jämna kort tycker jag på det hela, jag gillar verkligen tysta datorer, men samtidigt verkar ati vara snabbare i spel som F:E:A:R och oblivion, men nvidia är antagligen bättre i quakewars.

Av Per_oxid

Jag trodde att hempc hade bättre service än köp i butik. Det är iallfall ett säljargument för hemPC man ofta hör. Det är ju inte butiken som ger ett bättre pris för att vara snäll det är staten som subventionerar(vilket jag tycker är helt fel). Är du less på gnäll rekommenderar jäg någon annan forumdel än Konsumenträtt, lite av poängen är väl att få bort gnäll från övriga forumdelar. Men tips om hur man skickar billigt och säkert tar jag gärna emot. Men då vill jag gärna ha fakta och inte gissningar.
Kostnad avancerad sök posten till dörren leverans alla tider 10kg 20cm*60cm*60cm
http://www.posten.se/foretag/vara_tjanster/postageguide/simpl...
två vägar dessutom

Av Per_oxid

Min FS amilo4438 har har drabbats av problem. Då man trycker på startknappen blinkar batterilampan orange det sprakar lite i högtalarna sen händer inget, har testat att använda fjärrkontrollen med samma resultat. Det konstiga är att om man trycker konstant i ca en-fem minuter så startar datorn och fungerar normalt. Vad tror ni är trasigt. Måste tyvärr leva med detta till jul eftersom fraktkostnad till HemPc firman kostar alldeles för mycket(gissar 800kr). Datorn är ca 5månader gammal.

Av Per_oxid

Har kollat på de regler jag hittar på hemsidan och hittar inget som säger vem som ska stå för frakt däremot så kan man välja att betala 12kr/mån för att de ska stå för fraktkostnader vid reklamation. Det är antagligen så att jag inte kan kräva att få frakten betald, men tycker ändå att det är illa på en så ny dator. Felet med startknappen visade sig innom två månader från leverans. Första året borde tillverkaren/försäljaren stå för frakt tycker jag. Det kan säkert kosta 800kr för frakt till och från reparatör vilket är mycket för en dator som kostar 7000kr. Om den varit trasig vid leverans hadde man antagligen fått betala då med, vilket är helt absurt. Jag får nog finna mig i mitt öde men vill ändå klaga lite här.

Av Per_oxid

HemPC garanti

Har köpt en hempc som är 4månader gammal, den har fått ett hårdvarufel. Jag ringer support som säger att de kommer och hämtar den under veckan, utmärkt tänkte jag, och jag gör bakups samt formaterar hårddisken. Får ett samtal dagen efter där de säger att jag inte har hämtservice och jag måste själv stå för frakt till officeservice. Jag tycker att det är fel att jag ska måsta betala för att jag fått en defekt vara, varför ska jag betala för deras fel. För privata köp är de skyldiga att betala för returen men inte vid hempc köp. Finns det något jag kan göra för att slippa en dyr fraktkostnad.

Trist att få en trasig produkt, men ännu tristare då det är jag som ska betala för att få den lagad.

Av Per_oxid

7600go har endast 8 pixel piplines (tror 7600gt har 12). Måste vara klockat väldigt högt för att få bra prestanda med så få PP.
http://www.killernotebooks.com/support/support_mobile_gpus.as...

Av Per_oxid

Rightmark funkar kanon, kan även undervolta.

Av Per_oxid

Om de dragit pengarna 14100kr från ditt konto så är ju köpet klart då kan de inte ändra sig, men har de inte dragit några pengar än kan de ju ändra priset även om det inte är så bra för trovärdigheten.

Av Per_oxid

Tänkte bara säga att om du har sänkt volten på processorn med ex rmclock, kan det orsaka samma problem, att datorn inte vaknade ur viloläge pågrund av för låg volt.

Av Per_oxid

Har inte testat mx 1000 men testat mx600 laser G7 och G5. JAg skulle tro att mx1000 och mx600 är ganska lika och mx 600 är väldigt mycket sämre än både G5 och G7. Känner ingen större skillnad mellan G5 och G7.

Av Per_oxid

Jo jag har bytt bios på grafikkortet, 39.61. Det har du rätt i att det skulle kunna vara förklaring till temperaturerna, men jag tror inte att det ska vara några ändrade spänningar eller så då hade jag inte flashat, skulle vara ett nyare bios som var godkänt av FS. Hur lyckades du klocka upp utan att byta bios trodde att det var låst.

Av Per_oxid

Är lite trött på att folk påstår att alla P71EN0 har problem utanatt kunna bevis det, kan ju faktiskt vara fel på många datorer utan att alla är drabbade. Hade ett ram minne corsair som paja en månad efter köp det betyder inte att alla corsair minnen är identiska och därmed kassa, processorer klocka olika mycket. Jag har signerat petitionen för att jag tycker att de datorer som laggar regelbundet ska bli reparerade eller utbyta. Jag förstår att man blir skeptisk till en dator modell som haft mycketklagomål men några få missnöjda kunder gör ofta mycket mer väsen än många nöjda. Jag har inget lagg men en powerknapp som inte alltid vill starta datorn. Jag har haft amilo m4438g nästan 6mån och inte upplevt något lagg i vare sig film spel eller musik. Tyvärr så blir den dock lite för varm vid spel. Har testa accesstider och skrivhastigheter på diskarna med flera program.
VIA VT6421 sitter i en massa olika modekort och funnits flera år på marknade. En teori var att det var ett IRQ problem P71EN0 men kan lika gärna vara någon produktions defekt på via chipset.

Av Per_oxid

max temp

putkinen du säger att ditt grafikkort alldrig bli mer än 70grader, det låter märkligt då jag har likadan dator och mitt grafikkort blir uppåt 95grader och det har jag läst att ganska vanligt med den här modellen. Det kan förståss bero på något fel på min dator men jag undrar ändå hur du mäter max temperaturen. Jag mätte med rivatuner under någon timmes spelande av hl2 singelplayer. F.E.A.R är rätt bra på att värma upp gpun med. Sedan kollade jag vad max var under tiden jag spelat inte vad jag hade för temp efter jag spelat. Jag blir lite orolig då det blir mer än 90 grader.

Av Per_oxid

Nej du har inte förstört datorn för att fläkten går på max hela tiden, jag gissar att du har bytt drivrutin till grafikkortet och enbart måste aktivera temperatur styrningen i grafikkortets drivrutin. För mig vardet på det viset och jag har en FS amilo 4438G. Du har inte skrivit på vilket sätt du klockat datorn men jag tror inte att du har klockat processorn för det är inte det lättate på bärbara. Hur vet du att datorn överhetta?
Jag skrev en guide för hur jag gjorde här
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=5...

Av Per_oxid

Jag har 6800go(i en amilo 4438g) och får 4500 i 3dmark05. Bioset är för grafikkortet och inte samma som för moderkortet, mycket enklare att flasha grafikkortet.
Finns att hämta här, funkar för mig men jag kan inte lova att det fungerar med alla 6800go.
http://www.amilo-forum.de/topic,7486,30,-Amilo-x438.html#5071...
Jag loggar temperaturen med rivatuner vid spel av hl2 så blir det för varmt stundtals, dock stiger tempen endast någon grad vid överklockning. Läste någonstans att temperaturer över 90 grader inte är säkra för NV42 kärnan.
Kör med 84.56 drivrutinen.

Av Per_oxid

Nytt Bios till grafikkortet är vad du behöver. Jag kör 39.61 från FS och kan klocka till 400c/730mem. Tyvärr blir GPU mycket varm 95grader i vissa spel.

Av Per_oxid

Rackarns då! Då var det jag som lurades lite. Är ju ganska bra om man kan övervaka vad man får för max temp då man spelar och inte den temp man har just vid en tidpunkt.

Av Per_oxid

main tabben
target adapter-customize-hardware monitoring
har inte samma kort som dig men tror det fungerar lika