Inlägg

Inlägg som Per_oxid har skrivit i forumet
Av Per_oxid

Lite svalare

Har nu undervoltat processorn 800@0.7V till 2000@1.132V, primar för fullt men verkar stabilt. Datorn blir runt 80C max istället för 90C nu. Någon som vet om det går att undervolta grafikkortet, med nibitor kanske? Ett program där man kunde justera fläkt hastigheten manuellt vore bra, då skulle man kunna köra på konstant 25% istället för att växla mellan av och på så mycket.

Drivrutiner till sata disk finns i alla winXP skivor med sp2, men du behöver även drivr till raid kontrollern, finns på via:s hemsida eller på support DVD skulle jag gissa.

Av Per_oxid

Dom är inte drabbade de är skyldiga.

EVGA XFX kallas för drabbade, skyldiga tycker jag är ett bättre beskrivande ord då de själva valt att klocka upp för att enkelt tjäna mer pengar. Vore trist om det här skulle leda till att Nvidia inför hårdvarulås för att stoppa överklockning.

Av Per_oxid

http://www.laptopvideo2go.com/index.php?drivers&series=80&os=...
ex
nforce 84.56 högerklicka spara som
till höger om 85.56 står det inf högerklicka och spara som.

Då du laddat hem 84.56 packa upp till en mapp, klistra in den hämtade inf filen och skriv över den befintliga.

Av Per_oxid

Du gjorde samma misstag som mig.

Ha ha, jag anar en ominstalation av windows.
I raid 0 har man två identiska hårddiskar som en, med dubbla skriv och läshastigheten(i teorin). Tyvärr så påverkas inte load tider i spel eller accesstider positivt, nyttan av raid 0 är för de flesta just 0. Det trista är att du inte kan gå från raid 0 tillbaks till två diskar, möjligen genom att göra en image på en tredje disk. Raid 1 är helt enkelt att man har två identiska diskar med samma information vilket fördubblar driftsäkerheten, detta kan däremot användbart. Dwn nvidia service startmetod inaktiverad och starta om datorn det fungerar för mig har inte samma forceware som dig men borde ju fungera ändå. Kan inte förstå varför du vill för om grafikkotet blir 65 grader är det knappast skadligt, åtminstonde inte värt att få tinnitus för.

Av Per_oxid

WINXPpro hoppas det går lika bra i home
1
under startmenyn windows välj kör (till höger om alla programm menyn)

2
i fönstret som kommer upp skriver du
services.msc

3
nytt fönster kommer upp leta i menyn efter "nvidia display driver service " dubbleklicka så får du up program configen

4
välj startmetod och sen starta

Av Per_oxid

.inf

Nej jag ladda hem drivrutiner från
http://www.laptopvideo2go.com/index.php?links
till varje version finns det en moddad .inf fil som man också måste ladda hem. Efter att man packat upp forceware byter man .inf filen till den moddade. Om man inte gör detta kan man inte installera forceware. BIOS 39.60 skall vara från FS support enligt tråden i andra länken amilo forum. Jag har forceware 84.56 för närvarande.

Av Per_oxid

2:a

Står i disskussionen om drivrutiner till go6800,
länken ovan. I den tråden finns även länk till FS nya bios.

Av Per_oxid
Av Per_oxid

Dwn jag kan välja att köra temperatur baserad hastighet, då startar fläkten då temperature omkring grafikkortet når 65grader, eller så stänger jag av nvservice och då går fläkten på max men det är riktigt jobbigt att lyssna på.
Ni måste använda moddade .inf filer för forceware eftersom nvidia officiellt inte stöder geforce go 6800. Med moddade .inf registreas grafikkortet korrekt som ett geforce go och med powermizer osv. Däremot funkade inte att justera fläkten via rivatuner. Jag rekomenderar att byta bios ska ge bra prestandaökning, det var mycket enkellt bara att dubbelklicka inget dos tjafs. Nya drivrutiner för wlan finns också på intels hemsida.
http://www.sweclockers.se/forum/showthread.php?s=&threadid=58...

Av Per_oxid

0db

Är det någon som har en icke hörbar dator här. Det vill säga ingen fläkt alls samt ram/flash-disk. Prova starta min dator utan fläktar eller hårddisk märklig känsla när den startar och man inte hör något alls, kom dock inte längre än till bios. Kanske VIA mini ITX samt en ramdisk kan vara något. Kör nu med 3 papst 12db fläktar men visst hör man dem samt hårddisken.

Av Per_oxid

Jag kör XPpro det går funkar fint men det kan vara problem att installera om man inte har raid drivrutiner på skivan. Min skiva hade det så det var inga problem. Orginal clock ska vara 325/600 jag får inga artefakter i de spel jag kör CS:s eller DOD:s och kör 394/742. Tror att man får lite bättre kylning om man kan få upp datorn någon cm från skrivbordet, det är nästan så man bränner sig på undersidan av datorn annars. Blir verkligen inte din dator varm Dwn?

Av Per_oxid

Grattis

Grattis till amilo riktigt fynd för priset om den fungerar som den ska, testa lite HD trailers de är snygga. Om man skulle få problemet senare tycker jag att det borde utlösas av mjukvara (om inget pajat påmoderplankan) och då borde en ominstallation av windows lösa det. Fast det verkar inte funkat för Belch. Min amilo blir riktigt varm då jag spelar ett tag närmare 90grader vilket jag hört är högsta temperaturen som rekomenderas. Vore intressand att höra vad andra amilo datorer får, bra om man anger klock på GPU samt minne med. Funderar lite på om det är nv41m(130nm) eller NV42(110nm) som sitter i. RivaTuner säger NV42 men everest NV41, antagligen är det nv41 men jag hoppas på att det är nv42 de är ju svalare. Har man två gig i ram kan man även tetsa att ta bort swap användning.

Av Per_oxid

Belch om det är ett design fel på VIA VT6421 raid controllern borde felet finnas i alla moderkort som använder den controllern, även atx modekort? Isåfall finns det väldigt många som har buggen. Jag kan inte säga att jag inte har någon bugg bara att jag kan inte hitta den, hoppas att det förblir så också. Har du något förslag på hur man kan identifiera den?

Det är allmänt känt att VIA:s slogan är "VIA WE CREATE BUGGS"

Av Per_oxid

Jag har två 60G fujitsu diskar har kört dem i raid 0 men förstod av en artikel på anandtech att det var helt meningslöst med raid 0, raid 1 kan ju vara bra däremot om man är rädd om informationen. Jag har verkligen letat denna buggen med ex h2wbench hdtatch men får inga konstiga resultat. Har tittat mycket på film och spelat spel som cs:s quake4 civ4 men inga fel. Lyssnar man på mp3 och byter upplösning på skärmen så hackar ljudet till men inte annars. Om man inte upplever något problem så är det inget problem. Jag tvivlar inte på att det finns problem med den här modellen men att påstå att alla är drabbade tycker jag är ogrundat. Hårdvaran som sitter i är ju standard hårdvara som sitter på många andra modeller ex alienware area 51 5700 som är samma dator. Det finns väldigt mycket negativt skrivet av speciellt några enstaka personer som antagligen hade fått felaktiga modeller och givetvis blev förbannade det betyder inte att alla är defekta. Frågan är ju om det är värt att chansa, speciellt på en begagnad? 12000kr var väldigt billigt får jag säga för 2ghz och två gig i ram.

Min dator blir däremot riktigt var efter ett par timmar cs.

Av Per_oxid

Jessepv2 visst vände du på siffrorna lite där ska väl vara
3dmark05:3150
3dmark03:5600

Eller var 3dmark05 snabbare?
Hur klockar x1600 korten?

Av Per_oxid

du kan starta datorn i ett snabbläge (linux) för uppspelning av musik film dylikt osv. Ja cyberlink instant on, starta med knappen som har en musik not på sig istället för powerknappen. Det som är bra är att man får stora menyer och kan helt kontrollera datorn med fjärrkontrollen. Kan ligga is soffan bestämma sig för att se film starta datorn och navigera till filmen enbart med fjärrkontroll. Det var ett litet problem med att linux och ntfs går inte så bra ihop så en del foldrar var inte synliga men tror det är fixat nu.

Av Per_oxid

Enkelt

Om du tänkt spela lite nyare spel ska du helt klart välja en stationär men köp då en am2 plattform ifall du tänkt ha amd eller en conroe compatibel plattform om du ska har intel. Då kan du uppgradere senare om du det skulle behövas. Den stationära är enkel och billig att uppgradera och bra mycket snabbare. Att det går att byta kylning samt klocka en stationär är ju också en fördel.
Hur många olika dator her du beställt nu?

Av Per_oxid

15" eller 17"

Om du endast ska ha en bärbar vore väl en 17" bättre. Har en 17" widescreen och den känns större än 19" crt speciellt eftersom den har så hög upplösning att det känns bekvämt även om man sitter väldigt nära. Är ju väldigt smidigt att ha allt i ett litet paket som man kan fälla ihop och flytta då det inte används. En mindre dator med extern skärm är ju ett annat alternativ men små datorer med prestanda kostar ju mycket plus att en separat skärm kostar extra.

Av Per_oxid

Har hänt mig en gång. Det roliga var att det inte gick att stänga av genom att hålla in powerknappen så tillsist drog jag ut strömkabeln. Inte dog datorn för det, vad göra tänkte jag då? Ja just det är ju en bärbar de har ju batterier. Efter det att jag tog ut batteriet dog den äntligen. Korkat att man inte alltid kan stänga av datorn genom att hålla in power i 3sek. Tur att den alldrig hängt sig annars.

Av Per_oxid

såhär

Såhär gjorde jag på amilo m4438
1
Ladda hem och byt bios på grafikkortet till det nya. 39.6x
2
Laddahem drivrutin från lapptopvideo, man ska byta till moddade .inf fil innan installation.
3
Aktivera fläkt kontrollern såhär
Run<services.msc<nvidia sätt till auto starta

BIOS
http://www.amilo-forum.de/topic,7486,30,-Amilo-x438.html#5071...
DRIVERS
http://www.laptopvideo2go.com/index.php?links
Har du problem med instanton så finns det en patch till det som är hem snickrad av cosi.
Får man var lite nyfiken på datorns hårdvara och pris?
Nu sparar jag nog någon timmes letande åt dig