Inlägg

Inlägg som EoZ har skrivit i forumet
Av EoZ
Skrivet av immutable:

Finns ju egentligen inget som hindrar att du använder macbooken som en stationär. Bara koppla in mus, tangentbord o skärm

Jag är inte nöjd med operativsystemet, man bråkar mycket med vardagsproblem likt: ta fram en faktura, behöver räkna på något, miniräknaren i bild, då försvinner fakturan. Eller när man har ett litet fönster och ser skrivbordet runt om, så finns inga ikoner på skrivbordet före man klickar på skrivbordet, men då försvinner fönstret som man nyss tittade i. Mycket sånna skitproblem som jag inte hittar lösningen på. Perfekt till surf, och Youtube, men onödigt påkostad för ändåmålet.

Men med fler skärmar kanske man slipper störmomenten, kanske värt att köpa något så man kan koppla in skärmarna. Bra tips, tack!

Tack! Bra alternativ lösning. Kan mycket väl hända att jag testar den.

Skrivet av tonii:

Det kan ju vara så att din näsa är för bra på att uppfatta dofter, så oavsett vad du skaffar så kommer det lukta när datorkomponenter blir varma. Jag har heller aldrig varit med om att min dator luktat något, trots att jag varit borta från den i perioder. Men jag har inte världens bästa näsa heller

HSP eller autism är diagnoser som till viss del passar in bra på mig, har extremt mycket bättre doftsinne än normalt. Sällan det är användbart till något dock.

Av EoZ
Skrivet av GooGeL:

Mina tre olika nätagg från Corsair har då inte luktat något nämnvärt, definitivt inte på daglig basis.

Silverstone LC 17, är detta ditt chassi?

Jag tror ditt problem är värme då plast mer eller mindre svettar olja, såsom isoleringen på nätaggets kablage. Och hastigheten på detta fenomen, mig veterligen, beror till stor grad på den omgivande temperaturen.

Möjligen kan dilemmat med lukten lösas med ett bättre chassi eller kylning.

Signatur från stenåldern tyvärr, ingen vattenkylning eller något längre.
Fractal design-chassi idag, R2?, R3? Eller något sånt som jag haft länge. Äger 3 st olika 212-processorkylare efter uppgraderingar genom åren.
LC17 blev pensionerat eftersom all bitumenmatta jag tryckte in luktade asfalt, och går inte ta bort, ja... det ballade ur med åldern. Köpt ännu ett chassi rätt nyss Fractal design 2300 något, helt fritt från dämpmaterial, för även det gamla chassit började stinka, dämpmaterialet på sidorna som sitter original, så har inte haft några sidor på de senaste åren. Doften "märks" när man inte varit där hela dan, avstängd. Ställer man bort datorn är det inte så längre.

Så vill göra det hela ännu bättre. Köpte en macbook förra året för att slippa problemet, och gör man, men så galet knöligt att arbeta på en bärbar, så vill ha ordning på den stationära igen.

Av EoZ
Skrivet av Nucky:

Haha, visste att det skulle komma, men nej, tillsätta doft gör att man bara har en till doft.

Av EoZ

Nätagg som doftar så lite som möjligt

Hej!

Jag har en mainstreamdator med Ryzen 3600 och GTX970 (2015?). Nätagget är Corsair HX750 80 gold. Nätagget skulle jag vilja pensionera och ersätta med något nytt. När man var 15 år tog man ju alltid en djupt andetag i varje nyöppnad datordelskartong, kanske därför jag idag önskar motsatsen. Mitt Corsair luktar för mycket, inte före jag hittade de modulära extrakablarna jag hittade var felet i rummet var. Så detta vill jag lösa, men det är ju inte direkt någon som skriver ut vilka emissoner ett nätagg har. Kanske finns någon datorbyggare som köper mycket av olika märken och dela ett förslag som jag sen testar.

Inget extremt på något vis, men ett val är alltid ett val man kan göra bättre och sämre. Finns det något med siliconkablar så känns det som en given kanditat.
Gammal PVC, luktar fan, grunden till det hela..

Av EoZ
Skrivet av FlummbulleN:

Instämmer med motorljud, de saknas. Man vill ju höra turbon som tvärvänder och varvstoppet.

I övrigt bra.

Vad är det för fel på en Volvo 242?

Edit: Den i filmen hade för mycket dörrar.

Najs, då ska jag se till att fixa det till nästa gång. Andra videon hittills, förra blev väl egentligen bättre.. Ville alldeles för mycket här.

Av EoZ
Skrivet av CoZalon:

Gillar det. Tycker dock det är lite "tråkigt" färgfilter? Om man ska klaga alltså, annars var det riktigt snyggt Blev även förvirrad när det byttes låt på mobilen haha

Jaa, jag håller med, färgfiltrer är riktigt kass. Fick inte till alls vad jag ville. Inga färdiga funkade heller. Alla klipp skiljde massvis i färgkorrektion tyvärr. Tror grundmaterialet blev helt förstört, nästan alla klipp är kraftigt röda från början.

Haha härligt

Skrivet av zhrooms:

För mycket color correction, för lite kontrast, videon hade behövt mer motorljud med högre kvalitet och lägre musik, för segt intro och sist men inte minst filmen i sig, Volvo på sniskan är ingenting för mig, men inte mycket du kan göra åt saken, vi är i Sverige trots allt, motor landet nr #1

Jaa.. i början var mer lagom, sen ballade det ur. Tröttnade helt när det inte gick previewa längre i premiera för allt blev orenderat.. Får köra gråfilter nästa gång och bara tri-way corrector. Tror jag bara fick med en volvo, men okej, klippte bort massvis volvo. Bra med feedback på ljudet, ska säka musiken mer. Att allt ljud förutom i bilen är plockat med Sennhieser dyr supernjure + deadcat och H4 märks ju inte.

Hmm, spännande med segt intro, jag tyckte jag fick det rätt lagom i alla fall. Funderar på hur man ska lägga upp dramakurvan i liknade filmer som är ett par minuter längre?

Tackar för feedback! Målet är ju att alla ska gilla filmerna oavsett bakgrund.

Av EoZ

DOTZ DriftBreak Mantorp Park 2013

Hej!

Gjort en ny film nu, kan inspirera de som glömt av filmfunktionen i sin systemkamera?

Filmat denna med 600D, lite detaljer i redigeringen skulle behöva justeras, men vafan, vad tycker ni om helheten?

Av EoZ

En extern mikrofon av shutgun-typ bör du investera i. Skillnaden mellan den och en "wide" är att den plockar upp ljud i en begränsad vinkel. En "zoomad" mikrofon alltså. Perfekt på konsert så du slipper lite skrik från publiken. Kika på Cyberphotos sortiment.

Av EoZ
Skrivet av Knashatt:

Kan du visa någon hemsida som du anser fungerar dåligt på Opera´s nya version?

Facebook är absolut värst. Chatten ger bokstäverna tunghäfta. Scrolla i nyhetsflödet är ingen trevligt upplevelse, det tar verkligen tid. Ojämn "utväxling" osv också.
Facebbokbilderna brukar även vara svåra att klicka bort. Eller skulle jag filma?

Sista krashen var dock på youtube.

Av EoZ
Skrivet av Knashatt:

Vilken version av Opera är det du beskriver?
Låter ju mer som du har något fel på Opera än att Opera inte skulle "hänga med".

Senaste, haft samma problem med förra versionen också, troligen även den innan också.

Skrivet av Elgot:

Med något musgest-tillägg kan man hålla inne höger knapp och dra musen åt vänster respektive höger; det är roligare.

Skift+Ctrl+T har ju annars samma funktion.

Tack båda lät användbara! Vilket gesttillägg kan det tänkas vara? Lät snärtigt och fint.

Skrivet av '[SH:

;13034867']Håller med, har inga av de beskrivna problemen i Opera här hemma.

Skumt... Enda som inte funkar är att det interna ljuskortet uppför sig buggigt ihop med MPC. Glider ur synk och innan när man ens märkt det så försvinner ljudet var 20:e minut om det är fullHD. 720P Går fint. Man får pausa och starta filmen var 15:e minut om man vill bli av med problemet. Datorn är oklockad nu, kanske skulle testa klocka igen ifall något ballar ur med speedstep eller liknande energifunktioner.
Podcast fungerar inte direkt i Opera, känns som det inte buffrar riktigt. Småmissljud och hoppar och grejar. Laddar hem och spelar upp som musik.
Vet inte riktigt vad det beror på, Opera har varit en lösning att lämna i alla fall. I Crome fungerar det.

Av EoZ

Behöver hjälp med få in funktioner i Crome som var standard i Opera

Hej Sweclockers!

Jag har nu gett upp Opera efter 5 år. Det går inte scrolla längre utan man blir vansinnig, tecken kommer inte fram direkt, går inte stänga popupbilder som man tittat färdig på osv. Tror inte Opera har möjlighet att hänga med i underhållet längre. Verkligen riktigt tråkigt.

De viktigaste funktionerna som jag använd lika mycket som skriva i själva adressfältet är:

1. Allt är kvar precis som det var när du stängt webbläsaren och åter startat den. - Hittade i inställningarna att funktionen gick att aktivera.

2. Vettigt grafiskt bokmärkessystem som man enkelt kan högerklicka på de tomma rutorna och lägga till en adress. Helt bortom mitt förstånd att det inte verkar vara programmerat. Visst lägger de till sig själva. Men jag har ju hellre en adress som jag besöker oftare än biltema.se där.
När man högerklickar på rutan nu är det som att man högerklickar på en helt vanlig blåmarkerad länk. Om jag vill ha fler bokmärken/rutor än 8 st, hur gör jag då?

3. Komplettera adress automatiskt. Jösses varför gör den inte det? Söker en ruta i inställningar där man kan skriva i allt en enda gång. Om den är osäker så fyller webbläsaren inte i, men då räcker det med att skriva ett tecken innan man får förslag. Adress, email, telefonnummer och gärna några användarnamn vill jag ha "i lager". Sökte lite och hittade inget. Verkar inte vara någon som använder detta?

4. Jag skulle vilja kunna gå tillbaka (föregående sida) med hjälp av att hålla inne höger musklick och sedan klicka en gång på vänster knapp för att gå bakåt. Samma sak fast spegelvänt för att gå fram.

5. Ctrl+Z ska vara öppna åter en nystängd flik. Hittade en papperskorgsplugin som kan vara en godtagbar kompromiss.

Det är väl det viktigaste som sitter i ryggmärgen, en del funktioner är riktigt förvånade för mig att det inte finns. Men Crome känns bra annars, texten ser ut som den bör osv.

Något annat som ni tycker att man inte klarar sig utan?

Tacksam för hjälp och trix!

Av EoZ

Mejla och fråga dem vad de anser som defekt.

Av EoZ
Skrivet av mrqaffe:

Där verkar det som du valt moderkortets digitalutgång, vad händer om du ställer den på system default och försöker styra det från win?
Föresten vad händer om du väljer spdif direkt ?
Och fungerar det med tex vlc ?

Jepp, det var min tanke. Då blir det bara stereoljud.
Väljer SPDIF direkt? Antar att du menar något av de andra alternativet, svaret är det samma på allt bara stereoljud. Har testat i windows mediaplayer och VLC. I VLC kunde jag specifekt välja 5.1 osv. Men det var bara stereoljud.

Installerade om MPC ifall jag "ställt" bort mig. Utan framgång. Kollade uppdatering (var 1,5 månad sedan den förra laddades hem) och installerade den. Testade som bilden ovan utan resultat. Sedan tog jag alternativet längst ned och sedan högerklickade på filmen, valde filter och kryssade i SPDIF passtrough på DTS och AC-3. Valde även 5,1 i mixer som inte var ikryssad.
Testade det ett par gånger förut på förra versionen så det måste ha varit någon bugg.

Men nu funkar det i alla fall
Tackar för hjälpen!

Av EoZ

Har denna valt i alla fall:

http://imageshack.us/a/img210/8605/mpc1i.png

Uploaded with ImageShack.us

Sedan kan man välja lite mer på filter, men inte på VIA. Där verkar man mest få det bekräftat att det ska vara 6 kanaler.

Av EoZ

Får inte längre 5.1, bara 2.0 coaxial och optisk efter ominstalltion

Hej!

Jag börjar mer eller mindre bli galen på detta problem. Jag installerade om datorn för att få igång en SSD i systemet vilket gjorde gött. Men sedan dess har jag inte fått surroundljudet att fungera. Stereoljud är inga bekymmer alls. Det är Creativeljudkortet i sign det handlar om främst egentligen. Det kör jag via coaxial till en Denon receiver som visar tydligt när den får surround eller bara stereoljud.
Jag tröttnade till slut då jag trodde jag drabbades för första gången av majoritetens drivrutinsproblem med Creative.. Så jag köpte en optisk kabel och testade med det interna VIA-ljudkortet. Samma historia.

Jag vill fortsätta med spela upp film från MPC-HC för det är helt klockrent för mig. Jag har för mig att det inte ska vara några större inställningar där. Har googlat och det verkar bara som att man ska ha direktljud från den spelaren så ska det fungera bra. Testat allt jag kan komma på flera gånger om med båda ljudkorten.

Något som är åt det positiva hållet är när man testar ljudkorten för t.ex. DTS (i uppspelningsenheter nere vid klockan) så blir det äkta 5.1 med det interna och inte med Creative.
Jag sätter målet just nu att få det interna fungera.. Känns som något saknas? Någon som har idéer får gärna spåna lite under tiden jag fortsätter googla.

Tacksam för hjälp!

Av EoZ
Skrivet av tcntad:

Ska la finnas guide blandannat här på swec har jag för mig..

Nån av dessa bör funka: http://lmgtfy.com/?q=change+from+ide+to+sata+windows+7

Tack!

Av EoZ
Skrivet av tcntad:

Nej den slutar inte boota... Du har bara glömt ändra i registret så windows fattar att den ska använda AHCI och inte PATA.

Hur ändrar jag det då? Eftersom den slutar boota då.

Av EoZ
Skrivet av jocke92:

Varför vill du ha ide på hårddiskarna? ahci är snällare mot läshuvudet som får en naturligare arbetsbana.

Ok, tack!

Antog att AHCI inte fungerade på en hårddisk, eftersom den slutar då boota. Får Installera SSD:n och sedan se om jag hittar de andra hårddiskarna sedan. Det kanske är då man ska använda alla guider "Hjälp jag har glömt AHCI" för att få liv i hårddiskarna.

Av EoZ

Hur gör man om man har massa mekaniska hårddiskar som vill ha IDE medan SSD:n vill ha ACHI, det är samma minneskontroller. Jag kan sätta den i E-SATA:n och ändra till AHCI, men den skalar så dåligt att IDE är snabbare på den andra styrkretsen..

Av EoZ

Vad har du för native upplösning på skärmen?