Inlägg

Inlägg som Olegh har skrivit i forumet
Av Olegh

Testade att göra pan-pizza, tyvärr blev den mest bildskön. Osten fick färg alldeles för snabbt så den gick bara 7 minuter i ugnen och gräddades inte klart. När jag försökte köra sista biten på spisen så drog jag på för hårt så den nästan började brännas.. Hade troligtvis behövt lite lägre temp och mera olja i pannan. Sen snålade jag med saltet också. Nåväl. Ska testa igen.

https://www.seriouseats.com/recipes/2013/01/foolproof-pan-piz...

https://i.imgur.com/LmVyv0W.jpg

Av Olegh

@pv2b

Tack för svar

...........
Det här har säkert redan avhandlats, men vad skulle Skolplattformen faktiskt behöva göra för att kontrollera hur datan presenteras?
Går det ens att göra i en webläsare eller finns det alltid sätt för tredjepart att "injicera sig" givet att detta sker på begäran av slutanvändaren?

Ett naturligt nästa steg är väl isf att genom användarvillkor försöka kontrollera vad slutanvändaren får och inte får göra med datan...

Av Olegh
Skrivet av Söderbäck:

Jag kan inte det här.
Men jag undrar lite i vilken utsträckning man får göra en egen produkt baserat på någon annans produkt i botten.

Skulle jag exempelvis kunna starta swehackers.com som egentligen bara är ett skal där allt underliggande egentligen är sweclockers.com databaser? Alltså egen look på siten och så, men inloggning och allt innehåll hämtas från sweclockers?

Eller att sätta upp söderbäcks aktiehandelssite som egentligen helt bygger på avanzas lösning i grunden. Jag har bara ett eget skal som hämtar in avanzas funktioner, inloggningar och alltihop. Bygga hela sin lösning på att ta någon annans backend om man klurar ut deras APIer.
Jag gissar på att man inte får göra så hur som helst. Men jag vet inte var gränserna går här. Det är väldans luddigt.

För det är väl lite så jag upplever att öppna skolplattformen gjort. Byggt en egen app som de tar betalt för - helt baserat på en annan instans databaser och heletslösning.

Eller så är det inte alls samma. Vad är då de stora skillnaderna i så fall?

Bra funderingar.

Följdfråga, det här skalet som tredjepart tillhandahåller mellan slutanvändare och dataförsörjaren, kan det göras helt transparent mot den som tillhandahåller datan?

Av Olegh

Just med kravet bra mikrofon i åtanke så har min research pekat på att Jabra 85H är ett bra och prisvärt val.

Jag använder ett par Bose QC35 i dagsläget och vet att mikrofonen är ganska kass, tyvärr. Det är lite skämmigt att ha möten när man vet om att man har en dålig mikrofon. Då och då så kan jag liksom inte låta bli att tänka "Det är ju fasen helt otroligt att *random person* har så jäkla kasst ljud! Respektlöst!". Sekunden senare så minns jag att jag är samma person som jag retar mig på. Gyllene regeln och det där...

Egentligen ska man väl köra på ett par Jabra Evolve-någonting men ska det bekostas med privata penningar så får det ju bli någonslags kompromiss.

Av Olegh
Skrivet av Izenoz:

@Olegh
Ta en närbild på bladen så får snillen spekulera 👍🏻

https://imgur.com/a/dRCKbC3

Efter en kort efterforskning så vill jag spekulera själv också.. jag gissar på ödem: https://www.wexthuset.com/fakta-och-rad/om-odling-och-skotsel...

Känns nästan som ett solklart fall

Av Olegh

Skickade iväg ett paket till USA 30/3 och att döma av Postnords-spårning så har skiten inte rört sig sedan i tisdags, efter att ha segat sig igenom svensk "tullklarering".

Hoppades på snabbare transport

Av Olegh

Chilisarna växer på ganska bra här hemma i köksfönstret. Undantaget är pytte-Fatalin (i förgrunden) som nätt och jämnt hankar sig fram.

https://i.imgur.com/m16d5Wo.jpg

Har en Jalapeno-planta som har fått skador på bladen men jag tror inte att det är pga ohyra. Hoppas den repar sig iaf.. det som oroar mig lite är att jag begriper inte varför

Av Olegh

Du får låta bli att försöka använda delsummorna utan istället ange alla cellerna som användes till de olika delsummorna.

Genom att inte ha en enda datatyp i cellerna [som du nu försöker summera] så har du typ gjort dom oanvändbara för vidare behandling/beräkning.

Av Olegh

Årets julklapp?!

Av Olegh

Av någon som utnämns till eller kallar sig senior förväntar jag mig:
- Skicklighet, dvs någon som är kompetent och särskilt värdefull för organisationen som han/hon verkar inom
- Erfaren (är ju iofs nästan en förutsättning för punkt 1)
- Kapabel och effektiv när det gäller råd och vägledning

Inget i listan ovan har ju en objektiv måttstock så det blir ju en bedömningssport och väldigt beroende av sammanhang.
Ju svagare kompetens/kunskaps-kapital en organisation har, desto enklare att bli "senior".

Av Olegh

Aldrig.. hittills.

Min hemförsäkring har dock varit en synnerligen god deal för mig personligen pga. x antal stölder som jag drabbats av.

Edit: Jag är ensamstående och har haft min egen försäkring i typ 13-14 år.

Av Olegh

Kunskap och vetande existerar inte i ett vakum, så i den mån kommunikation ska vara produktiv så måste det på något sätt uppstå ett samförstånd om sammanhang, perspektiv och grundförutsättningar. Olika spörsmål finns det mer eller mindre kulturell konsensus kring, så svårigheten varierar. Vissa frågeställningar är lättare att avgränsa än andra och tvetydigheterna är färre.

Mycket gnissel och fientlighet tror jag kommer från det faktum att två eller flera parter projicerar sitt perspektiv på andra människor och är inkapabla eller ovilliga att faktiskt göra grundarbetet som krävs för en dialog, dvs att man vill förstå varandra.

Av Olegh

Arga påskharen(?)

..dvs påskmust + vodka

Av Olegh

Tycker det är beklämmande att acceptansen för att betrakta felprissatta produkter som "fynd" verkar vara rätt stor.

Har varit mycket av den typen av oetisk opportunism på swec, väldigt synligt om man hänger i fyndtrådarna. Det har inte för en sekund varit övertygande för mig att kostnaden bara äts av någon som kan göra det utan att det har några som helst negativa konsekvenser.

Av Olegh
Skrivet av Elektron:

Vad menar du med det som jag har citerat ovan?

Ptja kort och gott så innebär ju MMT, som i sin tur kräver fiatvalutor, att de som sitter på toppen av isberget alltid drar det längsta strået. Så status quo är nog egentligen ett för milt uttryck, det är mer som ett slags dopingpreparat för resursstarka entiteter att fortsätta tillskansa sig mer och mer resurser, makt och kontroll.

Allt görs givetvis under förevändningen att det är bäst för alla, även oss obetydliga arbetarjon.

Av Olegh

Till 99% så handlar det givetvis om kontroll och makt. Bitcoin är ett begynnande hot mot monetär politik som i sin tur är ett enormt starkt verktyg för att värna om status quo ur ett ägandeperspektiv.

Av Olegh

Snackar vi fryspizzor så har jag fastnat för denna:

https://i.imgur.com/1S5fRZ5.png

Grandiosas pan pizza classic har jag ju käkat i typ 15-20 år så den har också en speciell plats i mitt pizza-hjärta. Det är ju inte bra pizza men jag gillar den ändå. Så det så.

https://i.imgur.com/rY9E5gN.png

Av Olegh

@Defender
Imponerande antal olika sorter! Ser ut som att de har tappat många gulnade blad dock, kan det vara så att du övervattnar eller inte ger plantorna tillräckligt med näring?

Av Olegh

@MrWhizeguy
@Zachitoman
@Europman

Sträcker degen delvis på knogarna redan, oftast med bra resultat (men inte alltid..)
Det som verkar fattas degen när detta händer måste vara elasticitet, det känns liksom när jag sträcker den att bara degens egen vikt är för mycket. Det är inte riktigt som att den faller fritt men när jag lägger upp den på knogarna så blir den större och tunnare lite för snabbt och enkelt..

Degen ska ligga på 65-70% hydrering så det är inget extremt. Jäsning.. ja i den mån jag kan skönja ett mönster så verkar min deg tappa elasticitet när jag låtit den stå mer än säg.. 2 dygn i kylen. Kan inte minnas att jag har haft sönder degen när jag lämnat den max 24h i kylen.

Jag kör ju en surdegsvariant så ingen traditionell knådning. Kanske är det så att för att degen ska "hålla" längre i kylen så måste jag se till att det finns en bättre glutenstruktur innan jag ställer in den. Nåt att testa skulle kunna vara mer vik, och att jag labbar med jästiden.

Edit: hålet "uppstår" oftast i två steg.. Först när jag skickar av den från pizzaspaden på pizzastenen och sträcker ut degen så den blir ännu tunnare. När jag sedan kommer tillbaka 2 min. senare (efter gräddning steg 1) för att ta ut den så skrynklar liksom botten ihop sig när jag skjuter in spaden.
Nåväl...

Av Olegh

Najs, ska "bara" betala ytterligare 1600. Var inställd på att det skulle bli typ 5 lax.