Inlägg

Inlägg som Olegh har skrivit i forumet
Av Olegh

Annonsen är avslutad

Av Olegh

Utöver allt snack om att snacka så gäller det också att man rätar ut sin egen personliga filosofi om vad man själv värderar högt och högst här i livet. I efterlivet också om man vill blanda in den dimensionen. Vilken metafysik utgör fundamentet i din existens? Hur ser du till att din strävan är mot det goda, mot ljuset?

När kulturella ritualer och traditioner krackelerar och går upp i rök, så ökar nödvändigheten att vara mer explicit när det gäller dessa frågor.

I viss mån så bör man förstås utforska dessa funderingar i dialogen med sin partner, men inte enbart. I mångt och mycket är det ett personligt projekt.

Av Olegh
Skrivet av mrqaffe:

Finns inget annat liknade sedan Hifimagasinet stängde ner, det står att de ska komma upp igen men det har stått så länge nu och ingen ny sida har dykt upp.
https://hifimagasinet.com/
Sedan är det bara butiker och de allmänna annonssiterna som finns.

Ja just det, hifimagasinet känner jag igen sedan tidigare. Trist att sidan inte är aktiv men det är som det är.

Skrivet av Petterk:

Tradera? Facebook?

Sverige är en liten marknad så jag vet inte hur du väntar dig att något som inte finns ska materialiseras för att du frågar om det. Många nischade sidor/forum har ju försvunnit genom åren.

Jag förväntar mig inget men jag hoppades att jag hade missat något. Min ljudmässiga entusiasm har gått på sparlåga under några år.

Tack ändå, bägge två

Av Olegh

Marknadsplats liknande hifitorget?

Enligt topic. Jag känner också till annonseringsmöjligheten på minhembio-forumet.
Blocket eller marknadsplatsen här på swec känns inte tillräckligt nischat.

Tips skulle uppskattas.

Av Olegh

Ändrade planer, stativet finns fortfarande tillgängligt!

Av Olegh
Skrivet av SmOOthy:

Tar den, måste dock skickas om den inte kan slängas av i Norrköping någon dag

Toppen, jag skickar PM

Av Olegh

Benro stativ + kulled

Stabilt paket med stativ + enkel kulled + fästplatta som är sparsamt använt inomhus. Med bärväska.

Stativ A2580T
Kulled: BH2

Höjd ca 154 cm i det läget som visas på bilden, maxhöjd är högre om man skjuter upp stolpen. Totalvikt med väskan är strax under 2800 g.
Kan hämtas i centrala Linköping eller skickas mot förskottsbetalning med swish (frakt = 122 kr)

Läs hela annonsen här

Av Olegh

Hemblandad ägglikör

Av Olegh

Jag saknar nedåt-tummarna lite grann. Många grejer ser jag ju på alldeles oavsett eftersom jag inte precis ny på youtube, jag vet vilka youtubers som tilltalar mig. Men det har ändå varit ett verktyg för mig när jag väljer vad jag tittar och inte tittar på. Så det är surt.

Av Olegh

@blade80
Riktiga bra inlägg. Just det att resor kan fimpas i viss utsträckning är nog i min ögon det starkaste och mest generella argument för hemarbete.

__________________
Tänk om det här i längden skulle kunna leda till att restid i högre utsträckning anses vara arbetstid.. det tror jag skulle leda till att en bättre (för affärsverksamheten) balans mellan på-plats- och distans-arbete kan nås. Varje enskild person skulle således kunna åsidosätta personliga vinster och försöka fokusera bättre på verksamhetens bästa. Gillar inte att dra det kortet men man kanske kan formulera ett argument där man pekar på mer utsläppsmässiga/miljörelaterade vinster också med en sådan modell/norm.

För arbeten där fysisk närvaro är viktigt så ökar fokus på kompatibiliteten mellan arbetsgivare och arbetstagare vilket förefaller... logiskt. Idag prissätts inte en pendlares olägenhet särskilt tydligt, trots att det i allra högsta grad redan är en kostnad.

Och till sist, notera "i högre utsträckning" i början av inlägget. Jag säger inte att all restid ska vara arbetstid.

Av Olegh

Jag gör beräkningar som till syvende och sist ska mynna ut i att produkterna som jag hjälper till att designa ska ha rätt balans mellan prestanda, hållbarhet, och i viss mån pris. Beräkningsingenjörsarbete mao.

Råkar faktiskt använda en zbook modell lite äldre. Den har några år på nacken nu, typ 4. Mitt absolut största klagomål är den fruktansvärt sunkiga skärmen som någon har haft mage att designa in i en dator för typ 20 lök.

Halft offtopic så har jag också en "riktig" workstation från HP, dvs en stationär. Den är nog två år nyare (för mig) men har sämre prestanda för mitt användningsområde eftersom någon inköpare som har/hade inflytande bestämde (eller gick med på) att speca Xeon CPU:er med 12 väldigt trötta kärnor... Så man ska inte fnysa för mycket åt laptops inte

Av Olegh

Lång tråd med många kommentarer så detta kanske redan är sagt..

I regel tycker jag det är bättre att bara sluta titta om man inte gillar innehållet så med det perspektivet så ser jag ingen större förlust.

En annan puck är ju, förutsatt att det är det mob-liknande, rabiata, nästan förutsättningslösa nedbåtandet som man vill komma åt (jag antar att det existerar och att det finns data som styrker det), så motverkas det kanske bättre tillräckligt väl genom att man inte får rösta varken bu eller bä innan man faktiskt kollat på 75% av videon eller nåt sånt? Jag menar om man faktiskt ville göra något åt ett genuint missbruk av tum-knapparna...

Av Olegh

Jag håller ju med om föresatsen att det vore positivt om folk liksom i snitt kunde bli duktigare och mer angelägna om att klumpa ihop sina inköp och göra färre beställningar, för att minska den totala paketvolymen. Alla förutom frakbolagen vinner på det, ironiskt nog. Och det är synd att det saknas incitament till detta.

Att gå in och försöka detaljstyra människors beteende i detta hänseende är jag dock ordentligt kritisk till.

Av Olegh

Jag tycker nog "raljera" torde vara ganska närbesläktat, om än inte exakt samma sak.

Av Olegh
Skrivet av RVX:

Saknar valet Hatar ketchup
Ketchup är i min mening en övertagare av andra smaker och får dom att försvinna. Kan endast ha det på korv me brö.

Ut ur tråden, ögonaböj!

Heinz

Dold text
Av Olegh
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Frågan kring miljöpåverkan är extrem komplicerad. Och när det gäller populism så handlar det om åtgärder som låter bra, men de ej behöver vara detta.
För många år sedan trodde folk att ekologisk och närodlat mat var bra för miljön globalt.
Viljan att dock dra ner på köttproduktion, antal husdjur och barnafödsel som nämns i tråden är självklart bra för miljön. Men det blir direkt en politisk diskussion där ens värderingar kommer in. Folk kan ha exakt samma kunskap om vad resultatet av något blir, men man kan ha olika uppfattning om vad man vill ha för liv.

Håller med om att kärnan i allt hållbarhetssnack är värderingar. Tidsandan är ju sådan att individuell autonomi och urskiljning faller undan mer och mer som värden att respektera. Devisen är typ att "alla andra människor än jag är dumma och måste kuvas och kontrolleras". Detta leder i sin tur till fingerpekande och pajkastning. Det tror jag i sin tur, i ett andra steg, leder till att sakfrågan tappas bort och korrumperas via förutbestämda slutsatser som följer av starka övertygelser.

Av Olegh
Skrivet av marp68:

Tack, men det verkar vara en gissning? Jag har själv ingen aning och behöver ett korrekt svar från någon som vet.

Exemplen där begreppet förekommer:

"In the Line Build-Out field, select the length of the cable that connects the PRI network interface module to the CSU."
"In the Line Build-Out field, select an appropriate dB setting"

PRI betyder Primary Rate Interface
CSU betyder Channel Service Unit

Nja, det är ett försök att översätta vad begreppet verkar betyda och handla om.

Det kan vara så att du efterfrågar något som inte finns, att det här är något slags fikonuttryck som just den här tillverkaren har hittat på för sin/sina produkter. Men om du är ganska säker på att den engelska uttrycket en etablerad/vedertagen fackterm som används i större sammanhang så är kanske det bästa valet att inte översätta den.

Av Olegh

Chilla lite, ni kommer inte få några medaljer för att ni hatar er själva, människor i allmänhet, och vår/er påverkan på omgivningen. Tro inte att vi människor kan kontrollera allt och "lösa" alla både upplevda och faktiska problem.

Gör vad ni kan och vad ni övertygar er själva om gör nytta för erat eget samvete och medmänniskors välmående.

PS. Att försöka utmåla mänskligheten som en farsot främjar inte era medmänniskors välmående. DS.

Av Olegh

Signal-expansion?

Av Olegh

Känner delvis igen mig, användarupplevelse i form av respons verkar vara väldigt långt ner på prio-listan i alla lite större IT-initiativ.
Stordriftsfördelarna i form av pengar och tillgänglighet och den heliga effektiviserings-graalen, att koppla ihop program och system, är extremt starka incitament. Som användare är det inte definitivt inte utan fördelar, men visst seglar tankarna ofta iväg i fantasier om mindre komplexa och mer fristående system...