Inlägg

Inlägg som jeeq har skrivit i forumet
Av jeeq
Skrivet av Stoffe_Englund:

Rekomandation på Skärm, Mus Tangentbord och Headset vore fint. Ingen budget men man behöver ju inte tömma plånkan helt..

Skärm, mus, tangentbord och headset. Väldigt bra produkter och priser som även håller färgschemat

Av jeeq
Av jeeq

Lite CS 1.6 gameplay från mig för ett par veckor sedan, någon som fortfarande lirar det?

https://www.youtube.com/watch?v=L6fyBoZKA9Q

Av jeeq

Tog några foton i helgen! Någon generös Swecare som har ett söligt gammalt sd-minneskort liggandes skräpandes hemma som ni kan tänka er skicka? PM i så fall! Inte direkt det skojigaste att bege sig ut på äventyr med ca 20mb inbyggt minne, nästintill roligare att vara såpass fattig som jag är just nu

http://i.imgur.com/cQX88cd.jpg

http://i.imgur.com/vZFaXxS.jpg

Av jeeq

Var åtminstone fem år sedan jag hängde i denna tråd, saknat det! Men nu så har jag införskaffat mig en kamera igen, långzoomaren Sony DSC-HX300. Ett kap tycker jag, och galet hur bekvämt det är att ha 50x optisk zoom i så kompakt format.

Jag och flickvännen har fått ärva en hund, en Madame vid namn Dessie! Jag har knäppt några bilder på henne, här i skogen:

http://i.imgur.com/QML7a6D.jpg

Hon ger sig inte...

http://i.imgur.com/tEr0Hni.jpg

Vi har även hövding Mushi Bobo som gärna håller sig inne (men går att rasta koppellöst ute):

http://i.imgur.com/nkJQ3Aa.jpg

En demonstration av zoomförmågan, handhållet:

http://i.imgur.com/B2g6wyz.jpg

Av jeeq

Om du skall dammsuga bilen på macken så dra med burken då också, det finns nästan alltid tryckluft på dammsugaren också med rejält drag. Att blåsa ut datorn där gick extremt snabbt och resultatet går inte att klaga på, galet effektivt. Dock så kostar det ju nån tjuga.

Av jeeq

Om du nu inte insisterar på att köpa Logitech-produkter så kan jag informera dig om att du kan med 800 kr få ett belyst tangentbord med Cherry-switchar istället, och så skulle jag tipsa om en gaming-mus från något gaming-märke istället, likt Steelseries.

Av jeeq

Får ta och rekommendera Huawei Ascend P7, har den själv och med tanke på priset så är det en fantastisk telefon med gedigen, iPhone-inspirerad byggkvalité. Hade en Samsung Galaxy S4 innan, vilket var rent skräp i jämförelse med P7:an.

Av jeeq
Skrivet av heatm:

Det är en grym allroundskärm för de små pengarna man betalade. T.o.m ett hyfsat stativ och matt plast!

Conrad verkar ha ett gäng begagnade (dock med ett års garanti) exemplar, fraktfritt för 1499 kr, verkar vara ett okej pris för en e-IPS-panel!

Av jeeq

Voyage och andra modeller skickas fraktfritt från Asien på ebay, t.ex här. Vet dock inte hur skoj Japan-versionen är, och så har vi ju det där med frakttiden...

Av jeeq
Skrivet av Broken-arrow:

Går med detta med, men är av snäppet ner i kvalité (men betydligt bättre än det du har).
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2738856

Som jag inte missminner mig är i princip likadant som http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=535478 vilket jag kan rekommendera då det är såpass billigt, dock har Fractal Design generösare kablage.

Av jeeq

För ganska exakt tio år sedan så köpte jag min första dator, från datorbutiken.com. Har för mig att den gick på strax över 10 tusen kronor. AMD 64 3500+ Venice 2.2 Ghz processor, 1 gb ram, HIS X850XT IceQ II Turbo VIVO 256MB AGP grafikkort, Seagate Barracuda 160 gb hårddisk, billigt chassi med medföljande 350W agg och en 17" HP s7540 CRT-skärm. CS flöt på som en dröm.

Av jeeq

Som ovan redan nämnt, gpu, processor och moderkort först och främst. Om budgeten räcker till så slå till på en SSD. PSU:n du har nu bör räcka gott och väl trots att den kanske anses lite föråldrad.

Av jeeq

Hade liknande problem i samband med moderkortsbyte i flera veckor fram tills alldeles nyss. Vet inte hur det löste sig. Det senaste jag provade var att skifta plats på ram-minnena, oavsett hur jag satte dit dem så stod det att det endast att hälften av minnet används eller så syntes bara ena stickan, men nu syns allting helt plötsligt som sagt! Prövade också att uppdatera bios, men Asus uppdateringsmjukvara fungerar inte och om jag prövar att flasha genom USB-minne så står det 'security verification failed' på det sista steget, någon som vet hur jag löser det? Inte så värst viktigt nu dock.

Av jeeq

Det finns även naturella sprayer med t.ex eukalyptus och citrongräsolja som används för att spraya på områden man inte vill att katten klöser på.

Av jeeq

Låter som sagt som att datorn behövs blåsas ur, vad har du för temperaturer? Tycker även du har en jäkla massa processer igång!

Av jeeq

Varning för Steelseries Engine 3.3.7

Idag släpptes en lyckad uppdatering för Steelseries Engine som effektivt gör så att Steelseries-produkter helt och hållet slutar fungera. Uppdaterade i morse och min Sensei Raw slutade fungera helt, trots omstart och ominstallation av drivrutiner. Det löste sig genom att ladda ned den näst senaste versionen som det länkas till här där folk har liknande problem.

Av jeeq
Skrivet av ArcticFire:

No suprise... har ingen nytta av kortet nu ändå som tur är, har mejlat webhallen och ser vad de kan göra. Anledningen till bytet av gpu+mk var på grund av vätskespillning genom ventilationshålen på taket på mitt CM HAF (synd att mjölk inte är lika nyttigt för datorn!). Det mesta hamnade på grafikkortet, stängde genast av datorn och la den ner för att öppna upp och torka. Dessvärre så var det en dum idé att lägga datorn ned, då vätskan då rann ifrån gpu:ns kretskort och in dess enda PCIe-slot på moderkortet. Efter ett jäkla massa torkande och uppstart igen så fick skärmen ingen kontakt och blinkade bara. Hoppades på att det endast var gpu:n som var körd, så bytte till det nya men det vart likadant. Efter det nya moderkortet, ominstallation av Windows och ny gpu så började problemen som beskrivs vid trådstarten. Skoj att det gamla grafikkortet fortfarande fungerar, fast bara genom den ena PCIe-sloten på det nya moderkortet, när man sätter det i den andra så blinkar bara skärmen igen...

Av jeeq
Skrivet av Jalle64:

Har du bytt moderkort och inte ominstallerat Windows så är det säkert där en av anledningarna till att du har problem. Jag brukar alltid om/nyinstallera OS när sådant byts, det blir mindre strul då.

Det var i samband med ominstallation...

Av jeeq

Problem med Asus R7 x250

Hallå!

Bytte från ett Sapphire HD6950 till Asus R7 x250 (sökte efter något likvärdigt, någon som vet hur de förhåller sig till varandra?) tillsammans med ett nytt moderkort. Det nya grafikkortet visar dock en totalt kaotisk bild av Windows (http://i.imgur.com/QUKeXGe.jpg), och när man installerat drivrutiner till kortet så blir skärmen svart precis efter Windows-logotypen efter omstart, i felsäkert läge så ser Windows likadant ut, fast datorn verkar ha hittat kortet i alla fall. Efter avinstallation av drivrutiner så kommer jag in i Windows igen. Windows och allt fungerar som det ska med det gamla kortet. Är inte så värst kunnig, och även anledningen till bytet av mk+gpu kan vara intressant men det tar jag om ni inte vet vad som kan vara fel!