Inlägg

Inlägg som jeeq har skrivit i forumet
Av jeeq
Skrivet av mrqaffe:

Tack för ett utförligt svar. Jag är medveten om mekanismen i en hårddisk och hur känsliga de kan vara. Disken sitter såpass skyddad gentemot de andra komponenterna och den kan inte ha utsatts för något annat än just vobblet vilket självklart kan innebära skada. Frågan var dock mer riktat mot om det finns några symptom jag har rabblat upp som kan relateras till en defekt hårddisk? Jag har t.ex inte märkt några konstiga ljud och datorn går precis som vanligt även om jag gör något väldigt hårddiskkrävande.

Av jeeq

Skriver från datorn igen då den gick igång nu i morse, får se hur länge den håller sig vid liv. Verkar som att den går igång (igång går den ju alltid och låter normalt) om man låter den stå ett tag. Notera att jag ju använt datorn flertal timmar utan problem med tunga program, sen helt plötsligt så startar den om sig efter blåskärm oavsett om jag kör tunga program eller ej. Spontant känns det som att grafikkortet strular med tanke på att det oftast händer inne i spel, att Windows nämnde något med grafikkortsdrivrutiner och att datorn går igång och låter bra men att dioden till skärmen blinkar som att skärmen inte får någon kontakt med datorn (dock säger inte skärmen till om "check your cables" eller dylikt, så den har ju nån kontakt iallafall). Har inte hunnit uppfatta vad för felkod som uppvisas då skärmen blir svart efter datorn dumpat minnet och "startar om" vilket går väldigt snabbt,.

Skrivet av mattias90:

Låter som att kylaren till cpu eller gpu har tappat kontakt, är det några större doningar till kylare du använder?

Kylarna verkar fungera normalt. Misstänkte att det var något sådant men enligt Speedfan så är temperaturerna okej trots tunga spel. Jag har Antec Kühler H2O 620 vattenkylning till CPU:n och originalkylare till mitt Sapphire HD6950.

Skrivet av mrqaffe:

Om du inte hittar nått som flyttat på sig eller lossnat så är det troligen så att hårddisken är skadad och behöver bytas ut.

Jag har ingen SSD-hårddisk men tvivlar på att det är hårddisken som strular. Vad får dig att tro det?

Skrivet av panpo98:

När du letar efter om något sitter dåligt så räcker det INTE att bara titta och känna. Du måste även ta loss. Passa då på att även kolla efter skador, fel, böjda pinnar mm innan du sätter tillbaka ordentligt.

Jag har tagit loss grafikkortet, försökt se om den fått några skador med okunnig som jag är så är det svårt att se något som inte är som det ska.

Skrivet av Mattsingen:

En spontan tanke är att kanske PCI-e kontakten fått sig en törn och glappar. Det borde ju kunna uteslutas om det finns ytterliggare en plats och samma fel finns kvar om grafikkortet körs på den platsen.

Detta tänkte jag givetvis inte på när jag plockade ut och in det, när datorn låser sig igen så prövar jag att byta plats. Känns som ett bra tips!

Av jeeq

Datorn fick sig en knuff, blåskärm och nu ingen bild

God kväll.

Jo det gick vilt till nu i helgen och datorn fick sig en smäll genom en spark eller dylikt så att den vobblade till. Fick blåskärm direkt, efter en omstart fungerade det ett tag fram tills jag var inne i ett spel, efter några timmar så frös det till och datorn startande om, väl inne i Windows så dök något felmeddelande om grafikkortsdrivrutiner upp, men att allt var bra nu. Efter några timmar så frös datorn igen och nu blinkar bara dioden till skärmen och jag får ingen bild. Har hänt att jag fått bild och kommit fram till Windows men så fryser sig allt igen.

Troligtvis så är det ju grafikkortet som fått sig en kyss (hade öppen chassisida när olyckan inträffade, dock oklart om själva "sparken" inträffade inuti datorn). Jag har provat att plocka ut och in grafikkortet för att försökra mig så att inget sitter löst eller nåt sånt dock utan framgång (förvisso så kom jag fram till Windows-loggan efteråt men så frös sig allt igen och nu är det likadant). Har även provat att byta och fiffla med olika bildutgångar men problemet står självklart vid.

Några tips/idéer? Är inte allt för kunnig nu dars. Ursäktar för eventuella slarvfel och dylikt i texten, skriver från luren...

Skickades från m.sweclockers.com

Av jeeq

Jag förstår inte varför de helt enkelt tillverkar en slags ställning till ratten som följer med, simpel och billig men stabil konstruktion som går att sätta på och av.

Av jeeq
Skrivet av Waxinator:

Ja, troligast någon drivrutin eller ett kontaktfel... Kontrollera igen att grafikkort och minnen sitter väl nedtryckta i sina hållare.
Har du kontrollerat om där finns uppdateringar till BIOS och moderkortet ?

EDIT: Skriv gärna in vilket moderkort du har.

Jag gissar på att det är något med moderkorts- och biosuppdateringar. Har inte uppdaterad dessa på evigheter, och jag har aldrig använt en pci-slot på moderkortet någonsin, sedan 2005. Ingen snäll själ som kan leta upp drivrutiner till bios: Phoenix Technologies 6.00 PG och moderkortet: Abit AV8 (VIA k8t800p-8237)? Jag har letat runt en del, men är osäker på om det jag hitta är rätt och det verkar vara en jävla röra.

Av jeeq
Skrivet av Waxinator:

Se efter i Windows Loggboken vad som hänt ? eller undersök Minidumparna som sparas vid varje stopp.

Under " C:\Windows\Minidump " finns sparade minnesdumpar som kan analyseras.
Så läser du de små minnesdumparna som skapas i Windows för felsökning
...eller ett gratis verktyg: Analyzing Windows Crash Dump or Minidump with WhoCrashed

P.S. Installerade du även CCC (Catalyst Control Center) med samma version ?

Okej, tack så mycket. Jag körde det där programmet och fick fram följande:

"On Fri 2010-08-20 12:23:50 your computer crashed
This was likely caused by the following module: ntoskrnl.exe
Bugcheck code: 0x9C (0x4, 0x80546270, 0xB2000000, 0x70F0F)
Error: MACHINE_CHECK_EXCEPTION
Dump file: D:\WINDOWS\Minidump\Mini082010-06.dmp
file path: D:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
product: Operativsystemet Microsoft® Windows®
company: Microsoft Corporation
description: NT:s kernel och system
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect, possibly the culprit is in another driver on your system which cannot be identified at this time."

Ja, det gjorde jag, men det verkar ändå som att det är någonting med drivrutinerna?

Av jeeq
Skrivet av Waxinator:

Windows struntar i det gamla kortets eftersom det inte längre dyker upp och BIOS har redan glömt det.
Du bör installera (om) senaste grafikdrivrutinen så du får fullt stöd för nya kortet.
Drivers & Support | GAME.AMD.COM

Jag har redan installerat de korrekta drivrutinerna (och installerat om en gång) till grafikkortet. så jag tror inte det är något med dessa att göra, tyvärr. Det känns snarare som något slags hårdvarufel eller dylikt...

Av jeeq

Blåskärm efter grafikkortsbyte

Hej!

Jag har nyligen bytt grafikkort (från ati x850xt agp till ati 9250 pci), det gick hur bra som helst med drivrutiner osv! Fast efter cirkus en kvart (kan variera rejält dock) så får jag upp blåskärm och datorn måste startas om. Får detta meddelande (Machine Check Exception - Wikipedia, the free encyclopedia). Är det något jag måste göra i bios eller dylikt för att fixa detta, om det nu ens går? Jag kan tänka mig att det kan bero på att jag har bytt från agp till pci, och det är någon bios-inställning för detta som måste korrigeras?

Tack så jättemycket för svar!

Av jeeq
Citat:

Ursprungligen inskrivet av r:Grid
Låter väldigt mkt som att det är ett nytt kort som gällr.

Fick gröna prickar när jag startade datorn med mitt förra kort efter sisådär 200 värmekrasher, gick sedan inte göra någotsomhälst grafikkrävande. I de fallet va de nytt kort som va medicinen.

Grejen är att det gick galant att göra allt krävande innan uppdateringen av drivrutiner, efter, och även under när grafikkortet var varmt, och även när jag hade de konstiga färgerna. Så jag tror det har med mjukvaran att göra.

På grund av olika orsaker så har jag (vad jag vet) ominstallerat alla versioner av NET. Framework också, så det kan kanske ha något med det att göra? Att jag har fel version eller att jag måste göra något med det? Jag har 2.0, 3.0 och 3.5 installerat nu men det funkar fortfarande inte.

Av jeeq

Jag är typ ganska lost på detta.

Jag råkade göra mitt grafikkort överhettat (damm osv i datorn), och på grund av det så fick jag missfärgningar på skärmen. Jag lyckades få ner tempen på grafikkortet till 35 grader, fast färgerna var kvar. Jag provade då att uppdatera drivrutinerna till grafikkortet (X850XT), till just Catalyst 9.2.

Färgerna är kvar, men nu kan jag inte starta film, spel eller någonting som kräver en viss grafik. Vet någon hur jag löser detta?

Av jeeq

2005-03-12...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jeeq
Okej, har CRT bättre responstid?

Har sett några TFT-skärmar för runt 2000 spänn som har 16 ms responstid, det säger dem är bra för 3D-spel, men är CRT-skärmar snabbare?

Också undrar jag om TFT/LCD-skärmar försärmar något sett spelprestandan? Som sämre bildskvalite etc.

Och något annat man ska tänka på om man köper en platt jävel istället för denna irriterande feta gråa saken.

Av jeeq
Av jeeq

På lilla fick man iallafall ha partytält, från torsdagen. De var tvungna att se hur mycket folk som hade kommit först så att de inte tar upp massa plats, och på grund av någon brandrisk.

Av jeeq

Det var riktigt nice på Arvika i år. Korn kunde inte avsluta festivalen bättre.

Av jeeq

The Mist, 6,9/10.

Bra skit.

Av jeeq

Milk, ville mest se den för att jämföra Sean Penn med Mickey Rourke, för att se vem som förtjänade Oscarn mest. Jag trodde Mickey Rourke skulle vara svårslagen, men Sean Penn är totalt jävla perfekt. Helt klockren, och han hade ju också en betydligt svårare roll än Rourke. Jag ger också filmen 9/10, en sjukt bra film.

Även mäkta imponerad av Emile Hirsch skådespeleri i Milk.

Av jeeq

Stängt ner:
FeedTV
HDbyte
Hyperbits
mp3nerds
Nordicbits
Piratebits
Powerbits
Seedit
SoftMP3
SweBits
Swedvdr
SwePiracy
Wolfbits
Zinebytes

Av jeeq
Av jeeq
Av jeeq
Citat:

Ursprungligen inskrivet av teposen
Var kan man hitta skipper mix?

Finns i min lokala Vi-affär iallafall.