Inlägg

Inlägg som jeeq har skrivit i forumet
Av jeeq

Jo lite färg är ju fint det med! Med tanke på att vi slopat "årstidstemat" med denna tråd så kan jag slänga på ytterligare lite färgstänk från i somras & höstas

http://i.imgur.com/KEzvxFu.jpg

http://i.imgur.com/hMAnWxY.jpg

Av jeeq
Av jeeq

Som @anon15480 säger, men det finns massor av anledningar som bidrar till företagets popularitet här på SC. Deras R4 är t.ex LJUDDÄMPAT till rimligt pris med inga direkta brister. Under CES så visades dock ett antal nya ljuddämpande chassin från flera olika tillverkare upp med ännu bättre prislapp så förhoppningsvis får de lite konkurrens. Fractal är ju välkända utomlands, eller börjar i alla fall att bli: https://www.youtube.com/watch?v=bA5D6KqA8w8.

Av jeeq
Av jeeq

Jag skulle personligen kört på Cherry Straight http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1354729, har läst en del bra om det.

Av jeeq

Kör på det klassiska kattansikte & dimmiga mornar jag...

http://i.imgur.com/lwfhFgs.jpg

http://i.imgur.com/4Ho4pgE.jpg

Av jeeq

Hade tyvärr Urbanears Plattan ett tag och kan i alla fall intyga att kvalitén och speciellt ljudet är skräp på dessa, de går verkligen inte att lita på. Ligger i klass med den billigaste motsvarigheten på Biltema, och då skojar jag inte.

Av jeeq

Corsair RM750x är ett bättre val av PSU, lägg de sparade pengarna på en CPU-kylare från Noctua istället. Dissa Seagate som lagringsdisk, WD är bättre.

Av jeeq

Som nämnts så är just Corsair CX skit, och även fast EVGA som nämnts är riktigt bra så är 750w på gränsen till overkill ändå om budgeten är tight. Jag skulle hellre ha kört på ett billigare men helt okej agg och lägga pengarna du sparar på ett bättre, ljuddämpat chassi. T.ex http://www.inet.se/produkt/6909984/fractal-design-integra-m-6... + http://www.inet.se/produkt/6910012/fractal-design-define-r5-s.... Men om du vill lägga lite extra pengar på en PSU så finns ju annars http://www.inet.se/produkt/6909737/fractal-design-newton-r3-1... för ett riktigt bra pris nu, och då blir burken även säkrad för eventuell CrossFire.

Av jeeq

Jag har laddat upp en längre version nu där jag i början av filmen zoomade in ytterligare en gång på objektet, bör ses!

Film: https://youtu.be/yUt_u3e7cjk

Knäppte även några bilder på objektet strax innan jag började filma:

http://i.imgur.com/2TEhVOz.jpg

http://i.imgur.com/VMDyqRu.jpg

http://i.imgur.com/4uihxaF.jpg

Skrivet av Beltet:

Var det bara jag som undrade över den här saken i filmen?
http://i.imgur.com/fCJDZYk.png

EDIT: Gissar på att det är ryssen som är i farten...

Kul film btw!

DET var dock en flygplan!

Av jeeq

Jag har även några halvdana bilder på objektet där man tydligare ser att det inte är flygplan tycker jag, och filmen på youtube är urklippt från en längre version där man även ser objektet lite suddigare, dock så verkade det brinna lite mer och tydligare just då. Kan säkert ladda upp det materialet lite senare!

Av jeeq

Filmade okänt brinnande föremål på väg mot jorden

Jag avnjöt nyss solnedgången på min balkong när jag plötsligt såg något skumt spegla sig i horisonten. Jag trodde självklart att det var ett plan till att börja med, men det såg så pass udda ut så jag tog fram långzoomarn och filmade. Det visade sig vara något slags brinnande objekt på väg mot jorden, eller hur? Kan det ha varit en liten komet? Eller kanske bara är ett flygplan ändå?

Film: https://youtu.be/4UjV-MOryas

Av jeeq

Nämen en galningdator! Då bör han ju behålla den.

Av jeeq
Skrivet av SteFFoo:

August, snart 6 månader

Hushållets hövding Mushi Bobo lipar tillbaka!

http://i.imgur.com/gtOX5Aq.jpg

Hälften norsk skogskatt/bondkatt, 4 år gammal.

http://i.imgur.com/sXK6EUw.jpg

Han gillar att vara vid fönsterna och checka in fåglar, annars beter han sig mer som en väldigt lugn, kelig och knasig hund. För ett år sedan så hade jag varken katt eller hund, nu har jag båda och det är helt underbart. Betydligt lättare att ta hand om än jag trodde, men det kan bero på att både katten och hunden (collie/schäfer-mix, 9 år gammal ) är extremt lättskötta.

http://i.imgur.com/z45jSEZ.jpg

http://i.imgur.com/ab7i9ua.jpg

Filmade vår mysiga förmiddag vid sovrumsfönstret för ett par dagar sedan! https://www.youtube.com/watch?v=j1RWSUnqckk

Edit: bonus på vovven!

http://i.imgur.com/jm3cAj8.jpg

Av jeeq

Det går tyvärr inte att komma åt batteriet. När jag däremot kollade vilka program som drog batteri så drog Google-tjänster 42%, låter väldigt högt. Försökte ta bort hela Google-kontot från telefonen, med det funkar inte heller, inget händer och kontot finns kvar fast än jag tryckt "ta bort konto" och accepterat. Nu försöker jag avinstallera Google Play-appen, men den laddar bara... det ser nog ut som fabriksåterställning ändå.

Edit: lyckades radera mina konton till slut, den var bara tvungen att ladda dolt ett bra tag efter man tryckt "ta bort konto". Försökte därefter lägga till ett nytt Google-konto men det gick ju ej med min vanliga mejl, fick felmeddelande från Google varje gång. Samma sak gällande min andra mejl men till slut gick det, dock så kvarstår alla problemen. Försökte ladda ned Huaweis mjukvara (HiSuite) för att säkerhetskopiera inför återställningen, men man måste samma program fast som app nedladdat till telefonen redan för att kunna kunna använda det på datorn, och jag kommer ju inte åt Google Play. Kan inte heller komma åt det inbyggda lagringsutrymmet på telefonen på något annat sätt oavsett mjukvara eller ej och olika anslutningsalternativ. När det väl strular så ska det strula! Jag var ju nöjd med min Huawei innan allt detta skit. Snart får man se om fabriksåterställning ens gör susen.

Av jeeq

Min Huawei Ascend P7 har fått spel

Allt detta hände över en dag ungefär:

- kan inte logga in på Google Play, det kommer endast upp en vit ruta upp. Om jag swipar höger så kommer en liten sidomeny upp där jag bland annat kan lösa in en kod för att autentisera kontot, men har ej fått någon kod till någon av mina mejl kopplade till google. Kunde använda Google Play på nuvarande nummer och telefon tidigare, men bara inte betala för något (kontantkort för tillfället). Prövat att rensa Google Plays cache och så vidare utan resultat.

- sms skickas inte iväg (jag kan dock ringa), eller dröjer timmar tills det gör det. Folk som ringer eller sms:ar till mig kommer ibland inte fram. Idag fick jag t.ex ett sms om att brorsan försökt nå mig fem gånger för fyra dagar sedan. Prövat att ta ut och in sim-kortet utan resultat.

- batteriet dräneras, kan sjunka med 50% på bara ett par timmar. Spelar ingen roll om jag har Wifi/mobildata/gps och så vidare på. Har kollar efter spyware och liknande utan resultat.

- samtidigt som problemen dök upp så fanns även en programuppdatering till Huawei tillgänglig som jag till slut lyckades installera efter massor av försök (installationsprogrammet hängde sig varje gång den kom upp till 100%). Trots uppdateringen så kvarstår alla problem.

- finns även fler småskumma saker. Telefonen fungerade felfritt för en vecka sedan och har gjort så i ett halvår, och den har ej utsatts för stötar eller vatten.

Någon som vet vad som kan ha hänt?

Av jeeq

Ny permanent fototråd till folket! Åtminstone dags att dumpa denna nu, löven har ju redan fallit

http://i.imgur.com/6Ekii5d.jpg

http://i.imgur.com/a1ir9rg.jpg

http://i.imgur.com/GMGvmif.jpg

http://i.imgur.com/Wz9uMMG.jpg

Av jeeq

Är det bara jag som tycker att eran logotyp som bäst är halvdan? Den är inte jätteful, men om ni försökte få den stilren vet jag inte, men den kommer mest ut som tråkig, och den osar inte direkt "high-end" tycker jag. Jag tycker även att texten är lite för suddig och överlag ser loggan rörig ut trots få element. Bra att ni är lite diskreta med att trycka den på era fint designade produkter, för jag tycker ni gör snygga och bra grejer.

Ni är fortfarande såpass unga så byte av logotyp skulle inte förvirra allt för mycket...

Av jeeq
Skrivet av Buulaa:

jag är vänsterhänt, men jag kör med höger och jag föredrar ambidex möss över dedikerade höger möss.

jag vill kinna hålla handen och musen på det sätt som jag föredrar över en preset form.

Är högerhänt och föredrar en ambidexter design. Tacka vet jag Microsoft IntelliMouse, introducerades för 16 år sedan, först med fram- och bakåtknappar, scrollhjul och en design som passar både höger- och vänsterhänta. Microsoft IntelliMouse 1.1SE är en riktig legend inom fps-genren, bild från google:

http://s.sk-gaming.com/image/album/580555/353b7b3defd9a025.jpg

Köpte ett Roccat Kulo-headset för några år sedan, visade sig vara ett av mina mindre bra datorrelaterade köp, fruktansvärt plastiga och obekväma, kändes som ett skämt. Tveksamt om jag prövar mig på det företaget igen.

Av jeeq

Tycker de verkar prisvärda (~3100-3500 kr inklusive frakt för stolar anpassade för 176-185 cm långa personer). Jämfört med Ikeas motsvarighet prismässigt så verkar NEEDforSEAT klart överlägsen. Försökte jämföra med de smått dyrare DXRacer, men det finns knappt någon info om deras stolar på deras hemsida, men antar att de är väldigt likvärdiga kvalitetsmässigt, men tycker faktiskt att NEEDforSEAT verkar snäppet bättre efter ha kollat ett par reviews. Det verkar som att NEEDforSEAT (som verkade sälja kopior på DXRacer-stolar från början men säljer egendesignade nu) och DXRacer tillverkas från samma fabrik.