Inlägg

Inlägg som LupX har skrivit i forumet
Av LupX

Viktigt att poängtera att man "äger" inte sin p-plats. Man är hyrestagare precis som med sin hyresbostad och hyresvärdens regler gäller. Att en bil tillfälligt i icke körbart skick, med körförbud eller avställd står uppställd där eller att man kanske lånat ut sin plats kortvarigt till någon tror jag de flesta hyresvärdar kan ha överseende med. Men när rostiga och mossiga bilar med sen flera år paffa och spruckna däck står uppställda på hyresparkeringar så ser det riktigt tråkigt ut och inbjudande för skumt folk.

Enklaste sättet att få bort bilen är att kontakta en skrotfirma som kommer och hämtar den. Finns flera aktörer i Göteborg som gör det gratis. Ibland får man till och med en glasspeng som bonus.

Av LupX
Skrivet av ztenlund:

Epoca är en riktig klassiker och det går att köpa refiller också. Banker, Posten o dyl hade ofta i grunden samma penna fast i mer svårmedförbar variant med ställ med en kedja mellan ställ och penna. Det finns några till modeller som har samma refill (som även finns med olika färg och bredd).

Denna med ställ hade varit en klart nostalgisk pryl! Ballograf Epoca - Tillhör Statsverket

https://www.ballograf.se/pub_images/original/10325_1.jpg

Av LupX

Handburen självscanning till hundra procent i stammisbutikerna. Åker på delavstämning kanske en gång i kvartalet. Fullständig avstämning en gång per år. Aldrig råkat ut för nåt krångel och scannar man varan innan den läggs i kassen eller korgen så bör det vara minimal risk för att dabba sig.

Tjöta med kassörskan sker i förbutik när det handlas stock med snus. Alltid någon stackars praktikant som beordras att springa till lagret för att hämta

Av LupX
Skrivet av xxargs:

Prova kemisk bensin i en trangia T-spritbrännare utomhus ute på grusplan - stor grusplan - sedan slutar du att fundera på det..

Provar du med kemisk ren bensin/heptan i en spritbrännare utan att göra ovanstående prov så är det väldigt stor risk att det blir lägenhetsbrand.

Varför fungerar T-sprit/Bioetanol. jo när sprit förgasar så kräver det väldigt mycket värme för förgasningen vilket gör det lätt att begränsa med veke och behållare med lagom öppningar då inmatning av värme för förgasningen kan hålls rimlig.

Bensin ger 3-4 ggr mer bränngaser med samma värme mot värmemagasinet och nära dubbel energimängd i gaserna och strålar mer värme tillbaka (lysande låga) som ökar på värmen mot bränslemagasinet och gör att förgasningen ökar på ytterligare vilket väldigt lätt eskalerar till helt okontrollerbar nivå.

Med andra ord - fundera inte ens på att prova med bensin i brännare som är designad för alkohol om du vill ha någon stans kvar att bo i efteråt...

Dessutom så är det stor risk att n-paraffin (lampolja) förbränns otillräckligt i en etanollykta och bidra med otrevliga gaser som kolmonoxid (vilket är klart kasst inomhus) och andra sotpartiklar som generellt är tråkigt att andas in i långa loppet.

Av LupX

Använder i regel en Xbone-kontroll till plattform, tredjeperson äventyr-/actionlir och arkadracing. Resten spelas med tangentbord och mus.

Av LupX

I brist på andra lösningar: Om det är en gammal hederlig porslinstron med fäste i golvet så töm tanken och kröken. Lossa dasset från avloppet och jobba från andra hållet.

Av LupX

Här finns lite att välja och vraka på https://www.conrad.se/o/batterilador-0501160

Av LupX

Jag har varit i samma situation där jag flyttat in och "snyltat" på föregående hyresgästs abonnemang. Jag gjorde inte så mycket åt det och surfade på tills jag inte kunde ansluta mig till internet efter någon vecka. Då var det bara att teckna ett eget avtal och allt var frid och fröjd.

Utan att veta hur det juridiska kring det hela fungerar så tror jag inte det finns några problem i det hela. Det borde rimligen ligga på den föregående hyresgästens ansvar att säga upp sitt abonnemang i tid före avflytt och det är internetleverantörens ansvar att stänga ner anslutningen när tiden löpt ut.

Av LupX
Skrivet av Oxies Husse:

Flög runt i Götlaborg och det kändes kul att följa r40 från Landvetter, in över Partille (Allum såg iaf inte så illa ut - men det var mest tur - eftersom det är som en grå fabrikslokal ändå). Flög mot utby upp via Mellbyleden, över Bergsjön, mot Kortedala ner mot Gamlestaden... Vidare via E20 och E4 söderut. Men ... inte ett landmärke, förutom Allum och tilll viss del Röde Orm, såg ut som nått jag kände igen. Liseberg var puts väck. Det var dock bebyggt.

Det tristaste dock är att vägarna var gröna gräs stråk, inte ens asfaltering fick vi.

Men ändå rätt kul att visuellt orientera sig så väl.

Får se vad som händer i fortsättningen. Kul att Flight Simulator finns igen.

Första flygturen blev också från Landvetter med sightseeing över götet för att sen landa på Säve. Blev rätt så imponerad över hur jag ändå i det stora hela kände igen stan från luften. Men klart besviken hur Liseberg saknades och att Nya Ullevi till hälften är ett platt satellitfoto och resten bara grått fält.

Av LupX

Gör samma som en del här. Fuktigt luddfritt papper med en liten droppe diskmedel. Eftertorkar med mikrofiberduk. Om det bara är dammigt räcker mikrofiber gott och väl.

Av LupX

För den moddsugne!

Av LupX

Har du testat om problemet uppstår på annan skärm?

Av LupX

Kanonsvårt att avgöra med den kameravinkeln. Vattenpass kan vara en idé att införskaffa. Kostar inte många kronor. Sen beror det ju lite på om du ska ha det spikrakt i förhållande till vattenpasset, tapetens vinkel eller husets lutning. Vad upplever du ge mest fröjd och sinnesro för ögat?

Av LupX

Får bjuda på en klassiker

Btw, diggar kebab med sås från Stadium-flaska! Nostalgi på något vis. Så länge de diskar flaskan emellanåt så man slipper sitta på huset i en vecka.

Av LupX

Ångrar mycket sällan mina köp när det kommer till teknik då jag går all-in och kollar tester från en drös källor tills jag börja överväga om jag verkligen behöver köpa just den prylen. Vilket har hänt några gånger.

Det senaste köpet som jag däremot känner Ågren vid minsta tanke var feting-versionen av Fallout 76 med plastkassen (jag har numer en tygkasse också) och en fugly hjälm. Spelet i sig var en genomgående besvikelse i begynnelsen och de andra pryttlarna... ja, behöver inte skriva så mycket mer. Min ursäkt, stort Fallout-fan. Var hypad som fasen och trodde på konceptet likt en nyfrälst pingstvän. *Ågren enters*

Av LupX

Om ditt batteri är helt slut, har du mätt hur många volt det ligger på? Har batteriet varit slut en längre period? Stor risk att det börjat sulfatera vilket är riktigt dåligt för batteriet. Det finns metoder att regenerera, men då måste man ha koll på detta om du ska göra det med en "dum" laddare. Inte heller säkert att du får tillbaka samma kapacitet som innan.

Investera några hundralappar i en smart laddare eller låna om du känner någon som har en. Runt 4A räcker långt för hemmabruk och är inte så kostsamma. Jag har en variant från mekonomen för ca 400:-. Den laddar i flera steg, skyddar mot överhettning, fel polaritet och har en reparationsfunktion som räddat mig från att köpa nytt batteri ett antal gånger när jag råkat glömma lyset på.

Av LupX
Skrivet av Stefflo:

Ser mer ut som en X-box kontroll får jag väl säga. Alltid gillat den bättre så kanske blir det ett plus till för ps5.

Vill också gärna ha den i svart. Efter ett par hundra timmar med lite handsvett så kommer den vita se så där ut.

Håller med om att de gått mer efter formspråket hos Xbone-kontrollen. Vilket är klart positivt med tanke på hur ergonomisk den är jämfört med Dualshock 4.
Jag har en vit Xbone-kontroll till PC och måste säga att den efter +200 timmars användande med go handsvett emellanåt håller sig väldigt fräsch. Visserligen så torkar jag av den med fuktad trasa och lite diskmedel emellanåt. Det som snabbt blir skabbigt är de blanksvarta detaljerna.

Av LupX

@Gzerd: Saxat från Wikipedia: "En amatör, av franska amateur (ursprungligen från latinets verb amare, som substantiv amator, "en som älskar"), är en person som ägnar sig åt en verksamhet av eget intresse utan att ha den som yrke – motsatsen till professionell."

Det låter ju som amatör är ett klockrent prefix eller suffix på olika sysslor man pysslar med glädje på fritiden. Radioamatör är en ju en annan klassisk amatör som innehar en hel del utbildningar t.ex.

Av LupX
Skrivet av ztenlund:

Tvål??? Handsprit - för dig som tänkt klart!
Så verkar folk i alla fall resonera. Jag är lite fascinerad för det här är ett fenomen jag inte minns från förr. Det var något man hade i sjukvården, inte som man hade hemma. Sedan kom "svininfluensan" och sociala medier i de breda folklagren...

(Och ja, det är betydligt mer luft på en rulle Lambi än en rulle kompakt enkellagers sandpapper.)

Indeed

Problemet jag ser med det är att om man inte har förskansat sig de kunskaper som behövs inom basal handhygien så är handspriten ett jäkla gissel då det ger en falsk trygghet om att en skvätt handsprit i näven gör dig safe and sound och du kan omedelbart slicka på fingrarna efteråt.

För en effektiv desinfektion är en genomförlig tvätt med tvål och vatten punkt A för att få bort partiklar som fastnat mellan hud, fett och smuts. Sen ska händerna vara ordentligt avtorkade och rikligt gnidas in med handsprit med särskild teknik så att man kan försäkra sig om att man inte bara duttat på fingertopparna typ.

Med det sagt, det är inte fel att använda handsprit ute i samhället, men då ska man använda det på rätt sätt, inte bara ha en pump uppsatt vid en stolpe utan någon tillgång till vatten, tvål och torkpapper.

Av LupX
Skrivet av BergEr:

Ja men ofta till ett mycket högre pris. Lambi toapapper gick på 2:- per rulle förra veckan.

LOL en månad? Har du provat bo med en kvinna? Ett sånt paket är borta på under en vecka.

Det är slut tvål i största butiken här och fullt med papper så tycker folk bunkrar ganska rätt.

Så är det, har märkt liknande förbrukning hos andra kvinnor så är inte bara min som använder mycket.

Jag räknar då med att det går två rullar per dag här snart när hon kommer på besök (om vi båda blir sjuka).

Jo, visst har jag det och förstår problematiken över detta mysterium. Worst case scenario... Undantagstillstånd och skarp ransonering av pappret i hemmiljön. Kan ju sluta i skilsmässa