Inlägg

Inlägg som LupX har skrivit i forumet
Av LupX

För att vara lite besserwisser.. men läsa det finstilta om bindnings- och uppsägningstider är inte helt fel om man är osäker. Och osäker ska man alltid vara med dessa företag.

Av LupX

Vilken mjukvarubrandvägg?

Om jag ska ha en tillfällig nätverkslösning med internetanslutning och ingen hårdvarubrandvägg, vilken mjukvarubrandvägg ger ett bra skydd?

Har Panda Platinum just nu men jag vet inte om den är bäst. ZoneAlarm kanske?

Av LupX

Dumpa Di-604 å köpa NetGear?

Sitter på Felia 0,5Mbit och är allmänt depp eftersom jag misstänker att routern (D-Link Di-604) sett sina sista dagar. Efter ett lan som brorsan hade så slutade all kommunikation med internet att fungera.

Har följt manualen punkt till pricka och läs FAQs på internet och diverse Troubleshooting.

Det jag vet är att jag kunde komma åt datorer i mitt LAN (2 st.) och ladda filer/spela innan jag gjorde en reset på den.

Men den vägrar gå ut på internet nu och jag tror att nätverket också är dött. Det går inte heller att komma åt webbkonfiguratorn varken via IE eller Mozilla.

Jag har prövat massa olika inställningar på nätverkskortet för att se om det kan vara där felet ligger men jag tror nu att routern är helt körd.

Det som förbryllar mig är dock att jag kan få respons när jag pingar och jag får även upp rätt ip-nummer via ipconfig (192.168.0.124 = min dator).

Om jag har gjort någon dundertabbe så kan ju någon kunnig informera mig om detta..

Annars så får det bli begravning med gravöl och allt sånt.

Vad ska jag satsa på för ny modell och nytt märke?

Pga av fett begränsad budget så kollar jag mest på en NetGear RP614V2... med tanke på bara 0,5Mbit så kanske de här värmeproblemen man hört om inte uppstår för min del?

Av LupX

wow.. det lät alldeles för enkelt för att vara sant..

Tänkte inte på detta... går att jämföra med den gången jag höll på och plocka isär min moped när den inte ville starta och jag bara hade glömt öppna bensinkranen.. pretty awkward moment.

Ska testa detta, hehe.

Av LupX

Återuppliva en gammal Toshiba=svårt

Jag har fått en gammal Toshiba 3020CT på några 166 - 266 Mhz som jag bara av rent intresseskäl vill få och funka.

Den saknar bios vid startup-sekvensen och sådär.

Jag ville försöka få igång en installation av Win 98SE på den och det är ett sjujäkla helvete alltså.

Problemet ligger i att den externa pcmcia scsi cd-läsaren inte är original till Toshiba. Det är en Panasonic KXL-810A istället.

Detta leder till att om man vill använda sig av räddningsskiva och -diskett så installerar den fel drivrutiner från disketten och vägrar kunna läsa CD:n.

Jag kom på att om man installerar DOS 7.1 och via detta installerade drivrutiner till cd-romen så skulle det funka... so far so good. Finns nämligen drivisar till den på Panasonics hemsa.

Jag påbörjade installation av Win98 och den kopierade alla filer och sånt.. men sen så skulle den börja med att bråka om drivrutiner till pcmcia-porten. Den ville tydligen ha sina egna drivisar till detta.

Här fastnar det och jag vet inte hur jag ska välja. Jag kan nämligen inte återinstallera drivrutiner för pcmcia via diskett. Försökt på olika sätt men den surar. Och hoppar man över den biten så lägger cd-romen av mitt i konfigurationsprocessen av win98. Det kan gå att hoppa över all konfigurering och sedan när win98 bootas upp installera drivrutiner för cd-romen då via diskett. Men då måste jag fixa alla grejer som inte kunnat konfigureras och det funkar inte till 100%. Den krånglade bara då och ville inte ta emot ett pcmcia-ethernet-kort osv.

Så om det är någon som kanske vet hur jag kan bibehålla cd-romens drift under konfigurationen i installationsprocessen så vore det ytterst trevligt...

P.S Sen så är en bit av skärmen trasig.. men det är en annan femma D.S.