Inlägg

Inlägg som LupX har skrivit i forumet
Av LupX

Jag har för mig att de har något avtal med typ Schenker eller DHL.

Du kan gå in https://skickaenkelt.dbschenker.com/privat/ och få prisuppgift direkt och beställa frakt. Och sjukt mycket billigare än Postnord (gamla Posten) :S

Du får kånka paketet till närmsta terminal och hämta ut på närmsta terminal. Hemfrakt för 155:-

Av LupX

Grenuttag är i regel märkta med maxeffekt som får anslutas. Vilket jag misstänker beror på kvalitet och dimension på kablar samt att vägguttagen även har en liknande begränsning. Men vi snackar i regel om 3kW-4kW.

Av LupX

Det kan ju inte vara en reko bilhandlare om han pysslar med så gamla bilar och såna små summor. Pröjsade du kontant och utan kvitto?

Det enda som motiverar mig att köpa en sån billig bil är om jag vet att jag har kunskaperna att kunna fixa med bilen själv när, inte om, problem uppstår. Eller att man har polare eller någon bekant som pysslar med bilar som bisyssla. Efter att betat av en radda vrak har man lärt sig det den hårda och dyra vägen Men jag äger å andra sidan en respektabel uppsättning verktyg för hemmamek på gården nu.

Anyway, strular det med bilhandlaren och bilen ska behållas så tror jag att det mesta går att lösa. En -88 går nästan alltid att fixa maskinellt utan att man går i konkurs. Det är rosten som dödar såna gamla kärror.

Av LupX

Lemco - LightEnviromentMonumentalCountryOrientations

Satt och gnuggade min kreativa hjärnhalva som fasen på det... Men så googlade jag givetvis för att kolla om det fanns någon risk för trademark infringement. Jäklar vad många företag världen över med det namnet

Oh well, jag tipsar ändå.

Av LupX
Skrivet av Rajat:

Så länge du bara stänger av datorn och inte stänger av på nätagget så kommer datorn i alla fall att dra ström, alla stand-by lägen drar ström och är eltjuvar

Jag var nog lite otydlig när jag använde ordet idissla. Det kan ju tolkas som stand-by-lägen. Jag syftade givetvis på en dator som är igång med laddat OS och inte pysslar med övriga beräkningar av vettigt slag. Då den står på av ren bekvämlighet vill säga.

Då ser jag ingen anledning att låta burken stå på när man inte är hemma en längre tid eller när man sover.

Av LupX

Jag skulle säga både ja och nej.

Det beror ju helt på vad du har för program igång när du inte befinner dig vid datorn. T.ex. om du kör torrents dygnet runt så får din hårddisk jobba och det blir ju självklart ett slitage på den då med sektorer som skrivs och läses i ett. Men alla hårddiskar har en förväntad livslängd räknat i drift. I de bästa fall får du ganska tidigt indikationer på när det är dags att byta ut snurran via S.M.A.R.T.

Sen så varje gång du startar datorn så kommer du utsätta hårddisken för en spin-up och det finns ju data på hur många såna den ska/bör klara under sin livslängd.

Övriga komponenter kommer ju också utsättas för ett slitage under tiden de är igång. Men jag skulle vilja hävda att om du är en normalanvändare som kör datorn 24/7, varav de flesta av dygnets timmer sker i vila, så kommer inte detta slitage påverka komponenterna så mycket att du märker av det innan det är dags för en uppgradering av prestandaskäl.

Rörliga delar slits snabbast, fläktar och hårddiskar. Nätagg kommer nog därefter... Sen handlar det ju om hur det lokala elnätet fungerar och vad du har för elskydd före nätagget. Ju finare och stabilare spänning som levereras, desto mindre risk att komponenter går sönder i förtid.

Riskmässigt, nja, minimalt utöver hårddiskslitaget. Det kan ju hända att blixten slår ner och bränner upp allt när du inte är hemma och har möjlighet att dra ut kontakterna... Men sånt är livet.

Sen har vi den miljöetiska och energiekonomiska frågan med att låta elprylar stå och idissla i hemmet... Den får du ha på ditt samvete

Av LupX

Jag är kluven (inte i atomer dock). Som en lekman inom ellära och energi undrar jag nyfiket av pläderingen i slutorden. Vem vann? Edison eller Tesla? Eller kan fredsflaggan höjas i detta långa krig http://en.wikipedia.org/wiki/War_of_Currents och låta det råda samförstånd?

Mycket intressant artikel om nätagget! Semesterkaffet fick sig trevligt fikatillbehör

Av LupX

https://dl.dropboxusercontent.com/u/14632840/desktopwin81.JPG

Jag använder endast desktop-läget och har lagt taskbar till vänster på primära skärmen. Jag väntar på att MS fixar en riktig startknapp istället för 3e-part programvara. Så jag har istället fixat de mest använda genvägarna till ikoner på taskbar. Resten blir Win-knapp+söka. Kör en 24" och en gammal 19" så det ser lite knasigt ut

Rainmeter gadgets som brorsan knåpat ihop finnes på sekundär skärm.

Av LupX

En fröjd för ögat verkligen! Fullpott från mig!

Vilka träslag har du använt?

Av LupX

Nu är jag ingen expert på avtal och regler kring detta, så rätta mig gärna.

Jag misstänker starkt att butiken inte har någon ansvarsrätt att återköpa ditt tangentbord om du inte kan uppvisa kvitto. Men, och ett ganska stort men, det är ju inte särskilt troligt att de nekar dig om du nu är en återvändande kund och de vill visa någon slags kundservice. Samt att förpackningen är obruten.

Jag utgår från att du handlat det från en fysisk butik? Annars så finns det ju alltid ett ordernr och så från internetbutiker.

Av LupX

Det diskuterades rätt så flitigt alldeles nyss i denna tråden om obegr. trådlöst bredband: http://www.sweclockers.com/forum/14-natverk-och-uppkoppling/1...

Kontentan löd något i stil med att, nej, i princip samtliga abonnemang är begränsade till olika nivåer beroende på hur stor plånbok du har.

Men du kanske får tänka om och portionera ut din kvot lite försiktigare isf till spelandet och surf och undvika datatunga streams.

Av LupX

Origin-butiken är på ryska :S

Startade precis upp mitt Origin. Döm om min förvåning när shopping-sidan dyker upp och jag tyckte det var lite svårläst i en nanosekund innan jag kopplade att all text är skriven med kyrilliska tecken

Origin-klienten i övrigt är på svenska. Regionala inställningar med land Sverige och språk engelska.

Kör ingen vpn eller dyl och min fasta externa ip är samma som tidigare.

Någon idé om vad som knasas?

https://dl.dropboxusercontent.com/u/14632840/originwtf.JPG

Av LupX
Skrivet av Sebbepojken:

Var köper du dina möbler? Den där summan motsvarar ju 10-12.000 kr i svensk butik. Ett vettigt skrivbord i samma storlek kostar ju inte mer än 2-3000 om man inte ska börja överdriva. Om du köper två chassin för en eller två tusenlappar landar du ändå på omkring halva priset.

Hehe, nja. Överdrev väl en aning om man ser utifrån egen plånbok... Jag har själv ett halvsjabbigt skrivbord från IKEA

Men det är ju inga större problem att hitta skrivbord för ≳10K:- när man lämnar de billiga möbelkedjorna så att säga.

Av LupX

"$1189, som är helt flippat!"

Nja, vettefasiken. Visst, mycket cash. Men det är ju samtidigt en möbel + dubbla chassin!

Ska man ha ett icke-IKEA skrivbord samt två schyssta chassin är man ju snabbt uppe i den summan, hehe.

Av LupX
Skrivet av Blofeld:

Det står att läsa om du klickar på de 2 produkterna.

Samsung SSD EVO Basic 840-Series 250GB
Kommer utan några tillbehör, kablar eller adaptrar!

Samsung SSD EVO Desktop Kit 840-Series 250GB
Medföljer SATA till USB 2.0-kabel, SATA-kabel, skruvar och en 2.5" till 3.5"-adapter.

Inte jättesvårt

Sorry, my bad, hehe. Tack för infon

Av LupX

Jag kikar också på EVO. Jag passar på att flika in och fråga om någon vet den väsentliga skillnaden mellan EVO Basic och EVO Desktop kit? Förutom priset då http://www.inet.se/jamfor?compare=4304583&compare=4304588&com...

Av LupX
Skrivet av Adam901:

Varför kör dem Windows XP och världens äldsta tangentbord ?

Jag skulle tro att de kör en hel radda olika OS i olika tappningar för att testa diskar med olika förutsättningar.

Ang. gamla tangentbord... Om de funkar, varför byta? Kan tänka mig att de som sitter i labbmiljö, samt även företaget inte prioriterar storinköp av fancy pancy mekaniska brädor för 2000:- stycket vartannat år

Av LupX

Eller skippa plåten, forma en kepa i lagom tjock/tunn akryl och klä den med mörk solfilm. Det tror jag kan bli snyggt om man bara anstänger sig lite. Utrustning: Figursåg, handjagad eller elektrisk, något att fasa av kanter och putsa bort gradering. värmepickadoll, solfilm och plastlim.

Av LupX

Hmm, en annan har ju ställt sitt gamla P180-åbäke med massa roterande skrot och koppar på en hederlig hurts. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00104333/#/0010433...

Av LupX

Håller med.. detta är en trist utveckling. Jag har mitt Adblock inaktiverat för SweC och hoppas så många som möjligt också har det. Just för att slippa sån här "smacka upp i ansiktet"-reklam.