Inlägg

Inlägg som SpiXx har skrivit i forumet
Av SpiXx

Du får ut mer hastighet ur separata kort, simple as that.

Av SpiXx

raid5 samt zraid-3!

Av SpiXx

Ja men vilket, oftast har de länkar där eller att du beställer direkt när du jackat in dig. http://telge.se/Privat/Bredband/Tjanster-pa-Telge-Bredband/Br... där har du länkar till alla dina leverantörer byt ut till din stad du ska bo i så borde du kunna beställa relativt enkelt.

Av SpiXx

Ska du sitta på ett stadtsnät?

Av SpiXx

Litet klargörande för alla:
PRIVATkopiering: den tillåtna (enligt lag) rätten att dela med sig av filmer, spel, programvara och musik (osv osv) till nära och kära (alltså kompiskretsen osv).

PIRATkopiering (snubbe med sabel, ögonlapp träben och en viss tendens att gilla papegojjor): När du laddar hem från TPB (mest troligt iaf)... <- OBS bara ett exempel!!!!!!!

Privatkopiering har varit tillåten sedan urminnes tider i sveadala MEN det tas ut en avgift (se lagen från 1960) på media som nyttjas för att personer inom "kulturen" skall få möjlighet att ta del av missad inkomst.

Dock känns allt detta fel då 9 fall av 10 så lär allt "lagligt" kopierat material vara från utländska källor.

Fortfarande är denna "avgift" bara en glorifierad skatt för att låta kulturhjon kunna gå arbetslösa större delen av året och ändå få pengar.

SKA BARA LÄGGA TILL OCH JA JAG SKRIVER I KAPITALA BOKSTÄVER: DETTA GÄLLER FÖR FNNN INTE PIRATKOPIERNG!!!!!!

Av SpiXx

Jag brukar köra openbox det är enligt mig riktigt bra system samt att du då kan får välja allt själv :P. Min bärbara brukar köra Arch med det av och till (beroende på mitt humör).

Av SpiXx

ohh Awsome med Archlinux är ju guld. Du kan verkligen få det snabbt (kör ssd och lite cpu + ram extra) så lär det gå fort. Dock mycket pill att få allt att klaffa.

Av SpiXx
Skrivet av Hucke:

Hehe hur många ISP:s tror du övervakar varje abonnents enskilda uppkoppling om man inte beställer en sådan tjänst?

Till ts:
Själv har jag hört gott om både AllTele och Bahnhof men det spelar nog ingen större roll vilken du väljer då det ofta brukar vara vid ägarna av stadsnätet som skon klämmer.

Edit: Skitsvårt med dessa trådar då mer eller mindre alla som skriver har uppfattat något dåligt med vilken ISP du än väljer...

Jo att de inte märker att de har problem i delar av sitt nät tyder på att de antingen inte övervakar, eller inte bryr sig. Så nej de övervakar nog inte just MIN men det bör väll märkas om något är nere?!

Av SpiXx

Xynter, funkar bra 5ms som högst. BB2 har den värsta supporten, jag fick själv ringa och påpeka att min tjänst varit nere och de visste inte ens om det själva (halva telge var utan internet en helg!) otrevliga, ohövliga och okunniga. Jag klagade på att min lina var konstig och att jag vid "ping" emot google samt youtube fick dåliga svarstider +30 ~ +70 Ms då bad de mig PINGA en server på deras nät... Jovars om youytube fanns på deras servrar kanske det hade hjälpt.

Rakt av en otrevlig upplevelse speciellt då man märkte att de såg till att du hade ca 70% av utlovad hastighet: gick från 100/100 till 70~50/25. När jag hade 100/100 fick jag ut ca 50/25 när jag bytte till 50/25 fick jag 27/14!!

Av SpiXx

Ser man inte ordet "pr0n" i över delen av din meny :D? (skulle posta en bild av mitt arch desk men Santrex har pajjat min server igen...)

Av SpiXx

Hur menar du med "fungerar" inte? Har du installerat det? Vilken version av Firefox nyttjar du?

Av SpiXx

Helt klart INTE bredband2 de har haft hemskt dålig tjänst i Södertälje, hög MS när tjänsten fungerade och den låg nere en helg utan åtgärd!

Bytte till Bahnhof och helt plötsligt inga problem alls...

Av SpiXx

http://www.mythbuntu.org/ Ladda hem den XBMC i ubuntu.

Av SpiXx

Alltså tror inte det finns någon kompabilitet mellan windows mjukvaruraid och linux... Inte hört om det, men det betyder inte att det finns. Du måste byta ut den "trasiga" disken

Av SpiXx

Lagkrav! Inga kopieringsskydd, CDkeys eller dylikt otyg så att jag får privatkopiera ifred! Samt bort med alla FBI varningar och annat skräp de finner kul att störa min filmkväll med! Om de nu ska få sitt skall vi även få vårat!

Av SpiXx
Skrivet av fagerja:

Kör kommandot: blkid i en konsol. Utdatat anger partitionernas namn (typ /dev/hda1) eventuell LABEL, UUID och TYPE (filsystem). Ubuntu borde montera partitionerna automatiskt i /media/. Annars får du montera manuellt eller kopiera hela disken med dd.

Om blkid inte ger något utdata så är disken eller partitionstabellen trasig. Hittas disken med lshw så kan data eventuellt räddas med ddrescue.

Enkelt och snabbt;
För att montera en windows HDD i Linux (ubuntu) kan det krävas lite knixande, om du bara har en hårddisk i datorn bör det vara /dev/sda1 som windows befinner sig på. Du kan som ovanstående skrev köra så men det finns också en myriad av information på Internet om hur du räddar en disk från Ubuntu. I kort skulle jag säga:

sudo mkdir /mnt/win
sudo mount /dev/sd*1 (kan variera här beroende på partioner och typ av disk... Du kan dock behöva lägga till -o ntfs-ng eller dylikt.)
cd /mnt/win
ls (om du ser mappar som WINDOWS osv så funkade det ).

Av SpiXx

Om du skapade RAIDen i Windows så tror jag du kan få problem, hittar ingen resurs då Google gillar att ändra: linux read windows raid... Vilket fall som helst vilken typ av RAID har du?

Av SpiXx
Skrivet av h0psi:

Du sammanfattade det ganska så bra, synd dock att tråden ändå fortsätter älta detaljer och prestanda när det inte är det som det handlar om i grund och botten.

Tråden handlade om varför man är fanboy, inte varför Intel eller AMD är bättre än varandra.

Men AMD ÄR bättre än Intel! Nej helt ärligt stämmer det, du kan aldrig föra en logisk och riktig diskussion med en hardcore fan. Men å andra sidan är det inte heller fel. Jag är stenhård på att allt jag nyttjar INTE skall vara Apple och INTE bara vara Windows. Jag är nog ett Antifan för jag har inga preferenser mer än dem

Av SpiXx

Peter75: Jag känner en Kalle i Tumba... Håller dock med, detta är ett företag hade det dessutom varit så att vi inte betalade för scenarbetare och teaterfolks socialbidrag (ja det är exakt vad detta går till!) så hade det varit enklare att svälja. Copyswede är ett företag som sysslar med att göda kulturhjon som inte förtjänar pengarna utan går 60% av året och skrotar och får betalt för det... Detta främjar inte kultur bara lättja...

Av SpiXx

En notis;
Privatkopiering = du köper en DVD rippar den eller lånar ut den till en kompis
Piratkopering = Du laddar hem en DVD film som du inte äger.

Rent teoretiskt är det lagligt om du delar inom din bekantskapskrets och då är det de ni betalar för. Dock lär de försöka börja ta betalt för FTP snart