Inlägg

Inlägg som SpiXx har skrivit i forumet
Av SpiXx

Känner mig inte som en fanboy, men efter en inventering gillar jag följande:
Moderkort: asus
Grafik: ATI
Proc: AMD <- kör dock Intel nu

Vet att vissa är hardcore men jag har problem med det då jag hellre köper efter funktion än form och anda. Inte för att jag inte gillar fanboys de är ju så enkla att irritera. Apple speciellt (Ja iphone 4 suger!).

Av SpiXx
Skrivet av Devil May Cry:

Men för fan nu får det räcka. Hur gamla är ni härinne?

Det handlar inte om Piratkopiering läs för helvete.

Jag är emot inte pga det du tror alla är arga för utan på att ett företag kan ta ut avgift utifrån en lag, dvs regeringen och riksdagen tillåter företag att ta ut avgifter i lagen...

Ungefär som att stockholmsvatten skulle kräva en avgift varje gång du pissade (även om det var på din kompis toa)...

Av SpiXx

Som sagt detta är en skatt förklädd till en avgift tagen av ett företag som inte har något med staten att göra.

Av SpiXx
Skrivet av almvide:

Ser jag på mitt användande av USB minnen och USB-diskar är det sedan spotify´s intågande 100% eget material jag själv har fotat och filmat. Hoppas det går till domstol för lika väl som jag tycker att den som skapat något skall få betalt så skall JAG som bara har mitt eget material inte behöva betala någon annan för att kunna flytta mina egna filer. Det är verkligen dax att lägga ner Copyswede då dom inte enligt mig inte ger upphovsmanen till materialet jag flyttar några pengar....dvs mig.

Men du får väll ersättning av Copyswede, står ju att stillbildsfotografer fick 1,79 % av 224 760 135 kronor?!?

Av SpiXx

Jag vet inte om det bara är jag men när var det senast någon kopierade data till en USBdisk och gick över till sin kompis med den? Denna organisation är bara ytterligare ett sätt att tjäna grova pengar som aldrig når artister och kontrollerar man medlemarna finns ju teatrar och andra ställen som aldrig i denna värld kan vara drabbade av piratkopiering.

Dock verkar det konstigt att man kan ta ut en avgift på en olaglig handling? Gör det handlingen laglig? Eller avgiften olaglig? Ungefär som att kräva skatt från bankrånare...

Zelloxy; vi lever inte i en demokrati vi lever i ett samhälle där en elite skapar lagar då vi är för dumma, reaktionära eller opurtunistiska för att själva veta vårat eget bästa. Lagarna skapas hellre i sammarbete med lobbyister.

Gör såhär: skapa en organisation DÄR CHEFEN INTE DRAR 10 Miljoner om året (vilket han på Copyswede troligen gör). Låt sedan dem ta hand om en avgift på 2% av alla medium och dela ut det till artisterna direkt istället för att hålla på det och tjäna pengar, vilket är vad som kommer ske här.

En sak till, sedan Spotify och innan känns det ju liksom inte ens nödvändigt att ladda hem Mp3er varför måste jag betala för laglig hantering av mina filer? Det är ju inte bara arbiträrt utan även att straffa mig för brott som andra begår, allt för att Copyswedes VD ska tjäna storkovan på min bekostnad... Nej tack!

Bör tilläggas att de är en organisation och har inget med svenska staten att göra samt att de lutar sig på en över 40 år gammal lag... "Bestämmelserna om privatkopieringsersättning finns i upphovsrättslagen, 26 k-m §§ Upphovsrättslagen (1960:729)."

Usch blir ju arg men här är även listan av hur pengarna fördelats under 2010 till de olika grupperna:

Dansare 0,48
Dramatiker 17,91
Filmfotografer 2,35
Fonogram (IFPI/SAMI) 3,02
Författare 3,18
Journalister 1,71
Koreografer 0,64
Musiker/dirigenter 8,31
Redigering/klipp/ljus 0,29
Regissörer 15,16
Scenografer 1,64
Skådespelare 25,42
Stillbild 1,79
Sångare/artister 3,62
Upphovsmän musikområdet (STIM) 14,01
Översättare 0,53

Attans att jag ska behöva betala för "stillbild, dansare och DRAMATIKER" kan ju inte tänka mig att de skulle vara drabbade av några former av piratkopiering, snarare bara det faktum att vi nu agerar kassako åt dem så de kan överleva inom ett yrke som ger dem rätt att vara arbetslös 99% av året och ändå få pengar.

Börjar ju mer se ut som att man på något departement i Stockholm ville ha fram en plan för hur man skulle kunna slippa alla socialbidragstagande "kultur" personer så de dumpade dem på en organisation och låter folket betala. Som en skatt fast ändå inte...

sista editen: 2010 betaldes det ut 12 272 103 kronor i ersättning till personalen på Copyswede. Där är 18 annställda inom deras organisation så om du med lite enkel matte räknar ut att "snitt" lönen per år då stannar på 681 783. Inte helt korrrekt sätt att räkna men det är intressant att de skulle behöva sådana mängder till 18 personer... Så trots att de är en non-profit ser det ut som det gagnar folk att jobba där, borde inte denna organisation vara upptagen av alla "kultur" personer som inte har någon syssälsättning större delen av året istället...

Av SpiXx

Har inte kommit så långt i mitt test, men;
+ Snabb (i test med Esata över nätverk)
+ Enkel att konfigurera

- Manualen suger
- Kan nog bli varm

hittills är jag inte ledsen kör den tillsammans med FreeNAS 8.0 och där har den fungerat utmärkt.

Av SpiXx

Ett tips är att endast köra zfs på Solaris! Då det har stöd direkt i kerneln för ZFS.

Av SpiXx

Om du har otur skriver den något på skärmen? Kan vara pga att den räknar om checksumsen

Av SpiXx

Ja du kan köra dem separat om du vill kan jag minnas, den står illa till nu men jag kan kolla till imrgon!

Av SpiXx

Jag råkar ha just den kabinett du köpt och hastighet är INGET problem för den. Får ut 90% av de 3.0 GBps som utlovas av Esata och de sista 10% är snarare OS nivå än Deltacos fel, RAID5 funkar utmärkt.

Av SpiXx

Kör med en RAID5 som hanterar 5 stycken ECO green diskar. Hittills inga problem ens vid "uppvaknande" troligast eftersom att även RAIDen går ned i väntläge om ingen aktivitet sker.

En sak du måste akta dig för (om du ska köra hårdvaruRAID) är att inte köpa ett kort som är för långsamt. Vissa har ingen egentlig kraft själva och nyttjar då din CPU vilket kan tynga ned systemet om du har ont om resurser.

För vanlig fullagring där riskerna vid haveri är små (inte så farligt att förlora...) kan du nog köra JBOD istället annars bör du köra RAID5 om ditt kort har bollar att köra det.

Du kan läsa mer om RAID och de olika typerna på: http://en.wikipedia.org/wiki/RAID#Standard_levels

Annars (om du gillar Solaris) föreslår jag att du tittar på Nexenta store. Den har stöd för ZFS vilket är ett filsystem med olika typer av raidnivåer ungefär som linux MD. Nexenta OS tror jag det kallas finns en paid och en community så glöm ej att köra Community.

Av SpiXx

Måste nog hålla med ovan talare när jag säger, såga ned RAM minnets flänsar, de är mer till för synsskull (vem som nu sitter o stirrar i sitt chassi...) ta gärna en bild för oss som inte har samma kylare (kör stock här )

Av SpiXx

Enkelt svar: LÅNG TID

Det sker i olika stadier och ju mer data desto längre tid tar det. Körde på en disk med 320 GB disk och hade 2x4x2 CPUer det tog ca 8 Timmar (men då var det å andra sidan ca 12 Miljoner filer att gå igenom pointers för). Du kan nog lungt räkna med ett par dagar till beroende på hur långt du kommit (steg 2?).

Av SpiXx

phz: Nu blir jag arg! Ubuntu är ingen slasktratt... Skojjar bara, till dig som vill ha ett Linux som är tillför ett temporärt hanterande;
Du kan köra Ubuntu men för dig som vill ha lite mer windowskänsla tipsar jag om Linux Mint vilket är ytterligare ett derivat av Ubuntu men håller en mer nominell skillnad från andra populära OS som Windows.

Av SpiXx

Är inte 100% men kan du kanske se ifall du har drivrutinen för kortet som en modul istället för kompilerat i kärnan? Det kanske borde klaga tidigare då men släng gärna en glimt i /var/log/messages eller dmesg (grepa på error, warning eller dylikt).

Av SpiXx

Testat med mozzila firefox?

Om du använder IE så bör du desutom testa att tömma Cachen så att sidorna laddas om istället för att använda "temporära filer" alltså de som ligger i mina temporära internet filer

Av SpiXx

Annars kan du ju alltid testa Avast (gratis antivirus) som enkelt går att koppla (automatiskt) till din mail. Dessutom behöves det minde än ett antivirus använd helt enkelt en brandvägg som kopplas till din mail, tex Zone alarm.

Om du upplever problem med virus kan du alltid testa Housecall online virus scanning. Det bör avhjälpa alla virus.

Eller be mig om en mail

Länkar :
http://www.avast.com/ <------ Utmärkt bra skydd mot virus via mail!
http://www.zonelabs.com/store/content/home.jsp
http://housecall.trendmicro.com/housecall/start_corp.asp