Inlägg

Inlägg som Rocky_MediuM har skrivit i forumet
Av Rocky_MediuM

Fick hem min igår och verkar ha haft extrem tur med skärmen. Lyser igenom ytterst, ytterst lite i det övre högra hörnet och nedre vänstra hörnet (uppriktigt sagt så är det så ynkligt lite, så det är egentligen inte värt att nämna över huvudtaget) och alla pixlar verkar vara hela. Kan inte se någon glow heller för den delen. Vet inte om mitt ex är en engångsföreteelse men out of the box så verkar den vara väl balanserad gällande färger och styrka.
Funkar lika bra som min gamla PB278Q, som också är ett praktexemplar gällande pixlar och genomlysning, som nu kommer att användas till den gamla datorn. Än så länge riktigt nöjd med skärmen, men vem är inte det efter inte ens ett dygn utan problem
Stort tack till postnord som levererade skärmen på under 24 timmar trots att jag valt 3-5 dagars leverans hos Webhallen. Plus att lådan som skärmen kommer i är helt oskadad.

Av Rocky_MediuM

PG279Q

Bra pris på en bra skärm. Kostar 6490:- just nu på Webhallen.

Av Rocky_MediuM

Min 518 lever fortfarande efter säkert 10-12 år. Har kört hela racet med 500, 510 och 518, så det blir väl till att köpa den här också och slänga originalet till extradatorn.

Av Rocky_MediuM

Tack ska ni ha för er input!

Av Rocky_MediuM
Av Rocky_MediuM

Värde på ett Sapphire Nitro Radeon R9 390X

Aldrig överklockat
Sitter i ett välventilerat chassie (FD R4)
Vad tror ni om värdet på det?
1000:-?

Av Rocky_MediuM

https://www.inet.se/produkt/b1063371/datorbygge

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1063371/datorbygge

Strax över 12200:-....om du vill vara ärlig rakt igenom. Om du lyssnar på de andra och fixar windows genom någon annan sajt så kan du spara i runda slängar 1000:- och lite till. Frågan är då bara om Inet monterar datorn åt dig då den saknar OS. Annars får du väl kolla tråden om folk som hjälper till med datorbygge om det finns någon som bor i närheten av dig och spara de där pengarna för OS

Av Rocky_MediuM

Riktigt kul spel fastän att det är lite opolerat och att det har kraschat x antal gånger för mig. Ska bli kul att se om de lyckas få ihop det tills det är dags för release. Får väl se om de har någon nytta av alla kraschrapporter som jag har skickat iväg

Av Rocky_MediuM

OK ljud för liten peng. Finns i Stockholm också.

Så länge du inte är en audiofil så funkar säkert de här för dig. Själv använder jag bara sub plus två högtalare till datorn. Funkar utmärkt till spel, film och musik.

Av Rocky_MediuM

Dottern, som är 8 år, sitter på en snarlik dator som den i länken

Basic dator som är snarlik min dotters.

Skillnaden är att på den i länken sitter en nyare cpu (dottern I5-7200) och lite större skärm (dottern 14 tum). Nu har hon ju inget att jämföra med förutom den stationära hon använder när hon kommer på besök (I5-4670K, 16gb RAM, Radeon 390X och 27 tum skärm). Hon spelar fortnite och roblox på den bärbara datorn och är så nöjd så. MEN båda som the squonk länkar till är ju naturligtvis betydligt bättre, men de kostar dessutom ganska mycket mer.

Av Rocky_MediuM

Årets bästa köp?

Till mig:

Audi A3 Sportback 2015 i så gott som nyskick för en relativt billig peng.
Datorn i signaturen som kändes som ett nödvändigt köp då dottern använder den gamla burken då hon kommer på besök.
Harman/Kardon Onyx Studio 3. Mycket ljud för lite pengar. Perfekt att bara aktivera BT när man känner för att lyssna på något. Har inte testat att koppla den mot tv:n ännu, men har hört att det kan bli lite eftersläpning på ljudet. Nåväl i "värsta" fall går det bara att lyssna på musik på den ...

Till Dottern:

Den bärbara datorn som används konstant på ledig tid. Bävar för den dagen då hon känner att den inte räcker till längre och det blir dags att hala upp 1000-lapparna för att köpa en ny till henne.

Av Rocky_MediuM

Kom ihåg vilket helvete jag hade att vänja mig vid 10:an och installerade/avinstallerade, då 10:an var gratis, säkert 10-15 gånger med x antal gråa hårstrå som lön för mödan. Nu efter ett par år med bara 10:an tycker jag det känns konstigt att försöka hjälpa exet som har min gamla windows 7 på sin dator. Å andra sidan sitter hon på en riktig stenåldersburk som troligtvis inte klarar av att köra 10:an, så jag får snällt tänka till lite extra när det ska till att hjälpa henne.
De problem som många har haft med 10:an har jag inte märkt av då jag inte använder Windows Insider och får således sitta lugnt i båten tills alla skavanker är åtgärdade innan uppdateringar skickas ut.

Av Rocky_MediuM
Skrivet av RobinJacobsson:

Tack för era svar!

Har fått ihop datorn, men jag har problem att boota Windows 10 64-bit från M.2 disken.
Jag kan inte välja den som boot-alternativ i BIOS heller, där finns bara en 860 1TB disk (trots att jag har 2 st sådana och en M.2).
Den hittar båda/alla 3 diskar i Windows när jag väl kommer in dock.

Dessutom verkade den inte riktigt acceptera min Windows installation, första gången stod det att det saknades någon fil, andra gången fick jag starta om installationen och nu startar windows nån gång ibland efter jag varit inne i BIOS och tittat, annars får jag blåskärm innan Windows startas som säger att Windows behöver repareras. Vore tacksam för hjälp!

Edit: Har googlat massor, achi och secure boot har nämnts bla. Och att mina andra SSD borde vara frånkopplade vid installation. Finns det något sätt att blåsa alla diskar? Misstänker att det skapats systemfiler på en av mina SSD 1TB också som jag vill få bort.

Hade för mig att jag läst att M.2 deaktiverar en av SATA-portarna och jag hade tydligen rätt. Så här står det i moderkortsmanualen:

When the M.2_1(Socket 3) is operating in SATA mode, SATA port 2 (SATA6G_2) will
be disabled.
• The M.2 SSD module is purchased separately

och det står även:

The M.2_1 socket shares bandwidth with SATA6G_2 port when using M.2 SATA
devices. Adjust BIOS settings to use a SATA device.
• These connectors are set to [AHCI] by default.

Kan vara det som spökar för dig kanske? Har ingen M.2 själv, så kan inte verifiera att det är på det viset. Men eftersom det står i manualen borde det rimligtvis stämma.

Av Rocky_MediuM

Kommer ihåg att jag köpte ett 3dfx-kort och hade problem med det så jag ringde supportnumret och fick prata med den svenska vd:n som hjälpte mig att få tag i en osläppt bios till det kortet som löste mina problem.
Tyvärr kommer jag inte ihåg vilken korttillverkare det var, men lite kul att bli supportad av vd:n

Av Rocky_MediuM
Av Rocky_MediuM

Ytterligare vad är det värt-tråd

Har en äldre dator ståendes i ett rum som jag är nyfiken på vilket värde det finns i den burken. Helt enkelt undrar jag om det över huvudtaget är värt att ens försöka sälja den, vilket det troligtvis är.

I5 4670K oklockad
16gb Ram 1600-minne. Troligtvis Corsair Vengeance LP
Sapphire Nitro 390X 8gb
Corsair RM750W PSU
Fractal Design R4
Gigabyte Z87-HD3
Intel 520/530 SSD 180gb
Noctua NH-U12P
ASUS Xonar DGX ljudkort
basic mus och tangentbord
Windows 10 Pro
Och några fläktar i chassiet

Behövs väl inte mer info. Så vad tror ni? 2000? 2500? 3000?

Av Rocky_MediuM

Håller med föregående "talare". Köp ett nytt grafikkort och känn efter. Är du inte nöjd uppgradera mera. Jag tror dock att du blir nöjd med den uppgraderingen.

Av Rocky_MediuM
Skrivet av NordhNet:

20% rabatt kan väl räknas som en ganska bra deal? Eller är jag helt ute och cyklar?

20% är en bra rabatt. Det låter ju bättre än Ordinarie pris 499:- och nu endast 399:-. Det låter ju inte lika bra eller har jag fel?

Av Rocky_MediuM
Skrivet av MR Axis:

... efter en lång tid från sweclockers, är man äntligen tillbaka efter diverse sjukdom osv..

Nu är det dock dags att bygga en dator igen. Men, ja behöver er hjälp!

Har som sagt inte haft orken att hålla mej uppdaterad på många år, och önskar hjälp med val av komponenter till bygget jag och grabben skall genomföra tillsammans.

Seriös hjälp, som är vettig och saklig kommer leda till belöning, precis som jag gjorde sist.

Budgeten satte vi till 50K, + - 5.000.

Jag är INTE intresserad av det allra dyraste bara för att det går, hellre det bästa för en så liten peng det går och sedan kunna bygga ut systemet på flera håll, för att ta ett exempel kan jag säga... köper hellre en ryzen för 6.000 än en exreme cpu från intel för 20.000 som bara är någon procent bättre...

Däremot är jag inte intresserad av någon dålig prestanda för det. Hoppas ni förstod mej.. haha

Det som är inhandlat i dagsläget är:

43" UHD 4K Skärm från Philips
Tangentbord och Mus

Funderingar vi har på chassi är:

Corsair Obsidian 1000D eller Phanteks Enthoo EVOLV ATX, 2 helt skilda chassin av vad jag har kunnat urskilja, men köper hellre för stort än för litet.

Det datorn skal användas till är, för mej surfning, lite spel, mail och film. Grabben kommer spela spela spela.

Vad ska jag köpa? Intels system, isåfall varför? Amd verkar ha kommit ikapp rejält, deras system, isåfall varför?

Kylning, vatten eller luft? Kompressor kylning? Nätaggregat? sist jag köpte nätagg, köpte jag 2 st bequiet 1200w..

Kom igen nu... hjälp mej. Kan ju vänta nått coolt till den som gör ett bra jobb....

Obs!! Begagnade delar kan vara ok, så länge den jag skall handla av sköter det lika snyggt som jag dels med komponenter och affärsmässigt!

Satt och funderade på hur mycket bättre en 50K-dator är i förhållande till två stycken 25K-datorer. Då slipper ni ju bråka om vem som ska ha datorn också.
Men det finns det garanterat folk här som är betydligt bättre än mig på att plocka ihop optimala system för rätt summa pengar.
Bara en tanke sådär en söndagskväll.

Av Rocky_MediuM
Skrivet av macmann1:

Jag upplevde stabilare fps och en processor som inte fick jobba ihjäl sig när jag spelade när jag bytte från 4670K till 8700K, men var det egentligen nödvändigt? Nej förmodligen inte.

Jag håller med dig. Hade det inte varit för att jag ville att dottern skulle ha en egen dator, så hade jag suttit kvar med min 4670K istället för den nya 8600K. Funkade bra för de spel jag spelar då jag sitter med en halvgammal 60Hz-skärm.