Inlägg

Inlägg som Rocky_MediuM har skrivit i forumet
Av Rocky_MediuM

Personligen hade jag bytt ut två delar, men då blir det också en del dyrare.

Nätagg:

EVGA GQ 650W

och

Chassie:

Fractal Design Define C

Med dessa två får du nästan samma system som jag har och det är inte mycket liv från det. Under vanligt "kontorsarbete" är den knäpptyst och när du spelar hörs, i alla fall i min rigg, bara grafikkortet när det varvar upp. I chassiet finns det 2 fläktar med och jag har inte köpt några extra, men än så länge behövs det inte då den, som sagt, är knäpptyst och inte överdrivet varm.

Glöm inte cpu-fläkten bara.

Av Rocky_MediuM

Påminner lite om min setup då jag köpte det mesta för ett litet tag sedan och har glömt att skriva grafikkort i sign. Tror inte grabben kommer att bli missnöjd alls med den setupen då jag tycker att det är en bra dator för en bra peng.

Grafikkortet?

Sapphire Nitro Radeon R9 390X 8GB

Förresten, Kudos till grabben som är så duktigt på att spara.

Av Rocky_MediuM

Begagnat på SweClockers

Är det någon som tycker den här blir bra? Inte för dyr men det saknas grafikkort. Med ett exempelvis 1060, så ligger den runt 8000:- totalt, vilket är en ok siffra om ni frågar mig. Sedan om jag har rätt eller fel är ju en annan sak

https://www.inet.se/kategori/167/geforce-gtx-gaming?filters=%...

Med valfritt grafikkort från inet så landar det på allt från 7600-8200 för ett 3gb 1060.

Av Rocky_MediuM
Skrivet av Spektaklet:

@Rocky_MediuM: Är inte bara dessa jag har att välja mellan, de är dessa jag sett, men ser ni och tycker finns annan
som är bättre är det ju bara ge förslag

Samsung har ju ett väldigt starkt rykte om sig att göra väldigt bra SSD vad jag vet, så kör på 860 för jag tror knappast att du hittar en 500GB till samma pris. Och jag tror knappast att du blir missnöjd med den heller. Bra produkt till ett bra pris.

Av Rocky_MediuM

Om det är de två du har att välja mellan så kör på 860. Dels för att den är 800:- billigare och dels för att jag knappast tror att Samsung skulle göra en sämre efterföljare. Har för mig att jag sett en videosnutt från Inet där de recenserar just 860 och 960 och båda fick lysande betyg av Inet.
Jag använder själv lillebror, 860 250GB, och jag är väldigt nöjd med prestandan i den. Är inte helt 100 på siffrorna men jag fick i runda slängar 550/530 när jag testade prestandan för någon vecka sedan.

Av Rocky_MediuM

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1009571/15000

Troligtvis tyst dator då min egen dator nästan är likadan och är knäpptyst, så jag pratar av egen erfarenhet. Det jag är lite osäker på är om grafikkortet är tyst eller inte. Någon som vet?
Och den har ju ändå lite muskler pga cpu, ram och grafikkort. Håller i några år och det enda som behövs bytas då är grafikkort för att fortfarande ha en pigg dator.

Av Rocky_MediuM

@Virelf: Som sagts tidigare: Samma prestanda.

Mitt mål med de olika konfigurationerna var att komma under 12000 pistoler med bra prestanda. Naturligtvis kan du få lite bättre prestanda med ett 6GB-kort om det du spelar kräver det. Men då kommer du inte under 12000 granater om du inte väljer att ta bort win10 och köpa det från någon sida som säljer till suspekt lågt pris.

*Edit*

Missade att det faktisk är en liten skillnad i kortens utförande vilket resulterar i en skillnad på ca 5% till 6gb-variantens fördel.

*End*

Av Rocky_MediuM

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1009471/12000-dator

En dator som påminner om den jag har och den tuffar på ganska ok. Om du inte ska överklocka väljer du en 8400/8600 ej-K cpu för att spara upp till 600:-. Tyst är den också vilket inte gör saken sämre. Börja med 8GB RAM så kan du slänga in 8GB till när du känner att du har råd.

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1009472/1200-ej-k-cpu

Om du måste ha en HDD så kan du ta ett 2*4GB-kit RAM istället och lägga till en 2TB HDD och ändå hamna under 12000.

Att jag inte tänkte på det, men om du kör ett uppgraderingspaket med cpu och mobo (8600K+z370-p) sparar du ytterligare 200:- plus lite växel.

Av Rocky_MediuM

Det blev helt enkelt som så att dottern, trots allt, fick ta min gamla speldator med en 4670K, 16gb och ett 280x. 280x kommer att bytas ut lite längre fram då jag planerar att byta ut mitt 390x mot ett nytt nvidiakort. Så fick ju pappa köpa lite nya saker till sig själv fastän att det tog emot lite att öppna plånboken när jag hade ett fullt fungerande system

Men ett stort tack för all input angående förslag på lösningar.

Av Rocky_MediuM

Ikväll blir det Deadpool 2 som jag ser fram emot väldigt mycket då 1an var riktigt bra.

Av Rocky_MediuM
Av Rocky_MediuM
Av Rocky_MediuM

Den här kanske?

Tråkigt nog har den gått upp med 1000:- sedan jag köpte den i januari. Så nu kostar den 5990:-.
Bra bruksdator som klarar av dotterns spel såsom The Sims 4 och Roblox, vilket borde innebära att den klarar av spelen på facebook.

Alla kontakter du behöver sitter på den vänstra sidan såsom RJ45, USB 3.0, HDMI, USB Type C, ljuduttag, minneskortläsare, nätadapteruttag, Novo-knapp (systemåterställningsknapp), Indikator för batteri-/laddningsstatus och Indikator för strömstatus.

På höger sida finns möjlighet att stoppa in en dvd-läsare om man så vill. I mitt tycke mycket dator för pengarna. En av få nackdelar jag ser med den är att det bara är en TN-skärm.

Av Rocky_MediuM

Köpte lite nya delar till datorn. Eller rättare sagt köpte delar till en ny dator
Glömde att ta bild på chassiet så det får ni tyvärr titta på hos t ex inet eller komplett. Det är ett Fractal Design Define C Black med plåtsida.
Övriga delar har jag i alla fall bild på:

https://i.imgur.com/KRvubrM.jpg

Av Rocky_MediuM
Skrivet av tragath:

@Sneaky_rhino:

Bara för att vara säker att jag inte gör ett misstag igen, skulle denna vara passande?
https://new.webhallen.com/se/product/273629-ASUS-PRIME-Z370-P...

Se min sign. Det är det moderkortet jag använder mig av till samma cpu.

Av Rocky_MediuM

Processorerna går endast att använda med moderkort utrustade med chipset från 300-serien.

Står det på Inet sida för cpu. Så du måste byta moderkort till ett i 300-serien.

Av Rocky_MediuM

Om det är en stationär dator kan du gå till den här sidan och automatiskt identifiera vad det är för en dator du har.

HP Customer Support - Software and Driver Downloads

Av Rocky_MediuM
Skrivet av Gruarn:

@Rocky_MediuM: om du jämför mor Ryzen 3, varför inte 1200 som inet är billigast i Sverige på just nu på 899:-?

Mitt argument är helt enkelt att om (vilket är ett stort om) du tänker att uppgradera cpu framöver, så skall AM4 vara aktuell till och med 2020, vilket kommer göra det lättare hitta cpu:er längre fram. K-modellerna ur 4000-serien kommer ut kanske 2-4 i månaden idag. Är man villig att använda posten för frakt är det mycket, vill man träffa sin säljare (som jag) så är det högst begränsande.

Som sagt, det är ett väldigt hypotetiskt scenario, men efter att precis ha gått igenom processen, så ville jag lyfta möjligheten och berätta om de svårigheter jag stött på.

Helt enkelt för att jag missade den. Stort tack för din input.

Av Rocky_MediuM
Skrivet av Gruarn:

Givet behovet så kommer den maskinen räcka långt som den är. En fråga, dock: Du har valt en cpu-generation som redan fått sin efterföljare, som inte kommer att utvecklas mer. Det är fullt tänkbart att byta CPU till en 7700k senare (eller vilken cpu som nu är max på det moderkortet), men som en pappa som just har bytt en Pentium 3258 till en i5-4690k, 2-4 år gamla topp-i7:or växer inte på träd på begagnatmarknaden och de som finns kostar relativt mycket pengar. I det perspektivet så tror jag att ett socket A socket AM4 moderkort kommer att vara mycket lättare att hitta bra uppgradering till om 3-4 år.
Det är inte så mycket pengar som du kommer att spara, så mycket som tid när det väl blir dags. Det kostar lite mer idag om man vill ha ett B350-moderkort (brädorna kostar samma, billigaste processorn lite dyrare), men då får du en relativt uppgraderingsvänlig plattform. Om det är någon prestandaskillnad, vilket jag inte brytt mig om att kolla, så kommer din dotter inte märka den.

Som du ser sitter jag med en 4670K själv och anledningen till att hon inte får den är att jag har ingen lust att lägga 15-20K på en ny dator just nu för min egen del. Har lite andra prioriteringar i livet just nu.

Vilken är efterföljaren till den cpu:n jag har valt?
Varför väljer jag inte AMD skriver du?

För att jag är så himla lost i kastrullen när det kommer till AMD. Anledningen till att jag väljer den plattformen jag gör är att det dröjer ett antal år innan hon hittar de lite mer avancerade spelen som finns och då borde en exempelvis 7600(K) eller 7700(K), troligtvis K-varianterna, räcka gott och väl tycker jag. Och finnas till hyfsade priser på beg-marknaden. Men jag håller med dig i det stora hela. Det handlar om ca 5-600 kronor extra för att få ett AMD-system i dagens läge. Sedan kommer ju frågan om hon kommer att behöva alla de där extra kärnorna och trådarna som en snabbare Ryzen 5 och Ryzen 7 har.

AMD-dator

Av Rocky_MediuM
Skrivet av Purrfected:

Vill bara säga att det sitter ett integrerat nätverkskort på moderkortet.
Stämmer bra med att 7000 serien fungerar men inte 8000 serien på moderkortet.
Annars tycker jag den ser bra ut iaf.

Tack för din input. Jag vet om att det sitter ett nätverkskort på, men det som spökar är kabeldragningen från router till dator. Blir säkert 15 meter, kanske 20 meter kabel längs lister och dörrar. Datorn kommer att stå på andra sidan väggen från routern, mittemot faktiskt, och väggen är av trä och jag har ingen lust att borra ett hål i väggen, så därav nätverkskortet.