Inlägg

Inlägg som Rocky_MediuM har skrivit i forumet
Av Rocky_MediuM

Sitter med elgigantens blad i näven och där finns även en Acer-maskin för samma pengar med samma specs.

Acerdator 9990:-

Av Rocky_MediuM
Av Rocky_MediuM

Den enda anledningen till att jag köpte nytt var för att dottern skulle ha en egen dator att använda när hon kommer på besök. Annars var jag väldigt nöjd med min i5-4670K med 16gb och ett radeon 390x som fortfarande funkar om man inte bara måste ligga på väldigt höga fps hela tiden. Just nu sitter det ett 280x i den som skall bytas ut mot det 390x som satt i innan efter att jag köpt nytt till min nuvarande burk med 8600k.
(Att det sedan är kul att bygga ny dator är ju inget att sticka under stolen med )

Av Rocky_MediuM

Som lekman:

Om det du gör kan användas av det företag som du för närvarande är anställd hos så skulle jag vilja påstå att du konkurrerar med det företaget. Vilket innebär att det bästa är att starta ett eget företag då du har en intressekonflikt gentemot din arbetsgivare. Som borde innebära att allt du gör vid sidan om är en intressekonflikt då det rör sig inom samma område.
Rätt eller fel? Sunt förnuft eller bara dumdristigt?

Av Rocky_MediuM
Skrivet av Viktorph:

Hallå!

Nu följer en lång text, men jag sammanfattar hur jag tänker kring komponenterna så får ni gärna komma med input och jag hoppas att ni har förståelse för detta. Annars kikar ni bara på bilden och kommer med synpunkter.

Då efter ca 15 års uppehåll gällande datorbygge så är det dags att ta tag i det igen då jag och sonen skulle vilja spela lite tillsammans. Spel vi tänkt spela är Fortnite, Battlefield 1, Overwatch, PUBG och även andra kommande krävande spel. Så minst 60 FPS i dessa är ett krav. Vi har nu ett PS4 som sonen kommer att få ta över, och det är bra då vi kan vi köra crossgaming med Fortnite. Resterande mer krävande "vuxna" spelen kommer jag köra på datorn. Att sedan i framtiden kunna uppgradera är även detta ett önskemål.

Inriktning är alltså spel och budget är runt 10-15 000 inklusive tangentbord och mus. Skärm har vi redan en. Tanken är att spela i 1080-upplösning och alltså inte högre än så.

Jag var länge inne på i7 8700k som processorbas men det känns överflödigt och 1000 kr i budget känns mycket när I5 presterar likvärdigt i spel. Tänkte mig alltså i5 8600 (K-modellen) då det finns överklockningsmöjligheter, men något som jag inte fastställt mig utföra ännu. Moderkortet är billigast möjliga och förutom antal SATA-portar och RGB-möjligheter så ser jag inte varför jag ska köpa dyrare. Jag prioriterar luftflödet före julgransbelysning, så RGB är inte nödvändigt.

Men därför valde jag bjässen Noctua DH-15 som kylare då den presterar helt klart bäst av alla och fungerar med Meshify-chassit som tilltalar mig estetiskt. De minnen jag valt är väl originella och i princip vanligast i alla byggen jag kollat på nu under senaste månaden. PSU har jag valt Seasonic (men till priset 799:- istället) då Inet har medlemsvecka just nu. Då får jag ett guld-aggregat i bra kvalité. Jag hoppas dock att 550W räcker till?

Hårddiskar har jag valt det billigaste möjligaste i princip. Har funderat på M.2-moduler då priserna inte skiljer sig så mycket, men nu har jag känt efter och kan lika gärna spara några hundra och köra SSD till operativsystemet. Spelen får ligga på en 2TB Barracuda som helt enkelt får fungera.

Det har hänt mycket på 15 år rent komponentmässigt och jag har försökt plocka ihop något av en budget-dator men som kan uppgraderas i framtiden. Vad tycker ni?

GPU är inte inkluderat i denna lista då jag antingen tänkt köpa ett begagnat GTX 1070 TI eller eventuellt invänta nyheter kring nya 11xx kort som det talas om. Vad tycker ni om detta?

När det gäller tangentbord och mus är jag helt novis. Körde med en gammal Intellimouse när det begav sig med CS 1.5 och jag var senast idag på Media Markt och klämde och kände lite och fastnade för membrambrytarna på Ornata-modellen. Ljudet stör mig inte. Musen DeathAdder Elite känns gedigen och låg bra i handen. Inte för lätt, inte för tung. Även dessa har jag funderat på att köpa begagnat för att komma ner lite i pris.

Nuvarande priset på paketet hamnar på ca 10 700 kr med medlemsrabatter exklusive GPU och då från flera olika återförsäljare. Operativsystem har jag redan och bygger gör jag själv.

Jag har säkert glömt något. Kom gärna med input om förbättringar, det uppskattas verkligen.

Tack till er värdefulla människor!

https://komponentkoll.se/bild/pdlSq.png

Jag hade bytt ut chassiet till samma som jag har då det är efter att ha tittat på bilderna på det du har valt ser ut att vara samma som mitt förutom nätet. Sedan känns kylaren onödigt stor och dyr för den cpu:n. Naturligtvis är det en smaksak. Men du kan kapa ett par 100-lappar till om du går på min linje.
Men för att svara på din huvudfråga. Visst funkar det paketet du har valt.

Av Rocky_MediuM

@Detvardyrt:
De har säkert en tjänst där de hjälper dig bygga datorn fastän att du köpt delarna genom andra. Räkna inte med att det kommer kosta 700:- bara. Det kommer säkert kosta en hel del mer. Ring/gå till butiken och kolla så får du svar direkt.

Av Rocky_MediuM
Skrivet av mrqaffe:

Den saknar alla justeringar förutom höjd, den är dessutom så stor att normala personer inte passar i den om det handlar om att använda den vid ett skrivbord, den är bekväm som "fotölj" tex om man ska kolla en film men ska man hantera datorn aktivt så är den en ergonomisk katastrof, de har dessutom ganska dålig hållbarhet, klädseln slits fort och plåtdelarna på underredet har spruckit på flera stolar jag varit i kontakt med, jag har själv en Markus hemma som jag sitter i som "kontorsfotölj" men när jag gör nått aktivt har jag Kinnarp 9000 på jobbet och 6000 hemma och de är i en helt annan liga av inställningar, komfort och hållbarhet.

Som jag sa tidigare så kan den inte mäta sig med riktiga kontorsstolar och att normala personer inte skulle passa i den så undrar jag vad du har för kriterier på en "normal" person. Själv är jag 178 cm och väger ca 85 kg, så jag tycker jag klassar in mig själv som en "normal" person. Och jag har som sagt haft min i säkert 5 år och den är använd på daglig basis och ser fortfarande ut som ny, så jag undrar hur du använder dina stolar vid datorn.

Av Rocky_MediuM
Skrivet av mrqaffe:

Markus är en dålig kontorsstol då den saknar justeringar och spelstolar är om möjligt ännu sämre, köp en riktig stol i stället, du får en begagnad riktig stol för samma pengar så leta Kinnarp, RH, Kabe, Malmstolen och liknande i stället så sliper du usel ergonomi och att det går sönder inom nått år.

Att kalla Markus för en dålig stol är väl ändå att ta i. Den kan naturligtvis inte mäta sig med en Kinnarps-stol och liknande, men jag har haft min i säkert fem år och den är lika skön fortfarande.

Av Rocky_MediuM

@Dennji:

Har i stort sett samma dator som du funderar på och jag är allt annat än missnöjd med den.

Av Rocky_MediuM

Byt ut chassiet till det här så blir den ytterligare lite bättre. Har det själv och det är lättarbetat vid montering och det är lätt att få till en bra kabeldragning på baksidan och de medföljande fläktarna är, enligt mig, väldigt tysta.

Fractal Design Define C

Av Rocky_MediuM

När jag väl vill ha glass så får det allt bli ett besök hos en riktig glassmakare.

Äkta glass av en äkta italienare

Finns även ett glasscafé inne i centrum i samma familjs regi

Av Rocky_MediuM
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

Borde kanske bättre att starta en ny tråd i Köpråd med rubriken 4k 60Hz speldator intel 8th budget: xxx

Satt och tänkte på samma sak när jag läste igenom tråden.

Av Rocky_MediuM

I min dator sitter en 8600K nästan av en ren tillfällighet.
Det fanns egentligen inget överdrivet behov att köpa nytt egentligen för den fungerade helt ok tycker jag. Men köplusten slog till och jag övertalade mig själv att det fanns ett behov samtidigt som jag kände att det var dags för dottern att få en egen dator att använda när hon kommer på besök.
Så hon fick ta min gamla dator med en I5-4670K, 16gb och ett Radeon 280x. Grafikkortet kommer att bytas ut när nvidia får för sig att släppa den nya grafikserien som är på gång och då får hon ta över det 390x som sitter i min dator just nu och jag får ett grafikkort som presterar "on par" med övriga delar i den datorn. Då kommer även 8gb till att stoppas in i min dator för att hjälpa till med redigeringen av foto .

Av Rocky_MediuM

Är det bara jag som tycker att om de nu sitter på stora lager av kort, så borde de väl i rimlighetens namn sänka priset på dom för att få ut dom innan nästa generation kort kommer? Sunt förnuft att sälja billigt och få in pengar för att minska förlusten.

Av Rocky_MediuM
Av Rocky_MediuM
Skrivet av GreyWilk:

@Rocky_MediuM Det är ett mITX - dock oklart varför det står ATX i namnet från webhallen...

@D-ryd Tack! Snyggt uppfångat med 970:an Även med PSU:n! Kanske får göra en avstickare till Inet

Tur att du har koll, vilket Webhallen och jag inte har tydligen. Nu tillbaka till Tyskland-Sverige

Av Rocky_MediuM

Såg att Lagers nämnde Serenity och då måste ju bara Firefly nämnas som, enligt mig, är en av de härligaste Sci-Fi-serierna som gjorts. I alla fall av det jag sett.
Frågan är om det är den här Serenity som Lagers menar?

En av de bästa serierna om ni frågar mig(Firefly)

Av Rocky_MediuM

@GreyWilk: Moderkort och chassi passar inte då moderkortet är ATX och chassiet ITX.

Till och med mini ITX enligt webhallens sida.

Av Rocky_MediuM

Vilken tur att det finns så duktiga personer på det här forumet. Har själv funderat på ett sådant ark, men insett mina begränsningar när det gäller programmering.
Det jag skulle önska är att OB lördag blir 100% efter klockan 12 samt att det går att mata in raster. För övrigt är det ett jättebra blad för att själv räkna ut ungefärlig lön, både före skatt och efter.

KUDOS!

Av Rocky_MediuM

What happened to Monday.

En ok rulle med Noomi Rapace i huvudrollen som 7(!) identiska syskon som lever i en framtid där endast ett barn per familj är tillåtet.

*edit*

Skrev först Whatever istället för What som är korrekt.

*end*