Inlägg

Inlägg som sibbor har skrivit i forumet
Av sibbor

Köpte precis BF5 till PS4 på PSN-REA: 749 -> 409 SEK.

Ser mycket framemot allt som komma skall. Så klart lite besviken på att spelet inte är komplett. Också därför jag inte köpte det direkt vid release. Hade dock inte förväntat mig nedsatt pris så här snart. Mäktigt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av sibbor
Skrivet av stormense:

Jag har köpt en Asus Transformer Pad 300 i helgen och surplattor som man kan även kan använda som Netbooks passar mig väldigt bra. Kommer bli ännu bättre med Windows 8.

Grattis till ett bra köp. Nyttjar själv en sådan tablet/hybdrid och är mycket nöjd (se tidigare inlägg).

(I/O-prestandan sänkar dock tableten med jämna mellanrum. Hoppas på att en mjukvaruuppdatering till den löser det bekymret. Min HTC One X presterar avsevärt mycket bättre i vissa situationer, trots dylik hårdvara.)

Av sibbor

En Asus Transformer Pad (TF300T) med tillhörande docka blev mitt val. Den ger mig bra mycket batteritid och mer användningsområden än mycket annat på marknaden.

När jag behöver programmera eller utnyttja applikationer kör jag SplashTop till min NAS/HTPC med Windows 7 på, och vips så fick jag även möjligheten att utföra de arbetsuppgifter och nöjen som är exklusiva PC:s. Fördröjningen via LAN är inte hög. Via fibernätet nästintill lika låg, mellan ISP:er är fördröjningen lite högre, men fortf. duglig till det mesta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sibbor

AMD behöver som sagt var ett "välbehövligt klirr i kassan". Har tidigare reflekterat över just Nintendo Wii och ATi-chippet... och mina funderingar visade sig vara sanna. Toppen för AMD ;)!

Av sibbor

Härligt att höra, och skall bli ännu härligare att se ;)!

Av sibbor
Citat:

Om någon snubblar över AC-sladden bryts strömmen direkt och osparad data kan gå förlorad.

Jasså, säger ni det?

Av sibbor

Haha, suverän idé i mina ögon. Hur bra som helst om man börjar bli blödig efter en våt kväll efter krogen eller en runda hemma ;-)! Inte för att det känns aktuellt för mig, men tycker ändock konceptet är intressant. Något att tillämpa på telefoner osv. med kanske?

Av sibbor

Införskaffade mig en HTC Touch Diamond idag. Gillar telefonen skarpt, och siktar på att få igång alla funktioner osv. som är standard idag. Typ inställningar ifrån operatören (Halebop) saknas osv.

Sen ska jag börja installera fler apps och tweaka lite mer.

Av sibbor

"$199 - Geforce 9800 GTX - Radeon HD 4850

Enligt prestandatesterna som publicerats hittills ser det ut som att Radeon-grafikkorten är det självklara valet i alla prisklasser under 299 dollar. "

Ett kort mao? =p

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SCORPIUS
Vi kan bara hoppas att nästa gen konsoller blir bättre på alla vis med hårdvara som rockar.

Tvivlar inte heller på att vi kommer få se det. Sony samarbetade nu med nVidia denna generation (och troligtvis den kommande), Wii och X360 har integrerade ATi-kretsar. Får nu ATi stöd för PhysX kommer säkerligen den kommande generationens spelkonsoler bli ännu råare.

Av sibbor

Synd att det inte sitter en GPU i PS3:an som baseras på GF8. Så hade PS3:an verkligen kunnat pressa ut ytterligare fysikeffekter. Det hade varit intressant i mitt tycke.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andreas D
Bild på moderkortet: http://www.zheek.com/downloads/mathilda.jpg

*Fniss*... helt rätt!

Av sibbor

Dags att slopa S-video och trycka dit en HDMI-port snart eller? *Suck*...

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kr0owe
Ok det va som fan, hur kommer det sig att dom skippade rumble funktionen till att börja med?

Såg nu att det jag läste om fläktarna postades 2007 så antar att det problemet är fixat nu?

Det officella svaret skulle lyda något i stil med att det var problem med patent. Men det kan också vara för att hålla ned kostnaderna så mycket som möjligt, då - som bekant - PS3 är en dyr maskin, och var ännu dyrare vid start.

Av sibbor

Som några sagt, det finns mängder med diskussioner om det här redan, men jag bistår gärna med lite råd. PS3 säljer bra, och säljer bara bättre och bättre. MÅNGA bra och stora, efterlängtade titlar är på väg - så PS3:an går absolut emot ljusare tider.

1) Den som inte förstår att PS3:an är prisvärd har inte alla bollarna på plats. En PS3 innebär integrerat WLAN, Gigabit-nätverkskort, Blu-ray-spelare (tyst dessutom). Och det är hårdvarubitarna.

2) Sedan kan man nämna gratis onlinespelande (till skillnad emot X360). Troféer (motsvarigheten till X360 Achivements) kommer att lanseras tillsammans med Home senare i år. Mer info om Home här.

3) I mitt tycke är dessutom XMB (PS3:ans operativsystem) så mycket sexigare än X360 OS. Snabbt, smidigt och logiskt! Dessutom går ikoner, ljudeffekter, bakgrundsbilder... ja, allt det visuella byta ut på PS3:an. Dvs. man kan sitt PS3. Något man inte kan på X360.

4) Det finns fler titlar på X360, men så lanserades också den konsolen 1½ år före PS3. En del tidigare X360-exklusiva titlar har redan kommit och fler kommer till, ja just det, PS3.

5) Ljudnivån är olidlig på X360 - oavsett revision. De/Den som inte hör det har _garanterat_ problem med skallen eller hörseln (ev. en kombo). PS3:an är "tyst som en mus" (för att citera en person som skrev ett inlägg tidigare i denna tråd). Satt och lirade The Darkness på den senaste revisionen av X360 hos min syster. Läskiga och tysta sekvenser förstördes helt av oljudet... Urk!

6) Sony följer standarder, vilket bland annat innefattar en utbytbar 2.5" SATA-disk - som man får byta enligt garanti och avtal. Jag har själv ersatt min 40GB med en 120GB.
Man kan även koppla in USB-baserade enheter såsom möss, tangentbord, joystickar/kontroller (min polare har testat med en gammal Microsoft Sidewinder i Fifa 08 bl.a.). Stödet för mus och tangentbord är inte utbrett i spel - men det kommer garanterat fler titlar framöver med stöd för det.
De flesta Bluetooth-headset fungerar out-of-the-box med PS3, så det är bara att para ihop via XMB och det fungerar. Har även ett Logitech diNovo Edge som jag parat ihop med PS3:an (utan Logitechs dongle) och både tbord och mus-funktionen på tbordet fungerar klockrent! Både i spel och i....

7) ... den integrerade webbläsaren! Kan att kunna surfa på PS3:an och sin TV/projektor utan dator inkopplad. Dock är inte webbläsaren den bästa, men den har uppdaterats rejält sedan lanseringen - och de kommer bara att bli bättre.

8) Lite på tal om standarder. Du kan installera en PPC-baserad Linux-distrubtion på PS3:an och sitta och ordbehandla, surfa, kolla på film, lyssna på musik... ja, det mesta. Dock är Sony begränsat hårdvaruresurerna något.

9) PlayTV kommer. Det intresserar troligtvis inte alla - långt ifrån antagligen - men jag ser absolut fram emot digital-TV direkt in i min PS3. Möjligheten att spela in icke kopieringsskyddat HD-material direkt in på hårddisken är ju supberb!

10) Har du en Sony PSP eller tänkt att skaffa finns mängder med finesser du kan pilla med tillsammans och via PS3:an. Är du intresserad av vad så får du Google:a eller söka runt här på forumet.

Andra plus som inte är PS3-specfika är ex. att BD-skivor har kraftiga skyddslager, vilket innebär att BD-filmer/-spel inte repas lika lätt som vanliga DVD-skivor.

Skulle kunna dra upp fler punkter och namnge riktigt fräscha, kommande PS3-exklusiva speltitlar, men det får räcka här... Hojta om du/ni vill veta nåt

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cleesox
det kommer dom säkerligen göra då den vanliga sixaxis lär vara ur produktion

Tror inte att de produceras längre. Däremot vill Sony självklart sälja så många Sixaxis som du har på lager och de som finns i butik innan lansera DualShock 3-kontrollern.

Skall inte DS3 lanseras i juni månad tillsammans med Metal Gear Solid 4? Har för mig att jag läste det någonstans... jo, så är det:

http://www.joystiq.com/2008/02/26/499-80gb-ps3-bundle-include...

Citat:

a hot new PS3 SKU coming in June to commemorate the release of Metal Gear Solid 4, confirmation of something we heard earlier today. The bundle includes the game, a DualShock 3 and an 80GB PS3 for the extremely reasonable price of $499.

Av sibbor
Citat:

AMD är världens näst största tillverkare av processorer, och den tredje största tillverkaren av grafikkort. Trots detta lider företaget av enorma förluster och under förra året rapporterades en förlust på hela 3,4 miljarder dollar.

Så vitt jag vet gäller det inte bara att tillverka produkter, utan även kunna sälja de - annars går man med förlust ;-)...

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SlimJim
Uuuuuuuuscch! Vad dom överdriver med bloom! Sen när såg man en motorhuv krivit av solsken när allt annat ser normalt ut? :/

Senast idag tror jag? Tycker absolut att det ser realistiskt ut.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superboss
Vad finns förresten för roliga exklusiva titlar till PS3 - Ratchet & Clank och Uncharted? Har spelat bägge och tyckte inget av dem var särskilt imponerande vare sig grafiskt eller spelmässigt. Jämför man med Mass Effect, Gears of War, Eternal Sonata, Dead Rising, Naruto mfl så känns det inte ens som en svår match att avgöra vilken konsoll som har flest potenta exklusiva titlar. MGS4 kommer ju i som bekant till PS3 i Juni och det är den första titeln som jag kommer köpa till PS3 och faktiskt den första spelmässiga anledning som jag ser kan motivera ett PS3-inköp.

Nu svävar återigen diskussionen iväg. Smaken är givetvis som baken, jag gillade Uncharted, men Ratchet var väl så där... Jag står fast vid mitt ord - jag skulle inte vilja något annat X360-exklusivt spel till PS3 än Gears of War.

Utöver redan nämnde titlar finns bl.a. Heavenly Sword, Motorstorm, Gran Turismo 5 Prologue, vilket är bra titlar i min mening. En rad kommande stortitlar är PS3-exklusiva, såsom redan nämnda MGS4, men också Eight Days, Final Fantasy XIII, FF Versus XIII, Gran Turismo 5, Little Big Planet, SOCOM: Confrontation, Tekken 6, The Getaway, God of War III, Killzone 2, Wipeout HD... ja, listan kan göras lång!

Att det finns fler exklusiva speltitlar ute på markanden till X360 är inget märkligt, då konsolen varit ute ~1 år längre än PS3. En rad titlar/serier som tidigare varit exklusiva X360 har gjorts om till PS3 - och fler följer. Eternal Sonata, Lost Planet, Overlord: Raising Hell. Dead Rising 2 kommer... snack om Gears of War och Mass Effect 1/2.

* http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=86124
* http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=156191

Av sibbor

Tummen upp!