Inlägg

Inlägg som sibbor har skrivit i forumet
Av sibbor

Har inte så bra erfarenheter av Hyundai efter att ha arbetat på en returavdelningen. Byggkvalitén brukar vara plastig och under all kritk, men att panelen kommer ifrån Samsung (som du hävad) bådar ju iaf gott ;).. har inte tid att själv kontrollera det.

Själv kör jag min Sony PS3 kopplad via HDMI mot en Samsung 720p-TV, och den fungerar OK. EDID-chippet är lite fuckat, så ibland fastnar TV:n när PS3:an försöker synka in rätt upplösning... jävligt irriterande när det väl händer! EDIT: när TV:n fastnar innebär det att bilden brusar; stjärnornas krig utspelar sig, och blinkar om vartannat svart.

Förresten: 720p > 1080i!

Av sibbor

Re: hm

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Birka Viking
Jag har lagt ca 50000 kr på 3,5 år på datorer. Bara för att jag ska kunna spela på en högnivå i shooter och lira tunga spel överlag. Nu funderar jag alvarligt på att gå över till ps3 i stället där dom anpassar spelen efter konsollen och inte tvärt om...Men jag kommer givetvis behålla datorn med som ett komplement..

Det är precis så jag gjort. Jag känner mig nöjd, och det är härligt att stampa ned foten och säga "Stopp, det räcker här!". Någon måtta får det trots allt vara.. inte för att jag är emot datorer på något vis, men jag anser att PS3 är den ultimata spelmaskinen; alltså inte PC:n.

Av sibbor

Hehe, en mycket god lösning

Av sibbor

Ok, det känner jag dessvärre inte till, då jag själv kör med HDMI-kablage. Du får väl leta rätt på korrekt kommando, och återkom gärna med information om hur du löste ditt problem, om du nu lyckas lösa det.

Av sibbor

Intressant test, men jag liksom er blev besviken på prestandan. Överföringshastigheten var verkligen inte mycket hurra över, varken med 256MB eller 1024MB RAM.

Vad jag skulle vilja ha är en NAS med DLNA-funktion, med möjligheten att transcoda olika typer av media i realtid (ja, det kräver lite kräm), så att jag kunde nyttja den som streamingserver till min Sony PS3. Med andra ord hade output som MPEG4-format varit det mest eftertraktade.

I dagens läge kör jag emellertid TVerstity på min primära dator, men den låter något extremt mycket. Men tills vidare får den agera som DLNA-server med transcoding-möjligheter.

Av sibbor

@neoNmaZteR
Hur länge har du väntat vid den blå skärmen? Vilken version försöker du att installera? Drog in PSUbuntu (7.10) för att senare byta till YDL 6.0

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Med bättre maskinen tror jag albin menade PS3:an med 60GB hårddisk, stöd för PS2 spel och minneskortsläsare. Hittar du den för 4000:- så hojta till (eller skicka ett PM till mig.)

Den är inte bättre rent prestandamässigt än någon annan version av PS3. Denna diskussion handlar om att skapa spel till plattformar som samma förutsättningar vad gäller hårdvara, dvs. CPU, GPU, minne etc..

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kabex
4-5000 kostar den, beroende på vart man handlar. Och sen kan man ju installera linux på den.

Tänkte precis svara på hans inlägg, men du hade gjort det åt mig. 3800 kr har jag sett en ny PS3 för, för 4500 kr kan du hos "de stora leverantörerna" få en PS3 med två spel och kontroller.
En PS3 presterar bättre och ger mer nöje (Blu-ray, DVD, PS1.. skitsamma) än vad en dator för 6000 kr skulle göra.

Jag anser att datorer susat iväg. Vafan, de flesta mjukvaror är ju för fan inte ens skriven med 64 bits-kod. Och stöd för multithreading-stödet i mjukvaror är fortfarande ett jävla skämt. HALLÅ!? Det är dags att utveckla mjukvaran, inte hårdvaran! Det borde samtliga här förstå. Andoja (stavning) inser det också va?

Har full förståelse för Tim Sweeneys uttalande. Samtliga PS3 och Xbox 360 har identiska hårdvarukomponenter och mjukvara (firmware, SDK). Alltså, mao, samma förutsättningar. Det har inte PC's, då det finns mängder med olika hårdvarukonfigurationer. Vissa kör 32 bit och andra 64 bit OS. En del har en kärna, emedan andra har 8 (moget...).
Det är klart att det är svårt som spelutvecklare när man måste utveckla spelet till mängder med tekniker och konfigurationer i beaktning. Därför vore det bra om mjukvaran fick en chans att hinna utvecklas och till fulla stödja befintliga tekniker. Stöd för 64 bit borde vara ett krav (yeah right) och multithreading likadant.

Skala för att lira spel: PS3 > Xbox 360 > PC. Går inte riktigt placera in mitt Wii i den skalan, då det inte handlar om samma typ av grafiskt krävande 3D-applikationer. PS3:an ligger långt före Xbox 360 med stöd för de flesta 2.5-hårddiskar, USB- och BT-enheter; möss, tbord, joystickar, USB-minnen/hårddiskar osv. Sony har valt att följa satta standarder, vilket gynnar dem. Microsoft har gått en annan väg, troligtvis för att de fortf. vill sälja Windows-licenser till alla "hardcore gamers"... och för att de har slutit avtal och betalar & säljer licenser till stora hårdvarutillverkare.

Både PS3 och Xbox 360 nyttjar tekniker för multithreading, och tack vare god optimering och nyttjande av det här så står sig de båda spelkonsolerna tätt emot en high-end PC. Hade PC-spel kunnat optimeras i den utsträckning som på spelkonsoler så hade det varit en helt annan femma.

Som kabex skriver så har PS3:an stöd för Linux, vilket bara blir bättre och bättre. Du kan nyttja PS3:an som en dator. Inga problem! Där fallerar dock Xbox 360, men inför nästa generations spelkonsoler (PS4 & Xbox '3'), så lär ytterligare fightar tas här. Det blir intressant att se hur Microsoft löser det, om de trycker in ett fullgott Windows i sin Xbox eller inte. Hur som helst så avskyr jag Microsoft i sådana avseenden, de tror att de kan komma gåendes och göra precis som de vill... fan om de sänker Sony och den underbara PlayStation-plattformen! Mer LINUX, mer öppenhet, fortsätt så SONY!

Som ni ser så finns det likheter och olikheter med spelkonsoler och datorer, men de går åt samma håll - bara det att spelkonsolerna har samma hårdvarukonfiguration och således är bättre ämnade för den stora marknaden - och därför kommer alltid mjukvaran att optimeras bättre; hårdvaran nyttjas alltså till "fullo"... något en PC sällan görs.

Av sibbor

Smaken är som baken, men visst, jag är villig att hålla med dig om att designen på bilden hur som helst är bättre än den nuvarande. Dock står jag fast vid att den är förskräckligt ful, ja helt undermåttlig.

Sony kan hyra vilka marknadsföringssnubbar, designers och programmerare som helst, så jag tror presentationen kommer att bli lite bättre än så här, som vilken Svensson som helst kan skapa (nåja...). Kolla bara på Sony's trailers för PS3, PSP osv.. Där har de anlitat rätt person/-er..

Av sibbor

Så vitt jag vet är PSN Store-bilden fake. En del antyder att Sony aldrig själv skulle skriva "Playstation" utan antingen "PLAYSTATION" eller "PlayStation".
Jag hoppas innerligen bilden är fake, då designen är under all kritik! Avskyvärd.

Den som väntar får väl se, men jag hoppas ryktet som säger att Sony kommer följa Singstore-designen blir verklighet, då den är betydligt snyggare!

@neoNmaZteR:
He he. Vafan, ni får ju göra lite research innan ni köper något Inte undra på att en del hävdar att man får lite för pengarna om man köper en PS3, om de inte studerat den. Man får verkligen valuta för pengarna om man köper en PS3!

Kan inte exakt sökväg, men något i stil med: Options -> Network -> Internet Connection -> Wireless.

[...]

Googlade lite och fann följande guide (som SweC usla URL-parser/-regexp pajar)

Av sibbor

EB Games har höga priser på hela deras sortiment x_x. Förstår inte hur det kommer sig, då de endast ägnar sina affärer åt spelbranschen.

Fick Heavenly Sword begagnat på EB Games för ett par månader sedan till priset av 450 kr. Både skivan samt fodralet var som nytt... vilket kap jag gjorde då ;)!

Det löner sig absolut att kolla runt bland affärer osv. om man har den möjligheten. Ex. begagnat Motorstorm på EB Games såg jag för 499 kr, emedan det nytt kostar (om du kan hitta det) 99 kr nytt på Elgiganten.

Av sibbor

Den 2008-03-28 kommer GT5 Prologue till EU, både i form av disk + nerladdning via PSN.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tobbe Nukem
Det återkommande problemet här, folk skriver förrän dom läst igenom nyheten/artikeln och/eller tänkt till lite.

Kan hålla med dig där. Ett tråkigt, men säkerligen fungerande, sätt att kringgå det här problemet är att inte tillåta kommentering av nyheterna de första, säg 5 minuterna. Då hade någon behövt stressa fram sin kommentar för att "bli först", eller "hamna på förstasidan" i forumet

Av sibbor
Citat:

Happen:
"Lenovo är verkligen det sämsta märket. Svindyra med skitprestanda."

Verkligen? För att vara tillverka ultramobila och mobila laptops skulle jag vilja påstå att prestandan är av god klass. Lenovos datorer håller mycket hög kvalité, och är långt ifrån "det sämsta märket".

Jag, liksom "fog" ovan inser att "Lenovo bygger "företagsdatorer" med grym pålitlighet och kvalitet." och att "Det kostar pengar jämfört med billigt skräp.". Något du inte tycks inse.

Jag har själv en Lenovo ThinkPad X41 Tablet, som jag nyttjar både inom yrket och privat. Visst, den börjar bli föråldrad, och därför letar jag nu efter en lämplig ersättare. Sneglade på X61 Tablet, men ansåg inte att det var en värdig ersättare. En X300 med Core 2 Duo-processor och en SSD-disk vore en mycket lämlig ersättare. Den största flaskhalsen i min X41 är just hårddisken; en 4200 RPM:are som inte har så mycket att säga till om.

Nåväl, inväntar Intels kommande Centrino 2-plattform och låter priset på SSD-diskarna falla ytterligare. Jag _vet_ nämligen att min Lenovo ThinkPad X41 kommer hålla många år till... annat än man kan säga om Comcrap, HP, Fujutsi Siemens etc...

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Det där måste ju vara det dummaste jag hört på ett tag.

[...]

Vad som är dyrt, billigt, prisvärt o.s.v. avgörs av de medel som köparen har att röra sig med, inte av föremålet i sig.

Jasså, så det anser du? Ditt argument och synsätt är bland det mest vrickade jag sett/läst på länge. Jag håller verkligen inte med.

För det första måste man beakta likvärdiga produkter, tillgängliga på marknaden; BD-spelare, HTPC-lösningar, spelkonsol i det här fallet. Därefter får man relatera till priset på dessa produkter. Gör du det med en Sony PlayStation 3 inser du rätt snart att man får mycket för pengarna, dvs. att det är en prisvärd produkt, värd pengarna.

Att du föredrar Xbox 360 står sig rätt klart, iom din signatur "Xbox Live - Firephex", men för det behöver du inte sätta dig på tvären för att de som väljer att lägga ut en tusenlapp till för en PS3 får så mycket mer.

EDIT: om du inte förstår vad jag menade. Jag anser att vad som avgör om en produkt är prisvärd eller dyr beror på relationen mellan de medel man innehar samt den produkt som erbjuds.

Av sibbor

Skulle det här vara något för datorspelare? Mjo, kanske. Men troligtvis passar plattformen bättre till andra användningsområden, såsom kompilering, encoding, rendering etc., där fler mjukvaror finns med stöd för dynamiskt antal trådar el. 4+ trådar plus... någon inte många spel gör idag.

Av sibbor

Jag har införskaffat mig ett Nintendo Wii och en Sony PlayStation 3. Wii först och främst p.g.a Zelda: Twilight Princess och det kommande Mario Kart. PS3 p.g.a. en mängd olika anledningar; DVD-/BD-spelare, streamingmöjligheterna, möjligheten att lira spel med vacker grafik 720p/1080p-upplösning och det med surroundljud. Japaner har en grym känsla kvalité - både vad gäller hård- och mjukvara.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av liorciferps3 för blu-ray spelare och sen kommer det säkert några skoj spel till det med.

Det gör det garanterat! Nu, idag, rullade GDC 2008 igång och det har utlovats att 102 PS3-titlar skall presenteras under mässan. Det kommer helt otroligt många bra titlar till PS3:an, enligt mitt tycke. De jag ser framemot först och främst är Metal Gear Solid 4, Tekken 6, Gran Turismo 5, GTA IV & FarCry 2... m.fl. Känns dumt att rabbla spel här.

Har funderat på en Xbox 360, men för mig finns det inte tillräckligt med intressanta titlar som är exklusiva den konsolen. Många av spelen kommer antingen till PS3 eller till PC (och min håller fortf. måttet).
Däremot finns det ju andra anledningar till att köpa en Xbox 360, bl.a. för att spelen går att få "gratis", via vissa metoder...

Av sibbor

Härligt att Futuremark kommer med ett nytt krävande benchmark för den "nya" generationens hårdvara/OS. Detta bör få ordentlig fart på både nVIDIA och ATi - vilket gynnar oss konsumenter. Det är ingen hemlighet att nVIDIA och ATi tävlar om vem som gör bäst presterande grafikkort/drivrutiner för Futuremarks produkter.
Verkar vara rätt mycket blur-effekter osv., vilket i dagens läge tynger ner de flesta datorer rätt kraftigt när man spelar. Det beror iofs på vilken teknik som nyttjas, men det är gott att höra att nVIDIA's och ATi's grafikkort kommer att få svettas - och det förhoppningsvis rejält.

Av sibbor
Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av musen2k4
jag behöver inte verklig rekyl.. och jag kan spela FPS spel.. men som så många andra fps spel suger crysis som bara den visst det är snyggt, men själva game playet är tråkigt!

kan tillägga att jag spelade Call of duty 4 igår.. var nog det bästa FPS spelet jag spelat nånsin.. sjukt grymt och där träffade man det man sköt på!

Det känns lite felaktigt när du klagar på hur Crytek konfigurerat rekylerna för de olika vapnen i fysikmotorn/Crysis, då de tillhör bland de, fysiskt, mest korrekta någonsin implementerade i spel - hitills.

Jag tvivlar starkt på att du någonsin hållit/handskats med eller avfyrat ett p-skott, en ksp eller en psg i ditt liv. Och dessutom ansträngt dig fysiskt samtidigt - sprungit, hoppat, krupit eller kastat dig. Det är absolut _inte_ lätt att träffa ett mål med ett vapen. Det kräver god färdighet (eller tur) på vapnet i fråga!

Är det så att du vill träffa fiender du siktar på hur lätt som helst, ja då är Medal of Honor- samt Call of Duty-serierna extremt bra exempel på hur det skall gå till.
Kanske bäst att du håller dig till dessa i fortsättningen, eller väntar på en modifikation till Crysis som åtgärdar "problemet" för dig?