Inlägg

Inlägg som sibbor har skrivit i forumet
Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superboss
Kul att gamereactor helt plötsligt citeras av PS3 fanboys som tidigare skrattat sig trötta när någon använt gamereactor som källa för PS3-kritik, snacka om att vända kappan efter vinden

Ofta är väl det den där Mäki på Gamereactor som skriver obefogad kritik och smörja ang. PS3 - och ofta lyfter fram X360. Därav har man svårt att läsa skrivelser ifrån Gamereactor och förvänta/tro sig få en opartisk skrivelse presenterad. Nu när Mäki inte skrev i det här fallet, tog det sig en annan vändning. DOCK har skrivelsen uppdaterats - efter det att ja, men dra på trissor - MÄKI fått ett finger med i spelet. Nu syns knappt texten alls i recensionen utav GTA IV på Gamereactor. Dessutom plockades text ang. skillnader i färg och kontrast bort (fast att andra sidor står fast vid det).

Ang. det Fredag sade, att recencenterna nedtonat framhäver att PS3-versionen av GTA IV är bättre är också förundrande. Antar att de inte vill bli flame:ade...

Nåväl... jag kommer att köpa den bästa versionen idag och njuta ;)! Vi får hoppas att alla här blir nöjda med spelet - oavsett konsol de köper det till.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dvärgen
360 har fler och bättre exluisiva spel. Ps3 har typ 3. Ps3 & dens spel säljer värdelöst. Det har bevisats att Ps3 inte alls presterar bättre än någon annan konsoll nu ett flertal gånger och kvaliten är inte så bra som alla har sagt nu när bd läsarna börja dö överallt.

Jag skrev mycket tydligt i mitt inlägg, "X360 har för mig". Att du sedan skall döma hupas många gånger bättre ett X360-exklusivt spel är än ett PS3-exklusivt (kan man ens det??) är ju bara korkat.
Att du sedan motargumenterar med egna påhittade fakta och eller statistik gör ju inte saken bättre. Dessutom blandar du prestandan på båda konsolerna, fast att du inte verkar veta hur det ligger? Förstår faktiskt inte alls varför du blandar in det i diskussionen och citerar mig? Jag vet mycket väl att hur de båda konsolerna står emot varandra och har inget att tillägga där.

http://www.gamereactor.se/recensioner/13716/Grand+Theft+Auto+...

"När det kommer till grafiska skillnader mellan Playstation 3-och Xbox 360-versionen så blev jag faktiskt ganska förvånad över att se hur mycket bättre Playstation 3-spelet faktiskt är. Visst, det skiljer inte en hel betygspinne (såklart inte, isåfall skulle detta ha varit två separata recensioner) men det är faktiskt inte så långt ifrån. Playstation 3-upplagan av Grand Theft Auto IV är snyggare beträffande färgdjup och kontrast, laddningstiderna är betydligt kortare och texturerna ser aningen mer högupplösta ut. Det är också lite skarpare och innehåller jämnare skärmuppdatering än Xbox 360-spelet."

Av sibbor

Funderar på om man kan gå till ElGiganten motsv. och köpa spelet, och sen c:a 10 dagar senare lämna tillbaks spelet, som jag då hämtar ifrån EB Games?
Vore rätt nice, då båda spelen lär vara plomberade. Någon som testat?

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av atWa
Någon som vet om det kommer komma en prissänkning på PS3? (inom dom närmaste månaderna) Eftersom xbox360 sänkte nyligen så kanske sony känner sig tvugna? för har planer på att kanske inhandla en.

Prissänkningar kommer alltid att ske över tid, men att det skulle vara en drastisk sådan de närmsta månaderna låter inte troligt. Så vitt jag vet går Sony fortf. med förlust på varje såld PS3-enhet, men det gör även Microsoft med sin Xbox 360.

Mitt råd: köp och njut - nu ;)!

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rolle90
varför ha så stort utrymme man använder ju typ inte det

Jasså? Dragit över 1000+ låtar ifrån min dator, har massor av trailers och demos installerade. Spelinstallationer tar ofta ett par GB (2-6 GB), patcher, uppdateringar och tillägg till spel osv. tar även det utrymme.

40GB är för lite, spec. med tanke på vad som komma skall - massor av bra spel, PlayTV och ev. video download (dock inte utannonserat i EU).

EDIT: när man dessutom kör Linux på PS3:an så är det inte alltför roligt att endast ha ~30 GB ledigt utrymme... det fungerar helt enkelt inte. Så är det bara ;)!

Av sibbor

Uppgraderade till en 120GB HDD (ifrån 40GB) igår. Dock bara temporärt, då jag skall trycka in en ännu större disk framöver, så snart Seagates Momentus 5400.4 kommit in i lager, till ett humant pris. Dumt nog tog jag inte några benchmarks på diskarna, men jag tycker absolut att installationerna av spel på PS3'an går snabbare än tidigare.

Av sibbor

Kanske dags att skutta tillbaks till Windows XP (på den primära burken) igen då.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Först måste ju Home komma ut, med den här takten lär det väl vara lagom till PS4.

Men visst kan man förstå att ni vill ha något att göra med svindyra konsoller i brist på spel.

Xbox Live och Home är ju förövrigt helt olika tjänster.

X360 har för mig inte särskilt attraherande titlar som PS3 inte har. Om du inte märkt det är många av de bra spelen multiplattform (ex. GTA IV som detta ämna handlar om). Gears of War är väl den enda bra titeln som är exklusiv (men kanske endast tidsexklusiv, då det cirkulerar rykten om att spelet ev. kommer till PS3) som är något att hänga i granen.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedFLip
Home kommer slå skiten ur xbl

Tänk dig själv när folk tar rundturen i ditt troférum, haha.

Uppdaterade just mitt inlägg som du citerade.

Japp, det tvivlar jag inte en sekund på. Men Accomplishments borde vara något som Sony promotar hårt redan NU, så att man kan börja tugga av dessa och sedan synka det med Home när det väl kommer.

Vore det inte bra? Lira GTA IV nu och få belöningarna så fort det går, dvs. ha ett snyggt, färdiginrätt hem eller detaljer (tavlor, troféer etc.) att inreda med direkt ifrån start.

Av sibbor

Home|Roz, X360 ftl! Nä, men så länge du är nöjd med att ligga i soffan och svettas kring höreslkåporna är det väl ingen fara ;).

Nä, skämt åsido. Jag kommer att skaffa det till PS3. Microsoft har pröjsat cash för att få exklusivt material. Också p.g.a. pengarna lyfter Rockstar fram X360 i sin reklam. Får hoppas att motsvarigheten till X360's Achivements kommer till PS3 (Accomplishments). Borde ju bara vara att rippa det rakt av kan ju tyckas? Men så länge Microsoft har ett finger (och massa pengar*) med i spelet vet man ju inte vad som begränsas. Det är ju vida kännt att PS3-plattformen är öppnare vad gäller mods och extra material i övrigt...

Iofs spelar det kanske ingen roll nu när Home blivit framflyttat tills hösten, men DMC4 har ju ex. Accomplishments, fastän poängen inte riktigt är densamma som på X360 för tillfället.

Åh, ser framemot GTA IV! Kommer troligtvis inte få mitt ex. på releasedagen dock, men men.

* http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=26970

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredag
Tror inte betan kommer vara problemfri sen när den väl kommer igång heller, beta betyder ju clusterfuck och alpha betyder dunderfuck. Varför de släpper nått sånt över hela klotet istället för en betald testgrupp är lite konstigt, risken är ju att folk inte fattar att en beta innehåller massa buggar och får sitt första intryck förstört...

Klart det inte kommer att vara problemfritt. Utvecklarna har garanterat beta-testat MGO internt och för en mindre skara folk också. Varför de släpper en beta globalt beror troligtvis på att de vill stressa sin nätverkskod och eller infrastruktur till gränsen.

För att dra en parallell: Blizzard utförde både stängda och öppna beta-tester av World of Warcraft. Det stressade både deras nätverkskod och deras servrar, vilket var precis vad de behövde inför lanseringen. Det laggade något groteskt och var allt annat än en skön upplevelse - men se vad det blev av det spelet till slut... Inte för att det MGO är ett MMO, men nätverkskod måste testas!

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Centura
Jo, jag vet att de har haft till gång till devkit i mer än fyra år (minst två år innan lansering). Men de är fortfarande långt ifrån att använda allting ur PS3. Det kommer inte hända på ungefär fyra år, minst.

Om man skall följa statistiken ja (PS, PS2 etc.), men helt säker kan man ju inte vara.
Tvivlar emellertid inte på att PS3:an har mängder med icke funnen kraft att briljera med. Slår vad om att Sonys devkit kommer att hinna utvecklas och optimeras för Cell och PPC ytterligare den kommande tiden.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Centura
Mmm, my ass att de gör det. Två år efter lansering och de skulle använda den full ut?

De har haft tillgång till devkit och PS3:or redan innan konsumenter fick tillgång till härligheten. Däremot tvivlar jag på hans uttalande.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allexz
Har ni sett BCR (Bionic Commando Remake) filmen på PSN? jag har aldrig lirat Bionic commando själv.... men fy GLEGG vad jag blir sugen på det

Jag har lirat orginalet på NES och gillade det då, för c:a 15 år sedan. Såg trailern igår och gillade vad jag såg. Kommer garanterat att införskaffa mig det - om priset är rätt.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cleesox
då har man patchat upp mgo betan
hmm måste fixa ett konami id nu då

Samma här. Och det verkar vara lönlöst =p

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gascogne
Fungerar Team Fortress 2 med mus/tangentbord som Unreal Tournament 3 gör?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av gamefreak
Vad jag vet är UT3 det enda som fungerar med tangentbord.

Det är precis som gamefreak hävar, endast UT3 som fungerar med mus och tbord för tillfället. Mycket märkligt kan tyckas! Förstår verkligen inte varför fler utvecklare (spec. spel som existerar på PC) har stöd för USB/BT möss/tbord...

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cleesox
hmm patchen startar inte alls på bt nu men jag ska ge http ett försök.
men det kommer i vilket fall som dröja en vecka innan vi kan börja spela.

edit: nej det funkade inte med http än.
men det lär väl vara lite lagom överbelastat nu så jag väntar ett tag med att försöka få igång det hela.

Mhm, precis. Alltid överbelastat... va fan. Börjar bli lite less på sådant här. Kan inte spelutvecklare och eller Sony förstå att det behövs bandbredd och serverkapacitet i "överflöd"? Alltid siktar de för lågt...

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedFLip
De ska ju ha uppdaterat sina servrar nu, där av så funkar psn store mycket bättre.

Hur snabbt tankar du MGO btw, folk har klagat på tiden

Serveruppgraderingar? Nice. MGO gick snabbt att få ner ifrån PSS, men uppdateringen (v1.01) till MGO antar jag att du snackar om? Uppdateringen går mycket långsamt och jag har ännu inte fått ned den. Det finns både HTTP (kom ej in) och BT-baserade P2P-överföring som val. Valde P2P och tankade ned i 80 kb/s och upp i 200 kb/s med mitt BBB 100/10 Mbit/s. På 14% lade uppdateringen helt av och det stod "Starta om spelet och förösk igen" (översatt).. duh, dktigt Konami!

Av sibbor

Jag är krasslig idag, så tankar ned det just nu. PSS renderar ikonerna betydligt snabbare nu med (när alla jobbar?).

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zarnexx
Vet någon svensk tid när PSN uppdateringen bli klar?

"PSN back online 06:00 Tuesday April 15, 2008 in GMT", så GMT+1 innebär kl. 07:00 imorgon, tisdag.