Inlägg

Inlägg som sibbor har skrivit i forumet
Av sibbor

Finns att läsa mer om detta ämne i denna intressant nyhetsartikel: http://www.nyteknik.se/art/35863
EDIT: jag gillar deras rubrik: "Intel sänker värme i nya chipet"

Av sibbor

Schysst, schysst!

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
OpenGL ska det vara och inget annat

D3D ska det vara. OGL är föråldrad kod

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Den kommer prestera precis likdant som dagens prescott gör i 32bits läge.
Så det kommer inte bli någon skillnad för intel där.
Och i 64bits läge sägs det att det är bland annat ganska kraftiga prestandaproblem.

Har du någon ren fakta bortsett från rykten och spekulationer? Inte? Nej, tänkte väl det. Intel är ju "ganska" företegna om det själva.

Iom den högre FSB:n och den högre klockfrekvensen kommer den nya F-serien självklart prestera _bättre_ än dagens E-serie - även i 32bits-läge :P. Intel bör ju dessutom passat på att förbättra och optimera den nuvarande arkitekturen i det stora hela.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kr^PacMan
Tack till Nick: Simon "Snarzzk" Jonsson för tipset!

Kan du inte tacka i nyheten? irriterande att alltid se detta tackandes som första inlägg.

för övrigt är det en skoj nyhet. Tror, precis som andra, att M$ WinXP64 inte lanseras i en alltför avlägsen framtid. WinXP SP2 har ju släppts nu och iom det lovade M$ att fullt satsa på WinXP64.

Hurvida Intels 64-bits-processor ter sig med AMD64 vet inte någon av oss här i forumet än - men säkerligen kommer den att knappa in en hel del på AMD64-prollarna, annars skulle nog Intel se sig om efter en helt annan lösning.

Jag vill dock fortfarande se en Dothan på ~3GHz, med 64-bitars stöd.

Av sibbor

Måndagen är nu passé. Någon som hörde något om Nocona??

Av sibbor

> Rushdie
Till de få prollar som kommer med denna steppingen kommer säkert Intel göra sin bästa med att skapa en "fix".

Jag tror emellertid att denna/dessa buggar kan vara bra för oss. Intel ska, enligt planer, släppa en ny stepping av Prescott-kärnan i Oktober. Denna stepping sägs fixa värmeproblemet och optimera en hel del instruktioner osv. Vet inte så ingående om den kommande steppingen alls, men om nu Intel måste vänta med att släppa sina socket 775-processorer i större kvantiteter, innebär detta att de kanske fokuserar hårdare på den nästkommande steppingen och istället försöker få den så buggfri och bra som möjligt, samtidigt som dem helt dumpar tillverkningen av denna stepping.

Av sibbor

Intressant att se att ATi trots allt uppmärksammar underläget mot nVidia i OGL. Gammal kod i drivisen säger dem... kul, då kanske man kan se dem fräscha till den lite granna snart då.

Nalasco: "I think there's a lot of stuff in our OpenGL driver that has maybe been around for a long time, and is taking a bit longer to bring up to date. Because OpenGL hasn't advanced as rapidly as DirectX, it's maybe been a while since we've done a complete refresh of the code in that driver, and certainly that's something where looking at going forward."

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SlimJim
Vem i HE*VETTE bryr sig hur det ser ut?????????????? Allvar?? nördar...... :/

Oja, vi bryr oss i allra högsta grad, vem av oss g33ks vill inte ha en sexig dator? Btw, hellre nörd än fjortis

Av sibbor

Hade varit ballare om PCB:n var svart. Varför kan inte fler grafikkort vara svarta för..? Eller vita.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=AgV=-
Så du menar att Pixelshading 1.0, 1.1 och 2.0 är trams då?

Någon var ju först med det också. Nvidia var först med T&L, en funktion som används i alla 3D-spel idag. När det kom "fanns det ingen användning för det".

Ska utvecklingen gå bakåt eller ska endast de funktioner som ATi-korten har användas, om ni ska vara nöjda?

Onej, det var absolut inte vad jag menade. PS3.0 och övriga utveckling är perfekt! Det jag menade var det inte kommer vara någon rättvis duell eftersom nVidia köper in sig hos alla spelutvecklare medan ATi får stå och se på tills spelet är släppt och sedan skriva drivrutiner för att fixa optimal prestanda. Diggar inte nVidias oschyssta spel bara.

Mer PS3.0 åt folket ;)! Nöjd?

Av sibbor

För helvete, vad då jämförelse mellan PS 2.0 mot PS 3.0? Stämmer ju inte då UT3-motorn kommer va helt jävla optimerad för nVidia-graffen. Blir så jävla arg på nVidia:s stora resurser; de köper sig in hos spelutvecklare för att ATi ska få så mycket kass prestanda som möjligt, typ. ARRGH! ATi borde också punga ut lite pengar på att slicka sig in hos spelutvecklare istället för att skriva bra drivrutiner EFTER spelutvecklingen är klar. Det är just vad som är skillnaden mellan nVidia och ATi:

nVidia smörar in sig hos speltillverkarna före spelet är lanserat och får på så vis får bra prestanda, men å andra sidan kan nVidia-graffe-ägare inte förvänta sig så mycket större prestandaförbättringan UTAN FUSK efter lansering som ATi-graffe-användare kan förvänta sig, då ATi efter att spelet är lanserat kan börja skriva optimerade drivrutiner och speltillverkarna kan skriva om lite kod för att få ATi:s grafikkort att prestera bra också.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Reza
Hur mycket kostar den?

den grafikkort? LOL. Vad deT grafikkortet kostar står på ett flertal ställen i tråden.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tolle
Jag bryr mig, eftersom alla spel under *NIX kör OpenGL och då Quake3 är lite av default opengl benchmarken så är det den som man kan gå efter, för även ifall atis drivrutiner blir bättre för de operativsystemet så får de endå stryk i alla spelen under de operativsystemen. Samt att Doom3 kommer skrivas av samma person och det också i OpenGL, och inte allt för många saker har förändrats i OpenGL standarden. Så prestandan i Quake3 mellan korten ger nog en ganska bra bild av hur prestandan kommer se ut mellan korten i Doom3.

Kör man *NIX är det förstås en helt annan sak. Ska man skaffa sådana här grafikkort och man kör *NIX tycker jag det bara är dumt iofs. Varför? Jo, för att de flesta krävande spel inte finns till *NIX, och om man lyckas emulera spelen lär de inte flyta vidare bra iaf.

Doom 3 får vi se hur det blir. Jag tror det kommer prestera bra på ATi:s grafikkort också, men antagligen bättre på nVidias senaste monster, men endast tack vare det bättre OGL-stödet utan för deras nya Shadow-mekk (minns ej vad det heter just nu).

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tolle
Fast nu presterade x800an inte så sjukt bra i opengl spel så som quake3, och då Doom3 ska använda OpenGL så återstår det att se hur det kommer stå mellan de olika korten i doom3.

lol, presterade inte ATI:s bäst bra i OpenGL? lugnt att det gjorde, men nVidia presterade bättre. Du kan ju fan inte snacka om Q3A. Det är såå ruttet och föråldrat. Vem fan bryr sig om man sitter med 300FPS med ett ATI-graffe jämfört med 400FPS på ett nVidia-graffe? Ingen hoppas jag. I nyare spel byggda på OGL är prestandan desto jämnare.

Jag anser att både nVidia och ATi har lyckats väl med sina grafikkort,men att ATi lyckats bäst. PS3.0 sägs inte ge så mycket, men det återstår ju att se. Tycker inte nVidia kör särskilt "fair-game", då de i princip mutar spelutvecklare med massa stålar för att optimera sin kod efter NV-korten. Fy fan ;)!

nVidia kan gått förlora lite mer mark, för de har råd med det. Dem kan bygga om arktitekturen och pressa gränserna lite mer, sen lansera ett nytt graffe å låta ATi bita i det sura äpplet, om inte dem lyckas pressa fram ett ännu bättre graffe.

ATi kör fortfarande beta-drivisar.. tyckte jag läste att ngn som frågade.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Calle2003
<b>Varför krävs 480W när man bara mätt upp till 288W när spelar 3D-spel på Tomshardware??</b>

För nVidia räknar väl med att det kan dra ännu mer + att vanliga användare dessutom har flera hårddiskar, CD-ROM-enheter och massa fläktar.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Tror Include överskattar nVidia lite grann.
Det är inte bara att släppa en snabbare kort utan vidare. Det är inte så jäkla simpelt.

Mmm, kan vara sant att Include överskattar nVidia, men jag tror det ligger en del sanning i hans teori.

// Spekulationer
GF6800U är nVidia:s första graffe i deras kommande serie/generation, så ryktena om att ATi:s kommande High-End-graffe aka X800XT skulle motsvara ett GF6800U gör mig lite lessen i ögat; jag är rädd att nVidia kommer ta hem segern denna gång och att det inte blir så mycket konkurrans den kommande tiden, men allt är endast spekulationer! Om nu inte ryktena stämmer drar jag brett på läpparna å önskar både nVidia och ATi lycka till om kampen som "nummer ett".

De inofficiella specifikationerna på ATi:s tre kommande kretsar är verkligen imponerande. Det vore tråkigt om XT-kortet inte skulle klå GF6800U-graffet, för ATi verkar ju inte ha något värre att erbjuda oss konsumenter den kommande tiden :(. nVidia har inte gjort några större avslöjanden om kommande grafikkortslanseringar, vilket kanske är ett smart drag då ATi är helt "utblottade". >Visserligen< är det inte ATi själva som läckt ut informationen utan den är endast inofficiell - som sagt. Jag hoppas hur som helst att ATi bräcker nVidia nu i början så att nVidia får komma igen om ett tag.

// Utlovanden (sanning?)
Det enda ATi egentligen sagt är att steget mellan dagens High-End-kort från ATi och deras kommande High-End-kort kommer vara lika stort som steget mellan 8500(?) och Radeon 9700 Pro. Jag tror dem håller vad som >utlovats<, och i sådana fall är nVidia ute på tunn is :D.

// Bildkvalité och prestanda
I alla recensioner av nVidia:s referenskort så har bildkvalitén kunnat mäta sig med dagens Radeon-kort, men inte kunnat smiska dem. Radeon har fortfarande ledningen vad gäller bildkvalitén, men med nVidias färdiga produkt och ett par nya drivrutiner kanske nVidia kan klå ATi även där. Prestandan vid aktiverade AA- och AF-lägen är dock helt makalöst bra på nVidias nya graffe och ligger där betydligt bättre till än ATi, i dagsläget. Hur som helst tror jag inte ATi kommer stanna kvar på samma nivå som dagens Radeon-graffen ligger på utan kommer förbättra både bildkvalité och >prestanda< i och med de nya kretsarna.

// Flaskhalsar; prolle, minne - tills vidare
Kul att se var att processorerna i de flesta recensioner blev flaskhalsar. Påminner om tiden då Radeon 9700 Pro lanserades, även om det var något mer brutalt på den tiden. Innan jag köper nytt grafikkort vill jag se vilket graffe som presterar bäst (överlag), erbjuder bäst funktioner; idag och för framtiden. Dessutom vill jag se lite pressande priser :)... som om inte det vore nog så måste jag nog säga att jag vill ha nytt bräde, ny propp och några minnesstickor också ;).

Mycket spekulationer och tekniska begrepp... weeei, ruskigt intressanta och upphetsande tider må jag säga.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kr^PacMan
Varför ska vi som har bra CRT-skärmar behöva använda en adapter för att få bild på våra skärmar? Verkar dumt enligt mig, väldigt dumt. Och hur många kännre du som kör dubbla TFT-skärmar?

DVI är mer framtid än VGA, därför ska vi CRT-skärmsanvändare använda oss av en adapter ;). Dubbla CRT-skärmar? Pfft, smidigt om man kör en CRT-skärm och exempelvis en projektor. Slipper man skutta bakom datorn å växla kablar hela tiden. Förhindrar slitage!

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lord Darkness
Jag har aldrig besökt nordichardware förut, är dom större än SweClockers? Eller varför har dom ett exemplar och inte SweC?

//LD

Oja, större och bättre

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aphelvete
Jag tror att det är värdelöst

Det är det inte. Det är unikt och skoj... minst sagt!