Inlägg

Inlägg som sibbor har skrivit i forumet
Av sibbor

Inte särskilt tekniskt avancerad recension, men det hör väl till vanligheten här på SweC...

Däremot är GF 8800GT helt klart ett intressant grafikkort. Det verkar helt klart som om att nVidia begick en tabbe med den första generationens 8800-serie (G80), med för få shaderenheter och med för låga klockfrekvenser på dessa.

8800GT tycks stå sig bra emot 8800GTX, men ger vika i högra upplösningar, och då speciellt med AA aktiverat, vilket inte är helt märkligt p.g.a. GTX högre minnesbredd, samt mängd.

Vad jag nu vill se är ett 8800GTS eller GTX/Ultra baserat på G92!

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av brickN
Så går det när man försöker sälja spel utifrån hur det ser ut, och inte hur roligt det faktiskt är. Jag förstår inte varför dom ens ser en marknad för detta.

[...]

Har ett inbyggt hat mot sådana här hypes för det är alltid tomt när man synar det. Värsta är att man måste fixa en partition med Vista för att ens syna det.

Jag tvivlar starkt på att du ens testat spelet, och då förstår jag verkligen inte hur du kan häva ur dig så mycket rapakalja i ett och samma inlägg. Crysis må vara både visuellt attraherande (för de som gillar grafiskt, modernt godis) och hypat, men jag det har även en grym spelkänsla och är så mycket mer än ett snyggt skal. Det märker man redan under demots gång.

Det du kallar för enbart en hype och så djupt hatar lär du dessvärre få leva vidare med ett tag. Jag tvivlar starkt på att Crytek överger CryEngine2 i första taget. Motorn är extremt kraftfull - det visar inte minst det första spelet (Crysis ja) baserat på denna. Ljus-, skugg- och fysikeffekter är på topp, men som sagt, den behöver ytterligare tid på sig att mogna (buggfixas/tweakas/optimeras/förbättras - helt enkelt vidareutvecklas).

Att du inte ser en marknad för spelet och Crytek är bara sorgligt. Man undrar ju om du inte är helt blind eller bakom flötet? De kommer sälja licenser hit och dit på CryEngine2 och det har redan visat sig att den medföljande editorn är mycket kraftfull. Modifikationerav spelet bör det således inte råda någon brist på.

Jag säger som många andra; vänta och se om Crytek kan leverera vad de lovat - och låt oss se vad Crysis har för övrigt innehåll innan ni yttrar er!

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Clint EastwoodJag skulle vilja mynta mitt egna (mer upplysta):

"allt minne köpt vilket DU inte har nytta av (tvärtom), innebär bortkastade pengar"

Upplysta?

På dig låter det som att du investerar i 256MB och drar in Windows XP, för att det ligger ungefär där i "ren" minnesanvändning. Ja, hur gör du då när du vill starta minnesintensiva applikationer såsom CAD-, media- eller bildredigeringsapplikationer? Du måste ha mer RAM-minne. Och hur du än vrider eller vänder på det kommer du då i Windows XP har "överflödigt" RAM-minne i idle.
Jag anser att det är bättre att sitta med 2GB RAM och låta ett OS uppta större delen av RAM-minnet i idle, för att helt enkelt snabba upp det allmänna dekstopanvändandet; uppstart av applikationer etc. Iom att Windows Vista nyttjar SuperFetch undviker man onödiga flaskhalsar.

Exakt varför skulle det vara dåligt vid vanligt användande; sett ur persektivet Windows XP vs. Windows Vista? Undvik miljö- och värmeaspekter.

"Windows Vista’s SuperFetch is a memory management program that actively monitors the user behavior and pre-loads frequently used programs to un-used memory. Thus when you need a program, it will be loaded very quickly than in XP based based systems.

Another specialty is that this allows other routine programs such as defragmenter and Windows defender to run when you are not actively using your computer.

Thus by utilizing most of the available memory, your system would be better responsive and faster in loading programs."
-- http://www.vistasense.org/2007/03/22/windows-vista-superfetch... (mfl.)

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjikför att relatera till "min" värld i Linux så går det att gräva ner sig i optimering av hårdvara i t ex Gentoo för att sedan i verkligt test finna ut att man vunnit typ 0,5 sekunder i någon lång session av 3D rendering, vilket ju inte ger en stor "wow" känsla precis; alltså överförs inte alla tekniska förbättringar särskilt väl i praktiken).

Men visst är Gentoo härligt? Det är otroligt roligt att med de ändlösa konfigurationer och optimeringar man kan syssla med. Det var dock ett tag sedan jag pillade med Gentoo öht, men följer fortf. utvecklingen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjikJag är mest intresserad av jämförelsen XP och Vista. Det skulle ju t ex inte vara särskilt relevant att jämföra din 12:e punkt med *nix, eftersom ändelsen hursom inte har någon direkt betydelse, eller att jämföra MS databas av drivrutiner med *nix systemens öppna drivrutiner; den senare har ju som prioritering att stödja all hårdvara.

Precis. Lite trist att vissa blandar andra OS i en fråga som rörde sig om XP vs. Vista.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjikDärför är det intressant för mig att få ett svar likt ditt SiBBoR, istället för de vanliga "Vista suger" eller "Vista - säg Wow" svaren.

Att sedan en person upplever det ena som en fördel eller nackdel är ju en subjektiv fråga... å jag föredrar ju egentligen *nix, men pga mitt arbete är jag ändå intresserad av vad som händer på Vista fronten. Vissa kunder har kört in sig på föråldrade program som trots allt gör allt de behöver, en övergång till Vista skulle bara skapa onödiga problem för dem. Men det finns ju andra kunder också för vilka Vista kan vara aktuellt.

Tack...
Jo, du har så rätt. Det är klart att svaren blir subjektiva. Det var också därför jag skrev "för mig som Vista-användare och datortekniker".

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Clint Eastwood
1) I en arbetsstation har jag svårt att motivera att allt ska indexeras för att sedan kunnas hitta nån sekund snabbare, så ofta söker jag inte filer....jag vet var de finns.

2) XP theme ger mig de senast (mest) använda programmen...vill jag ha en överblick över vad jag har så öppnar jag hela listen..perfekt!

3) Den absolut mest irriterande "nyheten", de kunde ju iallafall behållt ikonen för att gå upp/ner i nivå???

4) Den är helt säkert större för XP...

6) UAC är inget annat än ett simpelt sätt att begränsa användaren, Windows Update har jag på min XP installation med, Defender och FW suger...finns bättre alternativ från trejdepart.

9) Haha, nej nej.

Nu var det så att en användare ville ha konkreta exempel på varför man skulle vilja ha Vista framför XP, och jag drog ett fåtal, mindre avancerade exempel... för att vara just det, konkret.

1+2) Varför slösa sekund efter sekund på att leta, när du enkelt kan skriva. Du kan själv välja vilken typ av filer/kataloger som skall vill ha indexerat och vilka av dessa du vill att startmeny-sökningen skall söka igenom.
Man bör även ta i beaktning antal filer, hårddiskar, sortering och ordning på dessa, den mänskliga faktorn (minnet)... man glömmer vart man lagrat saker och ting. Varför inte göra det så enkelt som möjligt för sig? Indexering kan vara tidsbesparande, speciellt i system med långsamma hårddiskar.

3) En väldigt bra feature i mina och många andras ögon. Gillar du det inte så inaktiverar du det enkelt.

4) Du har fel angående detta. Microsofts egna drivrutinsdatabas till Windows XP är inte mycket att hurra över. Den till Vista hittar det man söker. Det brukar emellertid ta ungefär 1 vecka innan de senaste drivrutinerna dyker upp där. Det kommer säkerligen att förbättras när mjukvarutillverkarna/Microsoft förbättrat sina rutiner och/eller Vista har en bredare kundgrupp.

6) Det finns absolut många bra (och bättre) tredjepartsprogram, men installera då ett i Vista eller för ett nyttja Windows inbyggda. Det hör inte riktigt hit, då frågan gällde Windows XP mot Windows Vista. Dvs. XP's säkerhet gentemot Vistas.

9) Då har du nog inte testat. Efter att du kört Vista ett tag, med och utan ReadyBoost märker du av skillnader. Det är relativt stora kontraster, speciellt på burkar med under 2GB RAM. SuperFetch... ingen tvekan om saken, det snabbar upp.

"Icke nyttjat RAM-minne är överflödigt RAM-minne"

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik En öppen fråga till övriga som är föredrar Vista över XP: skulle ni kunna ge exempel på vad som konkret gör ert användande bättre i Vista[/B]

Jag kan de dig ett par exempel ifrån egna erfarenheter som Vista-användare och datortekniker.

1) Indexeringen är grymt användbar, och snabb.
2) Sök-funktionen i startmenyn snabbar upp när man skall komma åt något specifikt program. Skönt att slippa flacka igenom en oredig startmeny med blicken.
3) "Länkade" adressfält, där man kan klicka på en undermapp för att gå tillbaks till den istället för att klicka bakåt "X" antal gånger.
4) Drivrutinsdatabasen på Windows Update blir bara större och större. Något man märker som datortekniker.
5) Nya och förbättrade tablet-funktioner. När jag arbetar med min ThinkPad X41 Tablet underlättar Vista.
6) Förbättrad säkerhet och mer integrerade säkerhetsfunktioner; BitLocker, UAC, Windows Update, Defender, Firewall...
7) Nätverks- och delningscenter underlättar konfiguration av nätverket såsom lösenordsskyddade fildelningar, mediadelningar..
8) Förbättrat Bluetooth-stöd. Går snabbare att hitta enheter och det är enklare att ansluta till PAN genom en mobiltelefon ex. och på så vis möjliggöra trådlös Internetaccess.
9) SuperFetch och ReadyBoost (kör det inte för tillfället dock) snabbar upp OS:et rätt rejält.
10) DX10. Jag behöver nog inte säga mer.
11) Aero-glass med tillhörande finesser. Inte för mycket animationer, men mer än vad vi är vana av i Windows-miljö.
12) När man döper om filer och visar filändelsen blir endast filnamnet markerat. Med andra ord kan man ersätta filnamnet direkt utan att behöva ta hänsyn till filändelsen.
13) Fix-funktioner för att snabbt utföra mindre förändringar på bilder ifrån den inbyggda gallerifunktionen; röda-ögon-fix, kontrast osv.. Smidigt! Ingen ersättare till Photoshop, som fortfarande är flera år framför.

Jag har ännu inte testat Vista 64-bit, men kommer att göra det när tid innehavs.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Vad är det för klåpare som har beräknat de procentuella förändringarna?
I Half-life 2 till exempel: en ökning från 132 till 181 borde rimligen innebära en ökning med 37,12%, inte 31,12%

37.12%?

Av sibbor

Det låg inget omoget i mitt sätt att uttrycka sig. Det omogna låg helt i betraktarens ögon. Nåja, får jag inte uttrycka mig gällande Valdi och det han sysslar med så håller jag mig härifrån.

Av sibbor

Raderat av xphaze. Håll diskussionen på en mogen nivå.

Av sibbor

Raderat av xphaze. Inga personangrepp tack, håll diskussionen på en mogen nivå.

Av sibbor

Vilka jävla nötter de är. Garanterat så hade de inte presskonferans förens nu då de inte lyckats installera Feodora förens nu. Pungråttor!
Polisen borde kunna kasta häkta dessa personer "i förebyggande syfte", då det finns mycket som tyder på att detta är ren och skär bluff. Samtliga personer borde granskas av polis ifrån topp till tå, så att inga råkar illa ut. Fri företagsverksamhet är inte alltid bra, Sverige.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Friskus
Avbestillte ordren ved å ringe til 2CO (2checkout.com) på telefon
+ 1 614 921 2450 (24 timers service). Oppgav ordrenummer og forklarte hvorfor avbestilling. 2 sekund etterpå fikk jeg mail fra sales@2co.com på bekreftelse på avbestilling av ordrenummer. Pengene ( $300 ) ville gå tilbake på konto innen 5 til 7 dager.
Oppfordrer alle som har hvert idioter å bestille til å avbestille.
Man kan også sende linker til denne adresse om seriøsiteten, slik at betalingsselskapet i USA stopper dette.

Tack så mycket. Ringde och avbeställde min order utan problem. Inom 7 dagar sade han att jag skulle få pengarna åter. Dessutom passade jag på att maila honom länken till denna tråd, om han ville ha lite intressant läsning på svenska... de fixar väl fram en tolk motsv., för jag talade om att länken var på svenska.

Av sibbor

En kollega har varit i kontakt med Infocare:

Citat:

Hej!

Det stämmer att vi ska ha hand om deras service, vi har inte fått några direkta direktiv på hur dessa servicar kommer att hanteras då detta fortfarande är väldigt nytt för oss.

Med vänlig hälsning
InfoCare Workshop AB

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yngwie_Malmsteen
Säkert dem själva som har lagt upp det för att sätta dit TPB

I second that.

Av sibbor

Skoj att ATi lyckas lösa problem med custom-upplösningar i Windows Vista före nVidia som haft sina DX10-grafikkort ute bra mycket längre. Väntar fortf. på att nVidia skall fixa sina ForceWare så att jag kan köra pixelmappat på min LCD-TV..

Av sibbor

Med stora ögon läste jag artikeln utan att förvänta mig några underverk. Jag blev klart positiv till en del utav testen. Att en traditionell mekanisk HDD har högre skriv-/läshastigheter är känt sedan länge, därav förväntade jag mig inte heller alltför mycket.

Jag har själv ett Corsair Voyager GT USB 2.0-flashminne, som för övrigt testades här på SweC för inte så länge sedan. Skriv-/Läshastigheterna är bra mycket bättre på det än på SSD-disken i artikeln. Det får mig att tro att det bara handlar om en tidsfråga innan SSD-disken är förbi mitt flashminne och till slut ikapp den mekaniska hårddisken.

Och som nämnts har SSD redan en marknad, och det är den mobila...

Av sibbor

Halebop Kontant har jag, men givetvis säger deras tjänst ifrån när jag försöker ladda ner klienten... Jag har en SE K800i, och applikationen "har inte stöd" för min telefon. Det tvivlar jag emellertid starkt på, då det - som redan nämnts - är en Java-applikation som bör passa även till andra telefoner med Java-stöd. Den bör absolut gå att använda till min SE K800i. Därav är även jag intresserad av en eventuell .jar/.jad-fil också.

Av sibbor

Inte något nytt, men fortfarande gillar jag det lika mycket som tidigare. Bort med PATA-, floppy- och PS2-stöd. Bort med det! Vi går åt rätt håll. Nu väntar vi bara på en vettig ersättare av BIOS...

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s1k
Så det är bara EVGA korten som var drabbade av dessa problem? Ingen som skriver om att dem kör Striker och upplevt det. Om Asus kortet inte alls är drabbat av problemen så låter det ju som ett bättre alternativ.

Med risk för att låta partisk (se sign).

1) eVGA säger att samtliga nF6-baserade moderkort lider av samma problem.

2) Jag har själv aldrig upplevt några av problemen som detta moderkort sägs ha. Har dock kört senaste BIOS:et hela tiden.

Av sibbor

Härligt att man kunde vara någon till nytta