Inlägg

Inlägg som sibbor har skrivit i forumet
Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Centura
Va fan! Kan de inte lägga ut Prologue snart!

Åh, sitter på jobbet och längtar hem till GT5: Prologue, men jag vill ha det på skiva. Får innerligen hoppas att de har det på BD-skiva på EBGames i centrum (till ett pris av <400 kr, men med deras priser så får man väl punga ut 500-600 kr). Annars får det bli att ge sig av till ett köpcentrum vimla runt på Elgiganten, Game, OnOff och Siba - och det vill jag icke!

Får jag inte fatt på någon skiva idag så skall jag överväga den PSN Storen. Kommer säkert gå segt, så spelet lär inte vara nerladdat förens imorgon em iaf =p...

Av sibbor

Tuff video, absolut.

Av sibbor

Jo, det underlättar och förbättrar upplevelsen. Dessutom blir är det lite socialare ;). Skall bli intressant att se hur Sony implenterar in-game communications i firmware 2.4.

Ex. om man via XMB (PS Home-knappen) kan upprätta en chatt med vem som helst - text, ljud och eller video, eller enbart med de som är i ett spel.

Av sibbor

Kul att se allt fler SweC:are skaffar PS3 :-)!

SlimJim... kan man lugnt säga. Vilket jävla fett spel! Såg även på den länken att utvecklarna sagt att private races och in-game chat är under utveckling. Dock säger de att det inte kommer vara redo när spelet lanseras; mao kommer det att patchas in. NICE!

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedFLip
Och låt oss inte glöma, konkurans skapar perfektion(?) iaf en sträven emot det, så det är ju konkurans som gör att allt går frammåt

GRID tävlar garanterat emot Need For Speed-serien osv - och jag köper absolut hellre GRID framför EA's NFS som bara dalat neråt de senaste spelen i serien.

Det är absolut bra med konkurrens. I det här läget är det absolut bra, då Poly lanserar GT5 Prologue som är både snyggare och bättre än GRID och övriga konkurrenter. Det kan ev. finnas små detaljer som Polophony Digital kan lära sig av eller hämta inspiration ifrån. Och det tvivlar jag inte på att de kommer att göra inför Gran Turismo 5. Men framför allt kommer Polophony Digital lära sig av misstag i GT5 Prologue och lyssna till kunders feedback om spelet.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mangemani
tror GT kan få sej en rejäl konkurent nu: http://www.gametrailers.com/player/32013.html
ser lovande ut iaf.

Inte för att vara ohygglig på något vis, men nej, verkligen inte! Hehe. GT är en racingsimulator, och det där såg mest ut som... ja, ett lättspelat arkadspel, utan djup - alá äkta Codemasters-stuk.

Förhoppningsvis tar Poly lärdom av det Codemaster gör bra i GRID, vad det nu kan vara!? Däck som studsar om du kör in i en däckvall kanske...

Poly strävar alltid efter att göra GT-serien så realistisk som möjligt på de senast tillgängliga Sony-plattformarna, PS3 i det här fallet.

EDIT:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
hjalp, RROD kommer till PS3!

den ser skämt skämt åt sidan lite hemmadatadesign ut, så om den kommer se ut så eller komma alls känns ju inte så säkert.

Jag tycker Sonys BT-headset är stilrent och snyggt. Att ha en stående laddstation till det är perfekt!

Även om jag har ett fungerande BT-headset (Plantronics Explorer 330) till mitt PS3 kommer jag garanterat köpa Sonys om det ser ut så där ^_^!

Ryktet säger också att BT-headsettet skall bundlas och eller lanseras i samband med SOCOM: Confrontation.

Den som väntar på något gott...

Av sibbor

Hehe, jo. Vilken utopi ;). Rykten cirkulerar dock gällande en SonyEricsson. Vem vet, kanske blir en nalle av "PSP 2"..?

Av sibbor

Det är möjligt. I sådana fall bör man göra det när man registrerar sitt PSN-konto, och för mig var registreringen en snabbt utförd process för några månader sedan, så jag minns inte så tydligt.

EDIT: förtydligande

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RawHead
Du vet att du förbetalar ditt konto på PSN-store va? Man går in och fyller på med ett belopp innan man handlar, typ som kontantkort. Annars går det inte, det debiteras inte på kortet efterhand som vid annan nätshopping.

Det gör det visst det - och har allid gjort för mig.

Av sibbor

Jag har läst nyhet med kommentarer om intervjun med "bruden" som har hand om utvecklingen av The Getaway 3, och hon bekräftat att spelet fortf. är under utveckling. Precis som sades i tråden så går de i tankarna att skapa en film, då storyn i spelet tydligen skall vara så satans bra ;)!

Sony på E3, vad har de att visa upp?
[list="1"]
[*]Om nu Home skall lanseras i juli så antar jag att de lanserar det hårt under E3.
[*]"In-game communications" anser de troligtvis ligger oss spelare varmt om hjärtat (vilket de gör) - och det skall lanseras till sommarn, i.o.m firmware 2.4 har de sagt. Därav tippar jag på lansering av det till E3.
[*]PlayTV lanseras nu i slutet av mars. Kanske ytterligare förbättringar av tjänsten, någon nerladdningstjänst av filmer eller något?
[*]PS3 Slim
[*]PSP2
[/list=1]

Spel de - till vår stora glädje - kan tänkas blotta mer av:
Afrika, Eight Days, Far Cry 2, Final Fantasty XIII, Gran Turismo 5, Heavenly Sword 2, Heavy Rain, Killzone 2, The Getaway... ja, listan kan göras lång - jäkligt lång!

Men det är lång tid tills juli, så mycket ny information om ovanstående punkter och speltitlar hinner troligtvis redan nå våra spetsiga öron.

EDIT: det låter inte helt orimligt att ett officellt BT-headset skulle komma att utannonseras:

http://blogimages.flashedcoder.com/images/ps3bite.com/2212050803...

Källa: PS3bite

Av sibbor

Outsourcing låter ballt, och är skäkerligen ett sätt att nå ut till en bredare publik, iom att de kan sälja spelkonsolen billigt, och med ytterligare portar, anslutningsmöjligheter och mediastöd dyrare.
Om det ryktet stämmer borde Sony försöka få reda på snarast, annars finns en risk att Microsoft står som segrare även på spelkonsolmarknanden inom ett par år, iaf på "high-end"-sidan.

Själv ser jag inga problem med stöd för DLNA, allehanda codecs, webbläsare och stöd för Linux. Tycker det är alldeles utmärkt faktiskt. Införskaffade mig ett Logitech diNovo Edge igår och ligger nu bekvämt i soffan och surfar på min PS3 - ingen drivrutinsinstallation eller externt inkopplad BT-dongle, bara att ansluta via XMB och klart på en sek. T.o.m. "touchpaden" för musen fungerar. Lökigt värre ;)!

Nästa generations spelkonsoler skulle även kunna innebära att Sony lanserar mobiltelefoner under SonyEricsson med liknande PSP. Det är fortf. bara rykten, men det låter inte helt ologiskt.
Har inget läst om att Microsoft skulle ha planer på att slå sig in på den portabla marknaden, men det låter väl inte helt orimligt? De är giriga typer...

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gelantious
Nästa generation lär nog inte skillja sig stort jämfört med dagens. Mer realistisk grafik bara.

MS och Sony lär kanske kopiera Nintendo med hela kontroll stuket men lär även behålla dagens lösning.

Ang. kontrollen så vet i fan. Hårdvaran kommer garanterat att vara kraftfullare - och således AI:n bättre, grafiken vassare osv. Samma trend vi ser inom PC-världen.

Det jag tycker är mest intressant är hur Microsoft kommer ställa sig till Sonys genidrag, PS3. Som de flesta här säkert redan vet så är Sony PS3 väldigt öppen, med stöd för modifikationer till spel, installation av Linux. Dessutom följer Sony standarder för gränssnitt såsom USB, Bluetooth och Bluray (konstigt...), vilket gör att nästintill vilken mus, tangentbord, headset, mikrofon och eller hårddisk kan kopplas in via USB och eller BT (beroende på enhet). Att de sedan valt att implementera standardgränssnittet SATA och en standard 2.5"-hårddisk - med tillåtelse enligt garantier och avtal för slutkund att fritt byta ut den gör inte saken sämre.

På ovanstående punkt är jag övertygad om att Microsoft kommer att följa Sonys fotspår. De vill såklart att alla användare skall köpa deras Microsoft möss/tbord osv.

Som mediacenter är Sonys PS3 otroligt fin, och jag tror att "PS4" (kallar den för det) kommer spinna vidare på det konceptet. Microsoft kommer säkerligen försöka att bräcka Sony på det planet. Tråkigt vore det ju annars ;)!

"PS4" kanske ev. har Linux installerat och "färdigkonfigurerat" ifrån start, och Microsoft kanske implementerar någon nerbantad version av Windows på sin "Xbox 3"... Just den här sista paragrafen intresserar mig :-). Vad skulle det innebära om Microsoft väljer att implementera en Windows-version (slimmad eller ej) i "Xbox 3"? De säljer licenser, är slutna till avtal osv. med mängder av hårdvaru- och mjukvarutillverkare. Om försäljningen och användandet sjunker för att "Xbox 3" istället blir en "billig dator", hur kommer alla aktörer då ställa sig till Microsoft mån tro?
Hårdvaran går ju inte byta ut i en spelkonsol, så endast ett fåtal lyckligt lottande får ju chansen att vara med...

Kommer Microsoft att istället trycka in Linux på "Xbox 3" eller ens ge möjlighet för slutkund att göra det? Knappast.

Vad tror ni?

Av sibbor

@SlimJim
Hotlinking tillåts inte ifrån sidan. För att se ovanstående bilder:
1) Högerklicka på bilden, tryck "Visa bild" motsvarande
2) Tryck på F5 på bilden med logga
3) Backa och repetera

@Persa
Den är inte officell... givetvis

Av sibbor

Har aldrig lirat Warhawk, men varit lite sugen på att köpa det. Har hört mycket gott om det nämligen. PLAYSTATION Store har det för 299 kr, men jag tror man kan få det begagnat på BD-disk billigare.

Av sibbor

Giriga och korkade jävla typer! Förstå att jag inte vill betala någon jävla TV-licens. Jag har ingen TV p.g.a. jag inte tänker betala - utan njuter istället av filmer på min projektor och eller via min datormonitor. Så FAN heller att jag tänker betala för SVT's jävla skitutbud.

Betala 2000 kr per år för något man inte nyttjar? Hoppas fan inte det kommer gå igenom. Då blir jag riktigt förbannad!

Av sibbor

Innebär det här att vi måste vända skivan? Det är ju jävligt segt i sådana fall. Fast det lär ju inte ofta hur som helst. Jag hoppas att hela spelet ligger på en sida, och ev. extra material eller multiplayer är på andra sidan..

Av sibbor

Ang. GT5, är det någon som hört någonting om tuning, styling och konfigurering av bilarna i spelet?
När jag spelar GT2 anser jag det mycket underhållande att fininställa bilarnas växellådor, trimma bilarna, byta däck, göra de lättare (genom att dra ur säten osv) och lacka om de (trist med 1-2 färgval bara). Biltvätten är också en rolig detalj i spelet

Har inte lirat GT3 el. GT4 så mycket, då jag hoppade över den generationens spelkonsol, PS2 (samt Xbox). Så jag vet inte riktigt vad jag har att se framemot om de skall vidareutveckla spelet därifrån.

Berätta gärna för mig hur GT3 och GT4 utvecklades från GT2, och berätta om alla smaskiga detaljer ni hårt om GT5 var gäller trimmning, stylning och inställning av allehanda komponenter.

EDIT: Jag sprang över följande:

Ang. GT4 får verkar det som om tuningen utvecklats rätt mycket från GT2 - vilket gör mig glad och ytterligare ser fram emot GT5 och dess GT mode: http://www.gtplanet.net/guides/index.php/Gran_Turismo_4_:_Tun...

Ang. GT5 Prologue: "Gran Turismo 5 Prologue Additional Features for Europe:

Drift Mode – The player’s drifting technique is measured based on drift angles, racing lines, and speeds within evaluation zones located at various turns on the course.
In Depth Car Tuning – Players have the ability to adjust the vehicle’s performance, including power, tyres, suspension and the ability for quick tuning whilst racing.
Two-player Split Screen Racing – Allows players to race head-to-head offline.
New Race Events – Online racing fans can join in on a new set of scheduled events and time trials."

Av sibbor

Det är för fasen inget demo! Förstå det.

Av sibbor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chris_sweden
Test FUPPES pa Linux , klarar av att transcoda och har DLNA support sa att du kan streama till din PS3:a . Kor sjalv med Twonky och alla mina filer ar xvid eller divx sa det ar inga problem.

Passade efter att googla lite, och sprang på FUPPES. Installerat det, men stödet för LAME har jag inte fått igång ännu (transcodingen), men ska pilla lite mer med det när jag har PS3:an i närheten :-). Tack för tipset iaf! Twonky gillade jag inte riktigt... då föredrar jag TVersity... fast gränssnittet är riktigt fult och äckligt på det sistnämnda.

EDIT: "active encoder LAME". Så där ja! Får som sagt bli till att testa lite mer när jag har PS3:an i närheten.

Min HTTP-server jag har hemma i garderoben är troligtvis för klen för on-the-fly-encoding, men det är värt ett test. Annars får jag införskaffa mig en Intel C2D E2XXX eller något i den stilen.

Av sibbor

toffe, firmware 2.17 innebär buggfixar ja. Sony har inte skrivit någon detaljerad changelog, men det som nämns är att de implementerat fixar för onlinespel (ej några specifika titlar nämnda).

Jag har sett att en del användare rapporterat bättre kompatibilitet med vissa PS2-titlar dessutom, men så länge inte Sony uttalar sig mer om firmwaren får man ta allt som skrivs med en nypa salt, om det inte finns helt uppenbara bevis för att de användarna skriver är sant