Inlägg

Inlägg som nisse007 har skrivit i forumet
Av nisse007

Antar att längtan till DDR blev allt för stark hos våran regering.

Av nisse007
Av nisse007

Sir Cleanalot heter min

Av nisse007

När jag flyttade från Oskarshamn så slängde jag till slut två Ica kassar med ide kablar och nätagregat med molexkablage och diverse adaptrar. Hade en tendens att horda gamla datorgrejer som blev över när jag reparerade datorer åt folk och samla på mig gamla burkar som folk inte ville ha längre. Men allt ska ju ha ett slut så bestämde mig för att inget av det skulle med i flytten.

Av nisse007

Kolla så du är på rätt ställe. Det ser ut som du är i device managern. Bifogar en bild hur det ser ut på min burk.

Av nisse007
Skrivet av wondR:

Hur kollar jag det?

Sök på system information i sökfältet, öppna den och under fliken hardware resources finns IRQs. Där listas alla IRQs och dess status.

Av nisse007

Jag hade ett grafikkort i början av 2000 talet som hade någon skum bugg att den bytte irq adress vid omstart och försökte tränga ut andra saker och ta dess plats. Har du kollat så att allt dyker upp som det ska och inte rapporterar fel under IRQ i system information. Alternativt någon usb grej som är defekt och stör 5v i usb porten (Lite långsökt men har sett det hända med en defekt mus på Dreamhack).

Av nisse007

Nästan lite favorit i repris från 20 år tillbaka i tiden. Känns som samma gamla mossiga gubbar som på kabeltv tiden. Bara för dom att gå ihop och göra en bättre tjänst. Tror inte ex Spotify eller liknade service hade tillkommit om inte Napster,Kazaa och dom andra hade existerat och tvingat fram en förändring.

Av nisse007

Funderar på att koppla in PS4an jag köpte för två år sedan för att köra God of war. Den har bara samlat damm men haft förhoppningarna att kör igång den sen jag köpte den men andra saker kom i mellan.

Av nisse007

Minns dagen då mitt konsolspelande tog slut. Har lirat på de flesta konsoler från Nes upp till ps4. Jag satt i en lägenhet i Stockholm och spelade på en orginal xbox. Men när jag stängde av för kvällen var det som att slå av en strömbrytare och känslan av att vara klar var så tydlig. Detta var ca 10 år sedan. Köpte mig en ps4 för ca 2 år sedan för att spela god of war men har hitils inte ens startat spelet. Kan inte förklara varför det blev på det där sättet men känslan av att man är klar med konsol spelande lever kvar än i dag. Det händer att jag lirar lite Factorio eller Satisfactory ibland men den där känslan och spelglädjen man kände förr är sen länge borta.

Av nisse007

Skulle nog säga ljudet av 56 k modemet som ringde upp och uppnade upp en helt ny värld för en liten grabb. Program som Napster,Kazaa och Morpheus användes flitigt i början. Minns även att pappa försökte använda televakt programmet för att alla skulle betala sin del av surfandet. Skulle gissa att internet har förvandlat många människors liv särskilt här på forumet.

Av nisse007
Skrivet av Niclas:

Zuck kan ta Meta, Facebook och Instagram tillbaka till planeten han kom ifrån.

Jag tror han kom hit samtidigt med Bezos från Ferenginar

Av nisse007

Jag läste Automations ingenjör som YH utbildning 2012-2014. Var ett av dom bättre besluten jag tagit i livet. Jag läste i Oskarshamn. En av de stora fördelarna är att hamnar du på rätt ställe och med rätt chefer så kan du lättare få göra mer stimulerande arbetsuppgifter än att köra det sedvanliga "spett och slägg service" som man annars kan få göra.

Sen är ju automations världen så bred. Man kan ju snöa in på SCADA system eller mes eller plc programmering endast om man så vill. Möjligheterna är många och det gäller att hitta vad man har fallenhet för och vad man tycker är roligt. I mitt fall var det Underhållsbiten som det visade sig att jag hade fallenhet för. Idag jobbar jag med väldigt varierande uppgifter i allt från plc programmering,hmi,nc och diverse ombyggnationer och moderniseringar av maskiner. Så en utbildning inom detta öppnar fler dörrar än man kan tro.

Av nisse007

VoyagerNCC-74656
Som den lilla Startrek nörd man är.

Av nisse007

Kunde köra en stund sen tyckte servrarna att det var dags att bråka och kastade ut mig och polaren.

Av nisse007

Halvt ok ändå kanske.

Av nisse007

Bytt ut front IO på chassit då den som kom med hade en kvaddad usb port. Fick ny reservdel jättesmidigt tack vare Inet

Av nisse007

Så härligt att igen få återuppleva det som gjorde att mina högstadiebetyg inte vart vad dom borde.

Av nisse007

Underhållstekniker/Automationare på verkstad.

Av nisse007

Kan ju vara en bra tid att uppgradera med. Har det hängt med sen 70 talet så är säkert en del plast i den som torkat osv. En modern led armatur är nog att föredra framför att hålla liv i så gammal armatur. Finns helt ok Led armaturer på både Jula och Biltema.
https://www.biltema.se/bygg/belysning/ljuskallor/led-lampor/r... som exempel. Lycka till.